Csoportos utazások |

Oslo, Bergen és a norvég fjordok - csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2024.08.22-27.


Kategóriák: , , , , ,

A fjordok országa, Norvégia lenyűgöző terület, de nem csak a képeslaptájak miatt: az irigyelt skandináv életstílus, a helyiek meglepő közvetlensége és az ország színpompás, életigenlő városai mind hozzájárulnak, hogy az utazás életre szóló élmény legyen. Utunk fókuszában persze a fjordvidék áll: felkeressük a pazar Hardanger-fjordot és hajózunk a világörökségi védettséget élvező szűk Nærøy- és Aurlands fjordokon kilométernyi hegyek között és persze nem hagyjuk ki a kihagyhatatlan Geirager-fjordot sem. De letekintünk a Vøringsfossen vízesés-szakadék mélyére, és ámulunk majd jó pár, az alföldi szemnek elképzelhetetlen vízesésen és kilátóponton, valamint összebarátkozunk az ország legszebb és legpezsgőbb városaival, Bergennel és Oslóval. Utunkat igyekeztünk úgy tervezni, hogy sokat lássunk, de a tempó mégse legyen túlságosan megerőltető. Szóval, ha már régi terve, hogy meglátogassa a trollokat, ne habozzon, ezt az utazást Önnek szervezzük!

Az út kiemelt értékei:

 • Gazdag, az ország természeti és kulturális látnivalóit egyaránt bemutató program
 • Szállás középkategóriás szállodákban bőséges skandináv büféreggelivel
 • Kiváló helyismeretű magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig
 • Hajókirándulás a Nærøy-fjordon
 • UNESCO Világörökségi helyszínek: Bergen Hanza-kikötője, Geiranger-fjord és Nærøy-fjord
 • Az ár minden, a programban szereplő látnivaló költségeit tartalmazza

 

Programok:
 

augusztus 22. csütörtök
Elutazás Budapestről a Norwegian közvetlen járatával (13:00-15:30) Oslóba. Érkezés után indulás a norvég fjordvidék felé, útközben megálló a 94-es téli olimpia házigazda városában, Lillehammerben. Szállás és vacsora Høvringenben, az Øigardseter hotelben.

augusztus 23. péntek
Mai nap  a Geiranger-fjordhoz érünk (UNESCO Világörökségi helyszín), amelyet egyszerűen csak a világ legszebb fjordjának tartanak. Az állítás jogosságát magunk is ellenőrizhetjük letekintve az Flydalsjuvet kilátópontjáról. Szabadidő és ajándékvásárlás Geirangerben, majd délután a helyenként 1000 méternél is magasabb hágókon keresztül gyűrjük a kilométereket. Útközben kiváló fényképeket készíthetünk a Breiddalen völgyről valamint a Hjelledalen kilátóteraszról.
Délután fakultatív programlehetőség: Loen Skylift (60 EUR/fő, helyben fizetendő). A loeni égi felvonó panorámás felvonókabinjai 0 méterről 1011 méterre, a fjordot ölelő Hoven hegy tetejére juttatják fel a látogatót nem egészen 7 perc alatt. A Nordfjord és az azt körülölelő hófödte hegyek a tengerszinttől is látványosak, de igazi pompájukat kékestetői magasságból mutatják meg.   
Szállás és vacsora Skeiben, a Thon Hotel Jølsterben.

augusztus 24. szombat
Folytatjuk kalandozásunkat a Nyugati-fjordok vidékén. Utunk először a Jostedalbreen Nemzeti Parkon keresztül visz, ahol a Bøyabreen gleccsernél tartunk látványos szünetet majd a szintén világörökségi oltalom alatt álló Sogne-fjorddal ismerkedünk. A hangulatos Flam városkában fakultatív program keretében hajóra szállhatunk (Fakultatív hajókirándulás a Nærøy- és Aurlands-fjordon 60 EUR/fő, helyben fizetendő) és az 1700 méteres hegyek között húzódó, helyenként csupán 250 méter széles fjordon hajókázunk (kb. 2 óra). Szállás Bergen belvárosában, a Thon Orion szállodában.

augusztus 25. vasárnap
Reggeli után bergeni városnézés. Ismerkedünk a gazdag  Hanza korszak emlékeivel, a Bryggen színes parti házaival (Világörökségi helyszín) valamint a halpiaccal, de meglátogatjuk a 12. századi katedrálist, a Mária templomot is. A Fløibanen siklóval felkapaszkodva Fløyen hegyére, a kilátóteraszról is megtekintjük a kiváló panorámát. Estefelé érkezünk meg aznapi szálláshelyünkre, a Hardanger-fjord partján fekvő Brakanes hotelbe.

augusztus 26. hétfő
Ma a Hardanger Nemzeti Park területén faljuk az aszfaltcsíkokat. Először átkelünk az ország leghosszabb függőhídján a kecses Hardanger-hídon. Következő állomásunk az ország egyik leghíresebb és legszebb szakadék-vízesése, a 182 méteres Vøringsfossen, ahol akár a vízesés fölé épített gyaloghídról is gyönyörködhetünk a természet erejében. Délután a Hardanger-fennsík pazar tájain keresztül érjük el az ország fővárosát Oslót. Szállás Oslo külvárosában, az Quality Hotel Expo szállodában.

augusztus 27. kedd
Kijelentkezés a szállodából, majd gyalogos városnézés a központban. Ellátogatunk a Királyi palotához, a Parlamenthez és a Nobel-békedíjak átadásának helyszínt biztosító Városházához és sétálunk a város főutcáján, a Karl Johans gaten is. Később transzfer az oslói repülőtérre, majd hazautazás a Norwegian közvetlen járatával (18:25-20:45) Budapestre.

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy Budapest-Oslo útvonalon oda-vissza, közvetlen járattal
 • Repülőtéri illetékek
 • Személyenként egy feladott poggyász (max. 23 kg) és egy kézipoggyász oda-vissza úton
 • Utazás Norvégiában kényelmes különbusszal
 • Szállás öt éjszakára középkategóriás szállodákban, kétágyas szobákban
 • Skandináv büféreggeli minden szálláshelyen
 • Vacsora két alkalommal a Hotel Øigardseterben és a Thon Hotel Jølsterben
 • Kiváló helyismerettel rendelkező magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt

Az ár nem tartalmazza:

 • Ajánlott szervizdíj: 20 euró/fő (a helyszínen fizetendő)
 • Minimum létszám: 20 fő. A félpanzió és a fakultatív programok legalább 15 fő jelentkezése esetén garantáltak.
 • Egyágyas szobában történő elhelyezés esetén 90 000 Ft felár fizetendő. 
 • A Norvégiába történő beutazáshoz érvényes személyi igazolvány is elegendő.
 • A repülőjegyek és a kapcsolódó szolgáltatások foglalás után a Norwegian légitársaság szabályzata szerint mondhatók le vagy módosíthatók; utazási feltételeinktől eltérően indulástól számított 35 napon kívüli útlemondás esetén 90 000 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.
Fakultatív hajókirándulás az Aurlands- és Nærøy-fjordon

Helyszínen fizetendő
60 EUR /fő
Fakultatív program - Loen Skylift

Helyszínen fizetendő
60 EUR /fő
Félpanziós ellátás

3 db háromfogásos vacsora a szállodák éttermében.

60 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás: 3,0%
Colonnade ATLASZ - Prémium csoportos biztosítás
950 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg csoportos biztosítás
1 200 Ft /fő/nap

6 nap / 5 éj

AZ ÚT BETELT
ÉRDEKLŐDÉS
GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK