Csoportos utazások |

Napfényes Szicília - csoportos szeptemberi körutazás 2024.09.28-10.03.


Kategóriák: , , , ,

Szicília Itália esszenciája: az olasz nép minden sajátos vonása, minden táj, minden konyha, a történelem minden izgalma megtalálható itt, csak éppen erősebb és színpadiasabb formában. Márciusi utazásunkon igyekszünk a sziget minél több arcát megtapasztalni: látogatást teszünk a páratlan építészeti örökséggel bíró fővárosban, Palermóban, összehasonlítjuk Cefalu és Monreale világhíres székesegyházait és meghódítjuk a helyiek büszkeségét, az Etnát is (autóbuszunk segítségével). De eljutunk majd a már az ókorban is felkapott Taorminába, és a szicíliai barokk építészet fellegváraiba, Notóba, Ragusába és Siracúsába. A nyárias szeptember végi időpont kedvező a látogatásra és ki tudja, talán még Don Corleonéval is összefutunk egy kézcsók erejéig.

Az utazás kiemelkedő értékei:

 • Utazás közvetlen repülőjáratokkal, kedvező napközbeni menetrendekkel
 • Kiváló helyismerettel rendelkező, tapasztalt magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
 • Világörökségi helyszínek és tartalmas kirándulások

 

Programok:
 

szeptember 28. szombat
Elutazás Budapestről Catániába közvetlen repülőjárattal (10:20-12:25). Érkezés után indulás a sziget északi partján fekvő Cefalúba. A tengerparti városka fő ékessége Szicília legrégibb normann katedrálisa (melyet az UNESCO is világörökségi védettség alá helyezett)  de az óváros kanyargós sikátorai, kellemes kávézói is hívogatóak. Estefelé érkezünk meg Palermóba a sziget fővárosába. Szállás Palermóban, a Hotel Bel 3 szállodában.

szeptember 29. vasárnap
Reggeli után városnézés Palermóban, az egykor Európa egyik legvirágzóbb királyi udvarának székhelyén. A város hemzseg a történelmi látnivalóktól, az arab-normann építészeti emlékek világszinten is kiemelkedő jelentőségüek. Olyan kiváló alkotásokkal találkozhatunk itt, mint a Normann palota, a Palatinus kápolna, a székesegyház vagy a La Martorana templom. Szállás Palermóban.

szeptember 30. hétfő
Kijelentkezünk a hotelből, majd Monreáléba indulunk, ahol talán az egész sziget legfényűzőbb látványosságát, a normann-arab-bizánci koprodukcióban épült székesegyházat tekintjük meg. Csak a falakat borító bizánci mozaikok készítéséhez 2000 kg aranyat használtak fel. A  diszítettség mellett a katedrális  különböző kulturális hatásokat egységbe rendező építészeti megoldásai is páratlanok. Később  Piazza Armeniába érkezünk, ahol megállónkat a szintén világörökségi oltalom alatt álló római villánál, a Villa Romanánál tartjuk. A palota különlegességét a több mint 3000 m² színes mozaik és a falakat borító pazar freskók adják. Este érkezés Catániába, szállás elfoglalása a Best Western Mediterraneo hotelben.

október 1. kedd
Reggeli után belvárosi séta Catániában. Főbb megállók: a főtér az elefántos kúttal és a katedrálissal, Archeológiai Park, San Niccolo Templom, Castello Ursino.  Később kirándulás Európa legmagasabb aktív tűzhányójára, az Etnára. A vulkán oldalában majd' 2000 méter magasságig hatolunk fel autóbuszunkkal, ahol a káprázatos panoráma mellett a hegy változatos vulkanikus formakincsét is közelről láthatjuk. Délután megpróbáljunk megfejteni Taormina titkát: a városkát görög telepesek alapították az ókorban és hamar az arisztokrácia kedvelt nyaralóhelyévé vált, elsősorban a lenyűgöző kilátás miatt. Legtöbbet fényképezett látványossága az általunk is meglátogatandó Teatro Greco (görög színház), de a Corso Umberto környékének zegzugos utcái, sikátorai és fényűző palotái is is optikáért kiáltanak. Szállás Cataniában.

október 2. szerda
Szabadprogram vagy fakultatív kirándulás: Noto és Ragusa (helyben fizetendő 90 EUR/felnőtt, 50 EUR/gyermek): Noto, a Val di Noto régió kiemelkedő városa, a szicíliai barokk építészet jelentős központja. A városkát egy 17. századi földrengés porig rombolta, az újjáépítés során pedig egy teljesen új várost építettek új utcaszerkezettel, pompás barokk palotákkal és templomokkal. Az átépítéseket az UNESCO is világörökségi plecsnivel jutalmazta. Noto után egy másik jelentős  fellegvárba, Ragusába érkezünk. A két dombra épült, elszeparált részekből álló városka utcáin bolyongva a barokk építészet  rejtett gyöngyszemeire lelhetünk. Mivel kissé távolabb esik a turisták által gyakran látogatott helyektől, ezért kevesebb a látogató, nyugodtabb körülmények között tölthetjük itt az időnket. Szállás Catániában.

október 3. csütörtök
Utolsó napunkon a sokak szerint legszebb szicíliai városba, Siracusába látogatunk. A nagyhírű település sikerének záloga, hogy - ellentétben az egységes arculatú Notoval - a különböző korok építészeti stílusait sikerült harmonikus keretbe foglalnia. Olyan remek ókori alkotásokat találhatunk itt, mint Apolló isten temploma, Arethusza szökőkútja, vagy a görög színház Dionüszosz fülével (ami egy barlang), de persze a nagy földrengés után épült - a Maléna című filmből is ismert - főtér a katedrálissal is megér egy misét. Délután utazás a cataniai repülőtérre és hazautazás Budapestre közvetlen járattal (18:25-20:35).


Az ár tartalmazza:
 

 • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Catania útvonalon, a Ryanair és a Wizz Air közvetlen járatokkal
 • Repülőtéri illetékek
 • Utasonként egy darab kézipoggyász (max. 40x30x20 cm) oda-vissza
 • Két éjszaka szállás Palermóban, a Hotel Bel 3 hotelben, kétágyas szobában
 • Három éjszaka szállás Cataniában, a BW Mediterraneo hotelben, kétágyas szobában
 • Büféreggeli a szállodában
 • Városnézés Palermóban, Catániában, Cefaluban, Taorminában és Siracúsában, látogatás a monreali katedrálisban
 • Magyar nyelvű idegenvezető az utazás teljes időtartama során
 • A programban feltüntetett kirándulások, városnézések légkondicionált autóbusszal, helyi idegenvezetővel, belépőkkel

Az ár nem tartalmazza:

 • Ajánlott szervizdíj (helyben fizetendő): 30 Euró/fő
 • Minimum létszám 20 fő.
 • A fakultatív kirándulás során a minimum létszám 15 fő.
 • A felkeresett látnivalók sorrendje változhat.
 • Az elsőbbségi beszállás ára, illetve a poggyászdíjak a repülőjáratok foglaltságának függvényében változhatnak.
 • A repülőjegyek és a kapcsolódó szolgáltatások (ülőhely, poggyász, elsőbbségi beszállás) foglalás után a Ryanair és a Wizz Air légitársaság szabályzata szerint mondhatók le vagy módosíthatók. Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 35 napon kívüli útlemondás esetén  60 000 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.
Noto és Ragusa fakultatív kirándulás belépőkkel

felnőtt

Helyszínen fizetendő
90 EUR /fő
Noto és Ragusa fakultatív kirándulás belépőkkel

gyermek (4-14 éves)

Helyszínen fizetendő
50 EUR /fő
Félpanziós ellátás

5 db vacsora hangulatos helyi éttermekben

75 000 Ft /fő
Feladott poggyász (max. 10 kg)

31 000 Ft /db
Feladott poggyász (max. 20 kg)

45 000 Ft /db
Elsőbbségi beszálllás

Ha a szolgáltatást megvásárolja, a fedélzetre magával viheti kézipoggyászát (55 × 40 × 23 cm), illetve egy kisméretű táskát (40 × 30 × 18 cm) is.

33 000 Ft /fő
Ülőhelyfoglalás oda-vissza útra

Az ár normál (nem nagy lábterű) ülőhelyekre vonatkozik - egyéb esetben a légitársaság nem garantálja az utastársak egymás mellé szóló üléskiosztását.

18 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás: 3,0%
Colonnade ATLASZ - Prémium csoportos biztosítás
950 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg csoportos biztosítás
1 200 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Teljes ár: 399 000 Ft-tól/fő

6 nap / 5 éj

ÉRDEKLŐDÉS
GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK