Csoportos utazások |

Észak Velencéje, Szentpétervár - csoportos utazás magyar idegenvezetéssel, több időpontban


Kategóriák: , ,

Szentpétervár régi városrésze Velencéhez hasonlóan cölöpökre épült, ma 42 szigeten fekszik. A fehér éjszakák fő idénye május végétől július végéig tart, ezen időszak alatt még éjszaka sem teljes a sötétség, Szentpéterváron a Néva partján lévő kávézókban sokan késő éjjelig elidőznek és élvezik, hogy a "nap sosem ér véget".

Szállás: Hotel Akyan 4*

Program

1. nap: Budapest - Szentpétervár
Indulás Budapestről 06:35-kor közvetlen menetrend szerinti járattal. Érkezés 10:10-kor, majd autóbuszos városnézés, melynek során megtekintjük a nyüzsgő városközpontot, a lélegzetelállító pompával jellemezhető Nyevszkij sugárutat, a Szt. Izsák Székesegyházat, a történelemkönyvekből híres Téli Palotát, a Nyári Kertet és a Felvonulás teret. A kora délutáni órákban transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása. Szabadidő a városban, melynek keretén belül egyénileg felfedezhetjük a várost vagy önállóan elmehetünk a Faberge múzeumba (belépő a helyszínen fizetendő).

Késő este fakultatív program (kb. 2 óra): a városi hidak megnyitása és esti buszos városnézés: 8 900 Ft/fő
A hajózási időszakban, minden éjszaka felnyitják a Névát átívelő hidakat a hajóforgalom számára. Ez az esemény a nyári, „fehér éjszakák” csúcspontja, miközben a városban sétáló turisták és a szentpéterváriak tömegei még késő este is elidőznek a kiülős teraszokon, söröznek és élvezik ezt a furcsa életet, amikor „a nap sosem ér véget”. A program része egy esti buszos városnézés is.

2. nap: Szentpétervár - Ermitázs
A reggelit követően folytatjuk az autóbuszos városnézésünket. Átsétálunk a Vasziljevszkij-szigeten és a Szenátus téren, ahol látni fogjuk I. Péter bronz lovasszobrát. A kirándulás során bemegyünk a Péter-Pál erődbe is, ahonnan Szentpétervár történelme indult, és megnézzük az orosz cári családok sírjait.
Az idegenvezetővel egy sétát teszünk a Palota téren, melynek keretén belül megtekintjük az Admiralitást, illetve a vezérkari épületet.

Fakultatív látogatás az Ermitázsban: 9 500 Ft/fő
Az Ermitázs Oroszország legnagyobb és leghíresebb múzeuma, mely a Néva partján található. Nevét a Nagy Katalin cárnő által építtetett ún. Remete-lakról kapta, ami franciául Hermitage. Az uralkodó itt tartotta az első gyűjteményét. Azóta a világ egyik leghíresebb képzőművészeti gyűjteményévé nőtte ki magát. Csak néhány nevet idézve a gazdag kínálatból: Michelangelo, El Greco, Leonardo da Vinci, Rembrandt.

Délutáni fakultatív hajókirándulás Szentpétervár hangulatos csatornáin és a Néván:7 900 Ft
Az 1 órás sétahajózás közben egy nem mindennapi nézőpontból azokat a látványosságokat nézzük meg, amelyeket a buszos városnézés során nem volt alkalmunk megtekinteni, így válik a városnézés teljessé és felejthetetlenné.

3. nap: Puskin - Pavlovszk

Fakultatív kirándulás Puskinba és Pavlovszkba: 22 000 Ft/fő
Puskin 200 éven keresztül a cárok nyaralója volt, Katalin cárnő óta pedig a cárok kedvelt nyári rezidenciája, ahol szinte minden építészeti stílus felfedezhető. Itt található az európai barokk építészet egyik legnagyszerűbb alkotása, a Katalin-palota is. Világhírét az ún. Borostyánterem, a Zöld Ebédlő és a Trónterem alapozta meg. A líceum érintésével elsétálunk a klasszicista stílusú Sándor-palotához is. Ezután a kirándulást Pavlovszkban folytatjuk, amely Katalin és I. Pál kedvelt vadászterülete volt. A gyönyörű palotát Nagy Katalin fia, Pál építtette, amelyben - többek között - említésre méltó a Béke Szalon és a Lovagterem. A városba kb. 16:30 óra körül érünk vissza.

