Csoportos utazások |

Porto és Észak-Portugália világörögségi helyszínei - csoportos utazás magyar idegenvezetéssel 2020.04.11-14.


Kategóriák: , , , , , , ,

Portugália második legnagyobb városa, Porto, Lisszabontól kb. 300 km-re északra, az Atlanti-óceán partvidékén és a Duero folyó tölcsértorkolatának északi partján fekszik. A Cidade das Pontes, azaz a hidak városát 2017-ben Európa legjobb úti céljának szavazták, 2001-ben Európa kulturális fővárosa volt, a színpompás Ribeira történelmi belváros az UNESCO világörögség része. Utazásunk során bejárjuk Porto leghíresebb látnivalóit, kirándulásainkon lehetőség nyílik a környék (Braga és Guimarães, illetve Aveiro és Coimbra) felfedezésére és természetesen a világhírű portói bor kóstolójára is. Lássuk, hogy a híres portugál mondás, mely szerint "Lisszabon szórakozik, Coimbra tanul, Porto dolgozik, Braga imádkozik" valóban helytálló-e!

Az utazás kiemelkedő értékei:

 • Utazás közvetlen járattal, illeszkedve a tavaszi szünet időszakára
 • UNESCO Világörögségi helyszínek: Porto Ribeira negyede, Braga Sé katedrálisa és Guimarães óvárosa, Coimbra egyetemi épületegyüttese
 • Félnapos városnézés Portóban
 • Kiváló helyismerettel rendelkező idegenvezető
 • Tartalmas kirándulások a környék felfedezésére


Szállás a 3*-os Legendary Porto szállodában
Ez a modern és stílusos szálloda a Batalha téren, a portugál azulejo csempeképeiről híres São Bento vasútállomás szomszédságában áll, ahonnan a történelmi belváros sétával 15 perc alatt érhető el. Légkondicionált szobái kábeltévével, telefonnal, hajszárítóval,  tea- és kávéfőzési lehetőséggel, ingyenes wifihozzáféréssel és széffel felszereltek.

Programok:

április 11. szombat
Elutazás Budapestről a Wizz Air légitársaság közvetlen járatával Portóba (15:25-18:00). Esti panoráma buszozással megízleljük Porto hangulatát, majd transzferrel eljutunk a szállodába.

Esti fakultatív program: Fado est három fogásos vacsorával és transzferrel. A fado teljes mértékben tükrözi a portugál nép esszenciáját; a tengerészek és brazil rabszolgák énekei keverednek a helyi népi zenei hagyományokkal, témája pedig a "saudade", azaz az elvágyódás, a szerelem, a nosztalgia, a boldogság, a bánat - tehát mindannyiunk számára jól ismert érzések, melyek átélésével hozzánk közelinek érezzük a zenei előadást. A program ára: 65 EUR/fő (helyszínen fizetendő).

április 12. vasárnap
Egész napos program: Braga és Guimarães. Braga, a "portugál Róma", az ország legrégebbi keresztény vallási központja és mintegy 300 templom otthona. Az ezek közül két legjelentősebbet mi is felkeressük, melyek az ország legidősebb Sé katedrálisa (innen ered a portugál mondás "Régebbi, mint a bragai Sé"), illetve az UNESCO világörögségéhez tartozó Bom Jesus búcsújáró temploma és annak felvezető monumentális lépcsősora. Guimarães - az első portugál király I. Alfonz szülővárosa és az újonnan megszületett Portugál Királyságnak első fővárosa, azaz a "Bölcsőváros" - középkort megidéző óvárosa szintén UNESCO világörögséghez tartozik. Látogatásunkkor itt kívülről megtekintjük a 10. századi középkori várát, az Olajfa teret és a Paço dos Duques de Bragança palotát.

április 13. hétfő
Szabad program Portóban vagy egész napos fakultatív program: Aveiro és Coimbra. Portugália Velencéjének is tartott Aveiro szecessziós épületeivel és csatornáin ringatózó színes moliceiros (eredetileg a moliço-t, a hínárt begyűjtő) kishajóival nagyon közkedvelt úti cél Portugáliában. Kirándulásunkon mi se hagyhatjuk ki ezt a hajókázási élményt, majd a volt portugál székhelyre, Coimbrába utazunk. A városban található Európa legrégebbi és az UNESCO kulturális világörökséghez tartozó egyeteme. A világhírű campus bejárását követően sétálunk a városban a két kiemlekedő látnivaló, az új (Sé Nova) és a régi katedrális (Sé Velha) érintésével. A program ára: 75 EUR/fő (helyszínen fizetendő).

április 14. kedd
Reggelit követően Portóval ismerkedünk, megállóink: a város jelképeként ismert Papok tornya és temploma, Katedrális, Tőzsdepalota (belépés időszakosan engedélyezett, lehetőség esetén belépő 10 EUR/fő, mely helyszínen fizetendő), Ribeira negyed, Santa Catarina vásárlóutca. Ezután meglátogatjuk Vila Nova de Gaia borházait, ahol borkostolónk során egy pohár portóival koccintva búcsúzunk Portugáliától.

Délutáni transzfer a repülőtérre, majd hazautazás a Wizz Air légitársasággal Budapestre (18:35-23:00).

Az ár tartalmazza:

 • Oda-vissza repülőjegy Budapest-Porto-Budapest útvonalon közvetlen járatokkal
 • Utasonként egy darab kisméretű kézipoggyász (max. 40x30x20 cm)
 • Repülőtéri transzferek
 • Három éjszaka szállás belvárosi, jó minőségű, középkategóriás szállodában
 • Reggeli
 • Magyar idegenvezetés a teljes út során
 • Félnapos buszos és gyalogos városnézés Portóban

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illetékek: 39 000 Ft/fő
 • Ajánlott szervizdíj (a helyszínen fizetendő): összesen 5 EUR/fő
 • Minimum csoportlétszám: 12 fő.
 • Egy fő utazása esetén egyágyas felár fizetendő, melynek összegét a foglalási összesítőben találja feltüntetve.
 • Ajánlott szervizdíj (a helyszínen fizetendő): összesen 5 EUR/fő
Fado est vacsorával és transzferrel

Helyszínen fizetendő
65 EUR /fő
Egész napos fakultatív program: Aveiro és Coimbra

Helyszínen fizetendő
75 EUR /fő
Elsőbbségi beszállás

Korlátozott számban érhető el - a fedélzetre magával vihet egy kis méretű kézipoggyász mellett egy nagyméretű kézipoggyászt is - max. 55×40×23 cm, max. 10 kg.

15 900 Ft /fő
Feladott poggyász felára (max. 10 kg)

20 000 Ft /db
Feladott poggyász felára (max. 20 kg)

25 000 Ft /db
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,5%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
Kizárólag európai utazásokra köthető!
460 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
605 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
1 000 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Felnőtt: Gyermek (2-12 év):
Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Ár: 179 000 Ft-tól/fő
+repülőtéri illeték: 39 000 Ft / fő

4 nap / 3 éj