Csoportos utazások |

Fuerteventura és Lanzarote - csoportos körutazás magyar idegenvezetővel 2023.03.06-13.


Kategóriák: , , , , , ,

A Kanári-szigetek keleti szigetcsoportja kevésbé ismert, de annál izgalmasabb úti cél és egyben igazi kuriózum: tömegturizmustól mentes, teljesen egyedi kulturális látnivalókban és érintetlen természeti szépségben gazdag szeglete ez Spanyolországnak. Fuerteventura és Lanzarote - UNESCO bioszféra-rezervátumok - a legrégebben keletkezett szigetek, többszáz szunnyadó vulkán otthonai. A tűzhányók által évekig formált tájat szemlélve tényleg érezhetjük, hogy itt a természet az úr. A tájképet hosszan uraló fekete lávaköveket és szürkés-barnás hamuval, néhol szaharai homokkal bevont vulkáni hegyvonulatokat a pálmafák és a szőlőültetvények friss zöldje, a patyolattiszta fehérre meszelt házak és az óceán türkize színezik. A helyi zord adottságok ellenére otthonukra büszke szigetlakóik a környezettudatosság és a helyi hagyományok gondos őrzésére törekednek.

Körutazásunk során betérünk lávacső barlangba, lávabuborékokba épült házba, látunk zöld krátertavat, aranyhomokos dűnéket. Megnézzük hogyan termelik ki a díjnyertes tengeri sót, bejárjuk a legismertebb kaktuszkertet és a leghíresebb borvidéket, kóstolhatunk világhírű kecskesajtot, kipróbálhatunk helyi aloe vera készítményeket. Szemtanúi lehetünk Lanzarote híres építészének, César Manrique művészetének, aki a természeti adottságok formabontó felhasználásával az újrahasznosítás úttörőjeként a mai napig példaképe az ottélőknek. Mindezek mellett kiélvezhetjük a szigeteken egész évben jellemző jóleső meleg és napsütés, a frissítő óceán és fehér-, arany- és fekete finomhomokos strandok kényeztetését. 

Az út kiemelt értékei:

 • Tél végi utazás a napsütéses tavaszba
 • Tömegektől mentes szigetek, egyedülálló tájakkal és látnivalókkal
 • Utazás Budapestről új, közvetlen járattal, kedvező menetrenddel
 • Szállás jó elhelyezkedésű, tengerpart közeli, több úszómedencés 4*-os szállodákban
 • Változatos kirándulások a három kelet-kanári sziget bejárására


Szállás Fuerteventurán: SBH Costa Calma Palace****
Fuerteventura közkedvelt üdülőhelyén, Costa Calma stranddal szemben elhelyezkedő szálloda. A hotel kültéri és beltéri medencével, kerttel, étteremekkel, bárokkal, edzőteremmel és sportpályákkal, wellness szolgáltatásokkal várja a vendégeket. A hotel szobái erkélyesek, légkondicionálóval, tévével, telefonnal, minibárral és ingyenes wifi kapcsolattal felszereltek.

Szállás Lanzarotén: Hipotels La Geria****
Lanzarote közkedvelt üdülőhelyén, Puerto del Carmenen a Playa de los Pocillos strand mellett elhelyezkedő szálloda. A hotel szobái erkélyesek, légkondicionálóval, síkképernyős tévével, minibárral, telefonnal, széffel és ingyenes wifi kapcsolattal felszereltek. A szálloda szolgáltatásai közé tartozik még: terasz medencével, snack bár, étterem, edzőterem, wellness szolgáltatás, gyereksarok.
 

Programok:

március 6. hétfő
Elutazás közvetlen Wizz Air járattal Fuerteventurára (13:05-17:25). Érkezést követően transzfer a szállodába, szállás elfoglalása.

március 7. kedd
Napunkat Fuerteventura északi részének bejárásával töltjük. Elsőként a Las Salinas del Carmen sólepárlóját és sómúzeumát keressük fel, ahol az évszázadokra visszanyúló hagyományos sókitermelés módjával ismerkedünk és boltjában a „Flor de sal” díjnyertes sóját meg is vásárolhatjuk. Utunkat a Mirador de Guise y Ayose kilátópontnál folytatjuk, ahol a sziget minden irányába kitekinthetünk és csodálhatjuk a páratlan tájat. Itt áll a szigetet meghódító európai felfedezőknek behódoló két őslakos király 4,5 méteres bronzszobra, akiket közkedvelt módon kézen is foghatunk. Ezután a főváros, Puerto de Rosario nevezetességeivel találkozunk, majd egy aleo vera ültetvényre látogatunk. Itt megismerkedünk a gyógynövény gondozásával és gondos felhasználásával, a 100%-ban természetes aloe vera kozmetikumok között pedig kedvünkre válogathatunk. Utunk legutolsó állomása a Corralejo Nemzeti park, ahol megmászhatjuk a Kanári-szigetek legnagyobb és az északi passzátszél által folyamatosan vándorló homokdűnéit.

március 8. szerda
A mai napon Fuerteventura déli részét fedezzük fel. Első megállónk, a Sicasumbre csillagászati kilátópont különlegessége, hogy mindössze 300 méter magasan található, mégis tökéletes csillagvizsgáló pont, illetve pazar panorámával bír a sziget déli homokos lankáira és óceánpartjára. Ezt követően kitekintünk Ajuy meghökkentő szikláira, lávabarlangjaira és dübörgő hullámaira, majd „ahány lakos, annyi kecske” nevében egy kecskefarmra utazunk, ahol megkóstolhatjuk a világdíjas majorero sajtot. Ezután a hajdani főváros, Betancuria gyarmati stílusú, bájos utcácskáival ismerkedünk, majd átutazunk a Jandía Nemzeti Parkon egészen délig. A Morro Jable régi halászfalu mára nyüzsgő turistaközpont, több kilométer hosszú, karibi hangulatú parttal és egy fotogén világítótoronnyal. Végül elékezünk Fuerteventura leglátványosabb és legszebb strandjához, a Playa de Sotavento de Jandía homokos földnyelvéhez és türkizkék vizéhez.

március 9. csütörtök
Fuerteventurát néhány napra hátrahagyva komppal átkelünk Lanzarote szigetére. Legelőször a sziget legzöldebb vidékén, a "többszáz pálma völgyében" és Haría városában teszünk sétát, majd a 450 különböző fajtához tartozó, kb. 4500 kaktusznak otthont adó Jardín de Cactus kaktuszkertbe látogatunk. Ennek a helynek további érdekességei, hogy ez César Manrique, a neves művész utolsó munkája, illetve egy rekonstruált szélmalom, amely a kanári konyhában sokoldalúan felhasznált alapanyagát, a gofío gabonáját őrölte a 19. században. A nap koronája César Manrique Foundation megtekintése. A híres spanyol építész, festő és szobrász egykori, vulkáni buborékba épített stúdióotthona és múzeuma betekintést ad ennek az ikonikus embernek az életébe, aki munkásságában a művészet, a természeti adottságok és hagyományok tökéletes harmóniájára törekedett.

március 10. péntek
Pihenés és szabadidő, vagy:

Egész napos fakultatív kirándulás: „A legszebb festmény maga a természet.” - César Manrique nyomában: 75 EUR/fő (helyben fizetendő).
Lanzarotéhoz hozzátartozik César Manrique személye, természetaktivista művei kötelező látnivalói a szigetnek. Első megállónk a Mirador del Río, mely a Risco de Famara 474 méter magas sziklaszirtjére épült kilátó, kivételes rálátással a szigettől északra található Európa legnagyobb tengeri rezervátumára, a  Chinijo Nemzeti Park szigeteire, a tenger-szorosra és az aprócska La Graciosára. Második megállónk a Cueva de Los Verdes barlang. A Corona vulkán által 3000 éve vájt, a világ egyik leghosszabb lávacsatornájába bújunk, mely hajdan a Los Verdes család búvóhelyeként szolgált a szigetet ostromló kalóztámadások idején. A turisták két kilométeren keresztül járhatják a lávabarlang unikális járatait és végül egy ámulatba ejtő meglepetés várja őket. Délután ugyanennek a lávacsőnek másik részéhez megyünk. A Jameos del Agua fő látványosságai a vulkáni környezetbe épített auditórium, az óceán beszűrődő vizével táplált belső tó albínó rákocskái és a legtöbbet fotózott medence, mely látványban, színben és formában egyedülálló kompozíció. Kirándulásunk során kitekintünk a sziget északkeleti partszakaszaira, Punta Mujeres (neve a halászatból visszatérő férjeiket váró asszonyokat viseli) festői szépségű tengerparti kisvárosára és természetes lávamedencéire.

 március 11. szombat
Pihenés és szabadidő, vagy:
 

Egész napos fakultatív kirándulás: Lanzarote természeti csodái: 75 EUR/fő (helyben fizetendő).
A „vulkánok szigetének” is elnevezett Lanzarote leglátogatottabb természeti csodája a Timanfaya Nemzeti Park.  1730 és 1736 között, majd 1824-ben folyamatos vulkánkitörések alakították a sziget nyugati részét, ez a mai 50 négyzetkilométeres terület 25 szunnyadó tűzhányó és lávamező otthona. A látógatóközpont és étterem, „El Diablo” (az Ördög) is César Manrique műve, ahol a tüzelő föld próbájaként a látogatóknak gejzírt fakasztanak, száraz ágakat lángra lobbantanak és a bátrabbaknak forró követ adnak kezükbe. A park látogatása után az érdeklődők tevével is bejárhatják a Timanfaya vulkáni lankáit (a tevegelés max. 20 perc, kb. 22 euró/2 fő, helyben fizetendő).  Következő megállónk az algáktól zöldre festett El Golfo krátertó, majd a Los Hervideros lávafolyásból megdermedt parti sziklái. Ezután betérünk a fővárosba, Arrecife látványosságaihoz, majd délután a La Geria híres borvidékére utazunk. A vulkánkitörések után kialakult ivóvízhiány és mostoha körülmények következtében a sziget elnéptelenedését az óceánvíz ivóvízzé alakítása és a többméteres vulkáni hamu és lávatörmelék („el malpaís”) alatti termőföld felfedezése akadályozta meg. Szemtanúi lehetünk, ahogyan a speciális vulkáni kőfalak a széltől óvják a szőlőtőkéket, melyeket a lávakövek hője és a reggeli harmat táplálják és a helyben palackozott borból akár haza is vihetünk.

március 12. vasárnap
Pihenés és szabadidő, vagy:

Egész napos fakultatív kirándulás: Teguise vasárnapi piac és La Graciosa jeep túra, kompjegyekkel: 75 EUR/fő (helyben fizetendő).
Elsőként a Kanári-szigetek egyik leghíresebb vasárnapi piacát az egykori főváros, Teguise városában keressük fel, ahol elmerülhetünk a helyi forgatagban és kézműves portékákban. Ezután uti célunk a Kanári-szigetek 8. lakott szigete a La Graciosa, mindössze 721 fős népességgel. Lanzarotétól 2 km-re északra található, a két szigetet El Río-szoros választja el. A Chinijo Nemzeti Parkhoz tartozó parányi sziget maga a világvégi paradicsom; aszfaltozott útjai is alig, ellenben világra szóló szépségű homokos tengerpartjai és tömegektől, sőt igazából emberektől távol eső nyugalma miatt közkedvelt úti cél. Jeep túránkon tett körünk fő megállói: Pedro Barba minitelepülés, Arco de los caletones vulkáni képződmény, Playa de las Conchas mesepart és Caleta del Sebo homokos utcácskái.

március 13. hétfő
Délelőtt szabadidő, majd átkompolunk Fuerteventurára és hazautazunk közvetlen járattal Budapestre (18:10-00:20).

 

Az ár tartalmazza:

 • Oda-vissza repülőjegy Budapest-Fuerteventura útvonalon, közvetlen járattal
 • Repülőtéri illetékek
 • Utasonként egy darab kézipoggyász (max. 40x30x20 cm) oda-vissza (a légitársaság poggyászszabályzatáról bővebben ezen a linken)
 • Repülőtéri transzferek
 • Szállás Fuerteventurán három éjszakára négycsillagos szállodában, kétágyas szobában
 • Szállás Lanzarotén négy éjszakára négycsillagos szállodában, kétágyas szobában
 • Reggeli
 • Teljes napos kirándulások Fuerteventurán
 • Teljes napos kirándulás Lanzarotén
 • Kompjegyek Fuerteventura és Lanzarote között
 • A csoport minimum létszáma 15 fő.
 • A repülőjegyek és a kapcsolódó szolgáltatások (ülőhely, poggyász, elsőbbségi beszállás) foglalás után a Wizz Air légitársaság szabályzata szerint mondhatók le vagy módosíthatók. Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 35 napon kívüli útlemondás esetén a Wizz Air lemondási szabályzata szerinti 57 600 Ft/fő repülőjegy törlési díjat, valamint a kapcsolódó szolgáltatások díját számítjuk fel.
Félpanzió (7 db szállodai vacsora)

59 000 Ft /fő
Fakultatív kirándulás: César Manrique nyomában

Helyszínen fizetendő
75 EUR /fő
Fakultatív kirándulás: Lanzarote természeti csodái

Helyszínen fizetendő
75 EUR /fő
Fakultatív kirándulás: Teguise és La Graciosa jeep túra

Helyszínen fizetendő
75 EUR /fő
Elsőbbségi beszállás

Korlátozott számban érhető el - a fedélzetre magával vihet egy kis méretű kézipoggyász mellett egy nagyméretű kézipoggyászt is - max. 55×40×23 cm, max. 10 kg

23 900 Ft /fő
Feladott poggyász felára (max. 10 kg)

23 900 Ft /db
Feladott poggyász felára (max. 20 kg)

33 900 Ft /db
Ülőhelyfoglalás oda-vissza útra

Az ár normál (nem nagy lábterű) ülőhelyekre vonatkozik - egyéb esetben a légitársaság nem garantálja az utastársak egymás mellé szóló üléskiosztását.

20 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás: 2,5%
Colonnade ATLASZ - Classic csoportos biztosítás
Csak európai úti célokra köthető
650 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Prémium csoportos biztosítás
850 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg csoportos biztosítás
1 090 Ft /fő/nap