Csoportos utazások |

Malajzia, Szingapúr, Borneó körutazás, tengerparti pihenéssel Langkawin 2023.02.13-26.


Kategóriák: , , , , , , , , , ,

Ázsia legjavával ismerkedhetünk meg ezen a csoportos körutazáson. A trópusi városállam Szingapúr, a különlegesen hangulatos sziget, Penang, az érintetlen esőerdőivel, orángután rezervátumaival és dajak falvaival lenyűgöző Borneó, vagy a Petronas-ikertornyokról híres Kuala Lumpur mind-mind kihagyhatatlan élmény. Az utazást Langkawi szigetén tengerparti pihenéssel tesszük teljessé. Mindkét ország változatos tájaival, barátságos lakóival, színvonalas szolgáltatásaival ideális úti cél. Mindenütt trópusi növényzetben gyönyörködhetünk, élvezhetjük a gyönyörű strandokat - életre szóló élményben lesz részünk!

Utunkat úgy terveztük meg, hogy sokat lássunk, ugyanakkor pihenésre, kikapcsolódásra is legyen idő.

Az út kiemelkedő értékei:

 • Remek menetrend a Turkish Airlines járataival
 • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
 • Izgalmas városok és szigetek: Szingapúr, Penang, Kuching és Kuala Lumpur felfedezése, kirándulás Borneón egy hagyományos hosszúházba és egy orángután rehabilitációs központba
 • Tengerparti pihenés Langkawin
 • A részvételi díj tartalmazza a belépőket
 • Szállás 4 és 5*-os szállodákban

Programok:

február 13. hétfő
Elutazás este Budapestről isztambuli átszállással Kuala Lumpurba a Turkish Airlines járataival (Budapest-Isztambul 20:20-00:20, Isztambul-Kuala Lumpur 01:50-17:00).

február 14. kedd
Érkezés késő délután Kuala Lumpurba, majd a szállás elfoglalása. Szállás Kuala Lumpurban: Melia Kuala Lumpur 4*.

február 15. szerda
Egész napos városnézés a maláj fővárosban: megismerjük a Függetlenség terét, Kuala Lumpur történelmi központját: itt található a gyarmati időkből fennmaradt Royal Selangor Club, az óratornyáról és mór építészetéről híres Abdul Szamad szultán-épület és a világ egyik legmagasabb zászlórúdja. Megnézzük a központi piacot, valamint a közeli Jamek mecsetet, amely annál a folyóösszefolyásnál található, amelyről a város a nevét kapta. Felmegyünk a Petronas-toronyba is, ahonnan páratlan a kilátás a maláj fővárosra.
Szállás Kuala Lumpurban.

február 16. csütörtök
Délelőtt ellátogatunk a Batu-barlangokhoz, amely kihagyhatatlan látnivaló, ha Kuala Lumpurban járunk. A központtól mintegy 13 km-re található barlangok híven tükrözik a Malajziában uralkodó vallási sokszínűséget, ahol a kínai, a hindu és a többségi muszlim közösség békében él egymással. A négy barlang a legfontosabb hindu szentély az országban, amit Murugannak, a háború istenének szenteltek, akinek hatalmas aranyszobra a bejáratnál őrzi a helyet. Délután elutazás közvetlen Air Asia-járattal Kuchingba. Szállás: Pullmann Kuching 5*.

február 17. péntek
Kuching Borneó szigetén található, a Malajziához tartozó Sarawak tartomány fővárosa. A tartomány nagy részét trópusi esőerdők tarkítják, a dzsungelt pedig a Sarawak nevű folyó szeli ketté. Ittlétünkkor ellátogatunk a Semenggoh Orángután Rehabilitációs Központba, ahol természetes környezetükben ismerkedhetünk meg az orángutánokkal, akár az etetésükben is részt vehetünk, utána pedig bekukkantunk egy hagyományos borneói dajak hosszúházba, végül pedig megtekintjük Kuching város látnivalóit. Szállás Kuchingban.

