Csoportos utazások |

Nyugat-mediterrán tájakon - csoportos hajóút Barcelonától Rómáig magyar idegenvezetővel 2024.09.30.-10.07.


Kategóriák: , , , , , , , , , , ,

A Földközi-tenger nyugati medencéjében számtalan nép hagyta örökül történelmi emlékeit. Mindezek mellett meseszép tájakon barangolhatunk és izgalmas településeket fedzhetünk fel. Hajóutunk során a nyüzsgő Barcelonából indulunk, és kikötünk a pezsgő Valenciában. Dél-Franciaországban Provence-ban és a francia Riviéra gyöngyszemei között kalandozunk, Korzikán pedig az Ajaccio fölé magasodó drámai hegyek közé utazunk. Olaszországaban először belekóstolunk a toszkán vidéki életbe, utunkat pedig az örök Rómával zárjuk.
Utazásunk a maximumot nyújtja szemnek-szájnak, testnek és léleknek: nincs is jobb, mint egy luxus tengerjárón ringatózva utazni, minden nap egyik ámulatból a másikba esni, a térség változatos tájait megismerni. A Voyager of the Seas fedélzetén minden adott egy kellemes és tartalmas utazáshoz: kényelmes kabinok, figyelmes személyzet, színvonalas szórakozási és kiváló étkezési lehetőségek.

A Royal Caribbean International az innovatív óriáshajóiról és változatos fedélzeti szolgáltatásairól híres. A hajótársaság fantáziájának semmi sem szab határt, ha újításokról, egyediségről van szó. Több étterem és bár, kaszinók, medencék, spa és fitneszközpont, valamint különleges show-műsorok színesítik az utazást. A hajókon a gyerekek sem unatkoznak a különböző korcsoportokra szabott, változatos programok mellett.

A Voyager of the Seas álomhajó néhány éve teljes felújításon esett át, amelynek köszönhetően olyan szórakoztató elemek is a fedélzetre kerültek, melyek más hajóosztályokon már sikkerrel debütáltak. A 138 000 tonnás és közel 4000 utast befogadó Voyageren olyan korszakalkotó létesítmények gondoskodnak a tökéletes kikapcsolódásról, mint az üzletekkel és étkezési lehetőségekkel szegélyezett Promenade, a Flowrider szörfszmulátor, csúszdák, számos medence és változatos, színvonalas éttermek sora.

Az utazás kiemelt értékei:

 • Izgalmas, látványos útvonal a Földközi-tenger nyugati medencéjében
 • Repülés közvetlen járatokkal, kedvező menetrenddel
 • Pihenés luxuskörülmények között, kényelmes kabinok, kiváló konyha és számtalan szórakozási lehetőség a világ egyik legszebb óceánjárójának fedélzetén
 • Sajt szervezésű fakultatív kirándulások minden kikötőből magyar kísérővel
 • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
   

Programok:
 

szeptember 30. hétfő
Elutazás Budapestről Barcelonába közvetlen Wizz Air járattal (6:50-9:30). Megérkezés után különbusszal fedezzük fel a katalán főváros fontos látnivalóit: Placa Catalunya, Ramblas, Sagrada Familia (kívülről), gótikus-negyed, Casa Mila, Casa Battlo. Kora délután transzfer a kikötőbe, felszállás a Voyager of the Seas hajóra. Kihajózás 17:00 órakor.

október 1. kedd
Valencia, Spanyolország (8:00 - 18:00)

A paella szülőföldje, a modern és barátságos Valencia többek között a széleskörű kulturális életéről ismert. Gazdag történelmi kincsei kiválóan harmonizálnak az ultramodern, avant-garde épületekkel, talán ezért is hívják sokan "Új Barcelonának". A kikötőváros csodás atmoszférájához a homokos tengerpart és korábbi folyómederben kialakított parkrendszer is hozzájárul.

Valencia csodái – fakultatív program magyar idegenvezetővel.
Buszos és gyalogos városnézésünk alatt Valencia legfontosabb látnivalóival ismerkedünk meg: Torres de Serranos városkapuk, Katedrális, Városháza, központi piac, Selyembörze. Délután a város leghíresebb látványossága, a Művészetek és Tudományok városában teszünk sétát. A híres spanyol építész, Santiago Calatrava által tervezett hatalmas, futurisztikus komplexum az Operaház, L'Oceanografic (Európa legnagyobb akváriuma), L'Hemisferic (3D Imax mozi), Museo de Ciences Principe Felipe (Tudomány Múzeuma) és a L'Umbracle (növénypark) épületeknek ad otthont.
Részvételi díj: 35 000 Ft/fő.

október 2. szerda
Tengeren.
Ezen a napon a hajó szolgáltatásainak széles tárházát élvezhetjük. Vegyünk részt egy színvonalas programon, pihenjünk egy jó könyvvel a medencék partján, merüljünk el a wellness központ szolgáltatásaiban vagy a hajó üzleteinek széles választékában!

október 3. csütörtök
Toulon, Franciaország (8:00 - 18:00)
Franciaország második legnagyobb kikötővárosa, a francia flotta legfontosabb támaszpontja a Földközi-tengeren. Kitűnő bázist nyújt a környező tengerparti kisvárosok, a Provence-i hegyvidék és a környék legszebb falvainak felfedezésére.

Cassis és a Calanques Nemzeti Park - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetővel.
Különbusszal utazunk nyugat felé, a varázslatos természeti környezetben fekvő, bájos kisvárosba, Cassis-ba. Itt kishajóra szállunk, hogy a tenger felől csodáljuk meg a védelem alatt álló, szűk tengeröblöket a qalanque-okat. Az egy órás hajózás alatt a legszebb részek mellett haladunk el, majd visszatérve a kikötőbe, sétálunk a hangulatos belvárosban. Délután egy közeli borászatban ismerkedünk a régió tipikus boraival, majd visszautazunk Toulonba.
Kedvezőtlen időjárás esetén a program módosulhat!
Részvételi díj: 90 Euró/fő, helyben fizetendő.

október 4. péntek
Villefranche, Franciaország (7:00 - 20:00)

A szűk Villefrache-öblöt az öt legszebb között tartják számon a világon, és a felette húzódó hegyoldalon találjuk a színes házakkal tarkított, bájos Villefranche-sur-Mert, amely a Riviéra talán legfestőibb települése. Innen néhány kilométerre nyugartra fekszik Nizza és keletre Monaco, így kitűnő kiindulópotunk lesz a környék látnivalóinak felfedezésére.

A fényűző Riviéra – fakultatív kirándulás magyar idegenvezetővel.
A francia Riviéra mind a helyi, mind a külföldi arisztokrácia kedvelt üdülőhely volt már a 19. századtól. A csillogás, a fényűzés összeforrt az olyan települések neveivel, mint Cannes, Cap d’Antibes vagy Monte Carlo. A sok-sok órányi ragyogó napsütés, a tiszta tenger és a vadregényes környezet vonzotta ide a Rotschild-családot is, akinek villája a közeli Cap Ferrat sziklás félszigetén épült fel mintegy 100 évvel ezelőtt. A birtok annyira értékes volt, hogy Béatrice Rotschild éppen II. Leopold belga király elől szerezte meg, miután megörökölte apja hatalmas vagyonát. A villát egyedi műtárgyakkal rendezte be, az épület körüli francia kert megvalósításához pedig nem kevés erőfeszítésre, tervezésre és elszántságra volt szüksége.
Következő megállónk a hegyek és a tenger közé teraszosan épült Monaco, mely a kaszinóiról, az autóversenyeiről híres, illetve egész évben kellemes klímájáról ismert. Felkeressük a hercegi palotát, a katedrálist, a Casino de Monte Carlot és sétálunk a szebbnél szebb jachtoknak otthont adó kikötőben.
Részvételi díj: 90 Euró/fő, helybenfizetendő.

október 5. szombat
Ajaccio, Korzika, Franciaország (8:00 - 18:00)
Napoleon szülővárosa a világ egyik legszebb öblében épült, vadregényes hegyek ölelésében. Az óváros hangulatos utcáit végigjárva számos napóleoni emléket felfedezhetünk, gazdag múzeumok kínálnak érdekes látnivalókat, a helyi piacok pedig különleges ízekkel csábítanak. A város citadellájának magasságából gyönyörű kilátás nyílik az egész városra.

Korzikai ízelítő - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetővel.
A kikötő nyüzsgését hátrahagyva gyönyörű hegyi utakon utazunk dél felé, míg elérjük Filitosát, ahol meglátogatjuk a Földközi-tenger medencéjének egyik legkomplexebb megalitikus emlékhelyét. A 20. század közepén feldezett lelőhelyen faragott menhírek és szobrok árulkodnak a - valószínűleg - közel 3000 éve itt élők kultúrájáról. Továbbutazunk Sartène-be, amely a sziget egyik legtipikusabb és legbájosabb települése. A gránitsziklára épült kisváros legrégebbi része a 16. század közepéről maradt ránk. Ebédidőben helyi különlegességeket kóstolunk, majd a part menti úton indulunk vissza Ajaccioba. Ha az idő engedi, meg is mártózhatunk egy közeli strandon a tengerben. Szabadidő Ajaccioban.
Részvételi díj: 120 Euró/fő, helyben fizetendő.

október 6. vasárnap
Livorno, Olaszország (7:00 - 19:00)
A Tirrén-tenger legfontosabb kikötővárosa egyben Toszkána régió kapuja is. Innen könnyű szerrel felfedezhetjük a reneszánsz éra gyöngyszemeit, mint Pisát, Firenzét, Sienát, a hangulatos Luccát és San Gimignanot, vagy a fürdőiről és díszes szökőkutairól, palotáiról híres Montecatini Termét.

Toszkán tájakon: Lucca és Pisa – fakultatív kirándulás magyar idegenvezetővel.
Egész napos kirándulásunk során először Luccába látogatunk. A monumentális városfallal körbevett toszkán település rendkívül gazdag történelmi emlékekben. A város szülötte Giacomo Puccini zeneszerző is. Sétálunk a belváros középkori terei és házai között, majd elhaladunk Puccini szobra mellett is.
A délután már Pisában ér bennünket, ahol felkeressük a legfontosabb látnivalókat: a dómot, a keresztelő kápolnát, a temetőt és a ferde tornyot (kívülről).
Részvételi díj: 45 000 Ft/fő.

október 7. hétfő
Reggeli után kiszállunk, majd különbusszal jutunk be Rómába. Az „Örök város” utcái, nevezetességei között akár hetekre is elveszhetünk. Róma hemzseg az ókori és középkori látnivalóktól, a Vatikán kincsei pedig szintén egész napos programot kínálnak.
Városnézésünk során ellátogatunk az olasz főváros kihagyhatatlan látnivalóihoz: Spanyol lépcső, Trevi kút, Pantheon, Piazza Navona, Angyalvar (kívülről) és a Szent Péter bazilika.
Délután transzfer a repülőtérre, hazautazás a Ryanair közvetlen járatával Budapestre (17:55-19:35).
 

Az ár tartalmazza:
 • Repülőjegy Budapest-Barcelona / Róma-Budapest útvonalon közvetlen járatokkal
 • Utasonként egy kis kézipoggyász (max. 40x25x20 cm) oda-vissza
 • Hét éjszaka a Voyager of the Seas fedélzetén szállással belső vagy ablakos vagy balkonos kabinban (ld. árkalkuláció)
 • Repülőtéri illeték, kikötői illetékek és borravaló a hajón
 • Teljes ellátás a hajón, korlátozott italfogyasztással
 • Repülőtéri és kikötői transzferek
 • Városnézés Barcelonában és Rómában
 • Magyar csoportkísérő az utazás teljes időtartama alatt
   

Az ár nem tartalmazza:

 • Fakultatív kirándulások a kikötések alkalmával
 • Javasolt szervizdíj: 20 Euró/fő.
 • Minimum létszám 20 fő.
 • Minimum létszám a fakultatív kirándulásokon: 20 fő.
 • Minden fakultatív kirándulás saját szervezésű, magyar nyelvű, és nem a hajótársaság angol nyelvű kirándulásaira foglalunk.
 • 3 és 4 ágyas kabinok lekérésre, a szabad helyek függvénye.
 • A kabinok garanciálisak, ami azt jelenti, hogy az adott típust garantálja a a hajótársaság, de a pontos kabinszámot a saját hatáskörében adja, és erre nincs ráhatásunk.
 • Az utazáson való részvétel feltétele a hazautazástól számítva még legalább 6 hónapig érvényes útlevél vagy személyi igazolvány.
 • A hátralékfizetési határidő és a kötbérsávok eltérnek az utazási feltételekben rögzítettektől! Hátralékfizetési határidő: 2024. július 25. Lemondási feltételek, kötbérsávok: július 1-24. 85.000 Ft/fő; július 25.-augusztus 23. 50 %; augusztus 24.-szeptember 6. 75 %; szeptember 7-től 100 %.
 • Javasolt szervizdíj: 25 Euró/fő.
Fakultatív kirándulás - Valencia

35 000 Ft /fő
Fakultatív kirándulás - Cassis

Helyszínen fizetendő
90 EUR /fő
Fakultatív kirándulás - Riviéra

Helyszínen fizetendő
90 EUR /fő
Fakulatítv kirándulás - Korzika

Helyszínen fizetendő
120 EUR /fő
Fakultatív kirándulás - Lucca, Pisa

45 000 Ft /fő
Elsőbbségi beszállás

Az elsőbbségi beszállás korlátozott számban érhető el (a fedélzetre magával vihet egy kis méretű kézipoggyász mellett egy nagyméretű kézipoggyászt is - maximális méret: 55×40×20 cm)

55 000 Ft /fő
Feladott poggyász, max. 10 kg

59 000 Ft /db
Feladott poggyász, max. 20 kg

69 000 Ft /db
Ülőhelyfoglalás

Az ár normál (nem nagy lábterű) ülőhelyekre vonatkozik - egyéb esetben a légitársaság nem garantálja az utastársak egymás mellé szóló üléskiosztását.

20 000 Ft /db
Útlemondási biztosítás: 3,0%
Colonnade ATLASZ - Prémium csoportos biztosítás
950 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg csoportos biztosítás
1 200 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Teljes ár: 879 000 Ft-tól/fő

8 nap / 7 éj

ÉRDEKLŐDÉS
GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK