Csoportos utazások |

Sivatag és oázis - Namíbia, Botswana és a Viktória-vízesés csoportos körutazás 2018.03.10-26.


Kategóriák: , , , , , , , , , ,

Számtalan csodás hely van a világon, de semmi sem érhet fel Namíbia végtelen horizontjával, a Namib-sivatag vörös homoktengerével (UNESCO Világörökség helyszín), az Etosha Nemzeti Park vadgazdagságával, a Caprivi és Chobe vidék páratlan vízparti élőhelyeivel és a Föld hét természeti csodái közt számon tartott Viktória-vízeséssel. Fedezze fel velünk Afrika vitathatatlanul egyedülálló vidékeit, ismerje meg a Namíbiában élő helyi törzsek (Hererók, Himbák, Namák) életét, merüljön el a Chobe Nemzeti Park végtelen vidékén és ugorjon fejest a 'Füstölgő Mennydörgés' ámulatbaejtő világába.

Legyen a kontinens szerelmese! Afrika végtelenje csak Önre vár!

Az út kiemelkedő értékei:

 • Utazás kényelmes menetrenddel Afrika vezető légitársaságának az Ethiopian Airlines fedélzetén
 • Kis létszámú, max. 18 fős csoport
 • Utazás saját, kényelmes expedíciós szafaribusszal
 • Több Világörökség helyszín felkeresése
 • Jó minőségű, kivételes elhelyezkedésű szállások
 • Félpanzió közel a teljes út során
 • Látogatás a Viktória-vízesésnél a leglátványosabb időszakban
 • Lehetőség az afrikai öt nagyvaddal (elefánt, orrszarvú, kafferbivaly, oroszlán, leopárd) való találkozásra
 • 17 napos út, mely csak 9 munkanapot vesz igénybe
 • Tapasztalt, magyar idegenvezető a teljes út során

Programok:

 

2018. március 10.
Elutazás Bécsből egy átszállással Windhoekba az Ethiopian Airlines légitársaság menetrend szerinti járataival (Bécs 23.10 -  07.20 Addis Abeba 08.35 – 13.35 Windhoek).

2018. március 11.
Érkezés Namíbia fővárosába, transzfer a szállodába, majd buszos túra keretében ismerkedünk a város főbb látnivalóival: megnézzük a Windhoek jelképeként ismert evangélikus templomot, az 1910-es években épült vasútállomás épületét, a kormányzósági palotát (Tintenpalast) és a Gibeon meteorit eső darabjaiból készült installációt. Szállás és vacsora a Safari Court Hotelben.

2018. március 12.
Kezdődik a szafari! Délelőtt útnak indulunk Földünk második legszárazabb sivataga, a Namib Sivatag felé. Útközben az ezen a vidéken honos nyársas antilopokkal (oryx) találkozhatunk. Kora délután érkezünk a sivatag határán található Sesriem kanyonhoz, ahol rövid sétát teszünk az átlagosan 30-40 méter magas sziklafalakkal övezett keskeny szorosban, majd tovább utazunk szállásunkra, ahol tábori vacsoránk mellett élvezhetjük a naplemente csodás fényeit és a végtelen csillagos eget. Szállás és vacsora két éjszakára a Desert Quiver Camp bungalóiban.

2018. március 13.
Korai reggelink után indulunk a világ legidősebb sivataga felé, hogy négykerék meghajtású terepjáróinkkal a nap reggeli sugaraival együtt érjük el Sossuvlei szikes időszakos tavát és a 150 méter magas 45. dűnét. Szabadidő fotózásra, dűnemászásra, majd átsétálunk a DeadVlei (halott völgy) égbe meredő, kiszáradt akáciái közé. Végtelen horizont, kontrasztos fények, elvarázsolt táj. Délután fakultatív kirándulási lehetőségek (minimum létszám 4 fő).

Terepjárós természetjárás és naplemente nézés a sivatagban (snack és italfogyasztással): 30 EUR/fő

Este tábori vacsora szállásunkon.

2018. március 14.
Reggeli után magunk mögött hagyjuk ezt a vidéket és Walvis Bay felé vesszük az irányt. A kisvárosnál húzódó lagúnában, a nyári, kora őszi időszakban (októbertől áprilisig) több tízezer flamingó él. Rövid fotó- és ebédszünet után érjük el következő állomásunkat Swakopmundot. A koloniális időket idéző épületeivel, pálmafás utcáival, remek éttermeivel és művészeti galériáival igazi oázis ez a város a sivatagos országban. Délután városnéző sétára indulunk. Szállás a The Delight szállodában.

2018. március 15.
Egésznapos szabadidő az Atlanti-óceán partján, választható fakultatív programokkal.

Késő délutáni katamarántúra és delfin/fókales: 19 000 Ft/fő
A háromórás program során medvefókákkal, delfinekkel és kérgesteknősökkel találkozhatunk, miközben pezsgőnket kortyolgatjuk és az út végén osztrigát is kóstolhatunk.

Kétórás kisrepülős túra a kietlen, hajóroncsokkal tűzdelt Csontváz-part és az afrikai elefántok lakta Ugab-folyó völgye felett: 129 000 Ft
Minimum létszám: 4 fő.

Félnapos kirándulás a város egyik szegénynegyedében, ismerkedés a helyiekkel: 15 000 Ft/fő
Beszélgethetünk egy helyi, Nama törzsből származó gyógynövényárus hölggyel és megtudhatjuk a Herero törzs színes népviseletének történetét is. Betekintést nyerünk a negyed iskoláinak hétköznapjaiba, majd megnézzük a helyi kifőzde kínálatát is, ahol a bátrabbak akár az Omagungut (hernyóragu), vagy a Mahangu kását is megkóstolhatják.

2018. március 16.
Elhagyjuk a városias környezetet és Damaraföld hegyei közé vesszük az irányt. Első megállónk a Cape Cross fókakolóniájánál lesz, ahol átlagosan 200 000 medvefóka él. A tehenek decemberben adnak életet kicsinyeiknek, így a látogatásunk idején gyönyörködhetünk a fókakölykök látványában. Ezután tovább utazunk az ország belseje felé, ahol már több antilopfajjal, zsiráffal, elefánttal is találkozhatunk. Délután meglátogatunk egy Himba törzsi falut, ahol betekintést nyerünk a hagyományos pásztorkodással foglalkozó törzs életébe, szokásaikba. Késő délután érjük el a táj fölé magasodó hegy tetején található szállásunkat. Szállás és vacsora az Ugab Terrace Lodge-ban.

2018. március 17.
Az elkövetkező két napot Namíbia fő attrakciójának, az Etosha Nemzeti Parknak szenteljük.  A több, mint 20 000 km² területű park bozótjaiban számtalan antilopfajtával (gnú, nyársas- és vándorantilop, nagykudu), elefánttal, orrszarvúval és oroszlánokkal is találkozhatunk. Az időszak sajátossága a kölykeiket nevelgető anyák, remek fotótémát kínálnak! Szállás és vacsora a park területén található (!) Okakeujo Restcampben. A szállásunk mellett található itatónál a park nyitvatartási idején túl, az esti órákban is gyönyörködhetünk a vadállatok látványában. Felejthetetlen élmény!

2018. március 18.
Ma Keletről Nyugatra haladva, zebracsordákat, oroszlánokat, zsiráfokat követve átszeljük a nemzeti parkot, majd búcsút intve a területnek a közelben töltjük az éjszakát. Szállásunk és vacsoránk a park közelében található Mokuti Lodge-ban lesz.

2018. március 19.
Elhagyjuk Namíbia sivatagos vidékét, hogy az esténket már az Okavango-folyó körüli dús vegetációban tölthessük. Útunk során megnézzük a Föld legnagyobb ismert, egy darabból álló meteorit tömbjét, a Hoba meteoritot. Szállás és vacsora a fantasztikus folyóparti környezetben található Hakusembe River Lodge-ban lesz.

2018. március 20.
Délelőtt folytatjuk az utunkat a Caprivi sáv buja vegetációjában Botswana felé, hogy a Kwando-folyó partjára érve elfoglaljuk szállásunkat a Namushasha River Lodge-ban. Délután szabadprogram a fantasztikus fekvésű szálláson, ahol akár a teraszról is gyönyörködhetünk a változatos táj és állatvilág látványában. A Kwando-folyó a szomszédos Okavangóhoz hasonlóan sok apróbb csatornára bomlik és gazdag élővilágú mocsárrendszert alkot, de ahelyett, hogy eltűnne a Kalahári sivatagában, keletnek fordul, majd a Zambézibe torkollik.

Fakultatív kora esti hajós vadles a Kwando folyó ártéri dzsungelében: 30 EUR/fő
A másfél órás kishajós kirándulás során a csodás buja környezetben számtalan madárfajjal, vízben pihenő vízilovakkal, krokodilokkal és elefántokkal találkozhatunk.

2018. március 21.
Ma Botswanába érünk, ahol  Afrika egyik legsűrűbb vadon élő állatállományának otthont adó Chobe Nemzeti Parkba látogatunk. A park legjobban talán hatalmas elefántpopulációjáról ismert. A parkban a becslések szerint 50 000 elefánt él, valószínűleg itt található Afrika legnagyobb sűrűségű állománya. Az itt élő elefántok az ismert fajok közül a legnagyobbak. Este hajóra szállva csodáljuk a folyó felett az afrikai naplementét. Szállás és vacsora a vízparti fekvésű Chobe Safari Lodge-ban.

2018. március 22.
Szabadprogram a szállás szolgáltatásaink, medencéinek felfedezésére.

Félnapos fakultatív vadles a Chobe Nemzeti Park belső, szavannás vidékén: 75 USD/fő

2018. március 23.
Ma Zimbabwe földjére lépünk és gyönyörű szavannás tájon át érjük el Victoria Falls városát, ahol utolsó két éjszakánkat töltjük. A Viktória-vízesés (Mosi-oa-Tunya) két ország: Zambia és Zimbabwe határán található. Helyi elnevezése a makololóktól származik: és mennydörgő füstölgést jelent. A név onnan ered, hogy a víz száz méteres mélységbe alázúduló hangját háromszáz méteres párafüggöny kíséri. A Viktória-vízesés 1708 méter széles vízzuhataga a legszélesebb a világon, közvetlen környékét mindkét ország nemzeti parkká nyilvánította, és 1989 óta az UNESCO-Világörökség részeként nemzetközi védelemben is részesül. A vízesés érkezésünkkor teljes pompáját mutatja: az esős évszak végeztével ilyenkor a legnagyobb a vízállás a folyón. Délután közösen végigsétálunk a zimbabwei oldalon, ahonnan nagyszerű képeket készíthetünk a vízesésről. Szállás a Sprayview Hotelben.

2018. március 24.
Egész napos szabadprogram a Viktória-vízesés környékén fakultatív programlehetőségekkel. A város számtalan kellemes kis kávézóval, remek éttermekkel és hatalmas kézműves piaccal várja az utazókat.

15 perces fakulatív helikopter túra a vízesés felett: 49 000 Ft/fő
A program ára tartalmazza az oda-vissza transzfert és a nemzeti park díját is.

Fakultatív lovaglás a Viktória-vízesés körüli nemzeti parkban: 110 USD/fő
A kora reggeli kb. 2,5-3 órás program során felfedezzük a vízesés körüli nemzeti park kevésbé ismert, távolabbi területeit is. Előzetes lovaglási tapasztalat nem szükséges.

Fakultatív Bungee Jumping: 160 USD/fő

Fakultatív éjszakai szafari vacsorával a nemzeti park területén: 45 000 Ft/fő
A kirándulás exkluzív betekintést enged a Zambézi Nemzeti Park záróra utáni életébe. A túra első felében a Zambézi folyó partjának élővilágával ismerkedünk, majd a folyóparti frissítőnk után az éjszaka beálltával keressük az ilyenkor aktív nagymacskákat, más éjszakai állatokat. A program egyszerű vacsorával zárul.

2018. március 25.
Délelőtti pihenőnk után transzfer a repülőtérre, majd hazautazás Bécsbe (Victoria Falls 13.00 – 21.30 Addis Abeba 23.55 – Bécs 05.15.).

2018. március 26.
Érkezés Bécsbe a kora reggeli órákban.

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy a Bécs-Windhoek/Victoria Falls-Bécs útvonalon, átszállással
 • Szállás 14 éjszakára középkategóriás szállodákban, lodge-okban, kétágyas szobákban
 • Büféreggeli
 • 10 vacsora program szerint
 • A leírásban felsorolt programok expedíciós busszal, nyitott terepjáróval, hajóval, idegenvezetéssel, belépőjegyekkel
 • Magyar idegenvezető a teljes út során

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illeték: 149 000 Ft/fő
 • Vízumok és idegenforgalmi adók díját: Namíbiában 60 EUR vízumdíj (előre intézendő, a vízumügyintézési díjjal kapcsolatban keresse irodánkat), Botswanában 35 USD helyszínen fizetendő adó, Zimbabwében 30 USD egyszeri vízumdíj fizetendő
 • Ajánlott borravaló (helyszínen fizetendő): 5 USD/fő/nap

Minimum létszám: 8 fő, a fakultatív kirándulásokon programtól függően 2-4 fő.

Magyar állampolgárok részére Namíbiába és Zimbabwébe való belépés vízumköteles. Botswanában kötelező idegenforgalmi adót kell fizetni. Turistaként mindhárom országban legfeljebb 30 napig tartózkodhat magyar állampolgár. Az útlevélnek a hazautazás napjától számítva még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és legalább három üres oldalt kell tartalmaznia.

Kötelező védőoltásra nincsen szükség, mindemellett érdemes indulás előtt valamely oltóközpont munkatársával konzultálni (Országos Epidemiológiai KözpontNemzetközi Oltóközpont) a javasolt lehetőségekről.

Egy felnőtt foglalása esetén egyágyas felár fizetendő. Egyágyas felár: 180 000 Ft

Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,5%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
450 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
580 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
940 Ft /fő/nap
15 perces fakulatív helikopter túra a Viktória-vízesés felett

49 000 Ft /fő
Fakultatív Bungee Jumping

Helyszínen fizetendő
160 USD /fő
Fakultatív éjszakai szafari vacsorával a Viktória-vízesésnél

45 000 Ft /fő
Fakultatív kora esti hajós vadles a Kwando folyó ártéri dzsungelében

Helyszínen fizetendő
30 EUR /fő
Fakultatív lovaglás a Viktória-vízesés körüli nemzeti parkban

Helyszínen fizetendő
110 USD /fő
Félnapos fakultatív vadles a Chobe Nemzeti Parkban

Helyszínen fizetendő
75 USD /fő
Félnapos kirándulás Swakopmund egyik szegénynegyedében

15 000 Ft /fő
Késő délutáni katamarántúra és delfin/fókales Swakopmundban

19 000 Ft /fő
Kétórás kisrepülős túra Swakopmunból a Csontvázpartra

129 000 Ft /fő
Terepjárós természetjárás és naplemente nézés a Namíb sivatagban (snack és italfogyasztással)

Helyszínen fizetendő
30 EUR /fő
Válasszon indulási időpontot:

Felnőtt: Gyermek (2-12 év):
Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!

Ár: 959 000 Ft-tól/fő

17 nap / 16 éj