Csoportos utazások |

Norvég fjordok és vízesések – nyári csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2021.08.06-13.


Kategóriák: , , , ,

A fjordok országa, Norvégia lenyűgöző terület, de nem csak a képeslaptájak miatt: az irigyelt skandináv életstílus, a helyiek meglepő közvetlensége és az ország színpompás, hangulatos városai mind hozzájárulnak ahooz, hogy az utazás életre szóló élmény legyen. Persze utunk fókuszában a világhíres fjordvidék szerepel majd: felkeressük a pazar Nærøy- és Aurlands fjordokat és hajózunk a világörökségi védettséget élvező Geiranger-fjord szűk folyosóján kilométernyi hegyek között. De letekintünk majd a Vøringsfossen vízesés-szakadék mélyére, és ámulunk majd jó pár, az alföldi szemnek elképzelhetetlen vízesésen, na és persze összebarátkozunk az ország legnagyobb múltú és legpezsgőbb városaival, Trondheimmel, Bergennel és Oslóval.

Az út kiemelt értékei:

 • Gazdag, az ország természeti és kulturális látnivalóit egyaránt bemutató program
 • Utazás Norvégiába közvetlen repülőjárattal, Norvégián belül kényelmes különbusszal
 • Szállás színvonalas szállodákban bőséges skandináv büféreggelivel
 • Kiváló helyismeretű magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig
 • Hajókirándulás a Geiranger-fjordon
 • UNESCO Világörökségi helyszínek: Røros, Bergen Hanza-kikötője, Geiranger-fjord és Nærøy-fjord
 • Az ár minden, a programban szereplő látnivaló költségeit tartalmazza

 

Programok:

augusztus 6. péntek
Elutazás a Wizz Air közvetlen járatával Budapestről Oslóba (12:35-15:10). Érkezést követően Lillehammer felé vesszük az irányt és egy városnéző séta keretében ismerkedünk az olimpiai házigazda várossal. Szállás Lillehammer közelében, Granrudmoenben, a Scandic Hafjell*** hotelben.

augusztus 7. szombat
Reggeli után északnak indulunk és a vadregényes Rondane-hegység mellett elhaladva érkezünk meg Rørosba. Røros épületei többnyire a 18-19. századból maradtak fenn, városközpontja, jellegzetes faépületei és lambériaházai világörökségi védettséget élveznek. Séta és ebédszünet a korábbi bányászvároska hangulatos főutcáján. Délután folytatjuk utunkat az ország első fővárosa, az ezeréves Trondheim felé, látnivalókban gazdag napunk itt ér véget. Szállás Trondheim központjában a Quality Hotel Augustin*** hotelben.

augusztus 8. vasárnap
Délelőtt gyalogos városnézés Trondheimben. A Kristiansten erődből madártávlatból is megnézzük a várost, majd sétálunk a színes folyóparti házairól elhíresült Bakklandet-negyedben, és ellátogatunk a világ legészakibb középkori katedrálisába, a Nidarosdomenbe is. Délután tovább indulunk Kristiansundbe, ahol megpihenünk a hangulatos óvárosban, majd kalandozásunkat a híres óceánparti Atlanti úton  (Atlanterhavsvegen) folytatjuk. A panorámaúton hepék és hupák követik egymást látványos hidakkal és viaduktokkal tarkítva. Esti pihenőnket Molde városában töltjük, a Thon hotel Moldefjordban****.

augusztus 9. hétfő
Reggel hajóval hagyjuk magunk mögött Moldét, majd a Strolfjord partján végighaladva álmélkodhatunk a természet páratlan képzelőerején. Következő megállónk a Geiranger-fjord (UNESCO Világörökségi helyszín), amelyet egyszerűen csak a világ legszebb fjordjának tartanak. Az állítás jogosságát magunk is ellenőrizhetjük a Hellesylt-Geiranger hajóútvonalon. Délután tovább haladunk az ország belseje felé, helyenként 1000 méternél is magasabb hágókon keresztül vezet az utunk. Szállásunk egy mesebeli városkában, a fjordparti Loenben lesz, a Hotel Loenfjord*** szállodában.

