Csoportos utazások |

Kubai körutazás pihenéssel Varaderon - csoportos utazás magyar idegenvezetéssel 2020.02.10-20.


Kategóriák: , , , , , , , ,

Látogasson el velünk a Karib-térség egyik legkülönlegesebb szigetére, Kubába és szívja magába az igazi kubai szivarfüstöt és kóstolja meg az eredeti kubai rumból készült koktélokat! A sok éven keresztül elszigetelt ország látnivalókban bővelkedik, amelyekből utunk során szemezgetünk.
Havanna a sziget legsokszínűbb városa, ahol biztos nem unatkozik az ember. A számtalan híres látnivaló mellett az ismert író, Ernest Hemingway nyomába eredhetünk, vagy részesei lehetünk egy igazi Tropicana kabaré show-nak. Ellátogatunk a hangulatos, franciák által alapított gyarmati városba, Cienfuegosba; a cukornádültetvényekről és gyarmati kori építészetéről híres Trinidadba; meglátogatjuk Camagüey történelmi belvárosát, amely a világörökség része; valamint Kuba egyik legrégebbi települését, Sancti Spiritust. Végül pihenéssel zárjuk utunkat Kuba egyik legszebb tengerparti részén, Varaderoban, ahol egy all-inclusive szállodában élvezhetjük a napsütést a fehér homokos tengerparton, a pálmafák árnyékában.
Legyen részese velünk az igazi karibi hangulatnak, hiszen utunkat végig kíséri a kubai életérzés: színes kis házak, szivar, rum, salsa, örök napsütés, pálmafák és fehér homokos tengerpartok!

Az út kiemelkedő értékei:

 • Remek menetrend az Air France légitársaság járataival
 • Kubát jól ismerő magyar csoportkísérő az utazás teljes időtartama alatt
 • All-inclusive tengerparti pihenés Varaderon 4 vagy 5*-os szállodában
 • Városnézés Havannában, Cienfuegosban, Trinidadban, Camagüeyben, Santa Claraban és Sancti Spiritusban
 • Az út során érintett világörökségi helyszínek: Havanna óvárosa és erődítményei, Viñales-völgy, Cienfuegos történelmi városközpontja, Trinidad óvárosa, Camagüey történelmi központja

Program:


február 10. hétfő
Reggel elutazás Budapestről Havannába egy átszállással (Budapest-Párizs 09:45-12:10, Párizs-Havanna 14:10-18:35). Érkezést követően transzfer a szállásra, a Memories Miramar Habana Hotel 4*-be.

február 11. kedd
Reggelit követően buszos, majd gyalogos városnézésre indulunk Havannában, mely során érintjük a város fő látványosságait.
Havanna Kuba fővárosaként színes forgatagával hamar magával ragadja a látogatókat. A városban lépten-nyomon a történelem apró emlékeivel találkozhatunk és mi magunk is hamar részévé válunk a színes házak, a szivarfüst, a régi autók és a barátságos emberek társaságában.
Fő látnivalók: Havannai Egyetem, Plaza de la Revolucion, Nacional Hotel, El Malecon (Havanna híres tengerparti sétánya), El Capitolio, Gran Teatro de La Habana, El Prado, a korábbi elnöki palota, valamint a Central park.
Gyalogosan bevesszük az UNESCO világörökségi listán is szereplő havannai óvárost, melynek része a híres Plaza de la Catedral, a San Francisco de Asis Square, a Plaza Vieja, a pompás Plaza de Armas, valamint a híres Floridita és Bodeguita del Medio bárok, ahol igazi kubai koktélokkal csillapíthatjuk szomjunkat!

Délután szabadidő, vagy fakultatív programlehetőség: Túra Hemingway nyomában.
Ernest Hemingway a 20. század egyik legkiemelkedőbb írója, aki több mint 20 évet élt Kubában. A túra során betekintést nyerhetünk életének egy kis szeletébe, meglátogatjuk kedvenc helyeit és megnézzük Cojimarban lévő szobrát. A program ára 25 EUR/fő, helyszínen fizetendő.

Este fakultatív programlehetőség: Tropicana kabaré show.
Este ellátogatunk egy igazán különleges helyre, a Tropicanába, ahol fergeteges showműsort láthatunk. A színes kosztümökbe öltözött revütáncosok igazi forró salsa show-val szórakoztatják a vendégeket, miközben Cuba Libre koktéljaikat fogyasztják. A program ára 110 EUR/fő italfogyasztással és transzferekkel, helyszínen fizetendő.

Szállás Havannában.

február 12. szerda
Szabadidő Havanna további felfedezésére, vagy fakultatív programlehetőség: egész napos kirándulás a Viñales-völgybe, Pinar del Río tartományba.
Bárki, aki a Kuba kertjeként is emlegetett Pinar del Río tartományba látogat, lenyűgöző természeti környezettel és Kuba egyik legszebb világörökségi részével találkozhat. A Viñales-völgy az ország egyik leglátványosabb, legzöldebb területe. Utunk első megállója egy csodás kilátópont, a Los Jasmines, ahol a völgyre letekintve csodálhatjuk meg a szépséges panorámát, valamint a tájra jellemző úgynevezett ’mogotes’ sziklákat. Ezt követően folytatjuk utunkat az La Cueva del India (Indiánbarlang) felé, ahol igazán különleges élményben lehet részünk, hiszen egy földalatti folyón hajókázhatunk, amely a Haystack Hillock hegyei között vezet.
Ha Kuba, akkor kihagyhatatlan egy igazi kubai dohányültetvényt meglátogatni, ahol elleshetjük a szivarkészítés folyamatát és akár vásárolhatunk is a helyi termékekből.
Az ebédünket egy helyi étteremben költjük el, ahol igazi kreol menüt kóstolhatunk meg (az ebéd ára utasonként egy italt tartalmaz).
Ebédet követően a térség még egy jelentős látnivalóját látogatjuk meg, amely a Viñales-völgytől 4 km-re található. A Mural de la Prehistoria egy hatalmas színes festmény a Mogote Dos Hermanas-on, amelyet Morillo, kubai festő örökített meg ezen a mészkősziklatömbön és a törzsfejlődés történetét mutatja be. A program ára 29 000 Ft/fő ebéddel.

Szállás Havannában.

február 13. csütörtök
Reggelit követően kijelentkezés a szállodából és útnak indulunk Kuba egyik legszebb, gyarmati stílusú, franciák által alapított városába, Cienfuegosba. A „dél gyöngyszemeként” is számon tartott város akár Kuba Párizsa is lehetne. A városnézés során megnézzük a történelmi óvárost a José Martí térrel és José Martí szobrával, a Tomas Terry színházat, valamint a Palacio Ferre és Palacio de Valle palotákat.
Ezt követően folytatjuk utunkat a tengerparti városba, Trinidadba. Szállás Trinidadban: Memories Trinidad del Mar 4*.

február 14. péntek
Trinidad egy különleges, spanyol gyarmati időkből megmaradt település, ahol úgy érezhetjük magunkat, mintha megállt volna az idő az 1850-es években. 1988-ban a UNESCO a világörökség részévé nyilvánította. Reggelit követően kellemes sétát teszünk az óvárosban, majd meglátogatjuk a Museo Románticot, hiszen Trinidad a múzeumok városa. Felkeressük a La Canchanchara bárt is, ahol kipróbálhatjuk a bár névadója után elnevezett koktélt: rum, méz, citrom és víz.
Ebédszünetet követően folytatjuk utunkat az ország keleti részébe, Camagüeybe.
Szállás Camagüeyben a Gran Melias International Cuba 3* hotelben.

február 15. szombat
Camagüey Kuba harmadik legnagyobb városa, kiemelkedő szerepet tölt be az ország gazdaságában. A történelem során a kalóztámadások miatt költözésre kényszerült a város és ennek köszönheti szűk utcácskáit és kis tereit. A városban járva több építészeti stílus nyomaira bukkanhatunk: neoklasszicista, szecessziós, de akár art deco stílusú épületekkel is találkozhatunk. Busszal, majd gyalogosan is megnézzük ezt az egyedi várost, amely szintén a világörökség része.
Ebédszünetet követően indulás Sancti Spiritusba, ahol panoráma városnézésben lehet részünk.
Sancti Spiritus egyike Kuba legrégebbi településeinek. Sokban hasonlít a nem túl messzi Trinidadhoz, gyarmati stílusú épületei szintén káprázatosak, azonban a városi élet itt kicsit lelassult.
Szállás Sancti Spiritusban: Hotel del Rijo 3*.

február 16. vasárnap
Reggelit követően indulás Santa Claraba, ahol meglátogatjuk Che Guevara mauzóleumát és múzeumát, valamint a ’Tren Bilando-t’ (páncélozott vonat), amely az 1958-as santa clara-i csata emlékét őrzi, amelyben Che Guevara véget vetett Fulgencio Batista diktatúrájának. Rövid buszos városnézést, majd ebédszünetet követően elindulunk Kuba egyik legszebb tengerpartja felé, Varaderoba.
Szállás három éjszakára Varaderoban a Memories Varadero Beach Resort 4*-ban, vagy felár ellenében a Meliá Varadero Hotel 5*-ben.

február 17. hétfő
Szabadidő, pihenés a tengerparton Varaderon.

február 18. kedd
Szabadidő, pihenés a tengerparton Varaderon.

február 19. szerda
Délben kijelentkezés a szállodából, majd transzfer Havannába. Hazautazás Havannából Budapestre egy átszállással (Havanna-Párizs 20.55-11:50, Párizs-Budapest 13:20-15:30).

feburár 20. csütörtök
Délután érkezés Budapestre.

Az ár tartalmazza:

 • Oda-vissza repülőjegy Budapest-Havanna útvonalon, egy átszállással
 • Utasonként egy darab max. 55x35x25 cm-es kézipoggyász, valamint egy darab max. 23 kg-os feladott poggyász
 • Szállás három éjszakára Havannában, a 4*-os Memories Miramar Habana Hotelben
 • Szállás egy éjszakára Trinidadban, a 4*-os Memories Trinidad del Marban
 • Szállás egy éjszakára Camagüeyben, a 3*-os Gran Melias International Cuba Hotelben
 • Szállás egy éjszakára Sancti Spiritusban, a 3*-os Hotel del Rijo-ban
 • Szállás három éjszakára Varaderon, a 4*-os Memories Varadero Beach Resortban
 • Reggeli
 • All-inclusive ellátás Varaderon
 • Transzferek különbusszal
 • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt
 • Helyi idegenvezető
 • Városnézés Havannában, Cienfuegosban, Trinidadban, Camagüeyben, Sancti Spiritusban és Santa Claraban

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illeték: 149 000 Ft/fő
 • Javasolt borravaló: 30 EUR/fő
 • Útlemondási biztosítás 1,5% (választható).
 • A csoport minimum létszáma 20 fő.
 • A minimum létszám a fakultatív programok során 10 fő.
 • A Kubába való beutazáshoz elutazástól számított még hat hónapig érvényes útlevél szükséges, valamint turista célú belépésre jogosító turistakártya.
 • Egy fő foglalása esetén egyágyas felár fizetendő.
Szállás Varaderon az 5*-os Meliá Varadero Hotelben

60 000 Ft /fő
Félpanziós felár - 6 vacsora

Az italfogyasztást nem tartalmazza.

49 000 Ft /fő
Fakultatív kirándulás Hemingway túra

Helyszínen fizetendő
25 EUR /fő
Fakultatív Tropicana kabaré show

Helyszínen fizetendő
110 EUR /fő
Fakultatív egész napos kirándulás a Viñales-völgybe, Pinar del Río tartományba

29 000 Ft /fő
Kubai turistakártya ügyintézéssel

10 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,5%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
Kizárólag európai utazásokra köthető!
450 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
590 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
940 Ft /fő/nap