Csoportos utazások |

Róma, Nápoly, Capri, Pompej - csoportos utazás a március 15-i hosszú hétvégén 2019.03.15-19.


Kategóriák: , , , , , , ,

A város amely örök, és nem egy nap alatt építették, ráadásul a világ közepe is. A hasonló idézetetekkel Teverét lehetne rekeszteni, de ugyanakkor jól példázzák Róma történelmi korokon átívelő jelentőségét, az egyetemes emberi civilizációban betöltött kiemelkedő fontosságát is. Utunk első állomása tehát a világ közepe, majd az igazi olasz dél felé indulunk, Nápolyba. Itt a helyiek mindig segítőkészek, napszemüvegben és pufidzsekiben járnak, robogóval közlekednek és  "gesztikuláre" nyelven kommunikálnak. Megtapasztaljuk majd a közlekedési káoszt, mosolygunk a keskeny sikátorokban keresztbe, a szomszédhoz kifeszített szárítóköteleken vagy elmélázunk a letűnt korok dicsőségét finom patinával bevonó málladozó paloták láttán. Az olasz csizma déli része bővelkedik látnivalókban, akár több hetet is el lehet bolyongani Róma grandiózus terein, Nápoly keskeny sikátoraiban, a pompeji romok között, vagy éppen a vatikáni kincsek között, nehéz dolgunk volt mikor pár napba igyekeztünk belesűríteni a legfontosabb látványosságokat, reméljük sikerült. Errefelé márciusra már kitör a tavasz, ráadásul a hosszú hétvége miatt az értékes szabadságnapokból is kevesebb szükséges. Szóval ha belekóstolna a Dolce Vitába, vagy csak egy pizzába ott, ahol az elsőt dagasztották anno, ne habozzon, az utazást Önnek szervezzük!

Az utazás kiemelt értékei:

 • Utazás közvetlen járatokkal, kényelmes mentrenddel
 • Szállás kiváló fekvésű, középkategóriás szállodákban, büféreggelivel
 • Az összes fontos látnivalót érintő gazdag programkínálat
 • Kiváló helyismerettel rendelkező, tapasztalt magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
 • Világörökségi helyszínek és tartalmas kirándulások

 

Programok:

 

Március 15. péntek
Elutazás Budapestről közvetlen járattal Rómába (12:20-14:10), érkezés után különbuszos transzfer a szállodához, a kiváló elhelyezkedésű Pace Helvezia**** hotelhez. A szállás elfoglalása után egy kellemes városnéző sétával nyitunk. Először a Trevi kútba dobunk érmét, így biztosítva majd a valamikori visszatérésünket, aztán a spanyol lépcsősoron üldögélve veszünk egy csipetnyit magunkhoz az édes életből. Később közelebbről szemügyre vesszük a Piazza Navona szemérmetlen barokk szökőkútjait, kívülről-belülről álmélkodunk a Pantheon sokáig világelső kupoláján, esetleg engedünk valamelyik Campo de’ Fiori ristorante hangos vendégfogójának egy capuccino erejéig. Este szabadidő.

Március 16. szombat
Reggeli után egy másik országba, a Vatikánba indulunk: a világ legkisebb önálló államának sokáig igen nagy befolyása volt a világpolitika alakulására is és noha ez a jelentőség mára megkopott, de mint a keresztény világ központja így is kiemelt kulturális-spirituális-turisztikai vonzerővel bír. Meglátogatjuk majd a világ legfontosabb székesegyházát, a Szent Péter bazilikát, ahol legelszántabbak akár a kupola tetejére is felgyalogolhatnak a panoráma kedvéért (551 lépcső). Délután életre keltjük a történelemkönyvet: az ókori Róma talán legfontosabb emlékét, a fénykorában 65 ezer nézőt is befogadó stadiont, a Colosseumot járjuk be, aztán az antik Róma politikai-társadalmi vérkeringésének központjában, a Forum Romanum környékén teszünk egy rövid sétát. Késő délután különbuszos transzfer Nápolyba, érkezés után szállás elfoglalása a központi fekvésű Orto Botanico**** szállodában.

Március 17. vasárnap
Reggeli után gyalogosan vetjük be magunkat a bevezetőben már megénekelt történelmi belváros és Spaccanapoli zegzugos sikátoraiba, megtekintjük Nápolyi dómot, és sétálgatunk majd a város főutcáján, a Via Toledón. Délután szabadidő vagy fakultatív kirándulás Capri szigetére (helyben fizetendő) 95 EUR/felnőtt, 75 EUR/gyermek

A szigetke már az ókorban is felkapott üdülőhelynek számított több mint kellemes klímája és lenyűgöző panorámája miatt. A hely jelentőségét mutatja, hogy a különösen pompakedvelő (és mellesleg őrült) római császár, Tiberius is innen irányította birodalmát. A szigetre rövid hajóúttal kelünk át Nápolyból, majd fogaskerekű felvonóval jutunk fel a hegytetőn található Capri városába. A bájos városkában időnket andalgással, fagylaltozással esetleg vásárlással tölthetjük, majd kirándulásunkat Augustus kertjében zárjuk, ahol a buja vegetáció mellett élvezhetjük azt a bizonyos panorámát is.

Március 18. hétfő
Reggeli után először a hegytetőn magasodó Sant' Elmo erődtől nézünk farkasszemet a Vezúvval illetve tekintjük meg a várost madártávlatból, majd autóbusszal járjuk körbe a történelmi Nápoly látnivalóit (Királyi Palota a Plebiscito térrel, Operaház, Castel dell'Ovo, a "tojásvár"). Délután szabadidő, fakultatív programlehetőséggel:

Pompeji  kirándulás (helyben fizetendő) 55 EUR/felnőtt, 40 EUR/gyermek
Egy igazi időutazásra látogatunk Pompejbe. A Római Birodalom idején virágzó városkát a szomszédos Vezúv kitörése pusztította el Kr.e. 79-ben: helyenként 10-12 méternyi hamu-és kőzettakaróval borította be a várost, így téve lehetővé, hogy egy 2000 éves valóságshow résztvevői lehessünk.

Március 19. kedd
Délelőtt szabadprogram, majd kijelentkezés a szállodából, transzfer a repülőtérre, és hazautazás Budapestre (14:50 - 16:25).

Az ár tartalmazza:
 

 • Repülőjegyek a Budapest-Róma és a Nápoly-Budapest útvonalon, közvetlen járatokkal
 • Utasonként egy darab nagyméretű feladott (max. 10 kg és 55x40x23 cm) és egy darab kisméretű kézipoggyász (max. 40x30x20 cm), a légitársaság poggyász-szabályzata bővebben
 • Különbuszos transzferek a program során
 • Egy éjszaka szállás Rómában, a négycsillagos Pace Helvezia hotelben
 • Három éjszaka szállás Nápolyban, a négycsillagos Orto Botanico hotelben
 • Reggeli a szállodákban
 • A programban szereplő összes kirándulás és városnézés
 • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
 • Belépőjegyek Rómában Colosseumba és a Vatikánba
 • Belépőjegyek Nápolyban a Sant' Elmo erődbe és a dómba

 

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illetékek: 39 000 Ft/fő
 • Minimum csoportlétszám: 15 fő.
 • Minimum létszám a fakultatív programokon: 15 fő
 • Egy fő utazása esetén egyágyas felár fizetendő, melynek összegét a foglalási összesítőben találja feltüntetve.
Pompej kirándulás

felnőtt

Helyszínen fizetendő
55 EUR /fő
Pompej kirándulás

gyermek

Helyszínen fizetendő
40 EUR /fő
Capri kirándulás

felnőtt

Helyszínen fizetendő
95 EUR /fő
Capri kirándulás

gyermek

Helyszínen fizetendő
80 EUR /fő
Feladott poggyász felára (max. 20 kg)

17 500 Ft /db
Elsőbbségi beszállás, korlátozott számban elérhető

a fedélzetre magával vihet egy kis méretű kézipoggyász mellett egy nagyméretű kézipoggyászt is - maximális méret: 55×40×23 cm

8 600 Ft /db
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,5%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
450 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
590 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
940 Ft /fő/nap

5 nap / 4 éj

AZ ÚT BETELT