Csoportos utazások |

Nápoly, Capri, Pompeji és az Amalfi-part – csoportos utazás az őszi szünetben 2021.10.22-25.


Kategóriák: , , , ,

Utazásunk fókuszában az Amalfi-térség áll, ahol hemzsegnek a világhírű látnivalók: maga az Amalfi-partvidék is UNESCO-védettség alatt áll bájos kisvárosaival és a maga többszáz méteres sziklafalaival, csakúgy, mint Nápoly történelmi belvárosa. De felkeressük majd a különleges Pompejit, amit a szomszédos Vezúv kitörése konzervált az utókornak, és megismerkedünk a mesés Capri szigetével is. Az októberi, kifejezetten kellemes klíma kedvez a látogatásnak, szóval, ha belekóstolna a Dolce Vitába vagy csak egy szelet pizzába ott, ahol az elsőt dagasztották anno, várjuk jelentkezését!

Az utazás kiemelt értékei:

 • Utazás közvetlen repülőjáratokkal
 • Az összes fontos látnivalót érintő gazdag programkínálat, világörökségi helyszínekkel
 • Kiváló helyismerettel rendelkező, tapasztalt magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
 • Az utazás az őszi szünet idejére esik

 

Szállás: Meracto San Severinóban, a San Severino Park Hotel & Spa**** szállodában.  A színvonalas szálloda légkondicionált szobái LCD televízióval, minibárral, telefonnal, széffel és wifi-hozzáféréssel rendelkeznek. A szálloda ideális választás a környék felfedezéséhez, lévén, hogy a fontosabb látnivalók egy órán belül elérhetőek.

Programok:
 

október 22. péntek
Elutazás Budapestről Nápolyba közvetlen repülőjárattal (19:10–20:50). Érkezés után különbuszos transzfer Mercato San Severinóba, szállás elfoglalása.

október 23. szombat
Ma a Sorrentói-félsziget látványosságaival ismerkedünk. A Salernói-öblöt határoló partvidék kivételes szépsége már az ókorban költemények sokaságát ihlette, talán mi is dalra fakadunk majd a látványtól. Először Positanót keressük fel, ahol a sziklaoldalakra lépcsőzetesen épült színes házak - melyek félúton vannak a föld és az ég között - teraszáról pazar látvány tárul szemünk elé. Következő állomásunk a vidék névadója, az egykor gazdag, Velencével is vetélkedő kereskedőváros, Amalfi; majd kirándulásunkat Ravellóban a tengerszint felett 350 méterrel tornyosuló kisvárosban zárjuk.

október 24. vasárnap
Szabadprogram vagy egész napos fakultatív kirándulás Capri szigetére (helyben fizetendő, 110 EUR/felnőtt, 80 EUR/gyermek) A szigetke már az ókorban is felkapott üdülőhelynek számított több mint kellemes klímája és lenyűgöző panorámája miatt. A hely jelentőségét mutatja, hogy a különösen pompakedvelő (és mellesleg őrült) római császár, Tiberius is innen irányította birodalmát. A szigetre rövid hajóúttal kelünk át Sorrentóból, bejárjuk majd a hegytetőn található Capri városkát, ahol az időnket sétával, fagylaltozással esetleg vásárlással tölthetjük; meglátogatjuk majd Augustus kertjét, ahol a buja vegetáció mellett élvezhetjük azt a bizonyos panorámát is. Végezetül eljutunk majd a kevésbé nyüzsgő Anacapri városába is.

október 25. hétfő
Reggel kijelentkezés a szállodából, majd utazás Pompejibe. A Római birodalom idején virágzó települést a szomszédos Vezúv kitörése pusztította el Kr.e. 79-ben.  Az utcákat és épületeket helyenként 10-12 méternyi hamu- és kőzettakaró borította be, így őrizve meg azokat az utókor kíváncsi szemeinek. Pompeji látogatásunk után rövid buszozással Nápolyba utazunk. Érkezés után gyalogosan vetjük be magunkat az óváros és Spaccanapoli zegzugos sikátoraiba, megtekintjük a Nápolyi dómot, és nézelődünk a város főutcáján, a Via Toledón. Megállót tartunk a Plebiscito téren, ahonnan beláthatjuk a Királyi Palotát, az Operaházat és a Szent Ferenc bazilikát is. Este transzfer a repülőtérre, majd hazautazás Budapestre (21:25-22:25).

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegyek a Budapest-Nápoly útvonalon, a Wizz Air közvetlen járataival
 • Repülőtéri illetékek
 • Utasonként egy darab kézipoggyász (max. 40x30x20 cm) oda-vissza (a légitársaság poggyászszabályzatáról bővebben ezen a linken)
 • Különbuszos transzferek a program során
 • Három éjszaka szállás Mercato San Severinóban, a San Severino Park**** hotelben
 • Reggeli a szállodákban
 • A programban szereplő összes kirándulás és városnézés
 • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt

 

 

 • Minimum létszám 20 fő.
 • A fakultatív kirándulások során a minimum létszám 15 fő.
 • Egy fő utazása esetén egyágyas felár fizetendő: 40 000 Ft.
 • Az elsőbbségi beszállás, illetve a poggyászdíjak a repülőjáratok foglaltságának függvényében változhatnak.
 • A repülőjegyek és a kapcsolódó szolgáltatások (ülőhely, poggyász, elsőbbségi beszállás) foglalás után a Wizz Air légitársaság szabályzata szerint mondhatók le vagy módosíthatók. Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 35 napon kívüli útlemondás esetén a Wizz Air lemondási szabályzata szerinti 44 400 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.
Capri kirándulás

felnőtt

Helyszínen fizetendő
110 EUR /fő
Capri kirándulás

gyermek (14 éves korig)

Helyszínen fizetendő
80 EUR /fő
Elsőbbségi beszállás

a fedélzetre magával vihet egy kis méretű kézipoggyász mellett egy nagyméretű kézipoggyászt is - maximális méret: 55×40×23 cm

13 000 Ft /fő
Feladott poggyász max. 10 kg oda-vissza

16 000 Ft /db
Feladott poggyász max. 20 kg oda-vissza

20 000 Ft /db
Ülőhelyfoglalás

Az ár normál (nem nagy lábterű) ülőhelyekre vonatkozik

9 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás: 2,0%
Colonnade ATLASZ - Classic csoportos biztosítás
570 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Prémium csoportos biztosítás
740 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg csoportos biztosítás
950 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Teljes ár: 189 000 Ft-tól/fő
illetékekkel együtt,
kétágyas szobában való elhelyezés esetén

4 nap / 3 éj

ÉRDEKLŐDÉS
GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK