Csoportos utazások |

Szafari Észak-Tanzániában a nagy állatvándorlás idején és nyaralás Zanzibáron- 2024.08.18-29.


Kategóriák: , , , , , , ,

Átkelni a Mara folyón: ez a gnú vándorlás drámai csúcspontja. Lenyűgöző élet-halál küzdelem, amikor több százezer gnú utolsó erejét összeszedve kockáztatja az életét a veszélyes áramlatokban és a rejtőzködő krokodilok között, hogy elérjék a biztonságot nyújtó kenyai Maasai Mara park területét. Hatnapos szafarink pontosan erre a helyszínre, az Észak-Serengetibe vezet, és a legjobb esélyt kínálja arra, hogy láthassuk ezeket az idáig csak természetfilmekből ismer halált megvető ugrásokat és szívszorító tragédiákat, miközben több éjszakát töltünk a világhírű Serengeti Nemzeti Parkban.

Az út kiemelkedő értékei:

 • Utazás Qatar Airways menetrend szerinti járataival, kényelmes átszállási időkkel
 • Ideális helyszín és időszak a nagy állatvándorlás megfigyelésére
 • BIG5 vadles a Ngorongoro-kráterben (afrikai elefánt, kafferbivaly, oroszlán, leopárd és rendkívül veszélyeztetett keskenyszájú orrszarvú)
 • UNESCO Világörökségi helyszínek: Serengeti Nemzeti Park, Ngorongoro tájvédelmi terület és Stone Town Zanzibáron
 • Csodálatos fehér homokos tengerpartok, jó minőségű szálloda
 • Találkozás delfinekkel, óriásteknősökkel és vörös kolobuszmajmokkal Zanzibáron
 • Kiváló helyismerettel rendelkező idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt

 

Programok:

augusztus 18. vasárnap
Indulás Budapestről a Qatar Airways menetrend szerinti járatával (Budapest–Doha, 16:05-22:25; Doha–Kilimanjaro 01:55-07:35)

augusztus 19. hétfő
Érkezés után transzfer a Lake Manyara Nemzeti Parkba. Útközben megállunk a Mt Wa Mbu kisvárosban. A nyüzsgő, virágzó falu egy kulturális olvasztótégely, több törzs otthona. A város jellegzetes piros banánjáról híres, amit mi is megkóstolunk. Rövid megállónk után megérkezünk a nemzeti parkba. Ez a terület a madármegfigyelők mekkája, de nem kell hozzá profi fotósismeret, hogy a kezdő utazót is magával ragadja ez a sokszínűség. A park további különlegességei a fára mászó oroszlánok. Kis szerencsével velük is találkozhatunk.  Este érkezünk szállásunkra, az Africa Safari Karatu szállodába, ahol egy éjszakát töltünk.

augusztus 20. kedd
Korai reggelink után megkezdjük utunkat a Serengeti-síkság felé. A nap első felében a Ngorongoro Természetvédelmi terület ködös esőerdőin, festői tájain haladunk. Útközben kafferbivalyokat, páviánokat, elefántokat és némi szerencsével a sűrű növényzetben megbúvó leopárdokat is lencsevégre kaphatunk. Mielőtt belépnénk a Serengeti Nemzeti Parkba, meglátogatjuk az emberiség bölcsőjeként emlegetett Olduvai-szurdokot, mely a világ egyik legfontosabb paleoantropológiai régészeti lelőhelye. Szállás az Osinon Camps & Lodges épített sátraiban.

augusztus 21. szerda
A következő két napunkat a világ egyik legnagyobb vadrezervátumában töltjük, hogy testközelből figyelhessük meg a szavannán élő növényevő fajok millióinak vándorlását. Minden évben 1,5 millió gnú, félmillió gazella, több százezer zebra és több tízezer jávorantilop indul útnak és menekül a száraz évszak elől, vizesebb élőhelyet, új legelőket keresve. Szállás a Mara Kati Kati Tented Campben.

augusztus 22. csütörtök
Reggeli után ismét útrakelünk, hogy a Kogatende terület kopjéi (szikladombok) környékén csodálhassuk a vándorló állatokat, ahogy készülnek átkelni a lesben álló krokodilokkal teli Mara folyón. A folyó az állatok utolsó nagy akadálya, melyet legyőzve megérkeznek a relatív biztonságos Masai Mara Nemzeti Park területére. Ha türelmesek és kellően szerencsések vagyunk, elcsíphetjük egy-egy drámai epizódját ennek a vakmerő átkelésnek. Az egész napot vadlessel töltjük, piknikebédünket is a vadonban fogyasztjuk el. Szállás a Mara Kati Kati Tented Camp-ben.

augusztus 23. péntek
Mai nap magunk mögött hagyjuk a „végtelen földet” (a Serengeti maszáj szó jelentése). Jó eséllyel mostanra már a híres BIG5 több szereplőjével is találkozhattunk, de folytatjuk keresésüket az afrikai vadonban a terület szavannáiban, erdeiben egyaránt. Útközben lehetőség lesz egy maszáj boma meglátogatására is. Szállás: Africa Safari Karatu.

augusztus 24. szombat
Mielőtt elhagyjuk Észak-Tanzániát utolsó megállóként Földünk egyik lélegzetelállító természeti csodájához, a Ngorongoro-kráterhez utazunk. Az UNESCO Világörökség részeként számontartott tájvédelmi terület buja tája már maga csodálatos élmény. Földünk jelenleg legnagyobb, épen maradt peremű kalderája több, mint 25 000 emlősnek szolgál otthonául. Leereszkedünk a kráter belsejébe, ahol a nap hátralévő részét vadlessel töltjük. Találkozhatunk itt a híres BIG5 egyedein túl számos antilop- és madárfajjal (többek között flamingók, szarvascsőrű madarak, struccok, keselyűk, marabuk, pelikánok), vizilovakkal, sakálokkal. Garantáltan életreszóló élményben lesz részünk. Szafarink ezennel végetért! Következik a jól megérdemelt pihenés: az esti órákban átrepülünk Zanzibárra. Szállás: Zanzibar Queen Hotel standard szobáiban.

augusztus 25. vasárnap
Pihenés a tengerparton.

augusztus 26. hétfő
Pihenés a tengerparton, vagy egész napos látogatás Stone Townban és a közeli börtönszigeten: 50 000 Ft/fő.
Bejárjuk az UNESCO Kulturális Világörökség helyszíneként számon tartott város zegzugos utcáit, ellátogatunk Freddie Mercury szülőházához, az egykori rabszolgapiac területén épült anglikán templomhoz, a szultáni palotához, megnézzük a helyi hal-, gyümölcs- és zöldségpiacot és az erődöt. Ezután a várostól 30 perces hajóútra található börtönszigetre utazunk, ahol a 100 éves börtön mellett aldabrai óriásteknősökkel, dik-dik antilopokkal (Afrika egyik legkisebb testű antilopfaja) is találkozunk. A program ára tartalmazza az ebédet.

augusztus 27. kedd
Pihenés a tengerparton, vagy egész napos kirándulás a Jozani esőerdőben, látogatás egy fűszerfarmon, tengerparti ebéddel: 40 000 Ft/fő.
A Jozani Nemzeti Parkban, a csodás mangrove dzsungelbe vájt végtelen ösvényen sétálunk, ahol több faj mellett zanzibári vöröskolobusz majmokkal is találkozhatunk. Ezután egy fűszerfarmra látogatunk, ahol bemutatják többek között a szegfűszeg, szerecsendió, fahéj, vanília termesztést, mesélnek a fűszerek felhasználási formáiról, majd megízlelhetjük a szezonális gyümölcsöket is. A túra végén lehetőség nyílik helyi termesztett fűszerek, kézzel készített szappanok és krémek vásárlására. Utolsó megállóként Pingwe tengerpartjára látogatunk, ahol a jó minőségű Upendo étterem teraszáról csodálhatjuk a méltán híres kilátást.

augusztus 28. szerda
Pihenés a tengerparton, felár ellenében lehetőség késői kijelentkezésre, majd kora esti transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre (Zanzibár-Doha 23:20-05:15; Doha-Budapest 09:10-13:50)

augusztus 29. csütörtök
Érkezés Budapestre a déli órákban.

Az ár tartalmazza:

 • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Doha-Kilimanjaro/Zanzibár-Doha-Budapest útvonalon Qatar Airways járataival
 • Személyenként 1 db kézipoggyász (8 kg, 55x40x23 cm ) és 1 db feladott poggyász (20 kg)
 • Belső repülőjárat Arusha/Kilimanjaro és Zanzibár között menetrend szerinti járattal
 • Repülőtéri transzferek különbusszal
 • Hat napos szafari Észak-Tanzániában privát, négykerék-meghajtású, nyitható tetejű terepjáróval
 • Öt éjszaka szállás jó minőségű, középkategóriás vendégfarmokon a szafari során
 • Teljes ellátás (reggeli, ebéd, vacsora), víz, tea kávé fogyasztás a szafari során
 • Nemzeti park díjak a szafari során
 • Négy éjszaka szállás Zanzibáron a Zanzibar Queen szálloda standard szobájában
 • Félpanzió Zanzibáron
 • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartamára

Az ár nem tartalmazza:

 • Vízum: 50 USD/fő
 • Javasolt szervizdíj: 100 USD/fő (helyszínen fizetendő)
 • Minimum létszám: 10 fő
 • Minimum létszám a zanzibári fakultatív programok során: 6 fő.
 • Magyar állampolgár a beutazás napjától számítva legalább 6 hónapig érvényes útlevéllel léphet be Tanzániába. A nemzetközi repülőtéren vízumigénylő, regisztrációs lap kitöltése szükséges. A vízum díja: 50 USD/fő.
 • A malária megelőzésére orvosi javaslat alapján, saját belátás szerint a Malarone nevű gyógyszer szedhető.
 • Az állatokat természetes élőhelyükön, tapasztalt, a területet nagyon jól ismerő helyi guide-okkal keressük fel, mindemellett nem garantált, hogy minden felsorolt állattal találkozni fogunk.
 • Az egész út során kizárólag az előre palackozott víz fogyasztható.
 • A fakultatív programok sorrendje Zanzibáron a szabad helyek függvényében módosulhat.
 • A hátralékfizetési határidő és a kötbársávok eltérnek az utazási feltételekben rögzítettektől! Hátralékfizetési határidő: 2024. május 10. Lemondási feltételek, kötbérsávok: április 10.-május 10. 350 000 Ft/fő; május 10-től 100%.
Egész napos kirándulás a Jozani esőerdőben, látogatás egy fűszerfarmon, tengerparti ebéddel

40 000 Ft /fő
Egész napos látogatás Stone Townban és a közeli börtönszigeten

50 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás: 3,0%
Colonnade ATLASZ - Prémium csoportos biztosítás
950 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg csoportos biztosítás
1 200 Ft /fő/nap

12 nap / 11 éj

AZ ÚT BETELT
ÉRDEKLŐDÉS
GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK