Csoportos utazások |

Észak-Norvégia csodái - a Lofoten-szigetektől Tromsøig csoportos körutazás 2020.07.26.-08.02.


Kategóriák: , , , , , ,

Az észak-norvégiai Lofoten-szigetek (vagy „hiúzláb” szigetek) a látnivalókban bővelkedő Skandinávián belül is kiemelt figyelmet érdemelnek. A tengerből kiemelkedő csipkés csúcsú hegytetők, a hegyláncok lábainál pihenő halászfalvak vagy a már-már trópusokat idéző homokos strandok varázsa a természet szépségei iránt kevésbé fogékony látogatót is megindítják. Csoportos utazásunkon bejárjuk majd a Lofoten képeslaptájait, útba ejtjük a kevésbé ismert Vesterålen-szigeteket és eljutunk az érintetlen, vadregényes Senja szigetére és persze az "Észak Párizsaként" is emlegetett  vibráló hangulatú Tromsøbe.

Az út kiemelt értékei:

 • A magyar utazók körében eddig alig ismert célterület
 • Norvégia egyik érintetlen, különleges szépségű része
 • Utazás oda-vissza egy átszállással, kényelmes menetrenddel
 • Utazás Norvégiában kényelmes különbusszal
 • Színvonalas, központi elhelyezkedésű középkategóriás szálláshelyek
 • Gazdag választékú, bőséges skandináv büféreggeli minden szálláshelyen
 • Norvégiát jól ismerő magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig
 • Az ár minden, a programban szereplő látnivaló költségeit tartalmazza


Programok:


Július 26. vasárnap
Elutazás Budapestről oslói átszállással (12:10-14:40, 17:15-19:10) Tromsøbe.  Érkezés után szállás elfoglalása a Thon Hotel Tromsø*** szállodában.

Július 27. hétfő
Délelőtt gyalogosan ismerkedünk Tromsø látnivalóival, a világ legészakibb 50 ezer főnél népesebb városával. Az ebédszünetet követően megállót tartunk a város jelképénél, a modern "Jeges-tengeri katedrálisnál", majd a Fjellheisen kabinos felvonójával felkapaszkodunk a város hegyére, a 421 méteres Strolsteinenre, ahonnan gyönörködhetünk a kiváló panorámában. A nap zárásaként pedig ellátogatunk a világ legészakibb botanikus kertjébe, ahol tanulmányozhatjuk az arktikus övezet egyedi növényvilágát. Szállás Tromsøben.

Július 28. kedd
Reggel magunk mögött hagyjuk Tromsøt, majd az eldugott és meglepően látványos Kvaløya és Senja szigetein töltjük a nap legnagyobb részét. Délelőtt "strandolunk" Sommarøy tengerpartján, majd komppal kelünk át a vadregényes Senjára, ahol az északi parti fjordok szerpentines útjain utazunk végig meg-megállva jópár látványos kilátópontnál vagy tengerparti beach-nél. Késő délután érkezünk aznapi végállomásunkra, Harstad városába. Szállás Harstad központjában: Thon Hotel Harstad ***.

Július 29. szerda
Reggeli után elindulunk a Lofoten-szigetek felé, de előtte kitérőt teszünk a Vesterålen-szigetek legnagyobb tagjára, Langøyára, ahol egy bájos halászfalut, Støt tekintjük meg. A délutánt már a Lofoten-szigeteken töltjük: áthaladunk a szigeteket a szárazfölddel összekötő alagútrendszeren. Szállás a szigetcsoport fővárosában, Svolværban két éjszakára: Thon Hotel Lofoten ****

Július 30. csütörtök
Ma délnyugatnak indulunk és egyre látványosabb tájak felé kanyarogva a legdélibb, közúton megközelíthető településig, Å-ig utazunk, előtte azonban sétálunk a Ramberg melletti széles homokos strandon. Visszafelé megállunk a talán legszebb fekvésű falunál, Reinénél, és ellátogatunk a különleges hauklandi strandra is. Szállás Svolværban.

Július 31. péntek
Délelőtt szabadidő Svolværban, vagy fakultatív 3 órás hajókirándulás a Trollfjordban (29 000 Ft/fő, min. 15 fő). A Lofoten-szigeteket a víz felől egy másik arcáról ismerhetjük meg, ráadásul a különleges Trollfjordot csak hajón van lehetőségünk megközelíteni. A 900 méteres meredek csúcsok ölelésében fekvő zárt fjord önmagában is nagy élmény, de utunk során kevés szerencsével rétisasokat is láthatunk majd.
Délután az Ofot-fjord szép parti útján és az azt átívelő Hålogaland-hídon (Norvégia egyik legújabb, egyben a második leghosszabb hídja) keresztül továbbutazunk a történelemkönyvekből is ismerős, stratégiai fekvésű Narvikba. Szállás Narvik központjában: Quality Hotel Grand Royal ****.

Augusztus 1. szombat
Délelőtt sétálunk Narvikban: meglátogatjuk a halpiacot és a város II. világháborús történetét bemutató múzeumot. Később a svéd oldalon fekvő, egyórányi buszútra található Abisko Nemzeti Parkba indulunk, ahol felettébb látványos lappföldi alpesi tájakkal, vízesésekkel ismerkedünk. Szállás Narvikban.

Augusztus 2. vasárnap
Délelőtt szabadidő Narvikban, majd transzfer az evenesi repülőtérre és hazautazás oslói átszállással (15:40-17:25, 18:25-20:45) Budapestre.

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy Budapest - Tromsø  és az Evenes - Budapest útvonalon átszállással
 • Utazás Norvégiában kényelmes különbusszal
 • Szállás hét éjszakára középkategóriás szállodákban, kétágyas szobákban
 • Skandináv büféreggeli minden szálláshelyen
 • Magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig
 • A programban szereplő belépőjegyek és kompjegyek

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illetékek és poggyászdíjak: 79 000 Ft/fő, mely tartalmazza 1 db feladott poggyász (max. 20 kg/db) és 1 db kézipoggyász (max. 10 kg, max. 55x40x23 cm) díjait
 • Minimum létszám: 20 fő. A félpanzió és a fakultatív hajókirándulás legalább 15-15 fő, a fakultatív kirándulás legalább 20 fő jelentkezése esetén garantált.
 • A területen júliusban és augusztusban jellemző nappali hőmérsékletek: 10-20 Celsius fok.
 • Egyágyas felár: 110 000 Ft.
 • A Norvégiába történő beutazáshoz érvényes személyi igazolvány is elegendő.
 • A repülőjegyek foglalás után a Norwegian légitársaság szabályzata szerint mondhatók le vagy módosíthatók. Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 35 napon kívüli útlemondás esetén a Norwegian lemondási szabályzata szerinti 159 000 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.
Trollfjord hajókirándulás

29 000 Ft /fő
Félpanziós ellátás

80 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,5%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
Kizárólag európai utazásokra köthető!
450 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
590 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
940 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Felnőtt: Gyermek (2-12 év):
Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Ár: 419 000 Ft-tól/fő
+repülőtéri illeték: 79 000 Ft / fő

8 nap / 7 éj