Csoportos utazások |

Norvégia varázslatos fjordvidéke - csoportos hajóút magyar idegenvezetővel 2021.07.16-24.


Kategóriák: , , , , , , , , ,

Norvégia fjordokkal és szigetek ezreivel erősen tagolt partvonala több mint 25 000 km hosszú. Csoportos utunk során az angiali Southamptonból indulunk és a déli fjordok mellett felkeressük a hangulatos Bergent, Stavangert, Alesundot és a dél-norvég üdülővárost, Kristiansandot is. Valódi mesevilágba csöppenünk, ahogy végighajózunk a lélegzetelállító, függőleges sziklafalak, az aláomló vízesések, a színes házakkal tarkított part menti települések között. Utazásunk a maximumot nyújtja szemnek-szájnak, testnek és léleknek: Norvégia legszebb fjordjai még különlegesebb arcukat mutatják a tenger felől, fantasztikus fotótémaként szolgálnak még a hétköznapi utazóknak is. A Royal Cariebban egyik legújabb és leginnovatívabb hajója, az Anthem of the Seas fedélzetén pedig minden adott egy kellemes és tartalmas utazáshoz: kényelmes kabinok, figyelmes személyzet, színvonalas szórakozási, változatos sportolási és kiváló étkezési lehetőségek.

A Royal Caribbean International az innovatív óriáshajóiról és változatos fedélzeti szolgáltatásairól híres. A hajótársaság fantáziájának semmi sem szab határt, ha újításokról, egyediségről van szó. Több étterem és bár, kaszinók, medencék, spa és fitneszközpont, valamint különleges show-műsorok színesítik az utazást. A hajókon a gyerekek sem unatkoznak a különböző korcsoportokra szabott, változatos programok mellett.

Az Anthem of the Seas álomhajó 168 000 tonnás és közel 4200 utast képes befogadni. A Quantum osztály tagjaként 2015-ben adták át. Új, korszakalkotó szolgáltatásai valóban egyedülállóak a tengeren: a belső kabinok virtuális erkéllyel rendelkeznek, így nem kell már tartani a bezártság érzésétől. Nem sok hajón találkozunk dodzsem pályával, szabadesés szimulátorral, mozgó kilátókapszulával vagy a bárban robot személyzettel. A fedélzeten pedig éjjel-nappal változatos szórakoztató programkínálattal várják az utasokat.

Az utazás kiemelt értékei:

 • Izgalmas, látványos útvonal a norvég fjordok mentén
 • Repülés közvetlen járatokkal, kedvező menetrenddel
 • Pihenés luxuskörülmények között, kényelmes kabinok, kiváló konyha és számtalan szórakozási lehetőség a világ egyik leginnovatívabb és legnagyobb hajóján, az Anthem of the Seas fedélzetén
 • Fakultatív kirándulások minden kikötőből magyar kísérővel
 • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt

Programok:
 

július 16. péntek
Elutazás Budapestről Londonba a British Airways közvetlen járatával, megérkezés után transzfer a kikötőbe, felszállás a hajóra. Kihajózás 17:00 órakor.

július 17. szombat
Tengeren. Ezen a napon a hajó szolgáltatásainak széles tárházát élvezhetjük. Vegyünk részt egy színvonalas programon, pihenjünk egy jó könyvvel a medencék partján, merüljünk el a wellness központ szolgáltatásaiban, a hajó üzleteinek széles választékában, a kuriózumra vágyók falat mászhatnak, dodzsemezhetnek vagy átélhetik a szabadesés felejthetetlen élményét!

július 18. vasárnap
Kristiansand, Norvégia (7:00 - 16:00)

Norvégia déli fővárosa a 17. század közepétől élte virágkorát, IV. Keresztély király alapította a térség gazdasági életének fellendítésére. A csapadékban bővelkedő ország ezen része szerencsésnek mondhatja magát, a viszonylag sok napsütésnek köszönhetően. Hangulatos óvárosa, élénk kulturális élete, remek éttermei és vásárlási lehetőségei tették népszerű úti céllá éppúgy a hazai, mint a külföldi látogatók körében. A kiszállás során sétálunk Posebyen, az óváros fehérre festett házai között, felkeressük a régi katedrálist és a postahivatalt, miközben a város történelméről, földrajzi jelentőségéről kapunk információkat idegenvezetőnktől.

július 19. hétfő
Ǻlesund, Norvégia (13:00 - 22:00)
A lenyűgöző hegyekkel és fjordokkal körbevett, keskeny félszigetre épült Ǻlesund sokak szerint legalább olyan szép, mint Bergen. Az 1904-es nagy tűzvészben a város nagy része elpusztult és az akkor fénykorát élő német szecessziós művészeti irányzatban épült újjá. 2007-ben egy szavazáson a norvégok az ország legszebb városának választották.

Fakultatív kirándulás - szervezés alatt.

július 20. kedd
Bergen, Norvégia (9:00 - 18:00)

A hét hegytől és hét fjordtól övezett Bergent a norvég fjordvidék kapujának is szokták nevezni. Bájos óvárosa, a Bryggen az UNESCO Világörökség része, mozgalmas kikötője pedig az egyik legforgalmasabb Norvégiában.

Bergeni képeslapok - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel
Reggeli után a Fløibanen siklóval felkapaszkodunk Fløyen hegyére és madártávlatból is megcsodáljuk a gyönyörű fekvésű várost. Utána a belvárosban megtekintjük a 12. századi katedrálist, sétálunk a halpiacon és a Bryggen színes házai (Világörökségi helyszín) között, majd ellátogatunk a város legrégebbi épületéhez, a Mária templomhoz is.
Részvételi díj: 9 000 Ft/fő.

július 21. szerda - július 22. csütörtök
Stavanger, Norvégia (7:00 - másnap 17:00)

A több szigetre épült hangulatos település a hegyek és a homokos tengerpartok közé ékelődik be. A faházakból épült óvárosban sétálva felfedezhetjük a régi idők báját, számos múzeum biztosít színvonalas kiállítást, de nem kell messzire mennünk, hogy olyan világhírű természeti csodákban gyönyörködjünk, mint a Lysefjord és a képeslapokról ismert Prédikálószék.

1. napi fakultatív kirándulás - szervezés alatt.

2. napi fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel: hajózás a Lysefjordban
Reggeli után először Stavanger óvárosával ismerkedünk meg, majd vízre szállunk és kirándulást teszünk a nagy hajók számára megközelíthetetlen Lysefjordban. Utunk során látjuk majd az apró parti szigetek nyaralóit, a fjordban a "Csavargók barlangját", a Hengjane-vízesést, és elhajózunk a tengerszint felett 600 méterre magasodó sziklakéződmény, a Prédikálószék alatt is.
Részvételi díj: 22 000 Ft/fő.

július 23. péntek
Tengeren

július 24. szombat
Érkezés Southamptonba 7:00 órakor. Reggeli után kiszállás, majd transzfer a repülőtérre. Hazautazás a British Airways közvetlen járatával.

 

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy Budapest-London-Budapest útvonalon, a British Airways járataival
 • Repülőtéri illeték
 • Kikötői illetékek
 • Utasonként egy kézipoggyász (max. 55x40x23 cm, max. 8 kg) és egy feladott poggyász (max. 20 kg)
 • Nyolc éjszakás hajóút az Anthem of the Seas fedélzetén szállással belső, virtuális balkonos kabinban
 • Teljes ellátás a hajón, korlátozott italfogyasztással
 • Repülőtéri és kikötői transzferek
 • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt

Az ár nem tartalmazza:

 • Borravalók a hajóút során: 40 000 Ft/fő
 • Fakultatív kirándulások a kikötések alkalmával
 • Minimum létszám 20 fő.
 • Minimum létszám a fakultatív kirándulásokon: 16 fő.
 • 3 és 4 ágyas kabinok lekérésre, a szabad helyek függvénye.
 • Az utazáson való részvétel feltétele a hazautazástól számítva még legalább 6 hónapig érvényes útlevél!
 • A hátralékfizetési és lemondási feltételek eltérnek az utazási feltételekben rögzítettektől! Hátralékfizetés: 2021. május 10-ig. Lemondási feltételek és kötbérsávok: április 14.-május 10.: 70 000 Ft/fő lemondási díj (hajótársaság feltételei szerint), május 11.-június 10.: 50 %; június 11-30.: 75 %; július 1-től: 100%.
 • A részvételi díjba kalkulált kiköti illeték 110 000 Ft, mely nem alapja a kedvezményeknek!
Kötelező borravaló

40 000 Ft /fő
Fakultatív kirándulás Bergenben

9 000 Ft /fő
Fakultatív hajózás a Lyesfjordban

22 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás: 2,0%
Colonnade ATLASZ - Classic csoportos biztosítás
570 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Prémium csoportos biztosítás
740 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg csoportos biztosítás
950 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Teljes ár: 679 000 Ft-tól/fő
illetékekkel együtt,
kétágyas szobában való elhelyezés esetén

9 nap / 8 éj

ÉRDEKLŐDÉS
GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK