Csoportos utazások |

Kanadai képeslapok - csoportos utazás Montréaltól Vancouverig magyar idegenvezetéssel 2021.08.04-18.


Kategóriák: , , , , , , , ,

A végtelen Kanada: az érintetlen természet, az élhető városok, a juharszirup és a hoki hazája. Ráadásul a helyiek a világ egyik legszínesebb, legnyitottabb társadalma, akik az udvarias és barátságos magatartásukról váltak híressé. Augusztusi csoportos utazásunkon a világ második legnagyobb országának legjavával ismerkedünk meg: meglátogatjuk francia Kanada városait és egyik legszebb nemzeti parkját, sétálunk az elegáns fővárosban, Ottawában, hajózunk az Ezer sziget régióban és a Niagara-vízesés lábánál is, de megismerjük az ország legnépesebb városát, Torontót is. Utunk második felében átrepülünk nyugatra, ahol a Sziklás-hegység képeslaptájain barangolunk. Látunk majd csipkés hegycsúcsokat és szebbnél szebb türkiz tavakat, majd leereszkedünk a Csendes-óceán partjára, ahol a világ egyik legélhetőbbnek tartott városában, Vancouverben is eltöltünk két éjszakát.

Az utazás kiemelt értékei:

 • Utazás a Lufthansa és az Air Canada járatain, kényelmes menetrenddel
 • Rendkívül gazdag, az ország leghíresebb természeti és kulturális látnivalóit egyaránt bemutató, mégis kényelmes tempójú program
 • UNESCO Világörökségi helyszínek: Québec óvárosa, Rideau-csatorna, a Sziklás-hegység nemzeti parkjai
 • Kiváló helyismeretű magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig
 • Hajókirándulás a Szent Lőrinc-folyón az Ezer sziget vidékén és a Niagara-vízesésnél
 • Színvonalas három- és négycsillagos szálláshelyek
 • Jelentős kedvezmény három- vagy négyágyas elhelyezés esetén


Programok:

augusztus 4. szerda
Elutazás Budapestről a Lufthansa járatain, frankfurti átszállással (10:15-12:00, 14:05-16:10) Montréalba. Érkezés után transzfer a szállodába.
Szállás Montréalban 3 éjszakára: Hôtel Universel Montréal 4*

augusztus 5. csütörtök
Első teljes napunkon megismerkedünk a világ második legnagyobb (nagyrészt) franciaajkú városa, Montréal látnivalóival: meglátogatjuk az óvárost és az ország egyik legszebb templomát, a lenyűgöző Notre-Dame bazilikát, majd sétálunk a városnak nevet adó Mont Royalon, ahonnan a legjobb kilátás nyílik. Délután felkeressük az 1976-os nyári olimpiai játékoknak helyet adó futurisztikus épületegyüttest.
Szállás Montréalban.

augusztus 6. péntek
Egész napos kirándulás a Szent Lőrinc-folyó torkolatánál található Québecbe, az azonos nevű tartomány fővárosába. A franciák által 1608-ban alapított város az egyik legrégebbi Észak-Amerikában, fallal körülvett különleges hangulatú óvárosa Világörökségi helyszín. Sétálunk a Petit Champlain negyedben, megnézzük a Nyaktörő lépcsőt és a város látképét uraló Château Frontenac luxusszállodát, valamint ellátogatunk a közeli Montmorency vízeséshez, mely 83 méteres magasságával még a Niagara-vízesést is megelőzi.
Szállás Montréalban.

augusztus 7. szombat
Egész napos kirándulás a Montréal közelében található Mont-Tremblant Nemzeti Parkban, mely gazdag élővilágáról ismert, és az azonos nevű hangulatos kisvárosban. A nap végén elutazunk az Ontario és Québec határán található fővárosba, Ottawába.
Szállás Ottawa központjában 2 éjszakára: Novotel Ottawa 4*

augusztus 8. vasárnap
Egész napos ismerkedés a kanadai fővárossal. Délelőtt megtekintjük a Parlament épületegyüttese előtt az őrségváltást, majd sétálunk a Rideau-csatorna partján (Világörökségi helyszín) és a Major's Hill Parkban. Ebédszünet a ByWard Market nyüzsgő piacnegyedében. Délután ellátogatunk az Ottawa folyó túlpartján, Gatineauban található Történeti Múzeumba, amely az ország egyik legszínvonalasabb és leggazdagabb gyűjteményű múzeuma. Az épület nagyterméből ráadásul pazar kilátás nyílik a Parlamentre. Este szabadidő Ottawában.
Szállás Ottawában.

augusztus 9. hétfő
Utazás reggel Gananoque-ba, az Ezer sziget vidékére, majd egyórás hajókirándulás a Szent Lőrinc-folyón a szigetek között. Innen továbbutazunk a közeli Kingstonba, mely 1841 és 1844 között Kanada első fővárosa volt. Szabadidő a folyóparton, majd továbbutazás Torontóba.
Szállás Toronto központjában 2 éjszakára: Bond Place Hotel 3*

augusztus 10. kedd
Egész napos kirándulás a Niagara-vízeséshez. A Torontótól alig másfél órányira található látványosság tulajdonképpen három vízesés együttese: kettő az amerikai oldalon található, az 51 méter magas Patkó-vízesés pedig a két ország határvonalán. Érkezés után hajóra szállunk és testközelből is megcsodáljuk a zuhatagot, de utána a folyóparti sétányon is lesz időnk gyönyörködni. Ebédszünet és szabadidő a Clifton Hillen, a város szórakoztatónegyedében, majd visszautazás Torontóba.
Fakultatív program: a CN Tower meglátogatása (15 000 Ft/fő). A város szimbóluma a 457 méteres CN Tower, mely 1976-tól 2007-ig a világ legmagasabb épülete volt. Az Ontario-tó partján álló épület kilátójából egész közelről látjuk az üzleti negyed felhőkarcolóit és a Toronto-szigetek legnagyobbikán található repülőtér mozgásait, de tiszta időben akár a Niagaráig is ellátni. A látogatás után metróval utazunk vissza szállodánkba.
Szállás Torontóban.

augusztus 11. szerda
Délelőtt rövid buszos városnézés során ismerkedünk meg a városházával és az ontariói parlamenttel, majd transzfer a repülőtérre és elutazás az Air Canada közvetlen repülőjáratával (14:00-16:13) Calgarybe.
Szállás Calgaryben: Acclaim Hotel 4*

augusztus 12. csütörtök
Délelőtt szabadidő Calgary központjában, majd elindulunk a Transzkanadai autópályán a Sziklás-hegységbe. Megálló délután a hegyvidéki Canmore-ban és Banffben a Bow-vízesésnél, majd a szállás elfoglalása.
Szállás Banff központjában 2 éjszakára: Banff Inn 3*

augusztus 13. péntek
Egész napos kirándulás az ország legszebbb útvonalán, az Icefields Parkway-en Jasperig és vissza. Utunk során a drámai háromezres hegycsúcsok és hatalmas fenyvesek mellett látjuk majd a Peyto és Bow tavak lehetetlen türkizkék tükrét, az Athabasca-vízesést és a Columbia jégmezőt (a Sziklás-hegység legnagyobb kiterjedésű jégmezejét).
Szállás Banffban.

augusztus 14. szombat
Elbúcsúzunk Banfftől és újra nyugatra indulunk. Meglátogatjuk a két leghíresebb tavat, a Moraine Lake-et és a Lake Louise-t, majd a Yoho Nemzeti Park látnivalóinak (Spiral Tunnel Scenic Viewpoint, Natural Bridge) érintésével jutunk el Revelstoke-ba.
Szállás Revelstoke után, tóparti szálláshelyen: Three Valley Lake Chateau 3* 

augusztus 15. vasárnap
Napunkat a szálláshelyünk melletti "szellemvárosban" kezdjük, ahol a 19. századi aranyláz idejében épült jellegzetes "vadnyugati" épületek között utazunk vissza az időben. Útnak indulunk Vancouver felé, megállóval Brit Kolumbia feltörekvő borvidékének központjában, a tóparti Kelownában.
Szállás Vancouver központjában 2 éjszakára: Century Plaza Hotel & Spa 3*

augusztus 16. hétfő
Délelőtt meglátogatjuk a világ legélhetőbb városai közt számon tartott Vancouver főbb látnivalóit, köztük a Stanley Park totemoszlopait, a Canada Place-t és felmegyünk a Vancouver Lookout kilátójába is. Délután fakultatív program: a Capilano Függőhíd Park meglátogatása (20 000 Ft/fő). Az 1889-ben a Capilano folyó felett 70 méteres magasságban épült gyalogos függőhídról elnevezett park a területen jellemző mérsékelt övi esőerdőben található. A hídon kívül a hatalmas fák lombkoronái között és a sziklafal oldalában kialakított útvonalon is sétálhatunk, de a helyi indián kultúrába is betekintést nyerhetünk egy kisebb kiállításon.
Szállás Vancouverben.

augusztus 17. kedd
Szabadidő Vancouverben kora délutánig, majd transzfer a repülőtérre. Hazautazás a Lufthansa járatain, frankfurti átszállással (16:15 - másnap 11:35, 16:15-17:50).

augusztus 18. szerda
Érkezés Budapestre a délutáni órákban.
 

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy a Lufthansa repülőjáratain egy átszállással Budapest-Montréal és Vancouver-Budapest útvonalon
 • Repülőjegy az Air Canada közvetlen repülőjáratán Toronto-Calgary útvonalon
 • Repülőtéri illetékek
 • Személyenként 1 db feladott poggyász (max. 23 kg) és 1 db kézipoggyász (max. 55×40×23 cm, max. 8 kg) minden járaton
 • Szállás tizenhárom éjszakára három- és négycsillagos szálláshelyeken, kétágyas szobákban, ellátás nélkül
 • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
 • Utazás Kanadában különbusszal
 • Városnézések és kirándulások
 • Hajókirándulás az Ezer sziget régióban és a Niagara-vízesésnél
 • Belépőjegyek a program szerint

Az ár nem tartalmazza:

 • eTA (elektronikus belépési engedély): 7 CAD/fő
 • Ajánlott szervízdíj: 120 CAD/fő (helyszínen fizetendő)
 • Minimum létszám: 18 fő. A fakultatív programok legalább 10-10 fő jelentkezése esetén garantáltak.
 • Egyágyas elhelyezés esetén egyágyas felár fizetendő, melynek összege 300 000 Ft.
 • Három- és négyágyas elhelyezés esetén a harmadik ill. negyedik fő kedvezménye 200 000 Ft. A három- és négyágyas elhelyezés kettő franciaágyat tartalmazó szobákban történik.
 • A Kanadába történő belépéshez érvényes útlevél és az Interneten előzetesen kitöltött regisztráció szükséges, amely ezen a linken érhető el. A regisztráció díja 7 kanadai dollár/fő és bankkártyával fizetendő. A belépési engedély ügyintézését irodánk is vállalja 2 000 Ft/fő díj ellenében.
 • A hátralékfizetés határideje az utazási feltételektől eltérően: 2021. június 15.
 • A repülőjegyek foglalás után a Lufthansa ill. az Air Canada szabályzata szerint mondhatók le vagy módosíthatók. Utazási feltételeinktől eltérően az indulás előtti 90-36. napon történő lemondás esetén 200 000 Ft/fő repülőjegy törlési díj kerül felszámításra.
Ajánlott szervízdíj

Helyszínen fizetendő
120 CAD /fő
eTA belépési engedély ügyintézése

2 000 Ft /fő
Fakultatív program: látogatás a CN Towerben

15 000 Ft /fő
Fakultatív program: látogatás a Capilano Függőhíd Parkban

20 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás: 2,0%
Colonnade ATLASZ - Classic csoportos biztosítás
570 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Prémium csoportos biztosítás
740 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg csoportos biztosítás
950 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Teljes ár: 1 199 000 Ft-tól/fő
illetékekkel együtt,
kétágyas szobában való elhelyezés esetén

15 nap / 14 éj

ÉRDEKLŐDÉS
GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK