Csoportos utazások |

Indokína gyöngyszemei - Vietnam és Angkor, Kambodzsa - csoportos körutazás 2018.02.22.-03.05.


Kategóriák: , , , , , , , ,

Isten hozta Indokínában! Izgalmas és felejthetetlen utazásra invitáljuk Délkelet-Ázsia szívébe.
Vietnam természeti szépségei utánozhatatlanok, elég csak a Halong-öböl különös mészkőalakzataira gondolni. A városok közül egzotikus Hanoi, bűbájos Hoi An és a vibráló Saigon (Ho Chi Minh) mutatkozik be, majd a Mekong-delta vidékén folytatódik a kalandozás.
Utazásunk fénypontja a dzsungel fogságából kiszabadított, lenyűgöző Angkor, az egykori Khmer Királyság fővárosa.

Az utazás kiemelkedő értékei:

 • Ázsia egyik legjelentősebb műemléke, Angkor
 • Hajózás a csodálatos Halong-öbölben, éjszakázás a hajón
 • Világörökségi helyszínek: Angkor, Halong-öböl, Hoi An, My Son
 • Magyar idegenvezető kíséri a csoportot Budapestről
 • Kedvező menetrend a világ egyik legjobb légitársaságával

Programok:
 

február 22., csütörtök
Elutazás Budapestről az Emirates járataival átszállással Hanoiba (Budapest-Dubai 14:40-23:05, Dubai-Hanoi 03:30-12:30).

február 23., péntek
Érkezés Hanoiba a kora délutáni órákban, transzfer a szállodába. Szállás két éjszakára Hanoiban: Medallion Hanoi Boutique Hotel.

február 24., szombat
Délelőtt városnézés Hanoiban, Vietnam fővárosában. Meglátogatjuk Ho Chi Minh, a modern Vietnam megalapítójának cölöpökre, fából épített szerény lakóházát, a koloniális stílusú Kormányzói Palotát, a miniatűr "Egylábú" Pagodát, majd az Irodalom Templomát, ahol megismerkedhetünk a vietnami kézírás művészetével is. Elhaladunk az Operaház, a Szent József-katedrális mellett, majd a smaragdzöld városi oázist, a Hoan Kiem-tavat látogatjuk meg, melyet északról a francia negyed, délről az óváros határol. A "36 utca" néven emlegetett Hanoi óváros felfedezése. Ezután ellátogatunk a Néprajzi Múzeumba, melyben a vietnámi történelemről alkothatunk képet. A nap zárásaként az egyedülálló és különleges vízi bábszínház előadását tekintjük meg.

február 25., vasárnap
Elutazunk a Világörökség részévé nyilvánított Halong-öbölbe, Vietnám egyik legszebb természeti látványosságához. Kihajózás a "Leszálló sárkány" öblébe, melyet kis szigetek, különleges formájú mészkősziklák, barlangok tarkítanak. Ebéd, vacsora és szállás a hajón: Victory Cruise.

február 26., hétfő
Reggeli a hajón, majd a Luon-barlangot tekintjük meg (tengeri kajakkal is lehetséges a helyszínen fizetendő pótdíj ellenében). Kikötés, majd transzfer Hanoi repülőterére. Utunk a Vörös-folyó deltájánál található, szemet gyönyörködtető rizsföldek mellett halad el. Elutazás Danangba (Hanoi-Danang 18:35-19:55), majd transzfer Hoi An városába. Szállás két éjszakára Hoi An-ban: Atlas Hotel Hoi An.

február 27., kedd
Délelőtt Hoi Anban barangolunk: a várost több mint 2000 éve alapították, virágzó délkelet-ázsiai tengeri kikötő volt. Séta az UNESCO Világörökség részét képező óvárosban: a Chua Ong Pagoda, a 200 éves Tam Ky ház, a 400 éves Fedett Japán Híd megtekintése.
Délután szabadidő.

Félnapos fakultatív hajókirándulás a Thu Bon folyón: 9 900 Ft/fő.
Csónakázás egy halászfaluba, majd egy bambuszból készült csónakkal a mangrove erdőbe, ismerkedünk a helyiek mindennapi életével a misztikus környezetben.

február 28., szerda
Délelőtt szabadidő.

Félnapos fakultatív kirándulás My Sonba: 6 900 Ft/fő.
A IV. és XIV. század között virágzott ezen a helyen az egyedülálló cham-kultúra, melyre erős indiai hatás jellemző. My Son a középkori hindu Champa-királyság központja volt. A csodálatos környezetben, a hegyek ölelésében álló templomromokat látogatjuk meg.

Transzfer Danang repülőterére, ahonnan elutazunk Siem Reap-ba (Danang-Siem Reap 18.00-19.20). Transzfer a szállodába, szállás két éjszakára a Memoire Siem Reap Hotelben.

március 1., csütörtök
Angkor - a khmer építészet és szobrászat különleges "templomvárosa" - ma Délkelet-Ázsia egyik legnagyobb turistalátványossága. Délelőtt az UNESCO Világörökség részévé nyilvánított varázslatos Angkor Wat felfedezése, melyet egykoron a földi mennyországként tiszteltek. A palota Angkor legnagyobb és legjobb állapotban fennmaradt épülete, amely közel 210 hektáros területen fekszik.
Délután a legkisebb, ám legdíszesebb hindu templomot a Sívának ajánlott Banteay Sreit, más néven a Nők Citadelláját látogatjuk meg.
Ezután a XII-XIII. század fordulóján épült Ta Prohm mahájána buddhista templom-kolostorhoz látogatunk, melynek különlegessége, hogy ma is úgy látható, ahogy a régészek az őserdő mélyén rátaláltak, hatalmas fák fogságában, indákkal benőve.

március 2., péntek
Délelőtt Angkor északi részét fedezzük fel: a XII. században épült Preah Khan buddhista templom-kolostor, Neak Pean buddhista templom, majd a hindu ikertemplomok Thommanon és Chau Say Tevoda.
Délután Angkor Thom ősi városának meglátogatása. Elsőként Bayon templomának felkeresése, amely több száz faragott kőarccal díszített gigantikus oszlopaival, és falait borító domborműveivel a XII. századi Angkor mindennapjaiba enged bepillantást. Ismerkedés a Mennyei Palota romjaival, az Elefántos terasz és a leprás király teraszának lenyűgöző szobraival. Transzfer a repülőtérre, elutazás repülővel Ho Chi Minh városba, az egykori Saigonba (Siem Reap-Saigon 21:10-22:20). Szállás két éjszakára Saigonban: Hotel Au Lac II.

március 3., szombat
Délelőtt látogatás a híres Cu Chi alagutakhoz. Az eredeti alagútrendszer hossza 200 km volt, de ebből mára már csak 120 km maradt meg. A vietnami háború alatt a vietkongok kórházakat, lakásokat fegyvertárolókat, iskolákat rendeztek itt be, gyakorlatilag a föld alatt éltek és innen indították támadásaikat is. Visszatérünk a városba, megismerkedünk Saigon nevezetességeivel:, Notre-Dame-katedrális, a gyarmati időkből megmaradt jellegzetes épületek: Dong Khoi utca, Continental Hotel, Operaház, Városháza, Régi postahivatal. Meglátogatjuk az Újraegyesítési Palotát, ahol a vietnami háború emlékeivel ismerkedhetünk meg.

március 4., vasárnap
Kirándulás a Mekong-deltához, melyet a smaragdszínű rizsföldek, a gazdag élővilág és a holtágak jellemeznek. Csónakkirándulás a Mekong-folyó szigetei között. Mindenképpen kóstoljuk meg az úszó árudákon kínált egzotikus gyümölcsöket. Este transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre átszállással (Ho Chi Minh City-Dubai 23:55-04:25).

március 5., hétfő
Továbbutazás Budapestre, megérkezés késő délelőtt (Dubai-Budapest 08:25-11:40).

Az ár tartalmazza:
 

 • Repülőjegy Budapest-Hanoi és Saigon-Budapest útvonalon, egy átszállással az Emirates légitársaság járataival, turista osztályon
 • Repülőjegy Hanoi-Danang, Danang-Siem Reap és Siem Reap-Ho Chi Minh City útvonalra a Vietnam Airlines és a Silkair járataival, turista osztályon
 • Szállás két éjszakára Hanoiban, a Medallion Hanoi Boutique Hotelben***
 • Szállás egy éjszakára a Halong-öbölben, a Victory Cruise hajón
 • Szállás két éjszakára Hoi Anban, az Atlas Hoi An Hotelben***
 • Szállás két éjszakára Siem Reapban a Memoire Siem Reap Hotelben***
 • Szállás két éjszakára Saigonban az Au Lac II Hotelben***
 • Reggeli
 • A hajóút során a Halong-öbölben reggeli, ebéd és vacsora
 • Kirándulások, városnézések légkondicionált autóbusszal, helyi idegenvezetővel belépőkkel
 • Magyar idegenvezető a teljes út során

Az ár nem tartalmazza:
 

 • Repülőtéri illetékek: 159 000 Ft/fő
 • Vízumdíj (Vietnam és Kambodzsa): 38 000 Ft/fő
 • Útlemondási biztosítás (választható) 1,7%

Minimum létszám: 15 fő.

Egyágyas szoba foglalása esetén egyágyas felár fizetendő: 90 000 Ft.

 

Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,7%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
450 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
590 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
940 Ft /fő/nap
Borravaló

Helyszínen fizetendő
45 USD /fő
Borravaló

Helyszínen fizetendő
45 USD /fő
Fakultatív hajókirándulás a Thu Bon folyón

9 900 Ft /fő
Fakultatív kirándulás My Sonba

6 900 Ft /fő
Vízumdíj (Vietnam és Kambodzsa)

38 000 Ft /fő

12 nap / 11 éj

AZ ÚT BETELT