Csoportos utazások |

Kína: tigrisek és sárkányok nyomában - Peking-Sanghaj-Hongkong a tavaszi szünetben 2020.04.11-20.


Kategóriák: , , , , , , , , ,

Kína a világ legősibb civilizációjának ad otthont - itt már az ókorban is ismerték az iránytűt, a papírt, a puskaport, a porcelánt és a selymet. Az óriási ország változatos tájakkal és történelmi jelentőségű látnivalókkal csábítja az utazót - a gazdag kínálatból most az ország keleti megapoliszait mutatjuk be, ahol a múlt és a jövő összekapcsolódik. Peking Kína politikai, oktatási és kulturális központja, míg az ország legnagyobb városa Sanghaj és Hongkong gazdasági téren domináns városok. Peking fejlődése lenyűgöző, a felhőkarcolók és modern épületek békésen élnek együtt a letűnt korok csodálatos emlékeivel. Sanghaj Kelet-Ázsia gazdasági központja, világgazdasági jelentősége is kiemelt. A városban már több a felhőkarcoló, mint New Yorkban. Hong Kong 1997-ben került vissza Kína uralma alá. A világ legforgalmasabb kikötője és egyik legnagyobb pénzügyi központja. A brit fennhatóság ideje alatt sem veszítette el kultúráját, szokásait. Az izgalmas megapoliszok meglátogatására a tavasz és az ősz a legjobb időszak.

Az utazás kiemelkedő értékei:

 • Kína három legfontosabb városa
 • Utazás a rövidebb, északi útvonalon, a Finnair légitársaság járataival, remek menetrenddel
 • Közlekedés szuperexpresszel Peking és Sanghaj-, repülővel Sanghaj és Hongkong között
 • Magyar idegenvezető kíséri a csoportot Budapestről
 • Világörökségi helyszínek az út során: Tiltott Város, Ég Temploma, Nagy Fal, Nyári Palota, Makaó történelmi óváros

Programok:

Április 11. szombat
Elutazás a  Finnair légitársaság járatával átszállással Pekingbe (Budapest-Helsinki 11:40-15:00, Helsinki-Peking 18:20-06:55).

Április 12. vasárnap
Reggel megérkezünk Pekingbe, majd megnézzük a 2008-as Olimpia ikonikus épületeit kívülről - az impozáns Madárfészek és a Vízkocka a leglátványosabbak. A városközpontban egy régi negyedet -  hutongot riksákban fedezünk fel, itt találkozhatunk a város régi arcával.  Transzfer a szállodába, szállás Pekingben: Mercure Downtown Hotel 4*.

Április 13. hétfő
Városnézés Pekingben: a világ legnagyobb terén kezdjük a város felfedezését: Tienanman tér (Mennyei Béke tere), mely nevét a tér északi részén a teret és a Tiltott Várost elválasztó kapuról kapta. Az óriási teret a Tiltott Város korábbi kapui, a Kínai Nemzeti Múzeum és Mao Ce-Tung Mauzóleuma szegélyezi. A következő látnivaló a város leglátványosabb műemléke, a Tiltott Város, mely évszázadokon keresztül a kínai császár lakhelye volt és a tradicionális kínai építészet kiemelkedő alkotása. Ezután a 13. században épült taoista Ég Templomát látogatjuk meg, ahol egykor uralkodók imádkoztak a bő termésért az Ég, a Föld, a Nap, a Hold és a természet istenéhez. Szállás Pekingben.

Fakultatív pekingi kacsavacsora (helyszínen fizetendő) : 40 USD/fő.

Április 14. kedd
Utazás a Pekingtől 50 km-re található Ju Yong hágóhoz. A világ legnagyobb emberkéz alkotta művét , a Nagy Falat kétezer éven át építették, hogy megvédjék a földet a nomád népek támadásaitól. Délután a Nyári Palotát látogatjuk meg, mely a legnagyobb és legszebb a császárok kertjei közül. A feljegyzések szerint 100 ezer építészmester és 1 millió munkás dolgozott az építése során. Három részből, a Hosszú élet hegyből, a Kunming-tóból és a pavilonegyüttesekből áll. A palotákban, pavilonokban, pagodákban, tornyokban és más épületekben összesen több mint 3000 helyiség található.  Szállás Pekingben.

Április 15. szerda
Transzfer a pályaudvarra, majd elutazunk a szuperexpresszel Sanghajba. A vonat az 1300 km-es távolságot kb. öt óra alatt teszi meg. Megérkezés után városnézés: óváros, Yu Yuan kert, a Bund, a Huangpu-folyó parti sétány és a bevásárlóutca, a Nanjing út.

Fakultatív esti hajókázás és a kilátás megtekintése a Jinmao Toronyból (helyszínen fizetendő): 80 USD/fő.
A Huangpu-folyó mentén a csodálatos esti látványban gyönyörködünk, az egyik oldalon a Bund klasszikus épületei, másik oldalon Pudong felhőkarcolói láthatók, majd a Jinmao Torony 88. emeletén található kilátóból egy másik szögből tekintjük meg a kilátást.

Szállás Sanghajban: Greenland Jiulong Hotel 4*.

Április 16. csütörtök
Egész nap szabad Sanghaj felfedezésére.

Fakultatív fél napos kirándulás Zhujiaojiao vízivárosba: 40 USD/fő (helyszínen fizetendő).
Az 1700 éves múltra visszatekintő város Sanghaj közvetlen közelében található. A vízivárosban történelmi épületek, hidak, templomok várják régi Kína hangulatára vágyó látogatókat.

Április 17. péntek
Reggel transzfer a repülőtérre, elutazás repülővel Hongkongba, megérkezés után fél napos városnézés Hongkongban: Stanley-piac, Aberdeen halászfalu, Viktória-csúcs - itt található a világ egyik legszebb kilátópontja, melyre a "fogaskerekűvel" lehet feljutni. Szállás Hongkongban: Dorsett Kwung Tong Hotel 4*.

Április 18. szombat
Egész nap szabadidő. Szállás Hongkongban.

Fakultatív egész napos kirándulás Makaóba, ebéddel: 49 000 Ft/fő.
A kaszinói miatt a keleti Las Vegasként is emlegetett egykori portugál gyarmatot keressük fel.
A Kínában fellelhető legrégebbi templom, a Szent Pál székesegyház és a Guia-erőd megtekintése, majd látogatás az egyik híres kaszinóba. Visszautazás Hongkongba.

Április 19. vasárnap
Egész nap szabadidő Hongkong további felfedezésére.

Egész napos fakultatív kirándulás a Lantau-szigetre: 38 000 Ft/fő.
Hongkong ismeretlenebb arcával ismerkedhetünk meg a kirándulás során, a természetben kirándulunk. Átkelünk libegővel a látványos tájak és a tenger felett (25 perc/út).  A Po Lin buddhista kolostorba látogatunk, utána a világ legnagyobb ülő Buddha szobrát nézzük meg a csodálatos zöld környezetben. Ngong Ping látogatóközpontban multimédiás élményeket próbálhatunk ki, szuveníreket vásárolhatunk vagy kipróbálhatjuk a helyi finomságokat.

Este transzfer a repülőtérre. Elutazás átszállással Budapestre (Hongkong-Helsinki 00:25-06:00, Helsinki-Budapest 09:35-10:55).

Április 20. hétfő
Megérkezés Budapestre a délelőtti órákban.

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy Budapest-Peking és Hongkong-Budapest útvonalon egy átszállással a Finnair járataival, turista osztályon
 • Repülőjegy Sanghaj-Hongkong útvonalra, turista osztályon
 • Három éjszaka szállás Pekingben, a Mercure Downtown Hotelben
 • Két éjszaka szállás Sanghajban a Greenland Jiulong Hotelben
 • Két éjszaka szállás Hongkongban a Dorsett Kwun Tong Hotelben
 • Reggeli
 • Vonatjegy másodosztályra Peking-Sanghaj útvonalra a szuperexpresszel
 • A programban feltüntetett kirándulások, városnézések légkondicionált autóbusszal, helyi idegenvezetővel, belépőkkel
 • Magyar idegenvezető a teljes út során

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illetékek: 169 000 Ft/fő
 • Vízumdíj: 25 000 Ft/fő
 • Javasolt szervizdíj: 40 USD/fő (helyszínen fizetendő)
 • Javasolt szervizdíj (helyszínen fizetendő): 40 USD/fő.
 • Magánútlevéllel rendelkező magyar állampolgár vízummal, megfelelő anyagi fedezet, érvényes visszautazásra is szóló repülőjegy felmutatásával utazhat be a Kínai Népköztársaságba.
 • Minimum létszám: 20 fő
 • A fakultatív programok minimumlétszáma: 10 fő.
 • Egy fő foglalása esetén egyágyas felár fizetendő.
 • A háromágyas szobák minden esetben pótágyasak - a harmadik ágy általában kihúzhatós ágy, a szobák mérete kisebb mint az Európában megszokott.
Vízumdíj

25 000 Ft /fő
Pekingi kacsavacsora

Helyszínen fizetendő
40 USD /fő
Hajókázás Sanghajban és a kilátás megtekintése a Jinmao Toronyból

Helyszínen fizetendő
80 USD /fő
Fakultatív fél napos kirándulás Zhujiaojiao vízivárosba

Helyszínen fizetendő
40 USD /fő
Egész napos kirándulás Makaóba, ebéddel

49 000 Ft /fő
Fakultatív kirándulás a Lantau-szigetre

38 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,5%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
Kizárólag európai utazásokra köthető!
450 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
590 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
940 Ft /fő/nap

10 nap / 9 éj

AZ ÚT BETELT