Csoportos utazások |

Izland haladóknak - kiscsoportos utazás magyar idegenvezetéssel 2021.06.19-26.


Kategóriák: , , , , , , ,

Izland látnivalói között vannak világhírűek, és vannak olyanok, amelyek kevésbé ismertek, de legalább ennyire különlegesek. Ezen az úton Izland rejtett szépségeihez megyünk el. Sokak kedvence, a Snæfellsnes-félsziget, az izlandiak szerint a legizlandibb vidék, a Nyugati fjordok vagy Siglufjörður partvidéke mind életre szóló élményt nyújt. Ezt az utat nemcsak azoknak ajánljuk, akik már voltak Izlandon, hanem azoknak is, akik Izland rejtett szépségeit szeretnék felfedezni. 

Az út kiemelt értékei:

 • Utazás közvetlen járattal, kedvező menetrenddel
 • Izlandon élő, kiváló helyismerettel rendelkező magyar idegenvezető
 • Maximális csoportlétszám: 19 fő
 • Snæfellsnes-félsziget
 • A Nyugati fjordok
 • Látrabjarg sziklafal
 • Dynjandi vízesés
 • Hofsós óceánparti medence

Programok:

június 19. szombat
Elutazás reggel Budapestről a Wizz Air közvetlen járatával Izlandra (06:30-09:05). Érkezés után utazás a Bálnafjord alatt Akranesbe. A 7500 fős lakosságú halászváros többek között tengerpartjáról és világítótornyáról híres. Szabadidő ebédre Borgarnesben, majd fürdési lehetőség Borgarnes tengerparti, jacuzzis uszodájában. Késő délután továbbutazás a Snæfellsnes-félszigetre. Szállás Stykkishólmurban: Syslo Guesthouse vagy két éjszakára összesen 9900 Ft/fő felár ellenében Hotel Egilsen.

június 20. vasárnap
Egész napos kirándulás a Snæfellsnes-félszigeten: Kirkjufell (templom formájú hegy), Kirkjufellsfoss (vízesés), Djúpalónssandur (tengerpart), Malariff (világítórorony, kilátással Snæfellsjökull vulkánra és jégsapkára, amely Verne Gyula az Utazás a Föld közepe felé c. regényének a helyszíne), Arnarastapi (tengerparti település), Búðir (templom). Szállás Stykkishólmurban.

június 21. hétfő
Elutazás Stykkishólmurból komppal a Breiðafjörður szigetvilág, illetve Flatey sziget érintésével a nyugati fjordokba (08.45-11.45). Továbbutazás Patreksfjörðurbe, szabadidő ebédre, majd utazás Izland legnyugatibb pontjához, Európa legnagyobb madársziklájához, a 14 km hosszú és 440 m magas Látrabjarghoz, ahol a világ alkamadár populációjának akár a 40%-a is előfordulhat. Késő délután ellátogatunk a Rauðisandur ("vörös homok") tengerpartra. Szállás: Fosshótel Patreksfjörður.

június 22. kedd
Utazás a Nyugati fjordok változatos tájain át a mintegy 100 m magas Dynjandi vízeséshez, majd tovább a mindössze 320 fős lakosságú, fjordparti Þingeyri faluba. Délután átmegyünk a 9160 m hosszú, Y alakú Vestfjarðagöng alagúton Suðureyri faluba, majd egy másik, 5400 méteres alagúton Bolungarvíkbe. Az estét már Ísafjörðurben, a Nyugati fjordok "fővárosában" töltjük. A Reykjavíktól 454 km-re, gyönyörű természeti környezetben fekvő, 2700 fős lakosságú kisváros meglepően urbánus jellegű, sok szép házzal. Szállás Ísafjörðurben: Hotel Horn.

