Csoportos utazások |

Napfényes Szicília - Húsvéti csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2019.04.18-23.


Kategóriák: , , , ,

Szicília Itália eszenciája: az olasz nép minden jellemző vonása, minden táj, minden konyha, a történelem minden izgalma megtalálható itt, csak ha lehet még erősebb és színpadiasabb formában. Utazásunkon igyekszünk a sziget minél több arcával megismerkedni: bázisunk először a pezsgő kulturális életéről ismert Cataniában lesz, ahonnan a helyiek büszkeségét, az Etnát hódítjuk meg autóbuszunk segítségével, majd a Keresztapa filmekből ismerős Savoca városkában figyelhetjük a jöttünkre meglebbenő függönyöket, végül a napot a már az ókorban is okkal felkapott Taormina utcáin bolyongva zárjuk. Később a sziget fővárosával, a kétarcú Palermóval ismerkedünk, majd Monreale és Cefalu székesegyházait hasonlíthatjuk össze. Utolsó napunkon a Villa Romanát látogatjuk meg Piazza Armeniában, utunkat pedig a sziget talán legismertebb városában, Siracusában fejezzük be. A programban hemzsegnek a világörökségi helyszínek, melyek kiegészülve a húsvétkor is már szinte nyárias időjárással, a derűs világfelfogású sicilianók túláradó vendégszeretetével és a helyi konyha mesterfogásaival kihagyhatatlan úticéllá varázsolják a szigetet. Szóval, ha nem hagyná ki a kihagyhatatlant, vagy összefutna Don Corleonéval egy kézcsók erejéig, várjuk jelentkezését.

Az utazás kiemelkedő értékei:

 • Utazás közvetlen járatokkal, illeszkedve a húsvéti hosszú hétvégéhez
 • Szállás belvárosi középkategóriás szállodákban
 • Kiváló helyismerettel rendelkező, tapasztalt magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
 • Világörökségi helyszínek és tartalmas kirándulások

 

Programok:
 

Április 18., Csütörtök
Elutazás Budapestről Cataniába közvetlen repülőjárattal (17:50-20:00). Különbuszos transzfer a központba, majd a szállás elfoglalása a Hotel Villa Romeo*** szállodában vagy a Nuovo Sangiuliano*** hotelben. A belvárosi szállodák légkondicionált szobái LCD televízióval, minibárral, telefonnal, széffel és wifi-hozzáféréssel rendelkeznek.

Április 19.,  Péntek
Reggeli a szállodában, majd gyalogos ismerkedés Catania látnivalóival. Főbb megállók: a főtér az elefántos kúttal és a katedrálissal, Archeológiai Park, Egyetem tér, Castello Ursino, halpiac. A városnézés után szabadidő.

Április 20., Szombat
Reggeli után szabadprogram vagy egésznapos fakultatív kirándulás:

Etna és Taormina (helyben fizetendő, 60 EUR/felnőtt, 40 EUR/gyermek). Délelőtt Európa legmagasabb aktív tűzhányóját, az Etnát keressük fel. A vulkán oldalában majd 2000 méter magasságig hatolunk fel autóbuszunkkal, ahol a káprázatos panoráma mellett szemrevételezhetjük a hegy változatos vulkanikus formakincsét is. Később a Keresztapa filmekből ismerős Savoca utcáin szívhatjuk magunkba a szicíliai vidék illatát, majd délután Taorminával ismerkedünk. A városkát görög telepesek alapították az ókorban és hamar az arisztokrácia kedvelt nyaralóhelyévé vált, elsősorban a lenyűgöző kilátás miatt. Legtöbbet fényképezett látványossága az általunk is meglátogatandó Teatro Greco (görög színház), de a Corso Umberto környékének zegzugos utcái, sikátorai és meseszép palotái is lenyűgözőek.

Április 21., Vasárnap
Reggeli után a sziget fővárosa, Palermo felé vesszük az irányt, érkezés után autóbusszal és gyalogosan ismerkedünk - többek között - a királyi palotával, a Palatinus kápolnával, a székesegyházzal és a La Martorana templommal. A városnézés után a szállás elfoglalása a négycsillagos Astoria Palace szállodában, este szabadidő.

Április 22., Hétfő
Reggeli előtt locsolkodás, majd további ismerkedés Palermóval egyénileg vagy egésznapos fakultatív kirándulás:

Cefalu és Monreale (helyben fizetendő 60 EUR/felnőtt, 40 EUR/gyermek): Délelőtt a közeli Monrealéba látogatunk, ahol talán az egész sziget legfényűzőbb látványosságát, a világhírű katedrálist tekinthetjük meg, a falakat borító bizánci mozaikok készítéséhez például több mint 2000 kg aranyat használtak fel. Délután a bő egyórányi buszúra található Cefalú az útirány. A tengerparti városka fő ékessége Szicília legrégibb normann katedrálisa, de a pazar tengerparti panoráma és a történelmi belváros sikátorai is hívogatóak. Este szabadidő Palermóban.

Április 23., Kedd
Reggeli után kijelentkezés a szállodából és indulás Piazza Armeniába. A városka körvonalai már messziről hívogatnak majd, megállónkat a világörökségi oltalom alatt álló római villánál, a beszédes nevű Villa Romanánál tartjuk. Ebéd után irány Siracusa. A görög korban alapított város sikerének egyik titka, hogy a különböző korok építészeti stílusait sikerült egységes keretbe foglalnia. Olyan kiváló alkotásokat találhatunk itt mint Apolló isten temploma, a görög színház Dionüszosz fülével (ami egy barlang) vagy a Malena című filmből is ismert  gyönyörű barokk főtér.

 Este transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre (20:45-22:50).

Az ár tartalmazza:
 

 • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Catania útvonalon, közvetlen járatokkal
 • Utasonként egy darab kisméretű kézipoggyász (max. 40x30x20 cm), a légitársaság poggyász-szabályzata bővebben
 • Utasonként egy darab feladott poggyász (max. 10 kg és 55x40x23 cm)
 • Három éjszaka szállás Cataniában, a Hotel Villa Romeo vagy a Nuolvo hotel Sangiuliano szállodában
 • Két éjszaka szállás az Astoria Palace szállodában, Palermóban
 • Büféreggeli a szállodákban
 • Városnézés Catániában, Palermóban és Siracusában
 • Különbuszos transzferek az utazás teljes időtartama alatt
 • Magyar nyelvű idegenvezető az utazás teljes időtartama során

Az ár nem tartalmazza:
 

 • Repülőtéri illetékek: 39 000 Ft/fő
 • Minimum létszám: 15 fő.
 • Egy fő utazása esetén 70 000 Ft egyágyas felár fizetendő,
 
Etna-Taormina kirándulás

felnőtt

Helyszínen fizetendő
60 EUR /fő
Etna-Taormina kirándulás

gyermek (14 éves korig)

Helyszínen fizetendő
40 EUR /fő
Cefalu-Monreale kirándulás

felnőtt

Helyszínen fizetendő
60 EUR /fő
Cefalu-Monreale kirándulás

gyerek (14 éves korig)

Helyszínen fizetendő
40 EUR /fő
Feladott poggyász (max. 20 kg)

24 500 Ft /db
Elsőbbségi beszállás a Wizz Air járatain

Az elsőbbségi beszállás korlátozott számban érhető el (a fedélzetre magával vihet egy kis méretű kézipoggyász mellett egy nagyméretű kézipoggyászt is - maximális méret: 55×40×23 cm)

9 500 Ft /fő
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,5%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
450 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
590 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
940 Ft /fő/nap

6 nap / 5 éj

AZ ÚT BETELT