február 18. szombat
Délelőtt a szabadidőnk során még bolyonghatunk Kuchingban, amelyet a macskák városaként is szoktak emlegetni. Hamar rájövünk, hogy inkább szobrokkal találkozhat az ember a városban, mint igazi cicákkal. Délután transzfer a repülőtérre, és elutazás közvetlen Air Asia-járattal Penangra. Szállás Penangon: The Wembley A St. Giles Hotel 4*.

február 19. vasárnap
Városnézés Penangon, mely Malajzia egyik legérdekesebb helye, talán a legkarakteresebb ázsiai sziget, ahol egyes városrészekben évtizedekkel ezelőtt érezhetjük magunkat. Láthatunk régi kínai kereskedőházakat, keresztény, kínai és hindu templomokat, a gyarmati időszakból megmaradt épületeket, ebédre vagy vacsorára pedig ízletes helyi különlegességeket kóstolhatunk meg. Szállás Penangon.

február 20. hétfő
Délelőtt egyénileg még elveszhetünk Malajzia gasztronómiai fővárosában. Ne hagyjuk ki ezt a remek alkalmat, hiszen sehol máshol az országban nincs olyan nagy választék étkezőhelyekből, mint itt. Délután elutazás közvetlen Air Asia járattal Langkawira. Langkawi egy ritkán lakott trópusi sziget, gyönyörű tengerpartokkal, esőerdőkkel, magas hegyekkel, ahol igazi egzotikus nyaralásban lehet részünk. Szállás Langkawin: Holiday Villa Langkawi 4*, deluxe szoba.

február 21. kedd
Egész napos szabadidő Langkawin a tengerparton vagy a medencénél, vagy fakultatív Langkawi szigettúra. A program során megismerkedünk a Kilim folyó mentén elterülő mangrove láp természetes élőhelyével és vadvilágával. A hoteltől a kikötő felé utunk keresztülvisz egy úgynevezett maláj kampong falun, de látunk rizsföldeket, kaucsukfa-ültetvényeket és egzotikus gyümölcsöskerteket is, mígnem elérünk a kikötőhöz, ahol motorcsónakokra szállva csodáljuk meg a Kilim Nemzeti Park természeti szépségeit. Ellátogatunk egy helyi halászfaluba is, ahol megnézzük, milyen sokféle halat fognak a halászok hálóikban. Ebéd után az Oriental Village-be látogatunk, ahol duty free üzletek várnak ránk, majd napunk fénypontja következik. A Mat Chinchang hegyen függővasúttal 708 méteres magasságba kapaszkodunk fel, amelynek tetején lélegzetelállító látvány tárul elénk a szigetre és környezetére. A program ára: 120 USD/fő, helyszínen fizetendő, min. létszám 16 fő.

február 22. szerda
Egész napos pihenés a tengerparton vagy a medencénél.

február 23. csütörtök
Délelőtt elutazás közvetlen járattal Szingapúrba. Szingapúr különleges hely. Figyelemre méltóan jól működik minden, hatékony és jól szervezett a társadalmi és a gazdasági élet, a csúcstechnológia az élet minden pillanatában érezhető - de a hétköznapi és ünnepi szokásokban egyaránt mélyen megőrződtek az évszázados hagyományok. A városállam egyik fontos jellemzője multikulturalizmusa: a többségi kínaiak mellett malájok, indiaiak és európaiak is lakják, különleges karaktert biztosítva az országnak. Szállás Szingapúrban: Four Points by Sheraton Riverview Hotel 4*.

február 24. péntek
Szingapúr város neve szanszkrit eredetű, amely a 'simha' azaz oroszlán, és a 'pura' vagyis város szavakból ered. Ennek megfelelően lépten-nyomon oroszlánszerű szobrokba ütközünk, melyek közül a legismertebb a Merlion szobor, amely egy oroszlányfejű és haltestű mitikus lényt jelenít meg. Megnézzük Sir Stamford Raffles-nek is a szobrát, aki a városállam alapítója volt, illetve végigsétálunk a Clarke Quay-en, ami a város felkapott bulinegyede. Nem hagyhatjuk ki Little Indiát és a kínai negyedet sem, ahol betekintést nyerhetünk a közösségek kultúrájába és mindennapi életébe. Városnézésünk során feltétlenül ellátogatunk a híres Szingapúri botanikus kertbe, amely a városállam egyetlen világörökségi címét nyerte el, és ahol a hatalmas, önfenntartó szuperfák is találhatók. Szállás Szingapúrban.

