Csoportos utazások |

Kína: tigrisek és sárkányok nyomában - Peking-Hszian-Sanghaj a tavaszi szünetben 2021.04.01-10.


Kategóriák: , , , , , , ,

"Ha 100 év történelmét keresed, menj Sanghajba. Ha 1000 év történelmét, utazz Pekingbe. Ha Hszianba mész, egy 3000 éves Kínát találsz" - tartja a mondás. Kína a világ legősibb civilizációjának ad otthont - itt már az ókorban is ismerték az iránytűt, a papírt, a puskaport, a porcelánt és a selymet. Peking Kína politikai, oktatási és kulturális központja, fejlődése lenyűgöző, a felhőkarcolók és modern épületek békésen élnek együtt a letűnt korok csodálatos emlékeivel. Hszian a négy ősi kínai főváros egyike, az egykori Selyemút egyik végállomása volt, legnépszerűbb látnivalója az Agyaghadsereg. Sanghaj Kelet-Ázsia gazdasági központja, világgazdasági jelentősége is kiemelt. A városban már több a felhőkarcoló, mint New Yorkban. 

Az utazás kiemelkedő értékei:

 • Kína három legfontosabb városa                                                                 
 • Közlekedés szuperexpresszel Peking és Hszian-, repülővel Hszian és Sanghaj között
 • Magyar idegenvezető kíséri a csoportot Budapestről
 • Világörökségi helyszínek az út során: Tiltott Város, Ég Temploma, Nagy Fal, Nyári Palota, Agyaghadsereg, Szucsou klasszikus kertjei

Programok:

Április 1. csütörtök
Elutazás a Turkish Airlines járataival átszállással Pekingbe (Budapest-Isztambul 20:05-23:15, Isztambul-Peking 01:55-16:10).

Április 2. péntek
Délután érkezünk Pekingbe, transzfer a szállodába. Szállás Pekingben: Howard Johnson Paragon Hotel 4*.

Április 3. szombat
Városnézés Pekingben: a világ legnagyobb terén kezdjük a város felfedezését: Tienanman tér (Mennyei Béke tere), mely nevét a tér északi részén a teret és a Tiltott Várost elválasztó kapuról kapta. Az óriási teret a Tiltott Város korábbi kapui, a Kínai Nemzeti Múzeum és Mao Ce-Tung Mauzóleuma szegélyezi. A következő látnivaló a város leglátványosabb műemléke, a Tiltott Város, mely évszázadokon keresztül a kínai császár lakhelye volt és a tradicionális kínai építészet kiemelkedő alkotása. Ezután a 13. században épült taoista Ég Templomát látogatjuk meg, ahol egykor uralkodók imádkoztak a bő termésért az Ég, a Föld, a Nap, a Hold és a természet istenéhez. Szállás Pekingben.

Fakultatív pekingi kacsavacsora (helyszínen fizetendő) : 40 USD/fő.

Április 4. vasárnap
Utazás a Pekingtől 50 km-re található Ju Yong hágóhoz. A világ legnagyobb emberkéz alkotta művét, a Nagy Falat kétezer éven át építették, hogy megvédjék a földet a nomád népek támadásaitól. Délután a Nyári Palotát látogatjuk meg, mely a legnagyobb és legszebb a császárok kertjei közül. A feljegyzések szerint 100 ezer építészmester és 1 millió munkás dolgozott az építése során. Három részből, a Hosszú élet hegyből, a Kunming-tóból és a pavilonegyüttesekből áll. A palotákban, pavilonokban, pagodákban, tornyokban és más épületekben összesen több mint 3000 helyiség található.  Szállás Pekingben.

Április 5. hétfő
Kora reggel transzfer a pályaudvarra, elutazunk a szuperexpresszel Hszianba. Az 1200 km-es távolságot kevesebb, mint öt óra alatt tesszük meg. Az ősi egykori császári főváros a Selyemút kiindulópontja volt. Megérkezés után felfedezzük a város fontosabb látnivalóit: a Ming-dinasztia által épített városfalat, a Harangtornyot, a Nagymecsetet és a muszlim negyedet. Szállás Hszianban: Titan Times Hotel 4*.

Április 6. kedd
Délelőtt a Nagy Vadlúd Pagodát látogatjuk meg, majd hsziani tartózkodásunk fénypontját, az Agyaghadsereget nézzük meg a város mellett. Az első kínai császár Csin Si Huang sírját őrízték az agyagból készült szobrok: kb. 8000 katona, 130 harci szekér 520 lóval, illetve 150 lovas, és a császárral együtt temették el a szobrokat is. Az élethűen megformázott alakok nagyobbik része katona, de megtalálhatóak közöttük földművesek, nőalakok és lovak is. Transzfer a repülőtérre, elutazás Sanghajba, megérkezés után transzfer a szállodába. Szállás Sanghajban: Greenland Jiulong Hotel 4*.

Április 7. szerda
Városnézés a csodálatos Sanghajban: óváros, Yu Yuan kert, Jade Buddha templom, Xiantiandi negyed, a Bund, a Huangpu-folyó parti sétány és a bevásárlóutca, a Nanjing út.

Fakultatív esti hajókázás és a kilátás megtekintése a Jinmao Toronyból: 80 USD/fő (helyszínen fizetendő).
A Huangpu-folyó mentén a csodálatos esti látványban gyönyörködünk, az egyik oldalon a Bund klasszikus épületei, másik oldalon Pudong felhőkarcolói láthatók, majd a Jinmao Torony 88. emeletén található kilátóból egy másik szögből tekintjük meg a kilátást.

Szállás Sanghajban: Greenland Jiulong Hotel 4*.

Április 8. csütörtök
Egész nap szabad Sanghaj felfedezésére.

Fakultatív egész napos kirándulás Szucsouba és Tongli vízivárosba: 80 USD/ fő (helyszínen fizetendő).
Szucsou városát a Kelet-Velencéje néven is emlegetík csatornái miatt, ám világhírűvé a kertművészete és a selyemipara tette. Meglátogatjuk a négy nagy kert egyikét, a történelmi belvárost és egy selyemmanufaktúrát. A délutánt Tongliban töltjük, ami egy tradicionális víziváros. A település őrzi a környék, az egykori Vu állam hagyományos építkezésének emlékeit.

Április 9. péntek
Szabadidő a város további felfedezésére, majd transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre (Sanghaj-Isztambul 22:25-05:10, Isztambul-Budapest 07:00-08:05).

Április 10. szombat
Megérkezés Budapestre a reggeli órákban.

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy Budapest-Peking és Sanghaj-Budapest útvonalon egy átszállással a Turkish Airlines járataival, turista osztályon
 • Repülőjegy Hszian-Sanghaj útvonalra, turista osztályon
 • Három éjszaka szállás Pekingben, a Howard Johnson Paragon Hotelben
 • Egy éjszaka szállás Hszianban, a Titan Times Hotelben
 • Három éjszaka szállás Sanghajban a Greenland Jiulong Hotelben
 • Reggeli
 • Vonatjegy másodosztályra Peking-Hszian útvonalra a szuperexpresszel
 • A programban feltüntetett kirándulások, városnézések légkondicionált autóbusszal, helyi idegenvezetővel, belépőkkel
 • Magyar idegenvezető a teljes út során

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illetékek: 169 000 Ft/fő
 • Vízumdíj: 25 000 Ft/fő
 • Javasolt szervizdíj: 40 USD/fő (helyszínen fizetendő)
 • Javasolt szervizdíj (helyszínen fizetendő): 40 USD/fő.
 • Magánútlevéllel rendelkező magyar állampolgár vízummal, megfelelő anyagi fedezet, érvényes visszautazásra is szóló repülőjegy felmutatásával utazhat be a Kínai Népköztársaságba.
 • Minimum létszám: 20 fő
 • A fakultatív programok minimumlétszáma: 15 fő.
 • Egy fő foglalása esetén egyágyas felár fizetendő.
 • A háromágyas szobák minden esetben pótágyasak - a harmadik ágy általában kihúzhatós ágy, a szobák mérete kisebb mint az Európában megszokott.
Pekingi kacsavacsora

Helyszínen fizetendő
40 USD /fő
Vízumdíj

25 000 Ft /fő
Hajókázás Sanghajban és a kilátás megtekintése a Jinmao Toronyból

Helyszínen fizetendő
80 USD /fő
Egész napos kirándulás Szucsouba és Tongli vízivárosba

Helyszínen fizetendő
80 USD /fő
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,5%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
Kizárólag európai utazásokra köthető!
460 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
605 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
1 000 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Felnőtt: Gyermek (2-12 év):
Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Ár: 349 000 Ft-tól/fő
+repülőtéri illeték: 169 000 Ft / fő

10 nap / 9 éj