Csoportos utazások |

Skócia vadregényes tájain - őszi csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2019.09.13-16.


Kategóriák: , , , , , , ,

Csoportos utunk során Skócia legszebb városaival és tájaival ismerkedhetünk meg. A túránkat az ország legnépesebb városában, Glasgow-ban kezdjük, városnézéssel. Következő állomásunk Fort William, ahol meglátogatjuk a több száz éves Ben Nevis whiskylepárlót és természetesen megkóstoljuk Skócia leghíresebb italát. A Loch Ness partján a romantikus Urquhart várrom mellől figyelhetjük, hogy előbújik-e a szörny. Felfedezzük a Skót Felföld fővárosát, Invernesst és meglátogatjuk Skócia egyik legszebb kastélyát a Blair kastélyt. Utunkat Nagy-Britannia talán legszebb városában, Edinburgh-ban zárjuk, ahol felfedezzük az UNESCO Világörökségeként számon tartott óvárost és megnézzük a híres várat, melynek falai között őrzik a skót koronaékszereket.

Az út kiemelt értékei:

 • Utazás közvetlen repülőjárattal Budapest és Glasgow között
 • Kiváló helyismerettel rendelkező magyar idegenvezető
 • A részvételi díj tartalmazza a kastélybelépőket és a látogatást a whiskylepárlóban
 • Szállás jó minőségű, középkategóriás szállodákban
 • Városnézés Glasgow-ban és Edinburgh-ban

Programok:
 

szeptember 13., péntek
Elutazás Budapestről Glasgow-ba a Wizz Air légitársaság közvetlen járatával (6:20-8:30). Érkezés után észak felé utazva változatos, szép tájakat (többek között Loch Lomond híres golfparadicsomát) érintve jutunk el Fort Williamig és ellátogatunk a nagy múltú Ben Nevis whiskyüzembe. Itt megismerkedünk Skócia nemzeti italának történetével, és természetesen kóstolót is kapunk.
Ezután a Felföld kapuja, Inverness felé vesszük az irányt, majd elérjük Skócia leghíresebb és egyben leghírhedtebb tavát, a Loch Nesst. Végig a tóparton haladunk drámai tájakon át, közben megállunk Urquhart romantikus várromjánál, ahonnan elbűvölő a zöld hegyek közé beékelődött Loch Ness kék víztömege, és ahol kiderül, hogy megpillantjuk-e a szörnyet. Szállás és vacsora Invernessben, a Glen Mhor Hotelben.

szeptember 14., szombat
Séta Invernessben, ezt követően a Cairngorms Nemzeti Parkon keresztül buszozva először a kifejezetten érdekes tárlattal rendelkező Blair kastélyt keressük fel, Megállunk Pitlochry bájos kisvárosában, majd áthaladunk a Firth of Forth-tengeröböl felett, ahol szép rálátásunk lesz a híres vasúti hídra, mely kecses formájával Skócia egyik jelképe lett. Panoráma vároznézés a fővárosban, majd szállás elfoglalása Edinburgh-ban, a Travelodge Edinburgh Heymarket szállodában.

szeptember 15., vasárnap
Délelőtt fakultatív program keretében felmegyünk a várhegyre, ahol felkeressük Skócia talán leghíresebb épületét, az Edinburgh-i várat. Itt többek között láthatjuk a Lovagtermet és a Szent Margit-kápolnát, illetve megcsodálhatjuk a skót koronaékszereket. A program ára: 9000 Ft/fő. Szabadidő, majd délután buszos városnézés Skócia fővárosában, látnivalók: Charlotte Square, Georgian town, Calton Hill, Holyroodhouse-palota, Canongate.

Ezt követően a mindössze 60 km-re fekvő Glasgow-ba utazunk, felfedezzük Glasgow főbb látnivalóit: George Square, Kelvingrove Art Museum, People’s Palace, Katedrális és a Necropolis. Szállás elfoglalása: Holiday Inn Express City River.

szeptember 16., héfő
Reggel kiutazás Glasgow repülőterére, ahonnan közvetlen repülőjárattal utazunk haza Budapestre (8:50-12:45).

Az ár tartalmazza:

 • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Glasgow útvonalon, közvetlen repülőjárattal
 • Személyenként egy db kisméretű kézipoggyász (max. 40x30x20 cm) oda-vissza (a légitársaság poggyászszabályzatáról bővebben ezen a linken)
 • Három éjszaka szállás a program szerint, középkategóriás szállodákban
 • Reggeli  és 1db vacsora Invernessben
 • Utazás különbusszal a program szerint
 • Az összes leírt program belépőkkel (kivéve Edinburgh-i vár)
 • Városnézés Glasgow-ban és Edinburgh-ban
 • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illetékek: 39 000 Ft/fő
 • Egyéni vacsora lehetőség Edinburgh-ban és Glasgow-ban: számtalan étterem és pub áll az utazók rendelkezésére.
 • Egyágyas szobában történő elhelyezés esetén 68 000 Ft felár fizetendő.
Belépő az Edinburgh-i várba

9 000 Ft /fő
Elsőbbségi beszállás

Korlátozott számban elérhető (a fedélzetre magával vihet a kisméretű kézipoggyász mellett egy nagyméretű - max. 55×40×23 cm - kézipoggyászt is)

15 900 Ft /fő
Feladott poggyász felára (max. 10 kg)

18 000 Ft /db
Feladott poggyász felára (max. 20 kg)

25 000 Ft /db
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,5%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
Kizárólag európai utazásokra köthető!
450 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
590 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
940 Ft /fő/nap