Csoportos utazások |

Körutazás Jordániában magyar idegenvezetővel, üdüléssel Aqaba tengerpartján 2022.03.09-16.


Kategóriák: , , , , , , ,

A békés közel-keleti ország egyedülálló történelmi és természeti látnivalókkal várja a látogatókat. Ókori római romok, holdbéli táj és a Holt-tenger, a bibliai történetek helyszínei, a keresztesek várai, a tengerpart és az ország legnagyobb szenzációja, a nabateusok által emelt Petra romvárosa örök élményt nyújt!

Az utazás kiemelt értékei:

 • Utazás közvetlen járatokkal
 • Jordánia legfőbb látnivalói
 • Tartalmas programok belépővel
 • Világörökségek az út során: Petra romvárosa, Wadi Rum, Um er-Rasas 
 • Magyar csoportkísérő az utazás teljes időtartama alatt

Programok:

március 9. szerda
Elutazás Budapestről a Ryanair közvetlen járatával Ammanba (Budapest-Amman 15:00-19:25). Transzfer a szállodába, szállás Ammanban: The Signature Hotel.

március 10. csütörtök
Délelőtt meglátogatjuk a főváros legérdekesebb látnivalóit: Citadella, amfiteátrum, belvárosi piacok. A délutánt Jerashban töltjük, az ókori Geraszában. A város az Akaba-Damaszkusz kereskedelmi út mentén  állt, és viszonylag jó állapotban maradtak meg az épületek, a két színház, a templom, a diadalív, a hippodrom és a látványos főút. Visszatérünk Ammanba, szállás: The Signature Hotel.

március 11. péntek
Elindulunk dél felé, első megállónk Madaba, ahol az 500-560 között mozaikból készült Szentföld térképet nézzük meg, ami a térség legkorábbi kartográfiai ábrázolása. Ezután a Holt-tenger közelében található Nébó-hegyet látogatjuk meg, ahonnan Mózes megpillantotta az Ígéret földjét. Tiszta időben a kilátóból egészen Jerikóig, a Holt-tengerig, sőt Jeruzsálemig is elláthatunk. A Holt-tenger partján haladunk dél felé,  megállunk egy sziklánál, ami a hagyomány szerint Lót sóbálvánnyá változott feleségét ábrázolja. Megállunk Shobak (Montreal) keresztesváránál, melyet 1115-ben Jeruzsálem királya, I. Balduin épített a Damaszkuszból Egyiptomba vezető út mentén. Az éjszakát Petrában töltjük: Petra Corner Hotel.

március 12. szombat
Az egész napot Petrában, a Rózsavörös városban, a világ 7 csodájának egyikében töltjük. A szurdokban kb. másfél kilométer könnyű séta (szamáron és lovon is megtehetjük az utat némi baksis leszurkolását követően) után pillantjuk meg a csodálatos rózsaszínben és vörösben játszó homokkőbe vájt épületeket, melyek az egykor 250 000 lakosú város központját alkották. A legismertebb épület a Kincsesház, innen tovább haladva a Homlokzatok utcáján elérjük az egykori színházat és a királysírokat, a városközpontot, és a dombon épült Kolostort. Szállás Petrában: Petra Corner Hotel.

március 13. vasárnap
Reggel a kevéssé ismert Kis Petrát fedezzük fel, ami a nagyváros külső kerülete, vagy egy önálló kisváros lehetett. A régészeti lelőhely legnagyobb szenzációja a freskókkal gazdagon díszített, festett ház. Elindulunk  festői Wadi Rum sivatag gyönyörű tájaira. A vörös színekben pompázó különleges sziklaalakulatokkal tarkított mesebeli táj Arábiai Lawrence-et is elvarázsolta, őt a mai napig nagy tisztelet övezi Jordániában. Két órás dzsiptúrán fedezzük fel a különleges sziklaformációkat, színeket rejtő varázslatos sivatagot. Az éjszakát már a Vörös-tenger partján, Akabában töltjük: Lacosta Hotel.

március 14-15. hétfő-kedd
Pihenés a tengerparton. Élvezze a kellemes klímát, a homokos tengerpartot vagy szálljon fel egy üvegfenekű hajóra, ahol a Vörös-tenger csodálatos koralljaiban és élővilágában gyönyörködhet. Szállás Akabában: Lacosta Hotel.

március 16. szerda
Reggeli után elindulunk Amman felé. Útközben megnézzük az Um er-Rassas régészeti területet, mely a Világörökség része. Római kori katonai táborból alakult ki a város, mely fénykorát az 5. századra teszik, római, bizánci és korai iszlám korból találunk itt emlékeket. Templomaiban a jó állapotban megmaradt mozaikpadlók jelentős művészeti és történelmi értéket képviselnek. Transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre az esti órákban (Amman-Budapest 19:50-22:30).

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy Budapest-Amman-Budapest útvonalra, a Ryanair légitársaság járataira
 • Utasonként egy darab kisméretű kézipoggyász (max. 40x20x25 cm), a légitársaság poggyász-szabályzata bővebben
 • 2 éj szállás Ammanban a Signature Hotelben kétágyas szobában
 • 2 éj szállás Petrában, a Petra Corner Hotel kétágyas szobáiban
 • 3 éj szállás Aqabában, a Lacosta Aqaba Hotel kétágyas szobáiban
 • Büféreggeli
 • Repülőtéri transzferek, programok belépőkkel, helyi magyarul beszélő idegenvezetőkkel
 • Jordán vízum

Az ár nem tartalmazza:

 • Ajánlott szervizdíj (a helyszínen fizetendő): 60 USD/fő 
 • Minimum létszám: 15 fő.
 • Egyágyas szoba foglalása esetén egyágyas felár fizetendő.
 • Az útlevélnek a visszautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Feladott poggyász felára (max. 10 kg)

14 000 Ft /db
Félpanzió felára

28 000 Ft /fő
Elsőbbségi beszállás oda-vissza

Felvihet a fedélzetre még egy max. 55 x 40 x 20 cm méretű kézipoggyászt.

7 000 Ft /db
Feladott poggyász felára (max. 20 kg)

23 000 Ft /db
Útlemondási biztosítás: 2,0%
Colonnade ATLASZ - Classic csoportos biztosítás
570 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Prémium csoportos biztosítás
740 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg csoportos biztosítás
950 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Teljes ár: 339 000 Ft-tól/fő
illetékekkel együtt,
kétágyas szobában való elhelyezés esetén

8 nap / 7 éj

ÉRDEKLŐDÉS
GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK