Csoportos utazások |

Peru kincsei - csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel - 2022.10.20.-11.01.


Kategóriák: , , , , , , , ,
Peru a legendák és ősi kultúrák földje. Lépjen velünk ebbe a csodálatos világba, ahol a hagyományok áthatják a hétköznapokat. Élvezze a sokarcú, lenyűgöző tájat! Itt mindent megtalál: száraz sivatagtól a parti homokdűnékig, hófödte hegyektől a buja Amazonas-esőerdőig. Kényeztesse magát hihetetlen ínyenc ételekkel, friss tenger gyümölcseivel és ceviche-vel, vagy a különleges csokoládék egyikével. Lehet Ön a kultúra szerelmese, vagy épp a természeti szépségek rajongója, garantáltan életre szóló élményben lesz része, ha Peruba látogat velünk.
 

Az utazás kiemelt értékei:

 • Utazás az Air France és a KLM járataival, kedvező menetrenddel
 • Gazdag, az ország leghíresebb természeti és kulturális látnivalói mellett a gasztronómiába is betekintést nyújtó program
 • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt
 • Kényelmes, jó elhelyezkedésű középkategóriás szállodák
 • UNESCO Világörökségi helyszínek: Lima és Cusco óvárosa, a Machu Picchu és a Nazca-vonalak

 

Programok:

október 20. csütörtök
Elutazás Budapestről párizsi átszállással Peru fővárosába, Limába (06:35-08:40, 12:35-18:05). Érkezés a délutáni órákban. Transzfer a szállodáig. Szállás a Hotel El Tambo Dos 3* szállodában.

október 21. péntek
Délelőtti városnézésünk során Lima koloniális és modern városrészének felfedezésére indulunk. A kirándulás során megnézzük a Plaza de San Martín és Plaza de Armas tereket, a Katedrálist, meglátogatjuk a Santo Domingo kolostort és katakombáit. A történelmi óváros után Miraflores és San Isidro nyüzsgő kerületeibe látogatunk, ahol a modern építészet és a csodás parkok váltják egymást. Késő délután szabadprogram, vagy fakultatív kulináris barangolás, főzőiskola és kora esti vacsora a híres Sky Kitchen konyháján. A program ára: 55 000 Ft/fő. A háromórás ízutazás során szakavatott séfünk segítségével elkészítünk, majd elfogyasztunk egy klasszikus perui menüsort. A program ára az oda-vissza transzfert is tartalmazza.
Szállás a Hotel El Tambo Dos 3* szállodában.

október 22. szombat
Reggeli után transzfer a repülőtérre és elutazás Cuzcóba (08:35-09:58). Délután felfedező körútra indulunk ebben az izgalmas városban: megnézzük a Katedrálist, a Quorikancha templomot, majd a város fölé emelkedve a Saqsaywaman erődöt, majd utunk végén a Tambomachay régészeti lelőhelyen ismerkedhetünk az ősi inka kultúrával. Szállás a Xima Cusco 4* szállodában.

október 23. vasárnap
Ma útnak indulunk az Andok rejtélyes tájaira, ahol az andoki mitológia égi folyójának az Urubamba-folyó völgyébe látogatunk. Ez a folyó szentként tisztelt volt az inkák között, a folyóvölgy fölé magasodó lejtőkre emberfeletti munkával építetettek várost, magtárat, sólepárlót; mindezt úgy, hogy azok hű másai legyenek az általuk tisztelt csillagképeknek. Először elmegyünk az eredetileg kondor képét formázó Pisac városába, ahol elmerülünk az elképesztő gazdagságú piac rengetegében, majd ebédünk elfogyasztása után a láma alakú Ollantaytambo falu fölött található hatalmas erődítmény romjaihoz látogatunk. Szállás a La Casona de Yucay 4* szállodában.

október 24. hétfő
Reggeli után transzfer a Ollantaytamboi vasútállomásra, ahonnan a híres Vistadome panorámavasúttal kapaszkodunk az Andok hegyláncai közé. Itt buszra szállunk, hogy megérkezzünk utunk egyik csúcspontjához, az egykori Inka Birodalom legcsodálatosabb fekvésű romvárosába, Machu Picchuba. Itt kétórás idegenvezetős sétánk során tanulmányozhatjuk ezt az izgalmas és festői fekvésű régészeti lelőhelyet, az inka építészet csodáját. Kora délután  visszaereszkedünk Aguas Calientesbe, ebbe a 2200 méter magasan fekvő csodálatos városba. Ebéd után szabadprogram. Szállás és vacsora az El MaPi by Inkaterra 4* szállodában.

október 25. kedd
Ma délelőtt szabadprogram Aguas Calientes festői városában, vagy fakultatív második látogatás a Machu Picchunál belépővel, oda-vissza transzferrel és idegenvezetéssel. A program ára: 30 000 Ft/fő. Majd délután visszatérünk Cuzco nyüzsgő utcái közé. Szállás a Xima Cusco 4* szállodában.

október 26. szerda
Reggeli után buszra szállunk, hogy estére a Titicaca-tó partján, 3827 méter magasan fekvő Punóba érkezzünk. Az út során megállunk a 3198 méter magasan fekvő Andahuaylillasban, ahol megnézzük a perui Sixtus-kápolnaként emlegetett templomot. Következő megállónk a Raqchi archeológiai terület, majd Pucara városa, ahol a helyi kerámiákat csodálhatjuk meg. A program ebédet tartalmaz. Szállás a Hotel Sonesta Posada Puno 4* szállodában, tóra néző szobákban.

október 27. csütörtök
Reggeli után egésznapos kirándulásra indulunk és meglátogatjuk az Uros úszó szigeteket és a Taquile szigeteket. A Titicaca-tó a világ legmagasabban fekvő hajózható tava, melyen a sok, nádból készült úszó sziget közül a legérdekesebeket látogatjuk meg, majd továbbhajózunk a Taquile szigetre, ahol a kecsua hagyományok és a mai kor modernitása jól megfér egymással. Itt fogyasztjuk el tradicionális, helyi ebédünket. Szállás a Hotel Sonesta Posada Puno 4* szállodában.

október 28. péntek
Délelőtt szabadprogram Punóban, majd transzfer a Juliaca repülőtérre és elutazás Limába (09:15-10:50). Érkezés után utazás a pánamerikai út perui szakaszán a Paracas-félszigetre. Érkezés az esti órákban. Szállás a La Hacienda Bahia Paracas 4* szállodában.

október 29. szombat
Miután megcsodáltuk a napfelkeltét Peru egyik legszebb öblében, a Ballestas-szigetekre indulunk. A 'mini Galapagos' néven is számon tartott szigeteken oroszlánfókákkal, pingvinekkel és hihetetlen gazdag madárvilággal találkozhatunk.A hajózás után Ica felé vesszük az irányt, ahol megebédelünk, majd az Atacama-sivatag mélyén fekvő Huacachina oázist látogatjuk meg. Szállás a La Hacienda Bahia Paracas 4* szállodában.

október 30. vasárnap
Délelőtt pihenés az óceánparton, vagy fakultatív repülés Piscóból a Nazca-vonalak felett. A program min. 4 fő foglalása és megfelelő időjárás esetén indul. A program ára: 145 000 Ft/fő. Délután visszautazunk Limába, hogy utazásunk utolsó éjszakáját a fővárosban tölthessük. Szállás a Hotel El Tambo Dos 3* szállodában.

október 31. hétfő
Délelőtt a Larco múzeumba látogatunk, ahol Rafael Larco Herrera magángyűjteményében csodálhatjuk meg a perui őslakosok egyik leggazdagabb tárlatát. A múzeum érdekessége, hogy a raktárakba is betekintést nyerhetnek az idelátogatók, így az állandó kiállítás kulisszái mögé is láthatunk. Délután szabadprogram, majd kora este transzfer a repülőtérre és elutazás amszterdami átszállással Budapestre (21:50-16:20, 20:55-23:10).

november 1. kedd
Érkezés Budapestre a késő esti órákban.
 

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy a Budapest-Lima-Budapest útvonalon, átszállással, turista osztályon
 • Repülőtéri illetékek
 • Belső repülőjegyek a Lima-Cuzco és a Puno (Juliaca repülőtér) - Lima útvonalon
 • Utasonként egy max. 23 kg-os feladott bőrönd és egy max. 8 kg-os kézipoggyász 
 • Szállás tizenegy éjszakára, középkategóriájú szállodákban, kétágyas szobákban
 • Reggeli, öt ebéd és egy vacsora
 • Városnézések és programok a szükséges nemzeti park belépőkkel, különbusszal, vonattal és hajóval
 • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt

Az ár nem tartalmazza:

 • Ajánlott szervizdíj (helyszínen fizetendő): 70 USD/fő.
 • Minimum létszám: 12 fő.
 • Peruba történő beutazás feltétele a hazautazáshoz képest még 6 hónapig érvényes, legalább két egymás melletti üres oldallal rendelkező útlevél.
 • Egy fő utazása esetén egyágyas felár fizetendő, melynek összegét a foglalási összesítőben találja feltüntetve.
 • Lemondási feltételek és kötbérsávok az általános utazási feltételektől eltérnek: augusztus 7-től a hátralékbefizetés dátumáig a lemondási díj 40 %. A kötbér alapja a részvételi díj, a repülőtéri illeték. Hátralékfizetés 2022. szeptember 7-ig.
Fakultatív kulináris program és vacsora Limában

55 000 Ft /db
Fakultatív második látogatás a Machu Picchunál

30 000 Ft /db
Fakultatív repülés a Nazca-vonalak felett

145 000 Ft /db
Félpanzió

10 db háromfogásos vacsora a szállodákban. A vacsorák személyenként egy alkoholmentes ital fogyasztását tartalmazzák

150 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás: 2,0%
Colonnade ATLASZ - Classic csoportos biztosítás
570 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Prémium csoportos biztosítás
740 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg csoportos biztosítás
950 Ft /fő/nap