Csoportos utazások |

Fehér éjszakák a norvég fjordokban - csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2020.06.23-30.


Kategóriák: , , ,

A fjordok országa, Norvégia lenyűgöző terület, de nem csak a képeslaptájak miatt: az irigyelt skandináv életstílus, a helyiek meglepő közvetlensége és az ország színpompás, hangulatos városai mind hozzájárulnak, hogy az utazás életre szóló élmény legyen. Csoportos, magyar idegenvezetésű programunkon a világhíres fjordok és üde városok mellett a magyar utazók által kevéssé ismert "norvég riviérát" is bejárjuk. Az érdeklődők egy fakultatív hajókirándulás keretében a gyönyörű Lysefjordot is megcsodálhatják, a kalandvágyók pedig az ország méltán leghíresebb kilátópontja, a Prédikálószék (Preikestolen) megmászásával koronázhatják meg az utazást.

Az út kiemelt értékei:

 • Az ország természeti és kulturális látnivalóit egyaránt bemutató gazdag, mégis kényelmes program
 • Utazásunk a fehér éjszakák idején lesz, amikor majd éjfélig nappali világosság tapasztalható.
 • Fakultatív hajókirándulás a Lysefjordban, lehetőség a Prédikálószék megmászására
 • Érintett UNESCO Világörökségi helyszínek: Bryggen (Bergen rakpartja), Nærøy-fjord
 • Utazás Norvégiába közvetlen repülőjárattal, kényelmes menetrenddel, Norvégiában kényelmes különbusszal
 • Színvonalas, központi elhelyezkedésű szálláshelyek
 • Kiváló helyismeretű magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig


Programok:
 

Június 23. kedd
Elutazás Budapestről közvetlen repülőjárattal (12:10-14:40) Oslóba. Érkezést követően Lillehammer felé vesszük az irányt és egy városnéző séta keretében megismerkedünk a XVII. téli olimpiai játékoknak helyszínt adó várossal.
Szállás Lillehammerben, a Scandic Lillehammer**** hotelben.

Június 24. szerda
Utazás a fjordvidék szívébe. Előbb a borgundi dongatemplomnál tartunk megállót, majd a Nærøy-fjord parján található Flam városkában nézelődünk, estefelé pedig a gleccservájta tavak és vízesések között utazva érkezünk meg a Hardanger-fjord partján található Ulvikba.
Szállás Ulvikban a  Brakanes**** hotelben.

Június 25. csütörtök
Reggeli után az ország talán leglátványosabb vízesésénél, a 182 méteres Vøringsfossennél tartunk megállót, majd délután megérkezünk a fekvéséről híres Bergenbe. A Fløibanen siklóval felkapaszkodunk Fløyen hegyére, ahonnan madártávlatból tekintünk alá, majd meglátogatjuk a 12. századi katedrálist, a Mária templomot, majd sétálunk a halpiacon és a Bryggen színes házai (Világörökségi helyszín) között is.
Szállás Bergen központjában, a Thon Hotel Orion Bergen*** szállodában.

Június 26. péntek
A mai napon a Bergen és Stavanger között elterülő látványos szigetvilágon keresztül vezet utunk. Kompon majd alagutakon keresztül érkezünk meg Haugesundbe, Norvégia "születési helyére". Meglátogatjuk az országot egyesítő hafrsfjordi csata emlékművét, sétálunk a város központjában, majd ellátogatunk a vikingek korát bemutató Nordvegen Historiesenterbe.
Szállás Stavanger központjában két éjszakára a Thon Hotel Maritim*** szállodában.

Június 27. szombat
Egész napos szabadidő Stavangerben, fakultatív programlehetőségekkel (1. vagy 2.):
1. Fakultatív hajókirándulás a Lysefjordban (20 000 Ft/fő, min. 10 fő): a stavangeri kikötőből indulva egy 3 órás hajókiránduláson fedezzük fel Norvégia egyik leghíresebb fjordját. Utunk során látjuk majd az apró parti szigetek nyaralóit, majd a fjordban a "csavargók barlangját", a Hengjane-vízesést és a 604 méter magas Prédikálószéket alulról.
2. Fakultatív hajókirándulás és a Prédikálószék megmászása (35 000 Ft/fő, min. 8 fő): a norvégok imádnak túrázni - hódoljunk hát mi is a nemes szenvedélynek! A hajókirándulás végén, de még a Stavangerbe való visszaérkezés előtt kiszállunk a fjordparti Oanesben, ahonnan egy rövid buszos transzferrel jutunk el a Prédikálószékre vezető túraútvonal kiindulópontjához. Innen 2-2,5 óra alatt érjük el a 600 méterrel a Lysefjord fölé magasodó szögletes gránitsziklát. A szikláról gyönyörködjünk a fenséges kilátásban - tiszta időben akár a fjord legvégéig is elláthatunk! (Megjegyzés: a mászás közepesen megterhelő, jó fizikai állapotúak részére ajánlott; az útvonal hossza irányonként kb. 4 km, a szintkülönbség kb. 500 méter.)
Szállás Stavangerben.

Június 28. vasárnap
Reggel Stavangerben meglátogatjuk a "Kardok a sziklában" (Sverd i fjell) emlékművet, majd a helyiek kedvenc strandját, a homokos Orrestrandát. Hegyek, fjordok és tavak között kanyarogva, Norvégia egyik leglátványosabb útvonalán keresztül érkezünk meg a napsütötte Kristiansandba, megállóval a hangulatos vízparti Egersundben és Flekkefjordban is.
Szállás Kristiansand központjában a Comfort Hotel Kristiansand*** szállodában.

Június 29. hétfő
Délelőtt gyalogos városnézés Kristiansand kikötőjében és központjában, majd továbbindulunk és a "norvég riviérát" átszelve érkezünk meg Tønsbergbe. Útközben ellátogatunk a fehér házas bájos Risørbe és Larvikba is. Tønsberg Norvégia legrégibb városa, melyet a 9. században a vikingek alapítottak. Érkezés után felsétálunk a kalandos történelmű várba.
Szállás Tønsberg központjában: Quality Hotel Tønsberg **** szállodában.

Június 30. kedd
Utolsó napunkon meglátogatjuk Norvégia fővárosát, Oslót: sétálunk a különleges szobrairól ismert Vigeland parkban, ellátogatunk a királyi palotához, a Nobel-békedíjak átadásának helyszínt adó városházához, valamint az Akershus erődhöz. Délután transzfer a repülőtérre, majd hazautazás közvetlen repülőjárattal (18:25-20:45) Budapestre.

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy Budapest-Oslo útvonalon oda-vissza, közvetlen járattal
 • Utazás Norvégiában kényelmes különbusszal
 • Szállás hét éjszakára három- és négycsillagos központi szállodákban, kétágyas szobákban
 • Skandináv büféreggeli minden szálláshelyen
 • Magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig
 • A programban szereplő belépőjegyek

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illetékek és poggyászdíjak: 59 000 Ft/fő, mely tartalmazza 1 db feladott poggyász (max. 20 kg/db) és 1 db kézipoggyász (max. 10 kg, max. 55x40x23 cm) díjait
 • Minimum létszám: 20 fő. A félpanzió legalább 15 fő jelentkezése esetén garantált.
 • A hajókirándulás legalább 10 fő, a Prédikálószék-túra legalább 8 fő jelentkezése esetén garantált.
 • A területen júniusban jellemző nappali hőmérsékletek: 15-25 Celsius fok.
 • Egyágyas szobában történő elhelyezés esetén 100 000 Ft felár fizetendő. 
 • A Norvégiába történő beutazáshoz érvényes személyi igazolvány is elegendő.
 • A repülőjegyek foglalás után a Norwegian légitársaság szabályzata szerint mondhatók le vagy módosíthatók. Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 35 napon kívüli útlemondás esetén a Norwegian lemondási szabályzata szerinti 93 000 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.
Félpanziós ellátás

79 000 Ft /fő
Fakultatív hajókirándulás a Lysefjordban

20 000 Ft /fő
Fakultatív hajókirándulás és a Prédikálószék megmászása

35 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,5%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
Kizárólag európai utazásokra köthető!
460 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
605 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
1 000 Ft /fő/nap