június 23. szerda
Délelőtt látogatás a Sarki Róka Központba. A sarki róka Izland egyetlen őshonos emlősállata. A folytatásban hat fjordot megkerülve, különösen látványos tájakon utazunk tovább, majd a Steingrímsfjarðarheiði fennsíkon átvágva jutunk el Hólmavíkba. Szabadidő; lehetőség látogatásra a pici Boszorkányság Múzeumba. Délután vagy este fürdési lehetőség Drangsnesben a tengerparti melegvízes medencékben (ingyenes). Szállás: Malarhorn Guesthouse.

június 24. csütörtök
Utazás a Nyugati fjordokból Észak-Izlandra Steingrímsfjörður, az Atlanti-óceán, majd a 36 km hosszú Hrútafjörður (Kosok fjord) mentén. Ebédlehetőség Blönduósban, majd látogatás a Glaumbær skanzenben, ahol láthatjuk, hogyan éltek régen az izlandi farmokon. Utána fürdési lehetőség az óceánparti Hofsós medencében, melyet a legszebb fekvésűnek tartanak Izlandon. Az éjszakát Siglufjörðurben, az elegáns Siglo Hotelben töltjük. Szállás: Sigló Hótel.

június 25. péntek
Délelőtt utazás Nyugat-Izlandra. Látogatás a Deildartunguhver hőforrásnál, valamint a Hraunfossar és a Barnafoss vízeséseknél. Szállás Reykavík központjában: Centerhotel Plaza.

június 26. szombat
Reggeli után transzfer a repülőtérre, majd hazautazás Budapestre közvetlen Wizzair járattal (09.50-16.15).

Az ár tartalmazza:

 • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Reykjavík útvonalon, közvetlen repülőjárattal
 • Repülőtéri illeték
 • Személyenként egy darab kisméretű kézipoggyász (max. 40x30x20 cm), a légitársaság poggyász-szabályzata bővebben
 • Magyar idegenvezetés Izlandon
 • Szállás Izlandon hét éjszakára szállodákban, kétágyas szobában
 • Reggeli
 • Utazás komppal Stykkishólmurból (Snæfellsnes-félsziget) Brjánslækurba (Nyugati fjordok)
 • Belépő a Sarki Róka Központba
 • Belépő a Borgarnes és a Hofsós óceánparti fürdőkbe
 • Minimum létszám: 12 fő.
 • Stykkishólmurban az egyágyas szobák a Hotel Egilsenben, a háromágyas szobák a Syslo Guesthouse-ban vannak.
 • A program az egészségügyi jogszabályok, az időjárás vagy az útviszonyok függvényében kivételes esetben módosulhat.
 • A repülőjegyek és a kapcsolódó szolgáltatások (ülőhely, poggyász, elsőbbségi beszállás) foglalás után a Wizz Air légitársaság szabályzata szerint mondhatók le vagy módosíthatók. Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 60 napon kívüli útlemondás esetén a Wizz Air lemondási szabályzata szerinti 44 400 Ft/fő repülőjegy törlési díjat, továbbá a kapcsolódó szolgáltatások díját számítjuk fel.
Elsőbbségi beszállás oda-vissza útra

Korlátozott számban elérhető (a fedélzetre magával vihet egy kis méretű kézipoggyász mellett egy nagyméretű kézipoggyászt is - maximális méret: 55×40×23 cm)

27 900 Ft /fő
Feladott poggyász (max 10 kg)

29 900 Ft /db
Feladott poggyász (max 20 kg)

38 900 Ft /db
Ülőhelyfoglalás oda-vissza útra

Az ár normál (nem nagy lábterű) ülőhelyekre vonatkozik

15 000 Ft /fő
Szállás Stykkishólmurben a Hotel Egilsenben

Csak kétágyas szobában való elhelyezés esetén választható

9 900 Ft /fő
Útlemondási biztosítás: 2,0%
Colonnade ATLASZ - Classic csoportos biztosítás
570 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Prémium csoportos biztosítás
740 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg csoportos biztosítás
950 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Teljes ár: 499 000 Ft-tól/fő
illetékekkel együtt,
kétágyas szobában való elhelyezés esetén

8 nap / 7 éj