Csoportos utazások |

Szicília, a napfény szigete - csoportos őszi körutazás magyar idegenvezetéssel 2022.11.07-14.


Kategóriák: , , , ,

Szicília Itália eszenciája: az olasz nép minden jellemző vonása, minden táj, minden konyha, a történelem minden izgalma megtalálható itt, csak éppen erősebb és színpadiasabb formában. Utazásunkon igyekszünk a sziget minél több arcával megismerkedni: a pezsgő kulturális életéről ismert Cataniában kezdünk, majd a Keresztapa filmekből ismerős Savoca városkában figyelhetjük a jöttünkre meglebbenő függönyöket. Ellátogatunk a már az ókorban is felkapott Taorminába, majd meghódítjuk a helyiek büszkeségét, az Etnát - autóbuszunk segítségével.  Eljutunk a sziget fővárosába, a páratlan építészeti örökséggel bíró Palermóba, összehasonlítjuk Cefalù és Monreale székesegyházait, valamint sétálgatunk a Val di Noto pazar városaiban: Notóban és Siracusában. A programban hemzsegnek a világörökségi helyszínek, melyek kiegészülve a derűs világfelfogású sicilianuk vendégszeretetével és a mediterrán konyha mesterfogásaival kihagyhatatlan úti céllá teszik a szigetet. Szóval, ha nem hagyná ki a kihagyhatatlant, vagy összefutna Don Corleonéval egy kézcsók erejéig, várjuk jelentkezését!

Az utazás kiemelkedő értékei:

 • Utazás közvetlen járatokkal, Szicílián belül különbusszal
 • Kiváló helyismerettel rendelkező, tapasztalt magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
 • A sziget legfontosabb természeti és kulturális látnivalóit, világörökségi helyszíneit bemutató gazdag programkínálat

 

Programok:
 

november 7. hétfő
Elutazás Budapestről Cataniába közvetlen repülőjárattal (17:20-19:25). Különbuszos transzfer a belvárosba, szállás elfoglalása a BW Mediterraneo hotelben.

november 8. kedd
Reggel városnézés Cataniában, főbb megállók: halpiac, a főtér a dómmal és az elefántos szökőkút. A városnézés után a Val di Noto régióba indulunk, ahol a szicíliai barokk építészet kiemelkedő alkotásait járjuk körül. A területet egy 17. századi földrengés porig rombolta, az újjáépítés során pedig a kor divatjának megfelelő barokk palotákat és templomokat emeltek. Az erőfeszítéseket az UNESCO is jutalmazta, a völgy 7 városa is világörökségi védettséget élvez. A legszebb építészeti példákat Noto városában láthatjuk majd, ahol az újjáépítés során teljesen új utcaszerkezetet is kapott a város. Délután Siracusába látogatunk, a sokak szerint legszebb szicíliai városba. Sikerének egyik titka, hogy - ellentétben például a homogén arculatú Notóval - a különböző korok építészeti stílusait sikerült harmonikus egységbe foglalni. Olyan remek alkotásokat találhatunk itt, mint Apolló isten temploma, Arethusza szökőkútja, de persze a nagy földrengés után épült - a Maléna című filmből is ismert - főtér a katedrálissal is megér egy misét. Szállás Cataniában.

november 9. szerda
Reggeli után Európa legmagasabb aktív tűzhányója, az Etna a célpontunk. A vulkán oldalában majd' 2000 méter magasságig hatolunk fel autóbuszunkkal, ahol a parádés panoráma mellett a hegy különleges vulkanikus formakincsét is szemügyre vehetjük. Később egy tipikus szicíliai falucskába, Savocába látogatunk, majd megpróbáljunk megfejteni Taormina titkát: a városkát görög telepesek alapították az ókorban és hamar az arisztokrácia kedvelt nyaralóhelyévé vált, elsősorban a lenyűgöző kilátás miatt. Legtöbbet fényképezett látványossága az általunk is meglátogatandó Teatro Greco (görög színház), de a Corso Umberto környékének zegzugos utcái, sikátorai és fényűző palotái is figyelemre méltóak. Szállás Milazzóban, a Hotel Milazzóban.

november 10. csütörtök
Ma hajóra szállunk és a különleges, vulkanikus eredetű Lipari-szigetekre utazunk. Először a legnagyobb szigeten, a névadó Liparin szállunk partra, ahol lenyűgöző tengerpartok várnak ránk, majd a kénes iszapfürdőiről is ismert Vulcano szigetére látogatunk. Késő délután visszaindulás a főszigetre, majd utazás Cefalùba. Szállás Cefalùban a Hotel Mediterraneóban.

november 11. péntek
Reggeli után a felkapott üdülőhely, Cefalù látnivalóival ismerkedünk A városka fő ékessége Szicília legrégibb normann katedrálisa, de a pazar tengerparti panorámára is joggal büszkék a helyiek. Sétálgassunk a tengerparton vagy vesszünk el az óváros kanyargós sikátoraiban, esetleg üljünk be valamelyik hangulatos étterembe. Délután Monrealéba látogatunk, ahol talán az egész sziget legfényűzőbb látványosságát, a normann-arab-bizánci koprodukcióban épült székesegyházat tekintjük meg. Csak a falakat borító bizánci mozaikok készítéséhez több mint 2000 kg aranyat használtak fel. A hely különlegességét – a pazar díszítés mellett - a különböző kultúrális hatásokat egységbe rendező építészeti megoldások adják. Estefelé utazás Palermóba és a szállás elfoglalása a Hotel Garibaldiban.

november 12. szombat
Egésznapos városnézés a sziget fővárosában. Palermo hemzseg a történelmi látnivalóktól, az arab-normann építészeti emlékeket az  Unesco is világöröségi plecsnivel jutalmazta. Olyan kiváló alkotásokkal találkozhatunk itt, mint a Normann palota, a Palatinus kápolna, a székesegyház vagy a La Martorana templom. Délután pedig, ha kedvünk tartja, látogassunk el a mondellói tengerparti sétányra. Szállás Palermóban.

november 13. vasárnap
Ma Nyugat-Szicília meghódítására indulunk. Először a 750 méter magasan fekvő Ericébe kapaszkodunk fel. A középkori hangulatú városka keskeny, macskaköves utcáin bolyongva szinte megáll az idő. A hegytetőn található Venus-erődből pedig derűs idő esetén az egész nyugati tengerpartot belátni. Déután Trapanival ismerkedünk: megtekintjük a város szélén elterülő, látványos sómezőket és sólepárlókat, ahol kis szerencsével flamingókkal is találkozhatunk majd. Szállás Palermóban.

november 14. hétfő
Utolsó napunkon a sziget belseje felé indulunk, Piazza Armerinába. Megállónkat a világörökségi oltalom alatt álló római villánál, a beszédes nevű Villa Romanánál tartjuk. A palota leginkább a kiváló állapotban megmaradt, több mint 3000 m²-nyi színes mozaikgyűjteményéről ismert. A villa után látogatást teszünk egy autentikus szicíliai farmon, ahol bepillantást nyerhetünk a birtok mindennapi éltébe ízes falatok és kiváló borok társaságában. Délután transzfer a cataniai repülőtérre és hazautazás Budapestre (19:50-22:00).


Az ár tartalmazza:

 • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Catania útvonalon
 • Repülőtéri illetékek
 • Szállás hét éjszakára középkategóriás szállodákban a program szerint
 • Büféreggeli a szállodákban
 • Magyar nyelvű idegenvezető az utazás teljes időtartama során
 • Különbuszos transzferek a teljes utazás alatt
 • Utasonként egy darab kézipoggyász (max. 40x30x20 cm) oda-vissza
 • A programban feltüntetett kirándulások, városnézések légkondicionált autóbusszal, helyi idegenvezetővel, belépőkkel

Az ár nem tartalmazza:

 • Ajánlott szervízdíj (helyben fizetendő): 15 EUR/fő
 • Minimum létszám 20 fő.
 • A felkeresett látnivalók sorrendje egy-egy napon belül változhat.
 • Egyágyas elhelyezés esetén 80 000 Ft felár fizetendő.
 • Az elsőbbségi beszállás ára, illetve a poggyászdíjak a repülőjáratok foglaltságának függvényében változhatnak.
 • A repülőjegyek és a kapcsolódó szolgáltatások (ülőhely, poggyász, elsőbbségi beszállás) foglalás után a Ryanair légitársaság szabályzata szerint mondhatók le vagy módosíthatók. Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 35 napon kívüli útlemondás esetén a Ryanair lemondási szabályzata szerinti 48 000 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.
Félpanziós ellátás

7 db vacsora a szállodákban és helyi éttermekben

85 000 Ft /fő
Feladott poggyász (max. 10 kg)

16 500 Ft /db
Feladott poggyász (max. 20 kg)

24 500 Ft /db
Elsőbbségi beszállás

A fedélzetre magával vihet 2 kézipoggyászt

13 000 Ft /fő
Ülőhelyfoglalás oda-vissza útra

10 500 Ft /fő
Útlemondási biztosítás: 2,5%
Colonnade ATLASZ - Classic csoportos biztosítás
Csak európai úti célokra köthető
650 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Prémium csoportos biztosítás
850 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg csoportos biztosítás
1 090 Ft /fő/nap