Csoportos utazások |

Szilveszter Mexikóban: körutazás és all-inclusive tengerparti pihenés Cancúnban 2019.12.27.-2020.01.08.


Kategóriák: , , , , , , , , ,

Színek, ízek végtelen kavalkádja; mesék és hiedelmek misztikus világa; kulturális emlékek sokasága és csodás tengerpartok. Ez a varázslatos Mexikó!
Ha hamisítatlan latin fiesztával szeretné az új évet köszönteni, de mellette nem mondana le Mexikó elképesztő látnivalóiról sem, utazásunk Önre vár!
Ajánljuk az először ide utazóknak a biztonság és a látnivalók változatossága miatt, és ajánljuk a Mexikóba visszatérőknek, akik valami újra, izgalmasra vágynak.
Izgalmas karibi tengerpart, fergeteges szilveszter, látnivalókban gazdag út. Kell ennél több?

Az út kiemelkedő értékei:

 • Ideális menetrend a Lufthansa légitársaság járataival
 • Változatos, látnivalókban gazdag utazás Mexikó érdekes tájain
 • UNESCO Világörögségi helyszínek: Mexikóváros történelmi központja és Xochimilco, Teotihuacan prehispán városa, Chichén Itzá maja város, Uxmal prehispán város
 • All-inclusive pihenés Mexikó leghíresebb tengerpartján, Cancúnban, 5*-os szállodában, deluxe tengerre néző szobákban
 • Mexikót kiválóan ismerő magyar idegenvezető


Programok

december 27. péntek
Elutazás Budapestről frankfurti átszállással Mexikóvárosba (10:45-12:30, 13:30-18:50), majd transzfer a szállodába. Szállás a város népszerű üzleti negyedében, a  Paseo de la Reforma sugárútnál, a 4*-os Hotel Galeria Plaza Reforma szállodában.

december 28. szombat
Reggeli után buszos és gyalogos városnézésünk során felkeressük a Mexikóváros legfontosabb látnivalóit: a világ második legnagyobb terét, a James Bond filmből jól ismert Zócalót; a Katedrálist, a Palacio Nacional épületét, melyet Diego Rivera festménye díszít. Végig haladunk az elegáns Paseo de la Reforma sugárúton, hogy a programunk koronájaként felfedezzük a világviszonylatban is egyedülálló tárlattal rendelkező Antropológiai Múzeumot. Szállás Mexikóvárosban.

december 29. vasárnap
Egész napos kirándulást teszünk Teotihuacanba, Mexikó leghíresebb romvárosába. A teotihuacáni Nap és a Hold piramisok, a Holtak útja, a számtalan fennmaradt színes falfestmény mind az egykori, letűnt civilizáció nagyságát hirdetik. Érdemes az egyik piramist megmászni, ahonnan fantasztikus panoráma tárul elénk. Ebédre betérünk a Gran Teocalli étterembe (az ebéd árát a program tartalmazza). Utunk következő állomása a Guadalupe-i Szent Szűz Bazilika, mely Amerika leghíresebb zarándokhelye, mióta 1531-ben Szűz Mária megjelent Juan Diego mexikói indián előtt. Szállás Mexikóvárosban.

december 30. hétfő
Ma magunk mögött hagyjuk a nyüzsgő fővárost, repülővel átutazunk Méridába (06:25-08:20). A Yucatán-félsziget legnagyobb városának báját az igazi mexikói városi hangulat, a színes forgatagú piac és a jelentős történelmet megélt koloniális épületei adják. Városnézésünk során meglátogatjuk Latin-Amerika legrégebbi, a 16. században épített Szent Ildefonz-székesegyházat, a Plaza Principal főteret, a városházát, a Montejo palotát és a híres Montejo sétányt is. Este szállás a 4*-os Hotel del Gobenador szállodában.

december 31. kedd
Napunkat a Hacienda Sotuta de Peon birtok meglátogatásával kezdjük. A Yucatan-félsziget "zöld arany"-a a mexikói szizál, mely termesztésének és hagyományos felhasználásának módját egy valódi időutazás keretében, itt most testközelből tapasztalhatjuk meg. A látogatás végén frissítő fürdőt vehetünk a térség több ezer csodás cenotek, természetes módon kialakult, kristálytiszta vízű kutak egyikében. Utunkat Méridától 70 km-re található "sárga város", Izamal felfedezésével folytatjuk. Itzamná és Kinich-Kakmó maya istenek kultuszának központjában tucatnyi piramis épült, ezek romjait, illetve a San Antonio de Padua ferencesrendi kolostor impozáns épületét is megtekintjük. Szállás és szilveszter Méridában.

Választható szilveszteri vacsora a szállodában élőzenével, pezsgővel és piñatákkal: 20 000 Ft/fő.

január 1. szerda
A mai napon kirándulást teszünk a Puuc régió két kiemelkedő régészeti lelőhelyére. Uxmal és Kabah városok a maja civilizáció reneszánsz korában élték virágkorukat. Uxmal egyedülálló műemlékeinek nagy része az i.sz. 900 körül uralkodó Chac király idejéből származik, leghíresebbek a Kormányzó palota, az Apácazárda és a Varázsló Piramisa. Kabah maja település legjelentősebb épületei a Teocalli-palota, az úgynevezett vörös kezek épülete és a Codz Pop, melyet gazdag kőfaragások és többszáz kőmaszk diszítenek. Szállás Méridában.

január 2. csütörtök
Átutazás Cancúnba. Útközben a világ 7 csodájának egyikenként ismert és a legjobb állapotban megmaradt maja romvárosba, Chichén Itzába látogatunk. A dzsungel közepén a maja-tolték birodalom egyik legfontosabb fennmaradt építészeti együttese található itt, az 55 méter magas "El Castillo" (a Kastély) templommal, vagyis a tollas kígyóisten tiszteletére emelt Kukulkán-piramissal a középpontjában. Mexikó egyedülálló rom-együttese 1988 óta az UNESCO Világörögség része.

Továbbutazás, majd érkezés Cancúnba, szállás az 5*-os Hotel Grand Park Royal Luxury Resort szállodában, deluxe tengerre néző szobákban, all inclusive ellátással. Deluxe tengerre néző szobák balkonnal/terasszal, fürdőszobával, kábeltévével, telefonnal, minibárral, széffel, vasalóval és hajszárítóval rendelkeznek. Az all-inclusive ellátás része: korlátlan ételfogyasztás 4 étteremben és korlátlan italfogyasztás, ingyenes minibár-használat a szobákban, 24 órás szobaszerviz, napi egy ingyenes igényléssel, napközbeni animációs programok és esti szórakoztató show-k, nem motorizált sporteszközök használata.

január 3. péntek
Pihenés Cancún csodás tengerpartján. Szállás Cancúnban.

január 4. szombat
Pihenés Cancún csodás tengerpartján vagy egész napos fakultatív program a Maja civilizáció nyomában - Cobá és Tulum: 19 000 Ft/fő.
Cobát, a valaha egyik legnagyobb maja várost, kb. 50 000-en lakták. Megmásszuk a trópusi dzsungel közepén a Yucatán-félsziget leggmagasabb építményét, a 42 méteres Nohoch Mul piramisát. Tulum különlegessége, hogy a Riviera Maya tengerparton épült, a posztklasszikus korszakban az egyik legnépesebb városállamként. A látogatásokat követően pihenés és fürdési lehetőség a Club de Playa tengerparton.
Szállás Cancúnban.

január 5. vasárnap
Pihenés Cancún csodás tengerpartján vagy egész napos fakultatív kirándulás Isla Mujeres szigetére: 160 USD/fő (helyszínen fizetendő).
A mindössze 8 km hosszú és alig 1 km széles "Nők szigete" közkedvelt turistacélpont Cancún szomszédságában. Az északi végén található Playa Norte nevű partot 2013-ban a TripAdvisor’s Traveler’s Choice beválasztotta a világ 25 legjobb tengerparti strandja közé. Az ár tartalmazza az oda-vissza transzfert a szállodától, 2*45 perces hajóútat, strandolási és vásárlási lehetőséget és svédasztalos ebédet.
Szállás Cancúnban.

január 6. hétfő
Szabadidő majd transzfer a repülőtérre, majd átutazás Mexikóvárosba (10:29-12:03). Szállás a 4*-os Hotel Galeria Plaza Reforma szállodában.

január 7. kedd
Választható egész napos fakultatív kirándulás: Coyoacán és Xochimilco: 19 000 Ft/fő
Coyoacán varázslatos hangulatú és pezsgő városnegyed. Elmerülünk a helyi forgatagban, sétálunk és vásárolhatunk a helyi piacon, majd felkeressük Frida Kahlo múzeumát. Ezt követően "Mexikó Velencéjébe", az UNESCO Világörökséghez tartozó Xochimilcoba utazunk, ahol egy színes trajinera-n és mariachik zenei kíséretében sétahajózunk a kerület csatornarendszerében.

Esti transzfer a repülőtérre és hazautazás frankfurti átszállással Budapestre (21:05-14:50 január 8-án, 16:45-18:15).

január 8. szerda
Érkezés Budapestre a délutáni órákban (18:15).

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy Budapest- Mexikóváros-Budapest útvonalon a Lufthansa légitársaság turista osztályán
 • Repülőjegy Mexikóváros és Mérida között
 • Repülőjegy Cancún és Mexikóváros között
 • Szállás három éjszakára Mexikóvárosban, négycsillagos szállodában, reggelivel
 • Szállás három éjszakára Méridában, négycsillagos szállodában, reggelivel
 • Szállás négy éjszakára Cancúnban, óceánparti ötcsillagos szállodában, all-inclusive ellátással
 • Szállás egy éjszakára Mexikóvárosban, négycsillagos szállodában, reggelivel
 • Kirándulások, városnézések program szerint légkondicionált autóbusszal, helyi idegenvezetővel és belépőkkel
 • Egy ebéd program szerint
 • Magyar idegenvezető a teljes út során

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illetékek: 199 000 Ft/fő
 • Helyi idegenforgalmi adó, mely Cancúnban a szállodában távozáskor fizetendő (kb. 1,5 USD/szoba/éjszaka)
 • Ajánlott szervizdíj (a helyszínen fizetendő): összesen 30 USD/fő

 

 

 • Az utazáshoz vízum, oltás nem szükséges. Javasoljuk, hogy a magyar magánútlevél, a hazautazás időpontjától még legalább fél évig érvényes legyen.
 • Minimum létszám: 20 fő.
 • A fakultatív programok minimum létszáma: 10 fő.
 • Ajánlott szervizdíj (a helyszínen fizetendő): összesen 25-30 USD/fő
Félpanziós felár (7 vacsora a szállodában italfogyasztás nélkül)

70 000 Ft /fő
Egész napos fakultatív program a Maja civilizáció nyomában - Cobá és Tulum

19 000 Ft /fő
Egész napos fakultatív kirándulás Isla Mujeres szigetére

Helyszínen fizetendő
160 USD /fő
Egész napos fakultatív kirándulás: Coyoacán és Xochimilco

19 000 Ft /fő
Szilveszteri vacsora a szállodában élőzenével, pezsgővel és piñatákkal

20 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,5%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
Kizárólag európai utazásokra köthető!
450 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
590 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
940 Ft /fő/nap