Esti fakultatív orosz folklór est zenével, tánccal, népviseletbe öltözött művészekkel: 15 500 Ft/fő
E nélkül nem teljes az orosz kultúrával való ismerkedésünk. A színvonalas előadás magával ragadó! Kezdés az esti órákban.

4. nap: Petrodvorec

Fakultatív kirándulás Szentpétervár környékére, Petrodvorecbe: 20 500 Ft/fő
Petrodvorec csupán 29 km-re fekszik a várostól. Kastély és park, az orosz művészetek kincse – ez az egyik legismertebb cári kastély a tenger partján. Az „orosz Versailles” néven emlegetett pompázatos cári nyaraló együttes I. Péter nevét viseli, amelyet a híres, több szintből álló park - szökőkutakkal, vízesésekkel, szobrokkal és pavilonokkal - tesz lenyűgözővé a látogató számára. Az épületegyüttes legkiemelkedőbb része a Nagy Palota, mely I. Péter hajdani rezidenciája volt. Igazán kihagyhatatlan kirándulás a Szentpétervárra látogatóknak!

A délutáni órákban lehetőség lesz Szentpétervár legnagyobb és legismertebb templomainak, a Szent Izsák székesegyház és a Véren Megváltó templomának részletes, kb. 3 órás megismerésére gyalogosan (jelentkezés az idegenvezetőnél, belépők a helyszínen fizetendők, 11.000 Ft-nak megfelelő rubelben). A Véren Megváltó templom II. Sándor emlékmúzeumaként épült, és a féldrágakövek remekművét képezi. A Szent Izsák székesegyház pedig a város legnagyobb és legjelentősebb temploma.

5. nap: Szentpétervár - Budapest
A kora reggeli órákban transzfer a repülőtérre. Utazás Budapestre közvetlen menetrend szerinti járattal, indulás 10:45-kor, érkezés 12:25-kor.

A programok sorrendje a múzeumok nyitva tartása miatt változhat.

Az ár tartalmazza:

 • Négy éjszaka szállás a Hotel Akyan 4* szállodában, kétágyas, saját fürdőszobás szobában
 • Repülőtéri transzferek
 • Városnézés belépővel a Péter-Pál erődbe
 • Magyar nyelvű idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőjegy illetékkel: 77 000 Ft
 • Személyenként 1 db max. 10 kg (40 x 30 x 20 cm) kézipoggyász és személyenként 1 db max. 20 kg-os feladott poggyász
 • Vízumdíj: 19 000 Ft/fő
 • Útlemondási biztosítás (1,5%)
 • Garantált indulás minden időpontban.
 • Az orosz vízumhoz az utazás időtartamára érvényes utasbiztosítás és a hazautazás napjától számított legalább 6 hónapig érvényes útlevél szükséges.
 • Egy fő utazása esetén egyágyas felár fizetendő, melynek összegét a foglalási összesítőben találja feltüntetve.
Fakultatív program - orosz folklór est

15 500 Ft /fő
Fakultatív program - Petrodvorec

20 500 Ft /fő
Fakultatív program - Ermitázs

9 500 Ft /fő
Fakultatív program - Puskin és Pavlovszk

22 000 Ft /fő
Fakultatív program - Sétahajózás a Néván

7 900 Ft /fő
Fakultatív program - Városi hidak megnyitása

8 900 Ft /fő
Félpanzió

21 500 Ft /fő
Vízumdíj és ügyintézés

19 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,5%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
Kizárólag európai utazásokra köthető!
450 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
590 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
940 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Felnőtt: Gyermek (2-12 év):
Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Ár: 115 000 Ft-tól/fő
+repülőtéri illeték: 89 000 Ft / fő

5 nap / 4 éj

https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=17Bn5A06CridL1U65NZNJR7nEnC0&ll=59.82411252285545%2C30.169186600000103&z=11