Csoportos utazások |

Skandináv fővárosok és norvég fjordok - csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2024.07.18-25.


Kategóriák: , , , , , , ,

Koppenhága, Malmö, Stockholm, Oslo és Bergen Európa legbarátságosabb nagyvárosai közé tartoznak. Mindegyikük élete szorosan összefügg a vízzel: Malmö és Koppenhága az Øresund-szoros, Oslo az Oslo-fjord, Stockholm pedig számtalan kis szigetével a Mälaren-tórendszer felé vezető csatorna mentén fekszik. Mindegyik városban különlegesen színvonalas látnivalókat és múzeumokat találunk. A városlátogatások mellett bejárjuk majd az Európa legszebb természeti látnivalói között számon tartott norvég fjordokat. Ellátogatunk a csodálatos Sognefjord vidékére, és megismerjük a legszebb norvég városnak tartott Bergen városát is. Utunkat úgy terveztük meg, hogy kényelmes legyen, és mégis sok érdekességet lássunk.

Az út kiemelt értékei:

 • Malmö, Koppenhága, Stockholm, Bergen és Oslo felfedezése
 • Utazás Skandináviába repülővel, közvetlen járatokkal, Skandinávián belül repülővel és különbusszal
 • Szállás színvonalas városi szállodákban és hangulatos vidéki hotelekben Norvégiában
 • Skandináviát jól ismerő magyar idegenvezető
 • Hajókirándulás a világörökségi helyszín Nærøy-fjordon és Stockholmban

Programok:
 

július 18. csütörtök

Elutazás Budapestről Koppenhágába közvetlen járattal (09:25-11:15). Érkezés után utazás Malmőbe majd gyalogos-buszos városnézés a városban (Forgó Torzó, Városháza, főtér, régi piactér (Lilla torg) és a Szent Péter templom). Délután szobák elfoglalása a Quality Hotel The Mill szállodában.

július 19. péntek
Reggeli után busszal Koppenhágába utazunk Európa egyik leghosszabb hídján, az Öresundsbronon keresztül. Ismerkedés a dán fővárossal: Kis Hableány szobra, Citadella és a rokokó stílusban épült Amelienborg tér, Nyhavn (újkikötő), séta a Strøgeten (Európa leghosszabb sétálóutcája), Kerek torony; majd szabad program és késő délután visszautazás Malmőbe. Szállás Malmőben.

július 20. szombat
Reggeli után elutazás busszal Stockholmba. Félúton megálló és ebédszünet a Vättern-tó partján fekvő grännai várromnál. Stockholmban a szállásunk a központhoz közeli Quality Hotel Globe-ban lesz.

július 21. vasárnap
Egész napos városnézés a svéd fővárosban: Városháza, Királyi Palota és őrségváltás, Storkyrkan katedrális valamint Djurgården szigetén felkeressük a világhírű Vasa Múzeumot és a Skanzent is. Szállás Stockholmban.

július 22. hétfő
Délelőtt szabadidő, majd transzfer a stockholmi repülőtérre, és elutazás közvetlen járattal Bergenbe (15:10-16:30). Érkezés után transzfer a bergeni szállodánkhoz, a Thon Orion hotelhez, szállás elfoglalása.

július 23. kedd
Reggelit követően gyalogos városnézésre indulunk: sétálgatunk a Bryggen színes parti házai között (Világörökségi helyszín), megismerkedünk  a halpiaccal, de meglátogatjuk a 12. századi katedrálist, a Mária templomot is. A Fløibanen siklóval felkapaszkodva Fløyen hegyére, a kilátóteraszról is megtekintjük a kiváló panorámát. Délután a Hardanger Nemzeti Park vidékén keresztül faljuk a kilométereket. Egy hatalmas függőhídon - a kecses Hardanger-hídon - keresztül jutunk el az ország leglátványosabb szakadék-vízeséséhez, a 182 méteres Vøringsfossenhez.  Szállásunk egy bájos fjordparti városkában, Ulvikban lesz, a Hotel Brakanesban.

július 24. szerda
Reggel a fjordvidék szívébe, a Nærøy-fjordhoz indulunk. Gudvangen városkában fakultatív program keretében hajóra szállunk (Fakultatív hajókirándulás a Nærøy- és Aurlands-fjordon 60 EUR/fő, helyben fizetendő) és az 1700 méteres hegyek között húzódó, helyenként csupán 250 méter széles fjordon hajókázunk egy kiadósat (2 óra). Később a vikingkori építészet rajongóinak nagy örömére a torpói dongatemplomot látogatjuk meg, majd pazar hegyvidéki tájakon keresztül érjük el az ország fővárosát, Oslót. Szállás Oslo külvárosában, az Qality hotel Expo szállodában.

július 25. csütörtök
Kijelentkezés a szállodából majd a város múzeumnegyedébe, Bygdoy szigetére látogatunk, ahol a világhíres Kon-Tiki és Fram múzeumok színvonalas tárlatát ismerhetjük meg. Később gyalogosan folytatjuk az ismerkedést a norvég fővárossal. Ellátogatunk a Királyi palotához, a Parlamenthez és a Nobel-békedíjak átadásának helyszínt biztosító Városházához, de sétálunk a város főutcáján, a Karl Johans gaten is. Délután transzfer az oslói repülőtérre és hazautazás közvetlen járattal Budapestre (18:25-20:45).
 

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegyek a Budapest-Koppenhága, a Stockholm-Bergen és az Oslo-Budapest útvonalakon közvetlen járatokkal
 • Repülőtéri illetékek
 • Személyenként egy feladott poggyász (max. 23 kg) és egy kézipoggyász oda-vissza úton
 • Utazás Skandinávián belül különbusszal
 • Két éjszaka szállás Malmőben, a Quality Hotel Mill szállodában
 • Két éjszaka szállás Stockholmban, a Hotel Globe szállodában
 • Egy éjszaka szállás Bergenben, a Thon hotel Orion szállodában
 • Egy éjszaka szállás Ulvikban, a Brakanes szállodában
 • Egy éjszaka szállás Oslóban, a Quality Expo szállodában
 • Gazdag skandináv büféreggeli a hotelekben
 • Skandináviát jól ismerő, magyar idegenvezető
 • Városnézés Malmöben, Koppenhágában, Stockholmban, Bergenben és Oslóban

Az ár nem tartalmazza:

 • Ajánlott szervizdíj: 25 euró/fő (a helyszínen fizetendő)
 • Minimum létszám: 20 fő, a félpanzión és  a fakultatív programon 15 fő.
 • Egy fő foglalása esetén 180 000 Ft egyágyas felár fizetendő.
 • Eltérően utazási feltételeinktől, a lemondás és a szerződésszerű indulás 60-35 nap közötti útlemondás esetén a Norwegian légitársaság lemondási feltételei szerint 140 000 Ft/fő törlési díjat számítunk fel .
Fakultatív hajókirándulás a Nærøy-fjordon és a Sognefjordon

Helyszínen fizetendő
60 EUR /fő
Félpanziós felár

7 db menüvacsora a szállodákban

130 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás: 3,0%
Colonnade ATLASZ - Prémium csoportos biztosítás
950 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg csoportos biztosítás
1 200 Ft /fő/nap