Csoportos utazások |

Írország - legendák és koboldok nyomában - csoportos utazás magyar idegenvezetéssel 2018.08.12-19.


Kategóriák: , , , , , , ,

Burjánzó zöld fűtenger, zsúpfedeles házak, ősi templomok, romantikus várromok, vad tengerpartok, mesébe illő tájak, hangulatos pubok, fülbemászó zene, nyitott és vendégszerető emberek. Kevés olyan ország van a Föld hátán, amely egyszerre kínálja mindezt a gazdagságot - Írország egyike ezeknek.
A nyolcnapos út során barangolunk Dublin utcáin, megfejtjük az ősi Clonmacnoise és a Kylemore apátság rejtélyeit, lélegzetelállító tájakban gyönyörködünk a Dingle-félszigeten és a Kerry-gyűrűn. A nevezetességek sokaságát nehéz felsorolni, sokkal érdemesebb saját szemmel látnunk!

Az út kiemelt értékei:

 • Szállás jó középkategóriás, városi és vidéki szállodákban
 • Utazás Budapestről kedvező menetrenddel
 • Tartalmas, látnivalókban gazdag út
 • Fakultatív ír est Dublinban
 • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt

Programok:
 

augusztus 12., vasárnap
Elutazás Budapestről a KLM járataival Dublinba, amszterdami átszállással (06:30-08:35, 12:05-12:45). Érkezés után megkezdjük utazásunkat Írország nyugati partvidéke felé. Útközben megállunk Clonmacnoise-nál, a Shannon-folyó partján emelt kora keresztény épületegyüttesnél, melynek legrégebbi tagja a VI. század óta áll itt. Érkezés Galwaybe az esti órákban, bejelentkezés a szállodába: Connacht Hotel Galway 3*.

augusztus 13., hétfő
Reggeli a szállodában, majd útnak indulunk, hogy felfedezzük a szigetország egyik legszebb régióját. Connemara az a terület, ami az írországi fotókról visszaköszön: kis tavak százai között legelésző nyájak, kőfalak, apró farmok és smaragdzöld fűvel borított domboldalak. A régióban sokan őrzik az ősi hagyományokat és beszélik a kelta nyelvet. Meglátogatjuk a Kylemore apátságot, amely az ország egyetlen bencés női kolostora. Szállás Galwayben.

augusztus 14., kedd
Reggeli után a Burren régión áthaladva csodálhatjuk meg a holdbéli tájat: a közel 250 km²-nyi mészkő vastagsága helyenként elérheti a 780 métert is. A sima, csupasz, lépcsőszerűen rendezett teraszokat repedések, függőleges hasadékrendszerek tagolják. Ez az O'Brien-ek, a megalitikus emlékek, dolmenek, szent kutak, várak, botanikai ritkaságok és a zenés kocsmák vidéke. Itt találhatók továbbá Európa legimpozánsabb, egyben legfélelmetesebb sziklafalai, a Moher-sziklák. A 230 méter magas sziklafalat 8 kilométer hosszan ostromolják az Atlanti-óceán hullámai. Kihagyhatatlan élmény ezen a tájon sétálni! Délután Írország egyik leglátogatottabb műemlékét, a Bunratty kastélyt keressük fel, amely az ország legjobb és legteljesebb állapotában fennmaradt középkori építménye (XV. század). 26 hektáros parkjában a régi falusi élet színterei, zajai, ízei elevenednek fel: betérhetünk a népiskolába, a postahivatalba, a kovácsműhelybe vagy az orvosi rendelőbe, de találunk itt farmházakat, vízimalmot, pubot és éttermet is. Szállás Tralee-ban: The Rose Hotel 4*.

augusztus 15., szerda
Reggeli után a Dingle-félsziget varázslatos tájaira jutunk el: a tengerparti útról csodás kilátás nyílik az óceánra és a több kilométer hosszan elnyúló homokos tengerpartokra, kis kelta falvak szegélyezik az utat, őskori és kora keresztény emlékek mellett haladunk el. Felkeressük a Gallarust, a VII. századi, habarcs nélkül épült kis kápolnát, melynek alakja egy felfordított hajóra emlékeztet. Folytatjuk utunkat Dingle felé, a tradicionális halászkikötőbe, ahol színes falú házak, nyüzsgő pubok és éttermek között sétálhatunk. Szállás Tralee-ban.

augusztus 16., csütörtök
Reggeli, majd utazás a Kerry-gyűrűhöz. Az eddigi napokon megszokhattuk, hogy csodás tájak kísérik utunkat. A mai nap sem lesz kivétel: az Atlanti-óceán továbbra is páratlan hátteret biztosít a meredek sziklafalaknak, amelyeken kitűnően megél a változatos és gazdag növényzet, köszönhetően az enyhülést hozó Golf-áramlatnak. Több kis falu épült az út mentén, a legbájosabb Sneem, színes házaival. A magasabb hegyekről pedig gyönyörű kilátás nyílik a közeli Killarney-tavakra. Délután Cork felé utazunk, ahol elfoglaljuk szállásunkat: Rochestown Park Hotel 4*.

augusztus 17., péntek
Reggeli után felkeressük a Cork közelében működő Jameson Distilleryt, ahol megismerkedünk a leghíresebb ír whiskey megalkotásának történetével, a lepárlás és készítés folyamatával. Utunkat Dublin felé folytatjuk, azaz ismét észak felé fordulunk. Útközben megállunk a Rock of Cashelnél. A környező síkságból az égbe emelkedő erődítmény évszázadokon keresztül a királyi és a papi hatalom jelképe volt: az V. századtól Munster királyainak székhelyeként működött, hatalmuk szinte egész Dél-Írországra kiterjedt. A XII. században átengedték az egyháznak, és a vallási központ virágzásnak indult. A XVII. században Cromwell seregei vetettek véget fénykorának, majd a vár évszázadokig lakatlan volt. Most látogatók hada ostromolja kivételesen gazdag középkori emlékei miatt. Érkezés a szálláshelyre a kora esti órákban. Szállás Dublin közelében: Citywest Hotel 4*.

augusztus 18., szombat
Reggeli után egész napos buszos és gyalogos városnézés során ismerkedünk meg az ír főváros nevezetességeivel: Merrion square, St Stephen's Green (a dublini Városliget), Christchurch katedrális, Szent Patrik katedrális (belépővel), Temple Bar negyed. Felkeressük a Trinity College-ot, az ország legrégebbi és legnagyobb egyetemét, melyet I. Erzsébet angol királynő alapított a XVI. század végén. Híres könyvtárát évszázados, gondosan megőrzött kötetek gazdagítják, köztük a IX. századból fennmaradt kellsi kódex (Book of Kells), amely az ír nemzeti örökség legjelentősebb nyelvi emléke.
Szállás Dublin közelében.

Ír est az Arlington Hotelben - esti fakultatív program Dublin belvárosában: 40 Euró/fő, helyben fizetendő.
A Dublin központjában található elegáns szálloda ad otthont az egyik legnépszerűbb ír show-műsornak. Az est során élvezhetjük a páratlan ír vendéglátást, a helyi ételeket és az ír zene ritmusát. Felejthetetlen élményt nyújt a közel félórás pergő, profi táncelőadás. A részvételi díj tartalmazza a transzfert, a belépőt és a vacsorát, de nem tartalmazza az italfogyasztást!

augusztus 19., vasárnap
Reggeli, szabadidő, majd kijelentkezés a szállodából. Transzfer a repülőtérre, hazautazás a KLM járataival Budapestre, amszterdami átszállással (13:20-15:55, 20:55 - 22:55).

Az ár tartalmazza:
 

 • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Dublin útvonalon, a KLM légitársaság járataival, amszterdami átszállással
 • Egy db kézipoggyász (max. 55x35x25 cm, max. 12 kg)
 • Utazás Írországon belül különbusszal
 • Hét éjszaka szállás jó minőségű, középkategóriás szállodákban, kétágyas szobában
 • Reggeli
 • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt
 • A program során a szükséges belépők

Az ár nem tartalmazza:
 

 • Repülőtéri illetékek: 69 000 Ft/fő
 • Útlemondási biztosítás (választható) 1,7%
 • Minimum létszám: 20 fő.
 • Fakultatív program minimum létszáma: 15 fő.
 • Egy fő utazása esetén egyágyas felár fizetendő: 99 000 Ft.
 • Gyerekkedvezmény 12 éves kor alatt érvényesíthető.

 

Fakultatív esti program Dublinban - ír zenés program és vacsora transzferekkel

Helyszínen fizetendő
40 EUR /fő
Feladott poggyász (max. 23 kg)

20 000 Ft /db
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,7%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
450 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
590 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
940 Ft /fő/nap

8 nap / 7 éj

AZ ÚT BETELT