Vacsora után pihenés vagy fakultatív programlehetőség: Loen Skylift (19 500 Ft/fő). A loeni égi felvonó panorámás felvonókabinjai 0 méterről 1011 méterre, a fjordot ölelő Hoven hegy tetejére juttatják fel a látogatót nem egészen 7 perc alatt. A Nordfjord és az azt körülölelő hófödte hegyek a tengerszinttől is több mint látványosak, de igazi pompájukat kékestetői magasságból mutatják meg.    

augusztus 10. kedd
Ma a legszebb fekvésű norvég városba, Bergenbe indulunk. Utunk során megállót tartunk a Bøyabreen gleccsernél, majd átkelünk  egy újabb fjordon, a Nærøy-fjordon. Ezután Flåmban tartunk pihenőt, aztán a Tvindefossen vízesés érintésével folytatjuk utunkat tovább Bergenbe. Szállás Bergen belvárosában, a Zander K*** hotelben.

augusztus 11. szerda
A mai napot Bergenben töltjük. Reggelit követően gyalogos városnézésre indulunk: ismerkedünk a Bryggen színes parti házaival (Világörökségi helyszín) és a halpiaccal, de meglátogatjuk a 12. századi katedrálist, a Mária templomot is. A Fløibanen siklóval felkapaszkodva Fløyen hegyére, a kilátóteraszról is megtekintjük a kiváló panorámát. Délután szabadprogram. Szállás Bergenben.

augusztus 12. csütörtök
Délelőtt elhagyjuk Bergent és ismét az ország látványos belső területei felé vesszük az irányt. Megálló a Hardanger-fjord partján található Eidfjordban, aztán az ország egyik leghíresebb és legszebb szakadék-vízesésénél, a 182 méteres Vøringsfossennél. Délután a Hardanger-fennsík pazar tájain keresztül érjük el utolsó szálláshelyünket, Noresundöt. Szállás Noresundben, kellemes hegyvidéki környezetben a Norefjell Ski&Spa Resortban****.

augusztus 13. péntek
Utazásunk utolsó napján meglátogatjuk Norvégia fővárosát, Oslót, ahol sétálunk a különleges szobrairól ismert Vigeland parkban, ellátogatunk a kikötőhöz, a királyi palotához és a Nobel-békedíjak átadásának helyszínt adó Városházához, valamint az Akershus erődhöz. Délután transzfer az oslói repülőtérre, majd hazautazás közvetlen járattal Budapestre (15:45-18:15).

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy Budapest-Oslo útvonalon oda-vissza, közvetlen járattal
 • Utazás Norvégiában kényelmes különbusszal
 • Egy éjszaka szállás Granrudmoenben, a Scandic Hafjell*** hotelben
 • Egy éjszaka szállás Trondheimben, a Quality Hotel Augustin*** hotelben
 • Egy éjszaka szállás Moldéban, a Thon hotel Moldefjordban****
 • Egy éjszaka szállás Loenben, a Hotel Loenfjord szállodában****
 • Két éjszaka szállás Bergen, a Comfort Hotel Holberg*** szállodában
 • Egy éjszaka szállás Noresundben, a Norefjell Ski&Spa Resortban****
 • Bőséges skandináv büféreggeli minden szálláshelyen, a Hotel Loenfjordban háromfogásos vacsora
 • Kiváló helyismerettel rendelkező magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
 • A programban szereplő belépőjegyek

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illetékek: 49 000 Ft/fő
 • Minimum létszám: 20 fő. A félpanzió legalább 15 fő jelentkezése esetén garantált.
 • A területen augusztusban jellemző nappali hőmérséklet: 15-25 Celsius fok.
 • Egyágyas szobában történő elhelyezés esetén 100 000 Ft felár fizetendő. 
 • A Norvégiába történő beutazáshoz érvényes személyi igazolvány is elegendő.
 • A repülőjegyek és a kapcsolódó szolgáltatások (ülőhely, poggyász, elsőbbségi beszállás) foglalás után a Wizz Air légitársaság szabályzata szerint mondhatók le vagy módosíthatók. Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 35 napon kívüli útlemondás esetén az  a Wizz Air lemondási szabályzata szerinti repülőjegy törlési díjat számítunk fel (44 400 Ft/fő).
Félpanziós ellátás

6 db háromfogásos vacsora a szállodák éttermében.

69 000 Ft /fő
Loen Skylift

19 500 Ft /fő
Elsőbbségi beszállás a Wizz Air járatain

Az elsőbbségi beszállás korlátozott számban érhető el (a fedélzetre magával vihet egy kis méretű kézipoggyász mellett egy nagyméretű kézipoggyászt is - maximális méret: 55×40×23 cm).

9 500 Ft /fő
Feladott poggyász (max. 10 kg)

16 900 Ft /db
Feladott poggyász (max. 20 kg)

24 500 Ft /db
Ülőhelyfoglalás oda-vissza útra

Az ár normál (nem nagy lábterű) ülőhelyekre vonatkozik.

11 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,5%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
Kizárólag európai utazásokra köthető!
460 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
605 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
1 000 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Felnőtt: Gyermek (2-12 év):
Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Ár: 339 000 Ft-tól/fő
+repülőtéri illeték: 49 000 Ft / fő

8 nap / 7 éj