Csoportos utazások |

Skócia vadregényes tájain - csoportos utazás húsvétkor magyar idegenvezetéssel 2023.04.06-10.


Kategóriák: , , , , , , , ,

Csoportos utunk során Skócia legszebb városaival és tájaival ismerkedhetünk meg. Túránkat az ország legnépesebb városában, Glasgow-ban kezdjük, városnézéssel, majd következő állomásunk Fort William, ahol meglátogatjuk a több száz éves Ben Nevis whiskylepárlót és természetesen megkóstoljuk Skócia leghíresebb italát is. A Loch Ness partján a romantikus Urquhart várrom mellől figyelhetjük, hogy előbújik-e a szörny. Áthaladunk a Skót Felföld fővárosán, Invernessen és meglátogatjuk Skócia egyik legszebb kastélyát a Blair kastélyt. A programot Nagy-Britannia talán legszebb városában, Edinburgh-ban zárjuk, ahol felfedezzük az UNESCO Világörökségeként számon tartott óvárost és megnézzük a híres várat, melynek falai között őrzik a skót koronaékszereket.

Az út kiemelt értékei:

 • Repülés kényelmes menetrenddel a Lufthansa járatain
 • A részvételi díj tartalmazza a kastélybelépőket és látogatást a whiskylepárlóban
 • Büféreggeli és 2db vacsora a szállodákban
 • Kiváló helyismeretű magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig
 • Szállás jó minőségű, középkategóriás, központi szállodákban
 • Városnézés Glasgow-ban, Inverness-ben és Edinburgh-ban

Programok:
 

április 06. csütörtök
Elutazás Budapestről a Lufthansa járataival Glasgow-ba, frankfurti átszállással (06:30-08:15, 11:00-12:00). Érkezés után Skócia legnagyobb városával ismerkedünk, mely méltán büszkélkedik viktoriánus és szecessziós épületeivel, ugyanakkor a lüktető, élettel teli hangulata és megannyi zöld területei teszik még inkább vonzóvá a Clyde folyó partján fekvő várost. Városnézésünk alkalmával felfedezzük a főbb látnivalókat: George Square, Városháza, Buchanan Street, Katedrális és a Necropolis, Provands Lordship. Szállás: Glasgow City Centre (St. Enoch Square).

április 07. péntek
Reggeli után észak felé utazva változatos, szép tájakat (többek között Loch Lomond híres golfparadicsomát) érintve ellátogatunk a nagy múltú Ben Nevis whiskyüzembe is, ahol megismerkedünk Skócia nemzeti italának történetével, és természetesen kóstolót is kapunk.

Ezután a Felföld kapuja, Inverness felé vesszük az irányt, majd elérjük Skócia leghíresebb és egyben leghírhedtebb tavát, a Loch Nesst. Végig a tóparton haladunk drámai tájakon át, közben megállunk Urquhart romantikus várromjánál, ahonnan elbűvölő a zöld hegyek közé beékelődött Loch Ness kék víztömege, és ahol kiderül, hogy megpillantjuk-e a szörnyet. Szállás Inverness-ben: Inverness Centre (Millburn Rd).

április 08. szombat
Délelőtt panoráma városnézés Invernessben, majd a Cairngorms Nemzeti Parkon keresztül buszozva először a kifejezetten érdekes tárlattal rendelkező Blair kastélyt keressük fel, Megállunk Pitlochry bájos kisvárosában, majd áthaladunk a Firth of Forth-tengeröböl felett, ahol szép rálátásunk lesz a híres vasúti hídra, mely kecses formájával Skócia egyik jelképe lett. Panoráma vároznézés a fővárosban, majd szállás elfoglalása Edinburgh-ban. Szállás: Edinburgh City Centre (York Place/St James Quarter).

április 09. vasárnap
Délelőtt fakultatív program keretében felmegyünk a várhegyre, ahol felkeressük Skócia talán leghíresebb épületét, az edinburgh-i várat. Itt többek között láthatjuk a Lovagtermet és a Szent Margit kápolnát, illetve megcsodálhatjuk a skót koronaékszereket. A program ára: 10 900 Ft/fő. Szabadidő, majd délután buszos városnézés Skócia fővárosában, látnivalók: Charlotte Square, Georgian town, Calton Hill, Holyroodhouse palota, Canongate, majd napunkat egy kellemes sétával zárjuk az Edinburgh-hoz tartozó Portobello hangulatos tengerpartján. Szállás Edinburgh-ban.

április 10. hétfő
Délelőtt  szabadidő, felkereshetjük a még meg nem látogatott látnivalókat vagy beszerezhetjük szuvenírjeinket a Royal Mile-on sétálva, majd ellátogathatunk a gazdag gyűjteménnyel rendelkező Nemzeti Múzeumba is (ingyenes).

Délután transzfer a repülőtérre, majd hazautazás frankfurti átszállással Budapestre (Edinburgh - Budapest 18:00-20:55, 22:10-23:40).

Az ár tartalmazza:

 • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Glasgow-Edinburgh-Budapest útvonalon a Lufthansa járatain, frankfurti átszállással
 • Személyenként egy darab kézipoggyász (max. 8 kg) és egy darab feladott poggyász (max. 23 kg)
 • Négy éjszaka szállás a program szerint, középkategóriás, központi szállodákban
 • Büféreggeli a szállodákban
 • 2 db vacsora a szállodákban (Glasgow+Inverness)
 • Utazás különbusszal a program szerint
 • Városnézés Glasgow-ban, Inverness-ben és Edinburgh-ban
 • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt

Az ár nem tartalmazza:

 • Ajánlott szervizdíj (helyben fizetendő): 10 GBP/fő
 • Minimum létszám: 30 fő.
 • Beutazás érvényes útlevéllel, melynek az utazás utolsó napjáig érvényesnek kell lennie.
 • Kétágyas szoba pótággyal: csak 2 felnőtt és 1 gyermek (12 év alatt) elhelyezésére van lehetőség, 3 fő felnőtt egy szobában történő elhelyezése nem megoldott.
Belépő az Edinburgh-i várba

10 900 Ft /fő
Útlemondási biztosítás: 3,0%
Colonnade ATLASZ - Prémium csoportos biztosítás
950 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg csoportos biztosítás
1 200 Ft /fő/nap