Csoportos utazások |

Momiji Shikoku érintésével - csoportos utazás Japánba magyar idegenvezetéssel 2019.11.03-11.16.


Kategóriák: , , , , , , ,

Fedezze fel az ősz színeiben pompázó Japánt és kalandozza be a szigetország vidéki tájait a közel kéthetes nagykörutunk során. A japán kultúrában évszázadok óta különös, visszatérő vitatéma, hogy vajon a szilva – és cseresznyevirágos, üde tavaszi táj, vagy a télre készülő, vörös és sárga színekben pompázó falevelekkel tarkított párás, őszi hegyoldalak a szebbek. A számos versben, irodalmi műben felbukkanó japán juharfa levelek ősszel pompázatos sárga vagy vörös színűre változnak, melyet japánul “momiji”-nek neveznek. Az enyhe, őszi idő tökéletes alkalmat kínál, hogy a nagyvárosok mellett a vidéki Japánt is felfedezzük, megcsodáljuk az erdők és a kertek színkavalkádját, illetve kicsit letérjünk a megszokott ösvényekről és megértsük miért is foglal el olyan különleges helyet a japán emberek szívében ez a csodálatos időszak.

Az utazás kiemelkedő értékei:

 • Utazás az Emirates légitársaság kényelmes repülőgépeivel, jó menetrendekkel
 • Az utazás a momidzsi, a japán ősz legszebb időszakára esik, mikor a japán juhar vörösre festi a tájat
 • Kellemes időjárás, nappal kb. 20 fok várható az utazás nagy részében
 • Japánt kiválóan ismerő magyar idegenvezető kíséri a csoportot Budapestről

Programok:

November 3., vasárnap
Elutazás Budapestről az Emirates légitársaság járataival, magyar nyelvű idegenvezető kíséretében, átszállással Dubaiban (Budapest-Dubai 14:50-23:05, Dubai - Oszaka 03:05-16:55).

November 4., hétfő
A késő délutáni órákban érkezés az oszakai nemzetközi repülőtérre. Privát busszal utazunk tovább Kiotóba, ahol elfoglaljuk a szobákat, a szállás Kiotóban a Hearton Hotel Kyoto szállodában lesz.

November 5., kedd
Reggeli után megkezdjük buszos városnézésünket Kiotóban. Első napunk során a festői szépségű hegyekre épült, régi császári fővárosban felkeressük a Tükör tó partján álló Kinkakuji-t (Aranytemplomot), megszólaltatjuk lépteinkkel a Nijo kastély híres fülemüle hangját utánzó padlóját, barangolunk egyet Arashiyama-ban és a Sagano bambuszligetben. Majd egy újabb hegyoldalt meghódítva, felkapaszkodunk a város fölé magasodó Kiyomizudera-hoz, a Tiszta víz templomához, ahol a fából mesterien ácsolt csarnokokon áthaladva, a teraszokra kijutva páratlan panoráma tárul a szemünk elé. A nap végén transzfer a szállodába, szállás Kiotóban.

November 6., szerda
Reggeli után elhagyjuk a szállodát, a délelőtt folyamán még folytatjuk buszos városnézésünket Kiotóban. Látogatást teszünk a Sanjusangen-do templom 1001 Kannon Buddhájánál, majd a Fushimi Inari Taisha Shinto szentély vörös torii kapuinál. Ezt követően megpihenünk egy teaházban, ahol egy teaszertartáson veszünk részt, majd busszal utazunk tovább Oszaka városába. Délután felkeressük az Oszaka várkastélyt, a sógunátus ikonikus fellegvárát, majd a napunkat egy modern kilátóban zárjuk, az Umeda Sky Building-ben. A nap végén transzfer a szállodába, szállás Oszakában a Hearton Hotel Nishiumeda​ szállodában.

November 7., csütörtök
Reggeli után Narába, Japán egykori fővárosába indulunk – a város számos világörökségi műemléke magabiztosan hirdeti, hogy a hagyományos japán kultúra második leggazdagabb kincsestárában járunk. A Nara Parkon átsétálva, találkozhatunk a park lakóival, a mintegy 1200 szabadon kószáló őz egyedei valamelyikével, és kedveskedhetünk nekik az itt vásárolható “őz keksszel” (shika senbei). Az ő kíséretükkel érkezünk el a Nagy Buddha csarnokához, a Tōdai-ji templomhoz. Később, az ősi kő- és bronz lámpásairól híres Kasuga-taisha szentélyhez is ellátogatunk, majd Uji városának a legnagyobb látványosságát, a Byodo-in templomot tekintjük meg. Visszatérvén Oszakába, vacsoránkat egy helyi étteremben költjük el, ahol a térség kedvelt fogásaival várnak bennünket. Szállás Oszakában.

November 8., péntek
Reggeli után tömegközlekedéssel jutunk ki az oszakai állomásra, ahonnan a 250 km/ órás sebességgel száguldó, híres japán szuperexpresszel, a shinkansen-nel száguldunk Okayama felé. Rövid megállónk alkalmával megtekintjük Japán három legszebb kertjének egyikét, a Korakuent. Innen vonattal utazunk tovább Shikoku szigetére, mely az ország főszigeteinek legkisebbike, és emellett a nemzetközi turisták által kevésbé látogatott része. Késő délutánra érkezünk meg a festői Matsuyama városába. Transzfer a szállodába privát busszal, majd a szobák elfoglalása, szállás Matsuyamában a ANA Crowne Plaza Hotelben.

November 9., szombat
A szállodai reggeli után egész napos buszos városnézésen veszünk részt; elsőként a város középkori kastélyát látogatjuk meg. A Matsuyama Kastély arról is híres, hogy a Japánban eredeti formájában és szerkezetében megmaradt 12 kastély egyike. Innen, a belvárosban tett séta során felkeresünk egy hagyományos bevásárló árkádot, majd következő állomásunk a Dogo városrész, ami nem másnak ad otthont, mint Japán egyik legöregebb forrásvizes fürdőjének, a Dogo Onsennek. A program során idegenvezetőnk segítségével betekintést nyerhetünk az onszenfürdő működésébe, sőt, aki gondolja, itt maradhat és ki is próbálhatja a fürdő szolgáltatásait. Szállás Matsuyamában.

November 10., vasárnap
Reggeli után kijelentkezünk a szállodából, majd autóbusszal indulunk Hiroshima városa felé. Útközben ebédszünetünket Imabariban töltjük, és hogy kinyújtóztathassuk végtagjainkat, egy törölköző múzeumot, az Imabari Ichihirot is meglátogatunk. Hiszen hol máshol találkozhatnánk ilyen különleges kiállítással, ha nem Japánban? Innen, vissza Japán legnagyobb szigete, Honshu felé a Shimanami Kaidon kelünk át, amely a Seto-beltenger számtalan kicsiny szigetét egy összefüggő híd-, és úthálózattal köti össze. Hogy tovább fokozzuk a látványosságok sorát, megállunk a 308 méter magasan fekvő Kirosan kilátónális, mely az Oshima-szigeten található. Busszal folytatjuk az utat Hiroshimáig, ahol bejelentkezünk következő szállásunkra, szállás Hiroshimában a Hotel New Hiroden szállodában.

November 11., hétfő
Mai napunk gyalogos városnézéssel kezdjük, a világtörténelem első atomtámadásának egykori helyszínén. A tragikus események szinte megelevenednek az Atombomba Emlékpark bejárásával, a Hiroshima Dóm és az Atombomba Múzeummegtekintésével. Délután átkompozunk a közeli Miyajima szigetére, amelyet Szentély-szigetnek is neveznek. A híres Itsukushima-szentély hatalmas shinto kapuja a dagály idején magasztosan emelkedik ki a tengerből, így méltán emlegetik Japán három legszebb helyének egyikeként. Szállás Hiroshimában.

November 12., kedd
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés. Egy időre búcsút intünk a vidéki Japánnak, és szuperexpressz vonattal utazunk a fővárosba, Tokióba. A délutáni érkezést követően tömegközlekedéssel jutunk el a szállodánkba, így rögtön alkalmunk nyílik belekóstolni a város folyamatos pezsgésébe. Késő délután és este szabadprogram. Szállás Tokióban, a Sunshine City Prince Hotelben.

November 13., szerda
A reggelit követően délelőtt busszal elindulunk felfedezni a főváros különféle arcait. Utunk során felkeressük Asakusa negyedben, a Kannon istenségnek szentelt Sensoji templomot, amely Tokió legfontosabb buddhista temploma. Ezután kedvünkre válogathatunk a Nakamise bevásárló utca végtelen kínálatából. Buszunkkal elhaladunk a Császári Palota mellett, majd Shibuya negyed forgatagában átkelünk a világ legforgalmasabb útkereszteződésén. Utunkat délután tömegközlekedéssel folytatjuk: felkeressük a nagyvárosi forgatag közepén, egy csendes parkban meghúzódó Meiji-szentélyt, végül pedig a Shinjuku negyed felhőkarcolói között emelkedő Tokiói Közigazgatási Torony 45-ik emeletén lévő kilátóból megcsodáljuk Tokió lenyűgöző panorámáját. Szállásunkhoz tömegközlekedéssel jutunk vissza. Szállás Tokióban.

November 14., csütörtök
A napot Japán legszentebb hegyének, a Fujinak szenteljük. Egész napos kirándulás keretében fedezhetjük fel az azt övező nemzeti parkot, miközben a szigetország számtalan természeti szépségével ismerkedhetünk meg. Elsőként az Odawara kastélyt tekintjük meg, majd a nemzeti parkba érve lepillantunk a festői tájra a kábeles felvonóból. Délután a Kawaguchi tónál lévő Chureito Pagodához látogatunk el, majd busszal utazunk vissza a fővárosba. Szállás Tokióban.

November 15., péntek
Reggeli után némi szabadprogram és a szállodai kijelentkezést követően privát busszal folytatjuk a városnézést, mielőtt hazaindulnánk a tokiói nemzetközi repülőtérről. Lehetőségünk lesz a Ginza negyed üzleteiben vásárolgatni, majd a Tokyo Tower kilátójából még egyszer körbetekinthetünk a tokiói panorámán. A város egyik legmodernebb városrészén, Odaibán keresztül jutunk a Narita repülőtérre, ahonnan az esti órákban indul járatunk Dubai-on keresztül Budapestre.

November 16., szombat
Hazaérkezés Budapestre a délelőtti órákban (Tokió-Dubai 22:00-05:00, Dubai-Budapest 08:40-11:45).

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy Budapest-Oszaka, Tokió-Budapest útvonalon oda-vissza egy átszállással az Emirates légitársaság járataival, turista osztályon
 • 11 éjszaka szállás középkategóriás szállodában, kétágyas, standard szobákban
 • Reggeli minden nap, egy vacsora Oszakában
 • Transzferek
 • Magyar nyelvű idegenvezetés a program teljes időtartama alatt
 • Városnézés Oszakában, Kiotóban, Narában, Okayamában, Matsuyamában, Hiroshimában, Miyajimán, Tokióban és a Fuji hegynél
 • Hét napos Japan Rail Pass vasúti bérlet
 • Retúr repülőtéri transzfer
 • A belépők a programok során

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illeték: 160.000 Ft/fő
 • Útlemondási biztosítás, amely a részvételi díj 2,5%-a
 • Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás
 • A programban nem szereplő étkezések
 • Az utazáshoz érvényes útlevélre van szükség, vízum nem kell.
 • Minimum létszám: 15 fő.
 • Egy fő foglalása esetén egyágyas felár fizetendő: 120 000 Ft.
 • A napi kirándulások jó fizikai erőnlétet igényelnek
 • Útlemondási biztosítás, amely a részvételi díj 2,5%-a
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,5%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
Kizárólag európai utazásokra köthető!
450 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
590 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
940 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Felnőtt: Gyermek (2-12 év):
Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Ár: 889 000 Ft-tól/fő
+repülőtéri illeték: 160 000 Ft / fő

14 nap / 13 éj