Csoportos utazások |

Északi-fok túra, kalandok Lappföldön - csoportos utazás magyar idegenvezetéssel 2019.08.02-09.


Kategóriák: , , , , , , , ,

Lappföld mesevilág! Az út mentén vonuló rénszarvas csorda. Végtelen erdő közepén megbúvó számi kunyhó. Vad folyású folyók és szelíd tavak. Zord tengerparti sziklák között Európa legészakibb pontja. Tartson velünk Európa érintetlen, magával ragadó régiójába! Folyami hajóra szállunk a Lemmenjokki Nemzeti Parkban, kipróbáljuk az aranymosást, bepillantást nyerünk a számi emberek hétköznapjaiba, ellátogatunk a Északi-fokra és Norvégia két világörökségi helyszínére, megnézzük az altai sziklarajzokat és túránk végén találkozunk az igazi Mikulással.

Az út kiemelt értékei:

 • Tartalmas, a régiót teljességében bemutató körutazás kényelmes különbusszal
 • Kiváló helyismerettel rendelkező magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig
 • Norvégia két UNESCO világörökségi helyszínének felkeresése
 • Az ár tartalmazza a programban szereplő belépőkön túl, az aranymosó programot, egész napos kirándulást a Lemmenjokki Nemzeti Parkban, valamint a rénszarvasfarm-látogatást

 

2019. augusztus 2., péntek
Elutazás Budapestről Rovaniemibe, helsinki átszállással a Finnair menetrendszerinti járataival (11:40-15:00, 16:20-17:35). Érkezés után rövid transzfer a város központjában található Arctic City Hotel szállodába. Este szabad program.

2019. augusztus 3., szombat
Reggeli után buszra szállunk, hogy Lappföld szívébe induljunk. Utunk során rövid megállót tartunk a Viiankiaapa lápvidékén, majd Tankavaarába látogatunk, ahol az aranymosás történetét megismerve magunk is kitanulhatjuk és próbálhatjuk a mesterséget fortélyait. Délután érkezünk Finnország harmadik legnagyobb tavának partjára. Szállás az Inari-tónál, a Hotel Inari szállodában.

2019. augusztus 4., vasárnap
Reggeli után a Lemmenjokki Nemzeti Park felfedezésére indulunk. Rövid buszozás után motoros folyami csónakra szállunk, hogy felfedezzük a park gyönyörű fenyő és nyírfa erdejét és a Ravadas vízesést. A kirándulás végén ellátogatunk egy számi rénszarvastenyésztő család farmjára, ahol betekintést nyerhetünk az állattartás rejtelmeibe és kipróbálhatjuk a lasszóvetést is. A program egyszerű piknikebédet tartalmaz. Délután szabad program a tó partján.

Fakultatív katamarántúra az Inari-tavon (2,5 órás program). A program ára: 25 euró/fő (helyben fizetendő)

2019. augusztus 5., hétfő
Reggelink után elsétálunk a lapp kultúrát bemutató Siida szabadtéri múzeumba, majd elhagyva a finn Lappföldet Norvégiába érünk. Első megállónk Karasjok városa, ami a számik egyik legfontosabb központja. Itt megnézzük a több mint 200 éves karasjoki templomot és elmegyünk a Számi Parlamentbe. Továbbutazunk Honningsvågba, útközben rövid megállót tartunk Trollholmsund különleges sziklaképződményeinél. Kora este érünk Európa legészakibb pontjára, a Norkappra. Szállás a Scandic Honningsvågban.

2019. augusztus 6., kedd
Utunkat dél felé folytatjuk, mai végcélunk Észak-Norvégia egyetemi városa, Alta lesz. Elsőként Hammerfestbe kirándulunk, ahol amellett, hogy csatlakozhatunk a Királyi Jegesmedve Társasághoz, megnézzük a Világörökség listáján szereplő Struve földmérő vonal mérőpontját és szép idő esetén csodás kilátásban gyönyörködhetünk a Sallenfjellet kilátópontjáról. Továbbutazunk Altába, ahol a szállásunk a Scandic Hotel Altában lesz.

Fakultatív buszos kirándulás Észak-Európa legnagyobb kanyonjába, az Alta-kanyonba (kb. 3,5 órás program). A program ára: 50 euró/fő (helyben fizetendő)

2019. augusztus 7., szerda
Reggelink után megnézzük Altában az UNESCO Világörökség részét képező őskori sziklarajzokat és a kapcsolódó múzeumot, majd visszatérünk Finnországba. Útközben számtalan tó, szép erdőségek között haladunk, és megállunk többek között Kautokeino fatemplománál is. Késő délután érkezünk az egyik leghíresebb finn szánhúzókutyákat tenyésztő farmra, ahol megismerkedhetünk a szánhúzó kutya tartás rejtelmeivel. Kora este érkezünk Rovaniemibe. Két éjszaka szállás a Arctic City szállodában.

2019. augusztus 8., csütörtök
Szabadidő Rovaniemiben.

Félnapos fakultatív program a Ranua Wildlife Parkba. A program ára: 60 euró/fő (helyben fizetendő)

2019. augusztus 9., péntek
Délelőtt ellátogatunk Mikulásfalvára, ahol találkozhatunk a Mikulással és lehetőség van ajándékvásárlásra is. Transzfer a repülőtérre és hazautazási helsinki átszállással Budapestre (13:55-15:10, 16:45-18:05).

Az ár tartalmazza:
 

 • Repülőjegy a Budapest-Rovaniemi-Budapest útvonalon
 • Személyenként egy db kézipoggyász (max.56x45x25 cm) és egy kis kézitáska, valamint személyenként egy db, max. 23 kg-os feladott poggyász
 • Utazás Skandinávián belül különbusszal
 • Szállás középkategóriás szállodákban, kétágyas szobákban
 • Skandináv büféreggeli
 • Skandináviát jól ismerő, magyar idegenvezető
 • Belépőjegyek és kirándulások program szerint

Az ár nem tartalmazza:
 

 • Repülőtéri illeték: 59 000 Ft/fő

 

 

 • Minimum létszám: 15 fő.
 • Minimum létszám a fakultatív programok esetén 10 fő.
 • A fakultatív programok helyben fizetendők. Előzetes jelentkezés szükséges!
 • Egy fő utazása esetén egyágyas felár fizetendő, melynek összegét a foglalási összesítőben találja feltüntetve.
Fakultatív buszos kirándulás az Alta-kanyonba

15 000 Ft /fő
Fakultatív katamarántúra az Inari-tavon

Helyszínen fizetendő
25 EUR /fő
Félnapos fakultatív program a Ranua Wildlife Parkba

Helyszínen fizetendő
60 EUR /fő
Félpanzió (7 háromfogásos vacsora)

79 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,5%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
Kizárólag európai utazásokra köthető!
450 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
590 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
940 Ft /fő/nap