Csoportos utazások |

Izrael - csoportos körutazás a Szentföldön a május 1-i hosszú hétvégén 2019.04.27.-05.01.


Kategóriák: , , , , , , ,

A Szentföldet mindenkinek látnia kell korra, felekezetre való tekintet nélkül. Izrael látnivalói semmi mással nem hasonlíthatók össze, megelevenedik a történelem az ősi utcákban, épületekben, tájakban. Ám Izrael nem csak a történelemről és a vallásról szól - gyorsan fejlődő színes és kreatív jelene miatt is érdemes meglátogatni.
A Földközi-tenger partividékét fedezzük fel elsőként: a Nagy Heródes által épített Caesarea ókori metropoliszának maradványait, a szép fekvésű Haifa kikötővárosát és Akko lovagkori emlékeit nézzük meg, majd Tel-Avivot és Jaffa óvárosát fedezzük fel. Felmegyünk Jeruzsálembe - az óváros évezredes emlékei mindenkit megérintenek.
A Holt-tenger holdbéli tája és a gyógyító hatású 33%-os sótartartalmú vize, Földünk legmélyebb szárazföldi pontja és a Heródes által épített Massada-erőd elementáris erejű története zárja körutazásunkat, melyet garantáljuk, hogy sosem felejt el.

Az út kiemelkedő értékei:

 • Utazás közvetlen repülőjárattal
 • Izrael legjelentősebb látnivalói
 • Kiemelkedő tudású, magyar nyelvű helyi idegenvezető
 • Két éjszaka szállás a Földközi-tenger partján, majd két éj Jeruzsálemben városközpont közeli szállodában
 • Tartalmas programok belépővel
 • Csak két munkanapot vesz igénybe az ünnepi hosszú hétvége miatt

Programok:

Április 27., szombat
Elutazás Tel-Avivba közvetlen Wizz Air járattal (Budapest - Tel-Aviv 15:00-19:15). Transzfer Netanyába, a Földközi-tenger partján található üdülővárosba. Szállás Netanyán: Residence Hotel 3*.

Április 28., vasárnap
Észak felé indulunk a Földközi-tenger partján: első megállónk a Nagy Heródes által épített kikötőváros, Caesarea. Még romjaiban is lenyügöző a látvány: amfiteátrum, hippodrom, akvadukt, melyek háttere a mélykék tenger. Haifában, a Kármel-hegy lábánál épült szép fekvésű kikötővárosban a bahai vallás világközpontja köré épített csodálatos kertet nézzük meg kívülről, majd Akkóba, a keresztesek városába látogatunk. Akko keleties hangulatú kikötőváros, a tenger felől erődítmény védi. A templomosok óriási termeit, ispotályát az ásatások során az elmúlt évtizedekben tárták fel. Visszautazás Netanyába, ahol szállás:  Residence Hotel 3*.

Április 29., hétfő
Elutazás kora reggel a közeli Tel-Avivba és az ősi kikötővárosba, Jaffába. Tel-Aviv az öröm városa: tengerparti sétánya mentén jobbnál jobb éttermek, szórakozóhelyek, gyönyörű tengerparti strandok és felhőkarcolók sorakoznak. A hófehér bauhaus stílusban épült házak, Jaffa művészek által megújított óvárosa, kreatív lakói mind-mind rendkívül vonzóvá teszik a várost a látogatók és a helybéliek számára is. A jaffai dombról csodálatos kilátás nyílik a kikötőre és Tel-Avivra. Továbbutazás Jeruzsálembe, ahol az óváros és környékének legfontosabb látnivalóit keressük fel: Olajfák-hegye, Getshemane kert, Nemzetek Temploma, majd a Szulejmán által épített fallal körülvett Óváros: Zion kapu, zsidó negyed, Siratófal, a keresztény és arab városrészek, a Via Dolorosa és a Golgotán lévő Szent Sír templom megtekintése. Szállás Jeruzsálemben: Prima Park Hotel 4*.

Április 30., kedd
Szabadnap Jeruzsálem további egyéni felfedezésére.

Egész napos fakultatív kirándulás a Holt-tengerhez és Massadára: 39 000 Ft.
Utazás a világ egyik legmélyebb és legsósabb természetes "tengeréhez" strandolási lehetőséggel, Massada - a világ nyolcadik csodájának tartott Heródes-kori erőd - maradványainak megtekintése, ami az ország leglátványosabb régészeti lelőhelye, ismerkedés a zelóták történetével, utazás drótkötélpályás felvonóval.
Szállás Jeruzsálemben.

Május 1., szerda
Transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre a Wizz Air közvetlen járatával (Tel-Aviv - Budapest 11:10-13:35).

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy Budapest - Tel-Aviv - Budapest útvonalra Wizz Air járataira
 • Utasonként egy kézipoggyász (max. 40x30x20 cm) oda-vissza (a légitársaság poggyászszabályzatáról bővebben ezen a linken)
 • Szállás két éjszakára Netanyán a Residence Hotelben 3*
 • Szállás két éjszakára Jeruzsálemben a Prima Park Hotelben 4*
 • Izraeli büféreggeli (péksütemény, tojásételek, saláták, sajtok, sajtkrémek, joghurt, gyümölcslevek, zöldségek, gyümölcsök, kávé, tea)
 • Repülőtéri transzferek különbusszal
 • A feltüntetett programok belépőkkel, helyi magyarul beszélő idegenvezetővel

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illetékek 69 000 Ft
 • Szervízdíj (a helyszínen kötelezően fizetendő): 35 USD/fő
 • Minimum létszám: 20 fő
 • Egy fő foglalása esetén egyágyas felár fizetendő.
 • Ebben az időszakban gyönyörű idő vár ránk Izraelben: 25 C fok és ragyogó napsütés. A Holt-tenger vízhőmérséklete 25 fok körül lesz.
Félpanzió felára

16 000 Ft /fő
Egész napos kirándulás a Holt-tengerhez és Massadára

39 000 Ft /fő
Feladott poggyász (max. 10 kg)

16 000 Ft /db
Feladott poggyász (max. 20 kg)

32 000 Ft /db
Elsőbbségi beszállás oda-vissza

Ha WIZZ Priority szolgáltatást vásárol, a fedélzetre magával viheti kézipoggyászát (55 × 40 × 23 cm), illetve egy kisméretű táskát (40 × 30 × 18 cm) is.

16 000 Ft /fő
Ajánlott szervízdíj

Helyszínen fizetendő
35 USD /fő
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,5%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
450 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
590 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
940 Ft /fő/nap

5 nap / 4 éj

AZ ÚT BETELT