Csoportos utazások |

Napsütötte Toszkána - csoportos utazás magyar idegenvezetéssel 2022.10.24-28.


Kategóriák: , , , , , , ,

Az Appeninek és a Tirrén-tenger által közrefogott területen fekvő Toszkána Olaszország egyik legromantikusabb régiója. A reneszánsz szülőhazájaként is emlegetett térség műemlékei mellett végtelen szőlőföldjeivel, világhíres borospincéivel, szelíd lankáival és az ódon utcák csendes bájával megigézi az idelátogatót. A kultúra, a természeti szépségek és a gasztronómia iránt érdeklődők számára kötelező darab.

Utazásunk során megismerkedünk a világhíres Pisai Ferde Toronnyal, és a reneszánsz bölcsőjeként számon tartott Firenzével. Ezen kívül lehetőség nyílik kisebb, jellemzően az olasz hangulatot magában hordozó falvakat is közelebbről megismerni, mint például Sienát és San Gimignanót, valamint egy toszkán borászatban elkölteni egy kellemes borvacsorát.

Ha Ön is szereti az olasz városok hangulatát, szeretné megismerni a reneszánsz kor egy kis szeletét, kedveli az olasz ételeket és festői tájakat, akkor Önre vár ez az út.

Az út kiemelt értékei:

 • Városnézés Pisában, Firenzében, Vinciben, Luccában, Sienában, San Gimignanóban, és Volterrában
 • Utazás közvetlen járattal, kényelmes menetrenddel
 • Szállás Toszkána központjában, 4*-os szállodában
 • Az olasz kultúrára és gasztronómiára szakosodott magyar idegenvezető
 • Világörökségi helyszínek az út során: a pisai Dóm-tér, a reneszánsz bölcsője Firenze, Siena történelmi óvárosa, San Gimignano középkori tornyai

 

Szállás a 4*-os Park Hotel Chianti szállodában.
A Chianti régió szívében, Tavarnelle Val di Pesa település közelében található szálloda nemrég felújított szobái igényesen berendezettek, az alapfelszereltség részét minibár, légkondicionáló, televízió, széf és ingyenes wifi szolgáltatás képezi. A szálloda kiváló elhelyezkedésének köszönhetően ideális kiindulópont Toszkána látnivalóinak felfedezéséhez.

Programok:

Október 24. hétfő
Elutazás Budapestről közvetlen járattal Pisába (12:10-13:50). Érkezést követően megtekintjük Pisában a fő látnivalót, az UNESCO világörökség részét képező Piazza del Miracoli-t (Csodák tere). Itt található a Pisai ferde torony (Torre pendente) a Dóm (Dom Santa Maria Assunata) és Olaszország legnagyobb keresztelő kápolnája. Késő délután transzfer a szállodába.

Október 25. kedd
Reggelit követően Firenzébe látogatunk, ahol a reneszánsz fővárosának látnivalóit tekintjük meg. Gyalogos városnézésünk során érintjük többek között a Signoria teret, a Városházát (Palazzo Vecchio) és a tér híres szobrait, majd a Pitti Palotát, a Santa Maria Novella templomot és a San Lorenzo teret.
Délután szabadprogram Firenzében, vagy fakultatív programlehetőség az Uffizi képtár látogatása magyar idegenvezetéssel. A program ára 40 euró/fő, helyszínen fizetendő.

Október 26. szerda
Szabadprogram a környék felfedezésére, vagy egész napos fakultatív kirándulás: Lucca és Vinci.
Ezen a napon elsőként Lucca hangulatos óvárosát fedezzük fel. A várfalon belül található bensőséges, középkori hangulatot árasztó óvárosban aranyos terek és utcák, helyes kávézók és pékségek várják a látogatókat.
Folytatjuk utunkat Vincibe, amely a híres festő, Leonardo da Vinci szülőhelye és egy rövid bepillantást teszünk a világhírű festő életébe. A Leonardo Múzeum három fő épületből áll. A Palazzo Uzielli Gustavo Uzielliről kapta a nevét, aki Leonardo egyik tanítványa volt. Itt található többek között a könyvesbolt, ill. a mechanikus órák. A Conti Guidi Castle-ben fantasztikus, a festő által tervezett gépek kerültek kiállításra, pl. bicikli, autó, gépfegyver, daru, valamint a torony panoráma teraszáról csodás kilátás nyílik a környező vidékre. A legújabb része a múzeumnak a Piazza dei Guidi, amely híven jelképezi Leonardo geometriai, matematikai és tudományos érdeklődését.
A program ára 80 euró/fő, helyszínen fizetendő.

Október 27. csütörtök
Szabadprogram a környék felfedezésére, vagy egész napos fakultatív kirándulás: Siena és San Gimignano városnézés, majd borvacsora.
Reggeli után városnézésre indulunk először Sienába, ahol a világörökség részét képező óvárosban teszünk egy kellemes sétát, megtekintve a városka híres tereit és épületeit. Ezt követően tovább indulunk San Gimignanóba. Az elénk táruló kicsiny dombon álló tornyok látványa ismerős lesz mindenki számára, aki látott már Toszkánáról fényképet. Egykor 70 torony állt San Gimignano dombján, napjainkban 13 emlékezteti a látogatókat a múltra. Hangulatos séta keretében megismerjük többek között a Piazza del Duomo, a Piazza delle Erbe és a Piazza della Cisterna tereit és tornyait.
A napot egy igazi toszkán borászatban zárjuk, ahol megismerjük a borászat történetét és természetesen megkóstoljuk boraikat egy hangulatos borvacsora keretében.
A program ára 100 euró/fő, helyszínen fizetendő.

Október 28. péntek
Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd irány Volterra. Volterrát még az etruszkok alapították, így számtalan ókori emlék található meg az amúgy egy kicsit eldugott településen, amely egy dombra épült. A festői városka szépsége mellett híres a pecorino sajtról, valamint az alabástrom termékeiről, aminek gazdagsága is köszönhető. Délután transzfer a pisai repülőtérre, majd hazautazás Budapestre (17:30-19:05).

Az ár tartalmazza:

 • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Pisa útvonalon, közvetlen Ryanair járattal
 • Repülőtéri illeték
 • Utasonként egy darab kézipoggyász (max. 40x20x25 cm) oda-vissza
 • Különbusz a programok során
 • Szállás négy éjszakára a Park Hotel Chianti 4* szállodában, kétágyas szobában
 • Reggeli
 • Városnézés Pisában, Firenzében, és Volterrában
 • Magyar idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:

 • Ajánlott szervizdíj (helyben fizetendő): 5 euró/fő
 • Minimum létszám 25 fő.
 • Az egész napos fakultatív kirándulások során a minimum létszám 20 fő.
 • Egy fő utazása esetén felár fizetendő, melyet az árkalkulátorunkban talál!
 • A felkeresett látnivalók sorrendje egy-egy napon belül változhat.
 • Az elsőbbségi beszállás, illetve a poggyászdíjak a repülőjáratok foglaltságának függvényében változhatnak.
Fakultatív program: az Uffizi képtár látogatása magyar idegenvezetéssel

Helyszínen fizetendő
40 EUR /fő
Fakultatív program: Lucca és Vinci

Helyszínen fizetendő
80 EUR /fő
Fakultatív program:Siena, San Gimignano és borvacsora

Helyszínen fizetendő
100 EUR /fő
Félpanzió (3 darab háromfogásos vacsora)

Azok számára, akik részt vesznek a 4. napi fakultatív programon.

30 000 Ft /fő
Félpanzió (4 darab háromfogásos vacsora)

Azok számára, akik nem vesznek részt a 4. napi fakultatív programon.

50 000 Ft /fő
Ülőhelyfoglalás oda-vissza útra

Az ár normál (nem nagy lábterű) ülőhelyekre vonatkozik - egyéb esetben a légitársaság nem garantálja az utastársak egymás mellé szóló üléskiosztását.

15 000 Ft /fő
Elsőbbségi beszállás

Korlátozott számban érhető el - a fedélzetre magával vihet egy kis méretű kézipoggyász mellett egy nagyméretű kézipoggyászt is - max. 55×40×23 cm, max. 10 kg.

29 000 Ft /fő
Feladott poggyász max. 10 kg oda-vissza

32 000 Ft /db
Feladott poggyász max. 20 kg oda-vissza

45 000 Ft /db
Útlemondási biztosítás: 2,5%
Colonnade ATLASZ - Classic csoportos biztosítás
Csak európai úti célokra köthető
650 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Prémium csoportos biztosítás
850 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg csoportos biztosítás
1 090 Ft /fő/nap