Csoportos utazások |

Róma, Nápoly, Capri, Pompeji – csoportos utazás a május 1-i hosszú hétvégén 2020.04.30.-05.04.


Kategóriák: , , ,

Nápolyt látni és meghalni - az elhíresült mondás szerint addig meghalnia sem érdemes az embernek, míg nem tapasztalta meg a várost, ahol a helyiek mindig segítőkészek, napszemüvegben és pufidzsekiben járnak, robogóval közlekednek és "gesztikuláre" nyelven kommunikálnak.
Az olasz dél után következő állomásunk a város amely örök, és nem egy nap alatt építették, ráadásul a világ közepe is. A sok hasonló idézet jól példázza Róma korokon átívelő jelentőségét, az egyetemes emberi civilizációban betöltött kiemelkedő fontosságát. Róma tobzódik a látnivalókban, akár több hetet is el lehet bolyongani a grandiózus tereken, az ókori romok- vagy épp a vatikáni kincsek között. Nehéz dolgunk volt, mikor pár napba igyekeztünk belesűríteni az olasz dél legfontosabb látványosságait, de reméljük, sikerült. Errefelé a nyár már kitör májusban, ráadásul az ünnepi hétvége miatt az értékes szabadságnapokból is kevesebb szükséges. Szóval ha belekóstolna a Dolce Vitába, vagy csak egy szelet pizzába ott, ahol az elsőt dagasztották anno, ne habozzon, az utazást Önnek szervezzük!

Az utazás kiemelt értékei:

 • Utazás közvetlen járatokkal, kényelmes mentrenddel
 • Szállás kedvező fekvésű, középkategóriás szállodákban, büféreggelivel
 • Az összes fontos látnivalót érintő gazdag programkínálat
 • Kiváló helyismerettel rendelkező, tapasztalt magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
 • Világörökségi helyszínek és tartalmas kirándulások

 

Programok:

április 30. csütörtök
Elutazás Budapestről Nápolyba közvetlen repülőjárattal (11:35 – 13:35). Érkezés után transzfer a városba, majd a szállás elfoglalása a főpályaudvar közelében található Palazzo Firenze**** szállodában. Délután gyalogosan vetjük be magunkat a történelmi belváros és Spaccanapoli zegzugos sikátoraiba, megtekintjük Nápolyi dómot, és bámészkodunk a város főutcáján, a Via Toledón. Az utca lezárása a Plebiscito tér, ahonnan szemrevételezhetjük majd a Királyi Palotát, az Operaházat és a Szent Ferenc bazilikát is.

május 1. péntek
Szabadprogram vagy egész napos fakultatív kirándulás Capri szigetére (helyben fizetendő, 110 EUR/felnőtt, 80 EUR/gyermek)
A szigetke már az ókorban is felkapott üdülőhelynek számított több mint kellemes klímája és lenyűgöző panorámája miatt. A hely jelentőségét mutatja, hogy a különösen pompakedvelő (és mellesleg őrült) római császár, Tiberius is innen irányította birodalmát. A szigetre rövid hajóúttal kelünk át Nápolyból, felkeressük majd a hegytetőn található Capri és Anacapri városkákat. Itt az időnket andalgással, fagylaltozással esetleg vásárlással csaphatjuk agyon, majd kirándulásunkat Augustus kertjében folytatjuk, ahol a buja vegetáció mellett élvezhetjük azt a bizonyos panorámát is.

május 2. szombat
Délelőtt autóbusszal keressük fel a hegytetőn magasodó Sant' Elmo erődöt, ahonnan a kiváló kilátás mellett a Vezúvval is farkasszemet nézhetünk. Délután szabadidő vagy fakultatív programlehetőség: Pompeji kirándulás (helyben fizetendő, 60 EUR/felnőtt, 40 EUR/gyermek)
Egy igazi időutazásra látogatunk Pompejibe. A Római Birodalom idején virágzó városkát a szomszédos Vezúv kitörése pusztította el Kr.e. 79-ben: helyenként 10-12 méternyi hamu-és kőzettakaróval borította be a várost, így őrizve meg azt az utókor kíváncsi szemeinek.

Pompei után irány Róma, érkezés után elfoglaljuk a szállást a belvárosi Hotel Virgilióban***, este szabadidő.

május 3. vasárnap
Reggeli után gyalogos városnézésre indulunk: előbb a Trevi kútba dobunk érmét, így biztosítva majd a valamikori visszatérésünket, aztán a spanyol lépcsősoron sétálgatva veszünk egy csipetnyit magunkhoz az édes életből. Később közelebbről szemügyre vesszük a Piazza Navona szemérmetlen barokk szökőkútjait, kívülről-belülről álmélkodunk a Pantheon sokáig világelső kupoláján, esetleg engedünk valamelyik Campo de’ Fiori ristorante hangos vendégfogójának egy könnyű ebéd vagy pohár bor erejéig.
Délután tovább lapozgatjuk a történelemkönyvet: az ókori Róma talán legfontosabb emlékét, a fénykorában 65 ezer nézőt is befogadó stadiont, a Colosseumot járjuk be, aztán az antik Róma politikai-társadalmi vérkeringésének központjában, a Forum Romanumon sétálgatunk.

május 4. hétfő
Szabad program vagy egész napos fakultatív kirándulás: Vatikán – város a városban (helyben fizetendő, 60 EUR/felnőtt, 40 EUR/gyermek)
A világ legkisebb önálló államának sokáig talán a legnagyobb befolyása volt a világpolitika alakulására és noha ez a jelentőség mára megkopott, de mint a keresztény világ központja így is kiemelt kulturális-vallási-turisztikai vonzerővel bír. Látogatásunk során először a Vatikáni Múzeum évszázadok alatt összegyűjtött, korokon átívelő grandiózus tárlatából csemegézünk, például megtekintjük majd Ádám „születését” is a Sixtus kápolnában. Ezután a keresztény világ legfontosabb székesegyházába, a Szent Péter bazilikába térünk be, a legelszántabbak akár a kupola tetejére is felgyalogolhatnak a panoráma kedvéért (551 lépcső). Délután pedig egy kellemes sétát teszünk a Tevere parton, elhaladva a síremlékként, erődként, pápai lakhelyként és börtönként is szolgáló Angyalvár előtt. Az ár tartalmazza a Vatikáni Múzeum belépőjegyét.

A vatikáni látogatás után autóbuszos transzfer a repülőtérre, majd hazautazás Budapestre (22:05 – 23:55).

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegyek a Budapest-Nápoly és a Róma-Budapest útvonalon, közvetlen járatokkal
 • Utasonként egy darab kézipoggyász (max. 40x30x20 cm) oda-vissza (a légitársaság poggyászszabályzatáról bővebben ezen a linken)
 • Különbuszos transzferek a program során
 • Két éjszaka szállás Nápolyban, a négycsillagos Palazzo Firenze hotelben
 • Két éjszaka szállás Rómában, a háromcsillagos Hotel Virgilio szállodában
 • Reggeli a szállodákban
 • A programban szereplő összes kirándulás és városnézés
 • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt


Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illetékek: 39 000 Ft/fő
 • Minimum csoportlétszám: 15 fő.
 • Minimum létszám a fakultatív programokon: 15 fő
 • Egy fő utazása esetén egyágyas felár fizetendő, melynek összegét a foglalási összesítőben találja feltüntetve.
Pompeji kirándulás

felnőtt

Helyszínen fizetendő
60 EUR /fő
Pompeji kirándulás

gyermek (14 éves korig)

Helyszínen fizetendő
40 EUR /fő
Capri kirándulás

felnőtt

Helyszínen fizetendő
110 EUR /fő
Capri kirándulás

gyermek (14 éves korig)

Helyszínen fizetendő
80 EUR /fő
Vatikán kirándulás

felnőtt

Helyszínen fizetendő
60 EUR /fő
Vatikán kirándulás

gyermek (14 éves korig)

Helyszínen fizetendő
40 EUR /fő
Elsőbbségi beszállás, korlátozott számban elérhető

a fedélzetre magával vihet egy kis méretű kézipoggyász mellett egy nagyméretű kézipoggyászt is - maximális méret: 55×40×23 cm

15 500 Ft /fő
Feladott poggyász max. 10 kg oda-vissza

14 500 Ft /db
Feladott poggyász max. 20 kg oda-vissza

19 000 Ft /db
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,5%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
Kizárólag európai utazásokra köthető!
460 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
605 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
1 000 Ft /fő/nap