Csoportos utazások |

Oázisok, hegyek és sivatagok - csoportos körutazás Ománban - 2023.03.14-20.


Kategóriák: , , , , , , ,

Oázisok, hegyek, sivatagok, gyönyörű tengerpart - Omán különösen sok, érintetlen természeti látnivalóval vár minket. A Magyarországnál háromszor nagyobb területű, de csak 4,9 milliós lakosságú ország a gyors gazdasági fejlődés mellett megőrizte hagyományos, kiegyensúlyozott, biztonságos társadalmi rendszerét. Márciusban kellemes, 25-30 fok körüli hőmérsékletre számíthatunk. Vegyen részt ezen a tavaszi utazáson és fedezze fel velünk Omán változatos természeti látnivalóit!

Az út kiemelkedő értékei:

 • Változatos, látnivalókban gazdag utazás Omán tájain
 • UNESCO Világörökségi helyszínek: Bahlá erődje
 • Maszkat, Omán fővárosa, Nizwa erőd, Wahiba homokdűnék, hagyományos oázisfalvak
 • Kiemelkedő tudású, magyar nyelvű helyi idegenvezető


Programok:

március 14. kedd 
Elutazás Budapestről a Turkish Airlines menetrend szerinti járataival, egy átszállással (13:25-17:25, 19:30-01:20).

március 15. szerda
A kora hajnali órákban megérkezünk Maszkatba, transzfer a szállodába  City Seasons Hotel. Pihenést követően városnézésre indulunk. A főbb látnivalók közé tartozik a Sultan Qaboos Nagy Mecset, Operaház, a szultáni palota, megtekintjük a palotát őrző Mirani és Jilali portugál erődöket, és a maszkati öblöt, ahol egykor Arábia legforgalmasabb kikötője volt. Látogatást teszünk a Bait Al Zubair helytörténeti múzeumba. Városnézésünket a Muttrah-i kikötőben és az ott található bazárban zárjuk. Ebédet követően szabad program, pihenés az elkövetkező mozgalmas napok előtt, vagy ismerkedés Maszkat látnivalóival. Szállás Maszkatban: City Seasons Hotel.

március 16. csütörtök
Reggeli után elindulunk a tengerpart mentén Sur felé. Természeti látnivalókban ma nem lesz hiány. Az első megállónk egy híres víznyelő lesz, a Bimmah Sinkhole, mely Omán egyik ikonikus látnivalója. Az arab elnevezése "Hawaiyat Najm", azaz Hulló Csillag, mert a legenda szerint egy meteorit becsapódása alakította ki ezt a természetes medencét.  A Wadi Shab, Omán talán legizgalmasabb folyóvölgye lesz a következő megállónk. A wadi (vagy vádi) völgyet jelent, mely elvezeti a lehulló esővizet, melyet a kősivatag sziklás hegyei nem tudnak elnyelni. Könnyű kirándulást teszünk (oda-vissza kb.6 km) a wadi belsejében található tórendszerhez. Fürdés mindenképpen ajánlott! Ebéd egy tengerparti étteremben, majd indulás tovább a partvidék felé, Arábia legkeletibb csücskébe, Ras Al Hadd-ba. Vacsora után fakultatív programlehetőség: a közeli természetvédelmi központnál helyi túravezetővel megpróbáljuk meglesni a tojásaikat lerakó óriás teknősöket (35 USD/fő). Szállás: Turtle Beach Resort.

március 17. péntek
Reggeli után indulás tovább, Sur érintésével a dűnék felé. Sur egy fontos kikötőváros és a középkori ománi hajóépítés központja. Természetesen itt megállunk. Rövid kitérőt teszünk egy hajókészítő manufaktúrába, ahol láthatjuk, hogyan ácsolják ezeket a hatalmas arab hajókat, követve az évszázados hagyományokat. Omán leglátványosabb vádijához érkezünk, Megmártózunk a Wadi Bani Khalid oázis tiszta édesvizében – összefüggő, zúgókkal tűzdelt tavaiban és akár fel is úszhatunk egészen a forrásig. Ebédünket egy tradícionális ománi háznál fogyasztjuk el, majd utazunk tovább a sivatagba. A Wahiba Sands 12.000 km2-en elterülő hatalmas dűnékből álló homoksivatag, ahol lehetőségünk lesz dzsippel autózni és megtekinteni a naplementét.
Ma esti szállásunk a Sama Al Wasil Desert Camp.

