Csoportos utazások |

Körutazás Jordániában magyar idegenvezetővel, üdüléssel Aqaba tengerpartján 2023.03.11-18.


Kategóriák: , , , , , , ,

A békés közel-keleti ország egyedülálló történelmi és természeti látnivalókkal várja a látogatókat. Ókori római romok, holdbéli táj és a Holt-tenger, a bibliai történetek helyszínei, a keresztesek várai, a tengerpart és az ország legnagyobb szenzációja, a nabateusok által emelt Petra romvárosa örök élményt nyújt!


Az utazás kiemelt értékei:

 • Utazás közvetlen járatokkal
 • Jordánia legfőbb látnivalói
 • Tartalmas programok belépővel
 • Világörökségek az út során: Petra romvárosa, Wadi Rum, Um er-Rasas 
 • Magyar csoportkísérő az utazás teljes időtartama alatt


Programok:

március 11. szombat
Elutazás Budapestről a Wizz Air közvetlen járatával Ammanba (Budapest-Amman 17:20-22:40). Transzfer a Holt-tengerhez.  Szállás: Dead Sea Spa Resort 4*.

március 12. vasárnap
Délelőtt kipróbálhatjuk a lebegést a világ egyik legmélyebb és legsósabb természetes "tengerén”. Délután elindulunk a főváros felé. Első megállónk a Holt-tenger közelében található Nébó-hegy, ahonnan Mózes megpillantotta az Ígéret földjét. Tiszta időben a kilátóból egészen Jerikóig, a Holt-tengerig, sőt Jeruzsálemig is elláthatunk. Továbutazunk Madabába, ahol az 500-560 között mozaikból készült Szentföld térképet nézzük meg, ami a térség legkorábbi kartográfiai ábrázolása. Ezután Ammanba utazunk, ahol szállásunk is lesz: Strand Hotel Amman 4*.

március 13. hétfő
Délelőtt meglátogatjuk a főváros legérdekesebb látnivalóit: Citadella, amfiteátrum. A délutánt Jerashban töltjük, az ókori Geraszában. A város az Akaba-Damaszkusz kereskedelmi út mentén  állt, és viszonylag jó állapotban maradtak meg az épületek, a két színház, a templom, a diadalív, a hippodrom és a látványos főút. Visszatérünk Ammanba, szállás: Strand Hotel Amman 4*.

március 14. kedd
Elindulunk dél felé, útközben megnézzük az Um er-Rassas régészeti területet, mely a Világörökség része. Római kori katonai táborból alakult ki a város, mely fénykorát az 5. századra teszik, római, bizánci és korai iszlám korból találunk itt emlékeket. Templomaiban a jó állapotban megmaradt mozaikpadlók jelentős művészeti és történelmi értéket képviselnek. Következő megállónk Shobak (Montreal) keresztesvára, melyet 1115-ben Jeruzsálem királya, I. Balduin épített a Damaszkuszból Egyiptomba vezető út mentén. Petrába érkezünk és a kevéssé ismert Kis Petrát fedezzük fel, ami a nagyváros külső kerülete, vagy egy önálló kisváros lehetett. A régészeti lelőhely legnagyobb szenzációja a freskókkal gazdagon díszített, festett ház. Az éjszakát Petrában töltjük: Petra Castle Hotel 4*.

március 15. szerda
Az egész napot Petrában, a Rózsavörös városban, a világ 7 csodájának egyikében töltjük. A szurdokban kb. másfél kilométer könnyű séta (szamáron és lovon is megtehetjük az utat némi baksis leszurkolását követően) után pillantjuk meg a csodálatos rózsaszínben és vörösben játszó homokkőbe vájt épületeket, melyek az egykor 250 000 lakosú város központját alkották. A legismertebb épület a Kincsesház, innen tovább haladva a Homlokzatok utcáján elérjük az egykori színházat és a királysírokat, a városközpontot, és a dombon épült Kolostort. Elutazunk a Vörös-tenger partjára, Akabába, ahol a következő három éjszakát töltjük: Marina Plaza Resort 4*.

március 16-17. csütörtök-péntek
Pihenés a tengerparton. Élvezze a kellemes klímát, a homokos tengerpartot vagy szálljon fel egy üvegfenekű hajóra, ahol a Vörös-tenger csodálatos koralljaiban és élővilágában gyönyörködhet.

Fakultatív kirándulás a Wadi Rum sivatagba: 45 000 Ft/fő. A vörös színekben pompázó különleges sziklaalakulatokkal tarkított mesebeli táj Arábiai Lawrence-et is elvarázsolta, őt a mai napig nagy tisztelet övezi Jordániában. Két órás dzsiptúrán fedezzük fel a különleges sziklaformációkat, színeket rejtő varázslatos sivatagot, majd tradicionális beduin ebédünket egy sátortáborban fogyasztjuk el.

március 18. szerda
Délelőtt szabadidő, majd transzfer Ammanba, búcsúvacsora, majd transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre (Amman-Budapest 23:15-01:10).

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy Budapest-Amman-Budapest útvonalra, a Wizz Air légitársaság járataira
 • Utasonként egy darab kisméretű kézipoggyász (max. 40x30x20 cm), a légitársaság poggyász-szabályzata bővebben
 • 1 éj szállás a Holt-tengernél a Dead Sea Spa Resort kétágyas szobáiban
 • 2 éj szállás Ammanban, a Strand Hotel Ammanban, kétágyas szobáiban
 • 1 éj szállás Petrában, a Petra Castle Hotel kétágyas szobáiban
 • 3 éj szállás Akabában, a Marina Plaza Resort kétágyas szobáiban
 • Büféreggeli
 • Repülőtéri transzferek, programok belépőkkel
 • Jordán vízum
 • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
   

Az ár nem tartalmazza:

 • Ajánlott szervizdíj (a helyszínen fizetendő): 60 USD/fő 
 • Minimum létszám: 25 fő.
 • A fakultatív program minimum létszáma: 15 fő.
 • Egyágyas szoba foglalása esetén egyágyas felár fizetendő.
 • Az útlevélnek a visszautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Félpanzió felára

42 000 Ft /fő
Fakultatív kirándulás a Wadi Rum sivatagba

45 000 Ft /fő
Elsőbbségi beszállás oda-vissza

Felvihet a fedélzetre még egy max. 55 x 40 x 20 cm méretű kézipoggyászt.

16 000 Ft /db
Feladott poggyász felára (max. 10 kg)

24 000 Ft /db
Feladott poggyász felára (max. 20 kg)

32 000 Ft /db
Ülőhelyfoglalás oda-vissza útra

Az ár normál (nem nagy lábterű) ülőhelyekre vonatkozik - egyéb esetben a légitársaság nem garantálja az utastársak egymás mellé szóló üléskiosztását.

18 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás: 2,5%
Colonnade ATLASZ - Classic csoportos biztosítás
Csak európai úti célokra köthető
650 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Prémium csoportos biztosítás
850 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg csoportos biztosítás
1 090 Ft /fő/nap