Csoportos utazások |

Szilveszter New Yorkban - csoportos utazás magyar idegenvezetéssel 2019.12.28.-2020.01.03.


Kategóriák: , , , , , , , ,

Szilveszteri csoportos utazásunk alkalmával New Yorkba, az Egyesült Államok legnépesebb, legszínesebb és legsokoldalúbb városába kalauzoljuk Önt. A közvetlen járatnak köszönhetően gyorsan átszeljük az óceánt, és máris egy varázslatos világba csöppenünk: New York felhőkarcolói és ikonikus látnivalói között sétálhatunk, megcsodálhatjuk a város panorámáját a Hudson folyóról, barangolhatunk a téli álomát alvó, de még ilyenkor is  nagy sétákra hívogató Central Parkban, elvegyülhetünk a Times Square forgatagában, este pedig egy színvonalas Broadway előadással koronázhatjuk meg igazán tartalmas napunkat.
Tartson velünk az Új Világba, szilveszterezzen New York vibráló városában!

Az út kiemelt értékei:

 • Utazás Budapestről a LOT légitársaság közvetlen repülőjáratával
 • Szállás Manhattanben, a Times Square szomszédságában, jó minőségű középkategóriás szállodában
 • Helyi magyar idegenvezető
 • Két nap városnézés, hogy még teljesebb képet nyújtsunk a városról

 

Szállás: Hyatt Place New York City 4* - a szálloda Manhattanben, metróvonalak közelében, a Times Square-től két uctányira fekszik, így gyalog és tömegközlekedéssel is könnyen elérhetők New York legismertebb látnivalói: az Empire State Building, a Rockefeller Center, a Brooklyn híd, a Central Park, a Times Square és olyan színvonalas, világhírű múzeumok, mint a Metropolitan vagy a Természettudományi Múzeum. Elhelyezés: kétágyas szobában, melynek alapfelszereltségéhez saját fürdőszoba, hajszárító, síkképernyős tévé, széf, kávéfőző és wifi hozzáférés tartozik.

Programok:

december 28. szombat
Elutazás Budapestről közvetlen járattal New Yorkba (16:30-20:30). Az útlevél ellenőrzés és a csomagok felvétele után az idegenvezető várja a csoportot, majd külön busszal jutunk el a belvárosi szállodánkba. Este szabadidő.

december 29. vasárnap
Délelőtt gyalogos városnézésre indulunk idegenvezetőnkkel és felfedezzük a szálloda közelében fekvő nevezetességeket: elsétálunk az Empire State Buildinghez, majd a gyönyörű belsőépítészeti műremeknél, a Grand Centralnál (központi pályaudvar) időzünk. Továbbsétálunk a St. Patrick katedrálishoz és a Rockefeller Centerhez mielőtt elérjük a következő ikonikus helyszínt, a különösen éjszaka látványos Times Square-t. Innen sétálunk vissza a szállodához, majd délután a Central Parkot, „New York tüdejét” célozzuk meg. A közel 150 éves, sok filmből ismert park még télen is a helyiek kedvelt célpontja, ha kikapcsolódásról, sportról van szó.

december 30. hétfő
A mai napon busszal fedezzük fel Manhattan távolabbi városrészeit: elhaladunk az ENSZ székház, majd a Flatiron Building ("Vasalóház") mellett – a háromszög alakú épület a város egyik legrégebbi felhőkarcolója. Little Italyt (olasz-negyed) és Chinatownt (kínai-negyed) hátrahagyva New York egyik szimbólumánál, a Brooklyn hídnál állunk meg, majd a Wall Street felé vesszük az irányt, amely nem csak a metropolisz, de az egész világ üzleti központja is. A Battery Park – a felhőkarcoló-rengeteg és a víz közé ékelődő park – után a következő állomásunk az egykori World Trade Center helyén magasodó és annak emléket állító Freedom Tower. A dokkok mellett végigbuszozva érjük el a kikötőt, ahonnan egy másfél órás hajózásra indulunk, hogy a vízről is megcsodáljuk Manhattan páratlan látképét. Este visszasétálunk a szállodába, majd szabadidő.

december 31. kedd
Egész nap szabadidő, lehetőség New York további felfedezésére egyénileg. Áthajózhatunk a Szabadság szoborhoz; bevethetjük magunkat a Macy's áruház forgatagába, korcsolyázhatunk a szabadtéri jégpályákon (Central Park, Bryant Park, Rockefeller Center) vagy felkereshetjük a világhírű Természettudományi Múzeumot, melynek gazdag gyűjteménye szinte egész napra tartalmas programot kínál. Este szilveszterezés a New York-i forgatagban.

január 1. szerda
Egész nap szabadidő New Yorkban. Az újév napján is nyitva tart a legtöbb nagyáruház (pl Macy's), a múzeumok egy része (pl. a Természettudományi Múzeum) és a szabadtéri jégpályák is, így bepótolhatjuk az előző napokon kimaradt élményeket

január 2. csütörtök
Délelőtt szabadidő: elsétálhatunk a Rockefeller Centerhez, melynek kilátója csodás panorámát nyújt. Délután transzfer a repülőtérre magyar asszisztenciával. Hazautazás a LOT közvetlen járatával Budapestre (17:50 - másnap 08:25, éjszaka a repülőn).

január 3. péntek
Érkezés 8.25-kor.

Fakultatív programlehetőségek New Yorkban (egyéni programok szabadidőben):

 • Broadway előadások: pl. Oroszlánkirály, Jégvarázs, My Fair Lady (jegyek a szabad helyek függvényében foglalhatók, kérje ajánlatunkat!)
 • Top of the Rock – Rockefeller Center kilátó (foglalás előre szükséges, ára 14 000 Ft/fő)
 • Szabadság szobor és Ellis Island hajójegy (foglalás előre szükséges, ára 7 000 Ft/fő)
   

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy Budapest-New York-Budapest útvonalon, közvetlen járatokkal
 • Egy feladott poggyász (max. 23 kg) és egy kézipoggyász
 • Transzferek és városnézések magyar idegenvezetéssel
 • Szükséges belépők a városnézések során
 • Öt éjszaka szállás a Fairfield by Marriott Hotelben, kétágyas szobában
 • Reggeli

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illeték: 139 000 Ft/fő
 • ESTA - elektronikus beutazási engedély
 • Kiemelt időszak miatt a lemondási feltételek eltérnek az utazási feltételekben rögzítettektől: november 18. vagy azt követő lemondás esetén a kötbér 100 %. Hátralékfizetés november 18-ig!
 • Minimum létszám: 20 fő.
 • Az USA-ba történő beutazás feltétele a hazautazáshoz képest még 6 hónapig érvényes útlevél és az előre igényelt ESTA engedély vagy vízum.
 • 3 és 4 fő esetén családi szoba foglalható: 2 franciaágy, maximum 4 fő elhelyezése lehetséges.
 • A látnivalók sorrendje egy-egy napon belül változhat.
 • Broadway musical jegyek a szabad helyek függvényében foglalhatók, az aktuális helyekért és jegyárakért kérje ajánlatunkat!
ESTA díja ügyintézéssel

9 000 Ft /fő
Szabadág szobor és Ellis Island hajójegy

7 000 Ft /fő
Top of the Rock - Rockefeller Center kilátó

14 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,5%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
Kizárólag európai utazásokra köthető!
450 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
590 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
940 Ft /fő/nap