március 18. szombat
Korán reggel lehetőség van tevegelni fakultatív program keretében (65 USD/fő). Reggeli után Omán legmagasabb hegységébe a Jebel Shams-ra indulunk. A Nap-hegy legmagasabb pontja 3000 méteren található. Ebédünket a hegy egyik autentikus falvában fogyasztjuk el. Délután 4x4-es terepjárókkal kirándulás veszi kezdetét a Közel-Kelet Grand Canyonjához. Az Al Nakhur Canyon egy 500 méter mély hasadékvölgy. A meredek sziklafal egy természetes párkányán fut az un. “Balcony Walk”, a több mint 300 éves ösvény, melynek peremére a vállalkozó szellemű résztvevők leereszkedhetnek és tehetnek egy rövidebb sétát.
Szállás: Sama Heights.

március 19. vasárnap
Reggeli után leereszkedünk a hegyről, és megnézzük a középkori Bahla Erődöt (UNESCO Világörökség) és Nizwát, mely a belső országrész központja, az imámok egykori székhelye és Omán vallási központja. Látogatást teszünk a 17. században alapított erődbe, majd sétálunk a bazárban és a helyi piacon. Ebéd Nizwában. Délután visszatérünk Maszkatba. Érkezést követően szabadprogram a városban vagy fakultatív lehetőség búcsúvacsorára a Turkish House étteremben (50 USD/fő). Transzfer a repülőtérre.

Március 20. hétfő
Elutazás Budapestre (02:10-06:55, 08:35-08:40).

Az ár tartalmazza:

 • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Muscat útvonalon, egy átszállással
 • Repülőtéri illetékek
 • Személyenként 1 db kézipoggyász és 1 db feladandó poggyász
 • Szállás 5 éjszakára a programban szereplő szállodákban
 • Étkezések: reggeli 5 alkalommal, ebéd 5 alkalommal, vacsora 3 alkalommal
 • A leírásban szereplő programok, kirándulások és városnézések
 • Magyar nyelvű idegenvezetés helyi idegenvezetővel Ománban
 • Az összes transzfer különbusszal
 • Ásványvíz a buszban
 • Belépők (erőd, múzeum)

Az ár nem tartalmazza:

 • Javasolt borravaló a helyi sofőrnek és idegenvezetőnek (a helyszínen fizetendő): 20 EUR/fő
 • Italfogyasztás az étkezések során
 • Minimum létszám: 15 fő. 
 • Egy fő utazása esetén egyágyas felár fizetendő, melynek összegét a foglalási összesítőben találja feltüntetve.
 • Harmadik fő elhelyezése lekérés alapján lehetséges. Kérje munkatársaink segítségét!
 • Az Ománi Szultánság kormányzati döntéseinek értelmében az országban hozott összes, a COVID-19 járvánnyal összefüggésben hozott intézkedés hatályon kívül helyezésre került. Ennek megfelelően sem az oltás felvétele, sem a PCR-teszt nem feltétele a továbbiakban a beutazásnak (akár szárazföldi, akár légi úton). Felhívjuk ugyanakkor a beutazók figyelmét arra, hogy a saját biztonságuk érdekében továbbra is fontos egészségügyi biztosítás megkötése az utazást megelőzően.
Teknősles

Helyszínen fizetendő
35 USD /fő
Tevegelés

Helyszínen fizetendő
65 USD /fő
Vacsora a Turkish house étteremben

Helyszínen fizetendő
50 USD /fő
Útlemondási biztosítás: 3,0%
Colonnade ATLASZ - Prémium csoportos biztosítás
950 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg csoportos biztosítás
1 200 Ft /fő/nap

7 nap / 6 éj

AZ ÚT BETELT
ÉRDEKLŐDÉS
GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK