Csoportos utazások |

Normandia és Bretagne - csoportos nagykörút magyar idegenvezetővel 2021.07.04-11.


Kategóriák: , , , , , , ,

Normandia és Bretagne, melyek vidékein először a viking harcosok telepedtek le, virágzó városokkal, mozgalmas történelemmel, dús, idilli földekkel, változatos partvidékkel és nagyszerű műemlékekkel dicsekedhetnek. Utunk során felkeressük a képeslapokról ismert Etretat sziklás partvidékét, Honfleur bájos kikötőjét, felfedezzük a legendás Mont Saint Michel apátságot és sétálunk a bretagne-i falvak középkori utcáin. Fakultatív programok keretében lehetőség nyílik megismerni a normandiai partraszállás történelmét és a híres Bayeux-i faliszőnyeget, valamint ellátogathatunk az őskori leleteket felsorakoztató Carnacba és a Gavrinis sírhalomhoz.

Az út kiemelt értékei:

 • Nyolc teljes nap a kedvező menetrendnek köszönhetően
 • Szállás jó minőségű középkategóriás, városközponti szállodákban
 • Tartalmas, látnivalókban gazdag út
 • Fakultatív kirándulás Bayeux-be és a partraszállás helyszínére, valamint a megalitikus emlékhelyekre: Carnacba és Gavrinis-be
 • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt

Programok:
 

július 4. vasárnap
Elutazás Budapestről közvetlen Air France járattal Párizsba (6:00-8:25). Buszra szállunk, majd megkezdjük utunkat Bretagne felé. Útközben megállunk Chartres-ban, ahol meglátogatjuk a katedrálist, a francia gótikus építészet egyik kiemelkedő alkotását. Délután a sziklás dombtetőre épült, középkori időkre visszatekintő, bájos Rochefort-en-Terre-ben időzünk. A nyáron virágoktól roskadozó porták között sétálva, a több száz éves kőházakban ma leginkább kézműves műhelyekre bukkanhatunk. Azt mondják, aki Rochefort-ban jár, nem hagyhatja ki a Rucher Fleuri édességbolt híresen finom breton különlegességét, a pain d’épicé-t (fűszeres kenyér)! Tovább utazunk Vannes-ba. A középkori és reneszánsz emlékekkel büszkélkedő város a partvidék egyik legnépszerűbb úti célja, a Morbihan-öböl kötelező látnivalója. Este a szállás elfoglalása: Best Western Plus Vannes Centre****.

július 5. hétfő
Reggeli, majd szabadidő Vannes-ban, lehetőség a város felfedezésére. Szállás Vannes-ban.

Carnac és a Gavrinis sírhalom – egész napos fakultatív kirándulás a neolitikus emlékek nyomában: 80 Euró/fő, helyben fizetendő.
Reggeli után a közeli Carnacba utazunk, amely megalitikus kőoszlopairól ismert. A több ezer menhírből álló komplexum Európa legnagyobb történelem előtti időkből származó műemléke. Következő megállónk a talán még az előbbieknél is izgalmasabb Gavrinis faragott sírhalma. Hajóval kelünk át Gavrinis szigetére, ahol a 6000 éves sírkamra és az ide vezető 14 méter hosszú folyosó falán a kor jellemzőit örökítették meg faragás formájában – a díszítések az absztrakt vonalaton túl isteneket, használati eszközöket, embereket ábrázolnak. A program végén visszahajózunk a szárazföldre, este szabadidő Vannes-ban.
Az ár tartalmazza a transzfereket, a felsorolt programokat magyar idegenvezetéssel és a belépőjegyeket.

július 6. kedd
Reggeli után továbbutazunk Bretagne déli tengerpartja mentén. Pihenőt tartunk Concarneau-ban, Franciaország egyik legfontosabb kikötővárosában. Sétálunk a fallal övezett középkori óvárosban, majd a félsziget nyugati vége felé utazunk, ahol sétát teszünk az egyik legszebb francia településnek választott Locronanban. A macskaköves utcákon, több évszázados kis házak között barangolva a valódi Bretagne-ba csöppenünk. A kelták idején vallási központ volt, a középkorban élénk kereskedővárosként és hajóvitorla manufaktúráiról volt híres. Ma csak gyalogosan járhatjuk be a település hangulatos utcáit. Ha betérünk egy-egy üzletbe, kávézóba, pékségbe, vigyázzunk a fejünkre! A bretonok ugyanis alacsony termetűek voltak, és az ő 150 cm-es magasságukhoz tervezték évszázadokkal ezelőtt a kőből épült házaikat. Szállás Brestben: Best Western Plus Europe Hotel****.

július 7. szerda
Utunk folytatásaként először a rózsaszín gránitpartot keressük fel. A Brest és Saint Malo között található 30 kilométeres partszakasz vadregényes tájairól, rózsaszínbe hajló gránitszikláiról, kristálytiszta vízű lagúnáiról, romantikus világítótornyairól ismert. Kedvelt kirándulóhely a helyi családok és látogatók körében. Felkeressük a középkorban virágzó kisvárost, Tréguier-t: macskaköves kis utcáin fagerendás házak sorakoznak és itt találjuk a 14. századi gótikus katedrálist is, melyek nemzeti örökségi védelem alatt állnak. Délután Saint Maloba érünk. Bretagne kapujaként vagy a kalózok városaként is ismertté vált település szinte minden kövéhez történelmi emlék kapcsolódik. A 12. században alapított St. Malo a felfedezések korában vált jelentős kereskedelmi kikötővé: a város szülötte, Jaques Cartier a kanadai Szent Lőrinc folyó mentén járt be új területeket, melyeket később a francia király nevében birtokba is vett, innentől kezdve pedig élénk hajós forgalmat bonyolítottak le szülővárosa és Kanada között. A városnézés során sétálunk a középkori városfal és a kikötő mentén, és felkeressük a St. Vincent katedrálist. A szállás elfoglalása Saint Maloban: Ibis Styles St Malo Port***.

július 8. csütörtök
Reggeli után indulás Mont-Saint-Michelbe. A La Manche árapálysíkságából kiemelkedő gránitszikla alkotta sziget pontosan 1 km-re fekszik a normandiai partoktól. A sziget és a rajta található bencés apátság 1979-ben elsők között került fel az UNESCO Világörökségi listájára. Az első templomot a VIII. század elején szentelték fel, két évszázaddal később már az új hódítók, a normannok stílusában folytatódott az építkezés. A francia forradalom alatt börtönként működött, majd a XIX. század második felében nyilvánították hivatalosan is műemlékké. Délután Caenba érkezünk, ahol megtekintjük a középkori várat és elsétálunk a Hódító Vilmos által alapított férfi apátsághoz (Abbaye des Hommes). Szállás Caenban: Ibis Styles Caen Centre Gare***.

július 9. péntek
Reggeli, majd szabadidő Caenban, lehetőség a város további felfedezésére. Szállás Caenban.

Bayeux és Arromanches - egész napos fakultatív kirándulás a Normandiai-félszigeten: 80 Euró/fő, helyben fizetendő.
Reggeli után Bayeux-be indulunk, ahol felkeressük a normandiai gótika kiemelkedő példájaként szolgáló Notre Dame katedrálist, majd a Bayeux-i faliszőnyeget vesszük szemügyre: az első fennmaradt "képregényt", mint felbecsülhetetlen értékű remekművet és értékes történelmi forrást tartják számon, amely hihetetlen részletességgel meséli el Hódító Vilmos angliai hadjáratait. Délután a II. világháborús partraszállás helyszíneihez, Arromanches-ba és környékére látogatunk. Ezen a partszakaszon értek partot 1944. június 6-án az első szövetséges csapatok. A díjnyertes múzeumokban kiállított, vagy a parton található számos maradvány állít méltó emléket a háború kulcsfontosságú hadműveletének.
Az ár tartalmazza a transzfereket, a felsorolt programokat magyar idegenvezetéssel és a belépőjegyeket.

július 10. szombat
Reggeli után észak felé utazunk és megállunk Honfleurben, a partvidék gyöngyszemeként ismert hangulatos kisvárosban. Érdemes betérni a helyi specialitásokat áruló kis boltokba, kávézókba és galériákba, a szombati piacon pedig kóstoljuk meg a különböző sajtokat! Délután Normandia jellegzetes, vad tengerpartjához utazunk, ahol Étretat-ban lenyűgöző sziklaképződményekben gyönyörködhetünk, a középkori városközpontban pedig többszáz éves épületekre is bukkanhatunk. Szállás Le Havre-ban: Hotel The Originals Océane***.

július 11. vasárnap
Kijelentkezés a szállodából, majd indulás vissza Párizs felé. Útközben megállunk Rouenban. A Szajna-parti városban börtönözték be Szent Johannát, azaz Jeanne d'Arc-ot a XV. században. A Régi Piactér (Place du Vieux Marché) kövezetén még azt a helyet is megjelölték, ahol máglyára vetették. Az ódon házak között elsétálunk a Notre Dame székesegyházhoz és az arany számlapos Nagy Órához (Gros Horloge). Érkezés Párizs Charles de Gaulle repülőterére a délutáni órákban. Hazautazás Budapestre az Air France közvetlen járatával (16:45-18:35).

 

Az ár tartalmazza:

 • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Párizs útvonalon, közvetlen repülőjárattal
 • Repülőtéri illeték
 • Személyenként egy db kézipoggyász (max. 55x35x25 cm és max. 10 kg)
 • Személyenként egy db feladható poggyász (max. 23 kg)
 • Különbusz a teljes kinttartózkodás során
 • Szállás középkategóriás szállodákban, a program szerint
 • Reggeli
 • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt
 • Városnézések a szükséges belépőkkel a program szerint

Az ár nem tartalmazza:

 • Ajánlott szervizdíj (helyben fizetendő): 10 Euró/fő
 • Minimum létszám 20 fő
 • Minimum létszám a fakultatív programokon: 15 fő
 • Egy fő utazása esetén egyágyas felár fizetendő: 140 000 Ft
 • Ajánlott szervizdíj (helyben fizetendő): 10 Euró/fő
Fakultatív kirándulás - Carnac és a Gavrinis sírhalom

Helyszínen fizetendő
80 EUR /fő
Fakultatív kirándulás - Arromanches és Bayeux

Helyszínen fizetendő
80 EUR /fő
Útlemondási biztosítás: 2,0%
Colonnade ATLASZ - Classic csoportos biztosítás
570 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Prémium csoportos biztosítás
740 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg csoportos biztosítás
950 Ft /fő/nap