Csoportos utazások |

Nepál, a világ teteje - csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2023.03.08-18.


Kategóriák: , , , , , , , , , ,

Nepál nagyon különleges ország: itt ugyanúgy megtalálhatóak a Himalája lélegzetelállító csúcsai, mint a déli síkságok esőerdei, ahogyan az indiai, tibeti és kínai kultúra hatásai, a hinduizmus és buddhizmus megannyi helyszíne és az országot benépesítő több mint 100 népcsoport is harmonikusan megfér egymással. Márciusi csoportos utunkon a főszezonon kívül, de már kellemes tavaszi időjárásban keressük fel Katmandu  és környéke kulturális kincseit, (nagy)vadlesre indulunk a Chitwan Nemzeti Parkban és hajózunk majd Pokharában az Annapurna festői háttere előtt. Tartson velünk és fedezzük fel együtt az ezerarcú Nepált!

Az utazás kiemelt értékei:

 • Repülés Katmanduba egy átszállással
 • Utazás a főszezonon kívül, de már kellemes tavaszi időjárású időszakban
 • Világörökségi helyszínek: Katmandu, Bhaktapur, Chitwan Nemzeti Park, Patan
 • Színvonalas szálláshelyek
 • Kiváló helyismeretű magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig


Programok:

március 08. szerda
Elutazás Budapestről az Emirates és a Flydubai járatain, dubaji átszállással (15:10-23:20, másnap 01:45-07:20) Katmanduba.

március 09. csütörtök
Érkezés Katmanduba a reggeli órákban. A csomagok felvétele után transzfer a szállodába, pihenő és ebéd. Délután ismerkedés a négy hegy közti völgyben elterülő 2000 éves nepáli fővárossal: ellátogatunk a Sivának szentelt Pashupathinath templomhoz és a világ egyik legnagyobb sztúpájához, a Baudhanáth-hoz (világörökségi helyszínek).
Szállás Katmanduban 3 éjszakára: Vivanta Kathmandu****

március 10. péntek
Kora reggel fakultatív sétarepülés a Himalája fölött (125 000 Ft/fő): kora reggel transzfer a repülőtérre, majd 50 perces sétarepülés garantált ablak melletti ülőhelyen. Utunk során a Kelet-Himalája 20 csúcsát csodálhatjuk meg, a Katmanduhoz legközelebbi Langtang Lirungtól a Csamlangig, a Mount Everestet (nepáli nevén Szágarmathát) is érintve. A repülés után transzfer a szállodába, érkezéssel a reggeli időpontjában. (Megjegyzés: a program kedvezőtlen időjárási viszonyok esetén elmaradhat, ebben az esetben a szabad helyek függvényében lehetséges a következő napok egyikén repülni. Ha a második időpontban is elmarad a repülés, a program teljes díja visszatérítésre kerül a hazaérkezést követően.)
Első teljes napunk délelőttjén a Swayambhunathot látogatjuk meg. A történészek szerint 2500 éves fehér-aranyozott sztúpa egy dombtetőre épült, így szép kilátást nyújt Katmandu környékére. A sztúpát az itt élő szent majmok miatt Majomtemplomnak is nevezik. Délután felkeressük a Durbar (Palota) teret: a város szíve tulajdonképpen három tér együttese, a hagyományos nepáli építészet számos gyönyörű példájának (paloták, templomok) otthona. A téren található egyik palotában lakik Kumari, az "élő istennő" is - ha szerencsénk van, őt is megpillanthatjuk az ablakban. A téren tett látogatás után riksára szállunk és átgurulunk a Thamel negyedbe. A Thamel zegzugos utcácskái már évtizedek óta a kereskedők (és turisták) paradicsoma: rengeteg üzlet és étterem várja az utazókat.
Szállás Katmanduban.

március 11. szombat
Reggeli után elutazunk Katmandutól keletre, ahol teszünk egy sétát - az egyik oldalunkon Bhaktapur városa, a másikon a láncai látszanak. Utunk során a helyi vidéki életbe is betekintést nyerünk. Ezt követően újra buszra szállunk és a közel 2200 méter magasságon fekvő Nagarkotba utazunk. Innen tiszta időben a Himalája számos nyolcezres csúcsát, köztük akár a Csomolungmát (Mount Everestet) is láthatjuk. Délután ellátogatunk a Katmandu-völgy keleti végén elhelyezkedő Bhaktapurba. Ez a város az egyik legkevésbé forgalmas, így a legtisztább a környéken, de elsősorban lenyűgöző vallási épületeiről híres. A macskaköves utcákon pedig a hagyományos mesterségek, köztük a fafaragás és szövés titkait is elleshetjük, de egy családi műhelyben a fazekassággal akár mi is megpróbálkozhatunk.
Szállás Katmanduban.

