Csoportos utazások |

Szícilia, a napfény szigete - csoportos őszi körutazás magyar idegenvezetéssel 2021.09.21-28.


Kategóriák: , , , ,

Szicília Itália eszenciája: az olasz nép minden jellemző vonása, minden táj, minden konyha, a történelem minden izgalma megtalálható itt, csak éppen erősebb és színpadiasabb formában. Utazásunkon igyekszünk a sziget minél több arcával megismerkedni: a pezsgő kulturális életéről ismert Cataniában kezdünk, majd a Keresztapa filmekből ismerős Savoca városkában figyelhetjük a jöttünkre meglebbenő függönyöket. Ellátogatunk a már az ókorban is felkapott Taorminába, majd meghódítjuk a helyiek büszkeségét, az Etnát - autóbuszunk segítségével.  Eljutunk a sziget fővárosába, a páratlan építészeti örökséggel bíró Palermóba, összehasonlítjuk Cefalu és Monreale székesegyházait, valamint sétálgatunk a Val di Noto pazar városaiban: Notóban és Siracusában. A programban hemzsegnek a világörökségi helyszínek, melyek kiegészülve a kellemes, koraőszi klímával, a derűs világfelfogású sicilianók vendégszeretetével és a mediterrán konyha mesterfogásaival kihagyhatatlan úti céllá teszik a szigetet. Szóval, ha nem hagyná ki a kihagyhatatlant, vagy összefutna Don Corleonéval egy kézcsók erejéig, várjuk jelentkezését.

Az utazás kiemelkedő értékei:

 • Utazás közvetlen járatokkal, Szicílián belül különbusszal
 • Szállás színvonalas, középkategóriás szállodában
 • Kiváló helyismerettel rendelkező, tapasztalt magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
 • A sziget legfontosabb természeti és kulturális látnivalói, világörökségi helyszínei

 

Programok:
 

szeptember 21. kedd
Elutazás Budapestről Cataniába közvetlen repülőjárattal (07:10-09:15). Különbuszos transzfer a belvárosba, majd gyalogos ismerkedés Catania látnivalóival. Főbb megállók: a főtér az elefántos kúttal és a katedrálissal, Archeológiai Park, Egyetem tér, Castello Ursino (kivülről). Délután a szállás elfoglalása, a Hotel Villa Romeo*** szállodában, este szabadidő.

szeptember 22. szerda
Reggeli után szabadprogram Catániában vagy egyész napos fakultatív kirándulás: Az Etna és Taormina (helyben fizetendő 60 EUR/felnőtt, 40 EUR/gyermek): Délelőtt Európa legmagasabb aktív tűzhányója, az Etna a célpontunk. A vulkán oldalában majd 2000 méter magasságig hatolunk fel autóbuszunkkal, ahol a parádés panoráma mellett a hegy különleges vulkanikus formakincsét is szemügyre vehetjük. Később egy tipikus szicíliai falucskába, Savocába látogatunk, majd megpróbáljunk megfejteni Taormina titkát: a városkát görög telepesek alapították az ókorban és hamar az arisztokrácia kedvelt nyaralóhelyévé vált, elsősorban a lenyűgöző kilátás miatt. Legtöbbet fényképezett látványossága az általunk is meglátogatandó Teatro Greco (görög színház), de a Corso Umberto környékének zegzugos utcái, sikátorai és fényűző palotái is figyelemre méltóak. Szállás Catániában.

szeptember 23. csütörtök
Reggeli után a sziget belseje felé indulunk, Piazza Armeniába. Megállónkat a világörökségi oltalom alatt álló római villánál, a beszédes nevű Villa Romanánál tartjuk. A palota leginkább a kiváló állapotban megmaradt, több mint 3000 m2-nyi színes mozaikgyűjteményéről ismert. Délután a sziget északi partján fekvő Cefalúba érkezünk. A tengerparti városka fő ékessége Szicília legrégibb normann katedrálisa, de a pazar tengerparti panoráma és az óváros kanyargós sikátorai is hívogatóak. A városnézés után a szállás elfoglalása a Baia del Capitano**** hotelben, este szabadidő.

szeptember 24. péntek
Reggeli után a sziget fővárosába, a közeli Palermóba látogatunk, ahol autóbusszal és gyalogosan ismerkedünk az egykor Európa egyik legvirágzóbb királyi udvarának székhelyével: a Normann palotával, a Palatinus kápolnával, a székesegyházzal és a La Martorana templommal. Szállás Palermóban, az Ibis Palermo Cristal **** hotelben.

szeptember 25. szombat
A szállodai kijelentkezés után Monrealéba indulunk, ahol a világhírű katedrálist tekinthetjük meg. A normann-arab-bizánci koprodukcióban épült székesegyház talán az egész sziget legfényűzőbb látványossága, például a falakat borító bizánci mozaikok készítéséhez több mint 2000 kg aranyat használtak fel. Délután a 750 méter magasan fekvő Eircébe kapaszkodunk fel. A középkori hangulatú városka keskeny, macskaköves utcáin bolyongva szinte megáll az idő. A hegytetőn található Venus erődből pedig derűs idő esetén az egész nyugati tengerpartot belátni. Szállás Trapaniban, a Crystal**** hotelben.

szeptember 26. vasárnap
Reggeli után a Trapani szélén elterülő, látványos sómezőket és sólepárlókat tekintjük meg, ahol kis szerencsével flamingókkal is találkozhatunk majd. Majd a sziget pazar tengerpartját követve érjük el a Templomok völgyét, Agrigentó közelében. A hely tobzódik a páratlan régészeti emlékekben, a Concordia-templomot - mely az egész ókori görög világ lekiválóbb állapotban ránk maradt szentélye - maga az UNESCO is jelképévé választotta. Szállás Agrigentóban, a Grand Hotel Mosé**** szállodában.

szeptember 27. hétfő
Ma a Val di Noto régiót, a szicíliai barokk építészet központját járjuk be. Egy 17. századi földrengés a területet porig rombolta, az újjáépítés során pedig a kor divatjának megfelelő barokk palotákat és templomokat emeltek. Az erőfeszítéseket az UNESCO is jutalmazta, a völgy 7 városa is világörökségi védettséget élvez. A legszebb építészeti példákat Noto városában láthatjuk majd, ahol az újjáépítés során teljesen új utcaszerkezetet is kapott a város. Délután Siracusába látogatunk, a sokak szerint legszebb szicíliai városba. Sikerének egyik titka, hogy - ellentétben például a homogén arculatú Notóval - a különböző korok építészeti stílusait sikerült harmonikus egységbe foglalni. Olyan remek alkotásokat találhatunk itt, mint Apolló isten temploma, Arethusza szökőkútja, de persze a nagy földrengés után épült - a Maléna című filmből is ismert- főtér a katedrálissal is megér egy misét. Szállás Siracusában, a Mercure Siracusa**** szállodában.

szeptember 28. kedd
Reggel Siracusa hírneves régészeti parkját látogatjuk meg, ahol többek között megtekintjük a hatalmas görög színházat, a római amfiteátrumot vagy Dionüszosz fülét is (ami egy barlang). Délben transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre a Wizz Air közvetlen járattal (15:25-17:30).


Az ár tartalmazza:
 

 • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Catania útvonalon
 • Repülőtéri illetékek
 • Hét éjszaka szállás középkategóriás szállodákban a fentiek szerint
 • Büféreggeli a szállodákban
 • Magyar nyelvű idegenvezető az utazás teljes időtartama során
 • Különbuszos transzferek a teljes utazás alatt
 • Utasonként egy darab kézipoggyász (max. 40x30x20 cm) oda-vissza (a légitársaság poggyászszabályzatáról bővebben ezen a linken)
 • A programban feltüntetett kirándulások, városnézések légkondicionált autóbusszal, helyi idegenvezetővel, belépőkkel
 • Minimum létszám 20 fő.
 • A fakultatív kirándulás során a minimum létszám 15 fő.
 • A felkeresett látnivalók sorrendje egy-egy napon belül változhat.
 • Egyágyas elhelyezés esetén 80 000 Ft felár fizetendő.
 • Az elsőbbségi beszállás ára, illetve a poggyászdíjak a repülőjáratok foglaltságának függvényében változhatnak.
 • A repülőjegyek és a kapcsolódó szolgáltatások (ülőhely, poggyász, elsőbbségi beszállás) foglalás után a Wizz Air légitársaság szabályzata szerint mondhatók le vagy módosíthatók. Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 35 napon kívüli útlemondás esetén a Wizz Air lemondási szabályzata szerinti 44 400 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.
Etna - Taormina fakultatív kirándulás belépőkkel

felnőtt

Helyszínen fizetendő
60 EUR /fő
Etna - Taormina fakultatív kirándulás belépőkkel

gyermek (4-14 éves)

Helyszínen fizetendő
40 EUR /fő
Félpanziós ellátás

7 db vacsora hangulatos helyi éttermekben

69 000 Ft /fő
Feladott poggyász (max. 10 kg)

18 500 Ft /db
Feladott poggyász (max. 20 kg)

22 500 Ft /db
Elsőbbségi beszálllás

Ha WIZZ Priority szolgáltatást vásárol, a fedélzetre magával viheti kézipoggyászát (55 × 40 × 23 cm), illetve egy kisméretű táskát (40 × 30 × 18 cm) is.

19 000 Ft /fő
Ülőhelyfoglalás oda-vissza útra

12 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás: 2,0%
Colonnade ATLASZ - Classic csoportos biztosítás
570 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Prémium csoportos biztosítás
740 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg csoportos biztosítás
950 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Teljes ár: 339 000 Ft-tól/fő
illetékekkel együtt,
kétágyas szobában való elhelyezés esetén

8 nap / 7 éj

ÉRDEKLŐDÉS
GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK