Csoportos utazások |

Indokína gyöngyszemei - Vietnam és Angkor, Kambodzsa - csoportos körutazás 2020.02.18-29.


Kategóriák: , , , , , , , , ,

Isten hozta Indokínában! Izgalmas és felejthetetlen utazásra invitáljuk Délkelet-Ázsia szívébe.
Vietnam természeti szépségei utánozhatatlanok, elég csak a Halong-öböl különös mészkőalakzataira gondolni. A városok közül egzotikus Hanoi, bűbájos Hoi An és a vibráló Saigon (Ho Si Minh-város) mutatkozik be, majd a Mekong-delta vidékén folytatódik a kalandozás.
Utazásunk fénypontja a dzsungel fogságából kiszabadított, lenyűgöző Angkor, az egykori Khmer Királyság fővárosa.

Az utazás kiemelkedő értékei:

 • Ázsia egyik legjelentősebb műemléke, Angkor
 • Hajózás a csodálatos Halong-öbölben, éjszakázás a hajón
 • Világörökségi helyszínek: Angkor, Halong-öböl, Hoi An, My Son
 • Magyar idegenvezető kíséri a csoportot Budapestről
 • Kedvező menetrend a világ egyik legjobb légitársaságával

Programok:
 

február 18. kedd
Elutazás Budapestről a Qatar Airways járataival átszállással Hanoiba (Budapest-Doha 16:20-23:35, Doha-Hanoi 02:55-13:30).

február 19. szerda
Érkezés Hanoiba délután, transzfer a szállodába. Este riksákban fedezzük fel  az óváros utcáit. Szállás két éjszakára Hanoiban: Lenid Hotel Tho Nhuom 3*.

február 20. csütörtök
Egész napos városnézés Hanoiban, Vietnam fővárosában. Meglátogatjuk Ho Chi Minh mauzóleumot (kívülről), a modern Vietnam megalapítójának cölöpökre, fából épített szerény lakóházát, a koloniális stílusú Kormányzói Palotát, a miniatűr "Egylábú" Pagodát, majd az Irodalom Templomát, ahol megismerkedhetünk a vietnami kézírás művészetével is. Délután ellátogatunk az óvárosba, majd a Hoan Kiem tó szomszédságában található színházban a tradicionális vízi bábszínház előadását tekintjük meg.

február 21. péntek
Elutazunk a Világörökség részévé nyilvánított Halong-öbölbe, Vietnám egyik legszebb természeti látványosságához. Kihajózás a "Leszálló sárkány" öblébe, melyet kis szigetek, különleges formájú mészkősziklák, barlangok tarkítanak. Ebéd, vacsora és szállás a hajón: Starlight Cruise.

február 22. szombat
Reggeli a hajón, majd egy szigetet látogatunk meg. Kikötés, majd transzfer Hanoi repülőterére. Utunk a Vörös-folyó deltájánál található, szemet gyönyörködtető rizsföldek mellett halad el. Elutazás Danangba (Hanoi-Danang 18:30-19:50), majd transzfer Hoi An városába. Szállás két éjszakára Hoi An-ban: Atlas Hotel Hoi An 3*.

február 23. vasárnap
Délelőtt Hoi Anban barangolunk: a várost több mint 2000 éve alapították, virágzó délkelet-ázsiai tengeri kikötő volt. Séta az UNESCO Világörökség részét képező óvárosban: a Chua Ong Pagoda, a 200 éves Tam Ky ház, a 400 éves Fedett Japán Híd megtekintése.
Délután szabadidő.

Félnapos fakultatív hajókirándulás a Thu Bon folyón, ebéddel: 40 USD/fő (helyben fizetendő).
Csónakázás egy halászfaluba, majd egy bambuszból készült csónakkal a mangrove erdőbe, ismerkedünk a helyiek mindennapi életével a misztikus környezetben. 

február 24. hétfő
Délelőtt szabadidő.

Félnapos fakultatív kirándulás My Sonba: 35 USD/fő (helyben fizetendő).
A IV. és XIV. század között virágzott ezen a helyen az egyedülálló cham-kultúra, melyre erős indiai hatás jellemző. My Son a középkori hindu Champa-királyság központja volt. A csodálatos környezetben, a hegyek ölelésében álló templomromokat látogatjuk meg.

Transzfer Danang repülőterére, ahonnan elutazunk Siem Reap-be (Danang-Siem Reap 18:25-19:45). Transzfer a szállodába, szállás két éjszakára az Angkor Holiday Hotelben 4*.

február 25. kedd
Délelőtt a Tonle Sap-tó partján, cölöpökön álló falut, Kompong Khleangot fedezzük fel, és hajóról is ismerkedünk a helyiek mindennapjaival. Délután Angkor Thom ősi városát látogatjuk meg. Elsőként Bayon templomát keressük fel, amely több száz faragott kőarccal díszített gigantikus oszlopaival, és falait borító domborműveivel a XII. századi Angkor mindennapjaiba enged bepillantást. Ismerkedés a Mennyei Palota romjaival, az Elefántos terasz és a leprás király teraszának lenyűgöző szobraival. 

Fakultatív Apsara táncelőadás vacsorával: 40 USD/fő (helyben fizetendő). 
 Az apsarák eredetileg égi táncosok, nimfák, a khmer művészetben az istenek és az istenkirály kedvesei voltak. A tradicionális khmer tánc napjainkig is fejlődik, változik, a kecses mozdulatokat a táncosok gyermekkoruk óta tanulják. A táncelőadás közben vacsora, kambodzsai különlegességeket kóstolhatnak.

február 26. szerda
Angkor - a khmer építészet és szobrászat különleges "templomvárosa" - ma Délkelet-Ázsia egyik legnagyobb turistalátványossága. Délelőtt az UNESCO Világörökség részévé nyilvánított varázslatos Angkor Wat felfedezése, melyet egykoron a földi mennyországként tiszteltek. A palota Angkor legnagyobb és legjobb állapotban fennmaradt épülete, amely közel 210 hektáros területen fekszik.
Délután a legkisebb, ám legdíszesebb hindu templomot a Sívának ajánlott Banteay Sreit, más néven a Nők Citadelláját látogatjuk meg.
Ezután a XII-XIII. század fordulóján épült Ta Prohm mahájána buddhista templom-kolostorhoz látogatunk, melynek különlegessége, hogy ma is úgy látható, ahogy a régészek az őserdő mélyén rátaláltak, hatalmas fák fogságában, indákkal benőve. 
Transzfer a repülőtérre, elutazás repülővel Ho Chi Minh városba, az egykori Saigonba (Siem Reap-Saigon 18:30-19:45). Szállás két éjszakára Saigonban: Elios Hotel 3*.

február 27. csütörtök
Kirándulás a Mekong-deltához, melyet Vietnam éléskamrájaként is emlegetnek. A szigeteken és a mellékfolyókon élénk mezőgazdasági munka folyik az idilli környezetben. Hajóra szállunk Ben Tre városában, megállunk egy kókusz feldolgozó üzemben - élelmiszereket és használati tárgyakat is készítenek a kókuszból. Egy csendes faluban gyékényszövők munkájával ismerkedünk, majd idilli környezetben fogyasztjuk el a helyi alapanyagokból készült ízletes ebédünket. Szampanon folytatjuk az utat  a szűk csatornákban, majd kikötünk a városban és visszautazunk Saigonba. Szállás Saigonban.

február 28. péntek
Délelőtt  Saigon nevezetességeivel ismerkedünk:, Notre-Dame katedrális, a gyarmati időkből megmaradt jellegzetes épületek: Dong Khoi utca, Continental Hotel, Operaház, Városháza, Régi postahivatal. Meglátogatjuk az Újraegyesítési Palotát,  mely a saigoni kormány használt főhadiszállásként a háború idején. Vegül a Ben Thanh piacon alkudozhatunk egy szép ajándéktárgyra. Délután transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre átszállással (Ho Si Minh-város - Doha 19:15-23:55).

február 29. szombat
Továbbutazás Budapestre, megérkezés kora reggel (Doha-Budapest 01:35-05:40).

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy Budapest-Hanoi és Saigon-Budapest útvonalon, egy átszállással a Qatar Airways járataival, turista osztályon
 • Repülőjegy Hanoi-Danang, Danang-Hanoi-Siem Reap és Siem Reap-Ho Chi Minh City útvonalra a Vietnam Airlines  járataival, turista osztályon
 • Szállás két éjszakára Hanoiban, a háromcsillagos Lenid 54 Tho Nhuom Hotelben
 • Szállás egy éjszakára a Halong-öbölben, a Starlight hajón
 • Szállás két éjszakára Hoi Anban, a háromcsillagos Atlas Hoi An Hotelben
 • Szállás két éjszakára Siem Reapban a négycsillagos Angkor Holiday Hotelben
 • Szállás két éjszakára Saigonban a háromcsillagos Elios Hotelben
 • Reggeli
 • A hajóút során a Halong-öbölben reggeli, ebéd és vacsora
 • Kirándulások, városnézések légkondicionált autóbusszal, helyi idegenvezetővel belépőkkel
 • Magyar idegenvezető a teljes út során

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illetékek: 169 000 Ft/fő
 • ​Vízumdíj (Vietnam és Kambodzsa): 38 000 Ft/fő
 • Javasolt szervizdíj: 45 USD/fő (helyszínen fizetendő)
 • Minimum létszám: 20 fő.
 • Egyágyas szoba foglalása esetén egyágyas felár fizetendő.
 • Vietnámi és kambodzsai vízum igényléséhez az elutazástól számított minimum még fél évig érvényes útlevélre van szükség.
 • Vietnamban és Kambodzsában is változatosan és jó áron tudnak étkezni ízlés szerint, amiben idegenvezetőnk segítségükre lesz az út során.
Vízumdíj

38 000 Ft /fő
Fakultatív kirándulás My Sonba

Helyszínen fizetendő
35 USD /fő
Fakultatív hajókirándulás a Thu Bon folyón

Helyszínen fizetendő
40 USD /fő
Apsara táncelőadás vacsorával

Helyszínen fizetendő
40 USD /fő
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,5%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
Kizárólag európai utazásokra köthető!
450 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
590 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
940 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Felnőtt: Gyermek (2-12 év):
Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Ár: 499 000 Ft-tól/fő
+repülőtéri illeték: 169 000 Ft / fő

12 nap / 11 éj