március 12. vasárnap
Utazás szép tájakon keresztül Katmanduból a Chitwan Nemzeti Parkba. Utunk során megállunk egy helyi teákat (pl. masala) kínáló üzletben.
Szállás és vacsora a Chitwan Nemzeti Parknál 2 éjszakára: Machan Country Villa***

március 13. hétfő
Egész napos kalandozás a dzsungel szívében, a Chitwan Nemzeti Parkban (világörökségi helyszín). Az ország síkabb, szubtrópusi éghajlatú részén fekvő óriási nemzeti park számos nagyvad, köztük bengáli tigrisek, indiai leopárdok, krokodilok és orrszarvúk otthona. Reggeli után dzsipszafari során fedezzük fel az esőerdőt és lakóit. A szálláshelyen elköltött ebéd után megtekintjük a gyönyörű chitwani naplementét és a helyi népcsoport, a tharuk botos táncát is.
Szállás és vacsora a Chitwan Nemzeti Parknál.

március 14. kedd
Továbbutazás Pokharába. Az ország második legnagyobb városa a Phewa-tó partján, a Himalája néhány legszebb csúcsa (köztük az Annapurna) szomszédságában fekszik.
Szállás Pokharában 2 éjszakára: Atithi Resort & Spa****

március 15. szerda
Reggeli után felkapaszkodunk egy kabinos felvonóval Sarangkotra. A város fölé magasodó dombról pazar kilátás nyílik a Himalájára, de a városra és környezetére is. Ezt követően teszünk egy könnyű sétát a közeli Damsadi falu környékén. Utunk egy függőhidat és rizsteraszokat is érint majd. Délután ellátogatunk a hasonlóan szép kilátást kínáló Béke-sztúpához, majd hajózunk a Phewa-tavon.
Szállás Pokharában.

március 16. csütörtök
Reggeli után keletre indulunk és a Himalája láncaival párhuzamosan utazunk vissza Katmanduba.
Szállás Katmanduban: Vivanta Kathmandu****

március 17. péntek
Utolsó Nepálban töltött napunk délelőttjén ellátogatunk a fafaragó művészeiről nevezetes Bungamatiba és a szvasztika alaprajzú faluba, Khokanába, ahol ellátogatunk a Rudrayani istennőnek szentelt templomba. Délután felkeressük a művészek városának, Patannak a Palota terét, amely a Malla dinasztia királyainak rendkívül gazdagon díszített palotáján kívül összesen 55 hindu ill. buddhista templom otthona. majd visszautazunk Katmanduba.
Az esti órákban transzfer a repülőtérre.

március 18. szombat
Hazautazás a Flydubai és az Emirates járatain, dubaji átszállással (00:50-04:25, 10:35-13:35) Budapestre.
 

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy Budapest-Katmandu útvonalon oda-vissza, átszállással
 • Repülőtéri illetékek
 • Személyenként 1 db feladott poggyász (max. 30 kg) és 1 db kézipoggyász (max. 55×38×20 cm) minden járaton
 • Szállás nyolc éjszakára a program szerinti szálláshelyeken, kétágyas szobákban
 • Korai bejelentkezés az érkezés napján
 • Reggeli minden szálláshelyen
 • Ebéd két alkalommal
 • Vacsora két alkalommal a Chitwan Nemzeti Parknál
 • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
 • Utazás Nepálban különbusszal
 • Városnézések és kirándulások
 • Belépőjegyek a program szerint

Az ár nem tartalmazza:

 • Vízumdíj: 30 USD/fő (helyszínen fizetendő)
 • Javasolt szervízdíj: 80 USD/fő (helyszínen fizetendő)
 • A Nepálba történő belépéshez a hazaérkezés után legalább 6 hónapig érvényes, legalább két üres oldat tartalmazó útlevél, oltásigazolás (teljes oltási sor, bármelyik koronavírus-vakcinával) vagy legfeljebb 72 órás negatív PCR-teszteredmény és az érkezéskor váltott vízum (30 USD/fő) szükséges.
 • Minimum létszám: 15 fő. A félpanzió legalább 15 fő jelentkezése esetén garantált.
 • Egyágyas szobában történő elhelyezés esetén 170 000 Ft összegű felár fizetendő.
 • Háromágyas elhelyezés esetén a harmadik fő kedvezménye 10 000 Ft.
Félpanzió (7 vacsora)

70 000 Ft /fő
Fakultatív sétarepülés a Himalája fölött

125 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás: 2,8%
Colonnade ATLASZ - Classic csoportos biztosítás
Csak európai úti célokra köthető
700 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Prémium csoportos biztosítás
910 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg csoportos biztosítás
1 150 Ft /fő/nap