február 25. szombat
Délután fakultatív program a városállam egyik fő látványosságában, a Szingapúri Állatkertben. A Szingapúri Állatkert a világ TOP3 állatkertjei közé tartozik, az egyik leglátogatottabb. 28 hektáron barangolhatunk az esőerdők világában, több mint 315 különleges állatfajt megfigyelve, amelyek 16%-a fokozottan védett. A program ára: 49 000 Ft/fő, min. létszám 16 fő.
Késő este transzfer a repülőtérre, és elutazás isztambuli átszállással Budapestre a Turkish Airlines járataival (Szingapúr-Isztambul 23:35-06:20, Iszambul-Budapest 08:35-08:40).

február 26. vasárnap
Érkezés Budapestre.

Az ár tartalmazza:

 • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Kuala Lumpur és Szingapúr-Budapest útvonalon, egy átszállással a Turkish Airlines járataival
 • Repülőjegy a Kuala Lumpur-Kuching útvonalon, közvetlen Air Asia-járattal
 • Repülőjegy a Kuching-Penang útvonalon, közvetlen Air Asia-járattal
 • Repülőjegy a Penang-Langkawi útvonalon, közvetlen Air Asia-járattal
 • Repülőjegy a Langkawi-Szingapúr útvonalon, közvetlen Air Asia-járattal
 • Repülőtéri illetékek
 • Utasonként egy darab kézipoggyász és egy darab feladott poggyász (max. 20 kg) valamennyi járaton
 • Szállás tizenegy éjszakára a megjelölt 4 és 5*-os szállodákban, kétágyas szobában
 • Bőséges büféreggeli minden nap
 • Transzferek különbusszal
 • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt
 • Helyi idegenvezető
 • Városnézés Kuala Lumpurban, Penangon, Kuchingban és Szingapúrban, belépőkkel
 • Egész napos kirándulás Borneón egy hagyományos borneói dajak hosszúházba és a Semenggoh Orángután Rehabilitációs Központba

Az ár nem tartalmazza:

 • Javasolt szervizdíj: 30 USD/fő
 • Minimum csoportlétszám: 24 fő.
 • A fakultatív látogatás a Szingapúri Állatkertbe minimum létszáma 16 fő. A fakultatív Langkawi szigettúra minimum létszáma 16 fő.
 • A Semenggoh Orángután Rehabilitációs Központban nem garantált, hogy az orángutánok a látogatókhoz közel mennek, tekintettel arra, hogy szabadon mozoghatnak.
 • Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a pótágyas szobák a kétágyas szobákkal megegyező méretűek, így egy-egy személyre kevesebb hely jut.
 • Minden szálláshelyen vagy a közvetlen közelében könnyű megoldani a vacsorát; kérjék helyben idegenvezetőnk segítséget!
 • Malajziába való beutazáshoz az elutazástól számított minimum még fél évig érvényes útlevélre van szükség.
 • Malajziába oltási igazolás és tesztkötelezettség nélkül lehetséges a beutazás, ill. előzetes regisztráció sem szükséges. Szingapúrba a teljes oltottsággal (a Szputnyikon kívül minden típusú oltást elfogadnak) rendelkező utasok szabadon beutazhaznak, az oltatlanokra tesztkötelezettség (PCR- vagy antigén teszt) vonatkozik.
 • Utazási feltételeinktől eltérően az Air Asia légitársaság szabályzatának megfelelően indulás előtt 60 nappal vagy korábban történő lemondás esetén 100 000 Ft/fő lemondási díjat számolunk fel.
Fakultatív szigettúra Langkawin

Helyszínen fizetendő
120 USD /fő
Fakultatív látogatás a Szingapúri Állatkertbe

49 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás: 2,5%
Colonnade ATLASZ - Classic csoportos biztosítás
Csak európai úti célokra köthető
650 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Prémium csoportos biztosítás
850 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg csoportos biztosítás
1 090 Ft /fő/nap