Csoportos utazások |

Panama és Costa Rica - kalandozás az esőerdők világában 2022.12.27.-2023.01.07.


Kategóriák: , , , , , , , , ,

Mint egy híd észak és dél között, úgy ékelődik Panama és Costa Rica a vékony földsávra a Karib-tenger és a Csendes-óceán partján.
Panamaváros tele van meglepetésekkel: az amerikai nagyvárosokat idéző felhőkarcolók jól megférnek az 1600-as években épült óváros (Casco Viejo) világa mellett, míg a Panama-csatorna mérnöki bravúrja ámulatba ejti valamennyi utazót.
Costa Rica a biodiverzitás mintaországa: területének negyede természetvédelmi terület, energiaigényének 98%-át megújuló energiaforrásokból fedezi. A fenntartható turizmus éllovasa, trópusi strandjaival és buja nemzeti parkjaival minden utazó számára tartogat izgalmakat. Esőerdő túrák, fehérvizes zuhatagok, gőzölgő vulkánok, fák lombkoronájára épült magasösvények és drótkötélpályák teszik még emlékezetesebbé utazásunkat. Természetjárás közben egy kerítések nélküli állatkertet fedezhetünk fel, fákon ugráló majmokat, lajhárokat, színes madarakat, egzotikus hüllőket kaphatunk lencsevégre. Utazásunk során megpihenünk a Csendes-óceán csodálatos homokos partján is.

Csatlakozzon hozzánk és merüljünk el a Costa Rica-i Pura Vida (tiszta élet) csodájában!

Az út kiemelkedő értékei:

 • Ideális menetrend a KLM légitársaság járataival, egy átszállással
 • Változatos, látnivalókban gazdag utazás csodálatos természeti környezetben, óceánparti pihenéssel
 • Kényelmes, jó minőségű szálláshelyek, központi elhelyezkedéssel
 • Az országokat jól ismerő magyar idegenvezető

 

Programok

december 27. kedd
Elutazás Budapestről amszterdami átszállással Panamavárosba (06:30-08:40, 11:20-16:25). Érkezést követően transzfer a szállodába. Szállás a négycsillagos, központi elhelyezkedésű Aloft Panama 4* szállodában.

december 28. szerda
Ma felkeressük a Panama-csatornát: ellátogatunk a Karib-tenger partján található Agua Clara és a Csendes-óceán felőli Mirafloresnél található zsilipekhez, majd felfedezzük az Amador Causeway-t, mely a csatorna építése során felhalmozott földből és kövekből épült szigeteket köti össze a fővárossal. Délután sétálunk Panamaváros hangulatos óvárosában, a Casco Viejo-ban, ami az UNESCO Világörökségi listáján is szerepel. Szállás Panamavárosban, az Aloft Panama 4* szállodában.

december 29. csütörtök
Reggeli után transzfer a repülőtérre és elutazás Costa Rica fővárosába, San Joséba (12:22-12:41). Délután gyalogos városnézésre indulunk a belvárosban: megkóstoljuk a környék lankáin termő helyi kávét a Nemzeti Színház ikonikus kávézójában, látogatást teszünk a közeli Aranymúzeumban és körülnézünk a kézművespiac forgatagában. Szállás San José belvárosában a Hilton San José La Sabana 5* szállodában.

december 30. péntek
Ma hajnalban magunk mögött hagyjuk a nyüzsgő városok zaját és a Brauilo Carillo nemzeti parkon keresztül indulunk északkelet felé, az atlanti partokhoz. Útközben egy helyi kisváros éttermében fogyasztjuk el reggelinket, majd még dél előtt hajóra szállunk, hogy kb. másfélórás utazásunk végén elérjük a Tortuguero Nemzeti Park szívében található szállásunkat, ahol két éjszakát töltünk. Érkezés után finom welcome koktél kíséretében fogyasztjuk el ebédünket és berendezkedünk a szálláson. Délután megnézzük a teknős múzeumot és a karibi hangulatú Tortuguero falvát, tengerpartjait. Szállás és vacsora az Pachira Lodge 3* szállodában.

december 31. szombat
Reggelink után gyalogos felfedezőkörútra indulunk a szállásunk körül található nemzeti park területén, majd ebéd után csónakra szállunk és környék csatornahálózatának élővilágát fedezzük fel. Tortuguero a nyugat-karibi térség legfontosabb zöld tengeri teknős keltető helye, számtalan madárfaj, majmok, lajhárok, krokodilok és kajmánok élnek itt, de a park menedéket nyújt még olyan ritka fajoknak is, mint a lamantin és a tapír. Este szilveszteri vacsora és koccintás a vadon rejtekében. Szállás és vacsora az Pachira Lodge 3* szállodában.

január 1. vasárnap
Reggeli után visszatérünk Cano Blancóba, ahonnan mai úticélunk, az 1657 m magas, még mindig aktív El Arenal vulkán felé vesszük az irányt. Útközben megállunk az EcoTermales Fortuna termálfürdőben, ahol fürdőzünk az erdő ölelésében megbúvó, hőforrások táplálta medencékben. Ebéd után érünk el szállásunkig, az Arenal Manoa Resort Hotel & Hot Springs 4* szállodába, ahonnan páratlan kilátás nyílik a vulkán közel tökéletes kúpjára.

január 2. hétfő
Ma az egész napot az Arenal Vulkán Nemzeti Parkban töltjük. A Costa Rica legfiatalabb és legaktívabb vulkánjáról elnevezett parkban délelőtt ellátogatunk az 1968-as lávakitörés helyszínére, ahol kb. 2 órás sétát teszünk a megkövesedett láva mentén. Délután az erdő sűrűjében megbúvő függőhidakon indulunk madár és állatlesre. A kb. 3 km hosszú függőhíd rendszer a fák lombkoronaszintjének közvetlen közelében kanyarog, kitekintve fel-feltűnik az Arenal vulkán és az azt körülvevő tórendszer is. Szállás az Arenal Manoa Resort Hotel & Hot Springs 4* szállodában.

január 3. kedd
Továbbutazunk az Arenal-lagúna mentén a Csendes-óceán északi strandjaihoz. Guanacaste tartományban találhatók az ország legfehérebb és legszélesebb strandjai. Emellett ez a terület az ország éléskamrája és a helyi cowboy-ok hazája is. Szállás és délutáni pihenés a Tamarindo Diria Beach Resort 4* szállodában.

január 4. szerda
Délelőtt szabadidő a szállodában és az óceánparton. Délután a környék csodás partszakaszait keressük fel: a Flamingo, Potrero és Penca strandokon pihenhetünk. Szállás a Tamarindo Diria Beach Resort 4* szállodában.

január 5. csütörtök
Dél körül magunk mögött hagyjuk az óceánpartot, hogy a Monteverde Felhőerdő-rezervátum misztikus világába látogassunk. A felhőkbe burkolódzó trópusi esőerdőben közel 100%-os a páratartalom egész évben. Mintegy 450 madárfaj és több mint 100 állatfaj él ebben a csodálatos és páratlan környezetben. Délután felkeressük a kolibri kertet, majd sötétedés után helyi idegenvezetőnkkel esti vadlesre indulunk az erdőben, hogy a környék rejtőzködő, éjszakai állatait is lencsevégre kaphassuk. Szállás és vacsora az El Establo Mountain Hotel 3* szállodában lesz.

január 6. péntek
Utolsó délelőttünket a Santa Elena felhőerdő-rezervátumban töltjük. Ez a rezervátum a Monteverde terület karibi lejtőjén, átlagosan 1600 m magasságban található. Különleges klímáját az északkeletről érkező passzátszelek alakítják, olyan felhőrendszert hozva létre, amely szinte egész évben jelen van. A  sokszínű hegyvidéki növényzet ezáltal igazi, felhőkbe burkolózó varázserdőt képez. Látogatásunkkal egy 1992 óta működő közösségi projektet is támogatunk. Délután transzfer a repülőtérre, majd hazautazás amszterdami átszállással Budapestre (19:10-14:15 január 7-én, 21:40-23:40).

január 7. szombat
Érkezés Budapestre az esti órákban (23:40).

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy a Budapest-Panama és San José-Budapest útvonalon, egy átszállással az Air France/KLM légitársaságok menetrend szerinti járatain
 • Repülőjegy Panama-San José útvonalon a Copa Airlines járatával
 • Személyenkénti egy standard kézipoggyász és kézitáska, továbbá egy feladható poggyász (max. 23 kg)
 • Szállás két éjszakára Panamavárosban, négycsillagos szállodában, reggelivel
 • Szállás egy éjszakára San Joséban, négycsillagos szállodában, reggelivel
 • Szállás két éjszakára a Tortuguero Nemzeti Parkban középkategóriás szállodában teljes ellátással
 • Szállás két éjszakára az Arenal vulkánnál, négycsillagos szállodában, reggelivel
 • Szállás két éjszakára a Tamarindo óceánparton, közvetlen tengerparti négycsillagos szállodában, reggelivel
 • Szállás egy éjszakára a Monteverde Felhőerdő Rezervátum területén, félpanzióval
 • Három alkalommal ebéd, program szerint
 • Kirándulások, városnézések program szerint különbusszal, helyi idegenvezetővel és belépőkkel
 • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt

Az ár nem tartalmazza:

 • Szervizdíj (javasolt borravaló): 100 USD/fő (helyszínen fizetendő)
 • Minimum létszám: 15 fő.
 • Az utazáshoz vízum nem szükséges. Az útlevélnek a Costa Ricába történő belépési dátumot követően további 91 napig kell érvényesnek lennie.
 • Panamában és Costa Ricán megszüntettek minden egészségügyi korlátozást. A beutazóknak nem kell oltottságot igazolni, nem kell negatív tesztet felmutatni, sem egészségügyi nyilatkozatot tenni.
 • Ajánlott szervizdíj (a helyszínen fizetendő): összesen 100 USD/fő
 • Utazási feltételeinktől eltérően 35 napon kívüli lemondás esetén a kötbér 190 000 Ft/fő. A hátralék esedékessége 60 nappal az indulás előtt, 2022.október 28-án lesz.
Félpanzió (7 háromfogásos vacsora helyi éttermekben)

120 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás: 2,5%
Colonnade ATLASZ - Classic csoportos biztosítás
Csak európai úti célokra köthető
650 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Prémium csoportos biztosítás
850 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg csoportos biztosítás
1 090 Ft /fő/nap