Csoportos utazások |

Hongkong, Kelet-Borneó és Kuala Lumpur - csoportos utazás tengerparti pihenéssel 2018.12.27.-2019.01.07.


Kategóriák: , , , , , , , , , ,

Hongkong a Távol-Kelet, és a világ egyik legdinamikusabb metropolisza. Ki hinné, hogy száz évvel ezelőtt nem volt több egy halászfalunál, de Kína kapujaként és angol gyarmatként fejlődési esélyei sokkal jobbak voltak környezetéhez képest. Kelet-Borneó – Malajzia Sabah tartománya - egy másik világ: ide az érintetlen természet és állatvilág vonzza a látogatókat. Mesebeli trópusi tengerpartokat, a méltóságteljes Kinabalu-hegyet, őserdőket és számtalan különleges és gyönyörű állatfajt láthatunk utazásunk során. A program Kuala Lumpurban folytatódik – a város egy dzsungel közepén épült, koloniális építészet és óriási felhőkarcolók jellemzik, majd Malakkában, a multikulturális kikötővárosban zárul az utazás.

Az út kiemelkedő értékei:

 • Remek menetrend a Turkish Airlines járataival
 • Magyar csoportkísérő az utazás teljes időtartama alatt
 • Izgalmas városok és természeti különlegességek, amit máshol nem láthat
 • Tengerparti pihenés Borneón
 • Világörökségi helyszínek az út során: Kinabalu Park és Malakka történelmi városmagja
 • Négycsillagos, jó minőségű szállodák az út során
 • Sem vízum, sem oltás nem szükséges az úthoz

Programok:

december 27. csütörtök
Elutazás a Turkish Airlines járataival Hongkongba egy átszállással. (Budapest-Isztambul 20:05-00:15, Isztambul-Hongkong 02:00-17:00).

december 28. péntek
Megérkezés Hongkongba, transzfer a szállodába, szállás: Harbour Plaza North Point Hotel 4*.

december 29. szombat
Fél napos városnézés Hongkongban: Stanley-piac, Aberdeen halászfalu, Viktória-csúcs - itt található a világ egyik legszebb kilátópontja, melyre a "fogaskerekűvel" lehet feljutni. Délután szabadidő az izgalmas és egyedülálló hangulatú nagyvárosban: üljön fel egy emeletes villamosra, válogasson kedvére egy igazi helyi piac kínálatában!

Fakultatív esti hajózás, a Symphony of Lights lézershow megtekintése vacsorával: 120 USD/fő (helyszínen fizetendő).
Napnyugta után új arcát mutatja meg a város: különleges megvilágítást kapnak a felhőkarcolók, zenés lézershow színesíti meg a város sziluettjét. Hajóra szállunk, ahonnan semmi nem zavarja a kilátást, majd büfévacsorával és élőzenével folytatódik az este a kompból átalakított hajó fedélzetén a Victoria-öbölben.  Szállás Hongkongban.

december 30. vasárnap
Transzfer a repülőtérre, elutazás Malajziába, Kelet-Borneóra, Kota Kinabalu városába. Megérkezés után transzfer a tengerparti szállodába.
Szállásunk a következő három éjszakára a négycsillagos Nexus Karambunai Resortban lesz. A szállodakomplexum közvetlenül a szép – 6 km hosszan elterülő –esőerdővel határos tengerparton található. Három úszómedence, nyolc étterem, 18 lyukú golfpálya, vizisporteszközök, spa biztosítja kényelmünket az itt tartózkodás során.

december 31. hétfő
Reggeli a szállodában, egész nap pihenés a finom homokú tengerparton.

Fakultatív program: Félnapos látogatás a Mari Mari skanzenbe: 80 USD/fő (helyszínen fizetendő)
Az őserdőben ismerkedünk a borneói törzsek életmódjával, szokásaival, építkezésével, fegyvereivel, szerszámaival. Öt törzs mutatkozik be: a rizstermesztő Kadazan-Dusun, a hosszúházakban élő Rungus, a vadászattal és halászattal foglalkozó Lundayeh, a tengeri cigány és „kovboj” Bajau, és a fejvadász Murut.  Ebéd, majd transzfer vissza a szállodába.

Kötelező szilveszteri gálavacsora a tengerparti szállodában: 39 000 Ft/fő.

Szállás: Nexus Karambunai Resort 4*.

január 1. kedd
Reggeli a szállodában, egész nap pihenés a finom homokú tengerparton.

Fakultatív program:  Egész napos hajós kirándulás a Manukan szigetre: 80 USD (helyszínen fizetendő)
Reggeli után átkelés a tengeri nemzeti park legszebb szigetére, Manukanra, barbecue ebéddel. Itt egész nap élvezhetjük a trópusi tengerpartot, a kristálytiszta tengert, a színes víz alatti világot. Lehetőség sznorkelezésre, úszásra, napozásra vagy a dús vegetációjú sziget felfedezésére.

Szállás: Nexus Karambunai Resort 4*.

január 2. szerda
Reggeli után elutazunk Délkelet-Ázsia legmagasabb hegyéhez, a Kinabaluhoz.  A Kinabalu Park a Világörökség része egyedülálló biológiai sokszínűsége miatt – a 4095 méter magas hegyen ezer feletti az orchideafajok száma, és sok ezer az egyéb növényfajok előfordulása. Nagy sétát teszünk a parkban (kb. 3 km, könnyebb terep kis emelkedőkkel) a misztikus őserdőben, majd elfogyasztjuk a jól megérdemelt ebédünket. Hosszabb buszozás vár ránk kanyargós utakon különleges tájakon mielőtt megérkezünk este Sandakan városába. Szállás: Four Points Sheraton Hotel 4*.

január 3. csütörtök
Délelőtt a Sepilok orángután rehabilitációs központba látogatunk, ahol visszaszoktatják a vadonba a veszélyeztetett példányokat. Etetés közben csodálhatók meg a malájul „erdei embereknek” nevezett emberszabásúak, és az orángután óvodát is megnézzük. Következő megállónk a maláj medvéknek létrehozott központ: itt szintén a vadonba való visszaszoktatás a cél, hiszen itt főleg sanyarú körülmények között tartott medvéket segítenek. Továbbutazás Sukauba, ahol késői ebéd után vízre szállunk: a naplementéig hajózunk a Kinabatangan folyón a dzsungelben, ahol rengeteg vadon élő különleges állatot láthatunk kis szerencsével: nagyorrú majmok, orángutánok, makákók, gibbonok, gyönyörű madarak, krokodilok, borneói törpeelefántok élnek itt. Visszautazunk Sandakanba, ahol a szállás: Four Points Sheraton Hotel 4*.

január 4. péntek
Reggel transzfer a repülőtérre, elutazás repülővel Kuala Lumpurba. Megérkezés után transzfer a szállodába, délután szabadidő, szállás: Swiss Garden Hotel 4*.

január 5. szombat
Délelőtt a hindu Batu Barlanghoz indulunk. A mészkőbarlangokat teljesen kitöltő szent templom 272 lépcsőn közelíthető meg, a lépcső mellett Murugánnak, a háború istenének óriási aranyszobra vigyázza a tájat. Délután városnézés Kuala Lumpurban, ahol a koloniális épületek és a felhőkarcolók uralják az utcaképet: Petronas-torony, Királyi Palota, Nemzeti Mecset, Sultan Abdul Samad épület, kínai negyed, Sri Mariamman templom. Szállás Kuala Lumpurban:  Swiss Garden Hotel 4*.

január 6. vasárnap
Elutazunk Malakkába, a 15. században virágkorát élő egykori kereskedővárosba, mely a fűszerútvonal egyik fontos állomása volt. Ismerkedés a kínai, holland, brit, portugál és maláj kultúra emlékeivel, majd transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre egy átszállással (Kuala Lumpur-Isztambul 23:55-06:20, Isztambul-Budapest 08:20-08:20).

január 7. hétfő
Megérkezés Budapestre a reggeli órákban.

 

Az ár tartalmazza:

 • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Hongkong / Kuala Lumpur-Budapest útvonalon, átszállással a Turkish Airlines járataival
 • Repülőjegy Hongkong-Kota Kinabalu útvonalon, közvetlen Air Asia-járattal
 • Repülőjegy Sandakan-Kuala Lumpur útvonalon, közvetlen Air Asia-járattal
 • Szállás két éjszakára Hongkongban, a 4*-os Harbour Plaza North Point szállodában, kétágyas szobában
 • Szállás három  éjszakára Kota Kinabalu mellett , az 4*-os Nexus Karambunai szállodában, kétágyas szobában (panorama deluxe)
 • Szállás két éjszakára Sandakanban, a 4*-os Four Points by Sheraton szállodában, kétágyas szobában
 • Szállás két éjszakára Kuala Lumpurban, az 4*-os Swiss Garden szállodában, kétágyas szobában
 • Bőséges büféreggeli minden nap
 • Ebéd három alkalommal
 • Transzferek különbusszal
 • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt és helyi idegenvezető Malájziában és Hongkongban
 • A programban szereplő városnézések és kirándulások belépővel

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illetékek: 179 000 Ft/fő
 • Útlemondási biztosítás: 1,7%
 • Kötelező szilveszteri gálavacsora: 39 000 Ft/fő
 • Minimum csoportlétszám: 20 fő.
 • Minimum létszám a fakultatív programok során: 15 fő.
 • Egy fő utazása esetén egyágyas felár fizetendő: 198 000 Ft.
Egész napos hajós kirándulás a Manukan szigetre

Helyszínen fizetendő
80 USD /fő
Félnapos látogatás a Mari Mari skanzenbe

Helyszínen fizetendő
80 USD /fő
Symphony of Lights lézershow vacsorával

Helyszínen fizetendő
120 USD /fő
Szervizdíj (borravaló)

Helyszínen fizetendő
50 USD /fő
Szilveszteri gálavacsora (kötelező)

39 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,7%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
450 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
590 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
940 Ft /fő/nap

12 nap / 11 éj

AZ ÚT BETELT