Csoportos utazások |

Szingapúr és Indonézia kincsei - Jáva és Bali - csoportos körutazás tengerparti pihenéssel 2020.01.30.-02.11.


Kategóriák: , , , , , , , , ,

Fedezze fel az egyik legizgalmasabb úti célt, a sok kellemes meglepetést rejtő mágikus Indonéziát és a jövőbe tekintő fantasztikus Szingapúrt! Körutazásunkat Szingapúrban kezdjük ahol a rendkívül szervezett városállam legszebb látnivalóit járjuk be, majd Indonéziába repülünk, ahol elsőként a több mint tizenhétezer szigetből a legjelentősebbet, Jávát látogatjuk meg. Jáva kulturális és történelmi központja Yogyakarta városa és környéke, ahol a világ legnagyobb buddhista temploma kápráztat el minket a felkelő nap első sugaraiban. Átrepülünk a varázslatos Bali szigetére, néhány napot eltöltünk Ubudban, a sziget kulturális központjában, melynek közelében rengeteg egyedülálló látnivalót fedezünk fel: a Szent Majomerdő dzsungele és a templomot védelmező makákók, a festői rizsteraszok, a misztikus templomok és a sziget semmivel nem összehasonlítható atmoszférája. Az utolsó napokat pihenéssel töltjük a sziget legszebb üdülőövezetében, a tengerparti Nusa Duában. 

Az utazás kiemelkedő értékei:

 • Magyar idegenvezető kíséri a csoportot Budapestről
 • Kedvező menetrend a világ egyik legjobb légitársaságával
 • Világörökségi színhelyek: Botanikus kert Szingapúrban, Borobudur, Prambanan, Bali kultúrtáj
 • A részvételi díj tartalmazza a belépőket
 • Szállás 4 és 5*-os szállodákban
 • Sem vízum, sem oltás nem szükséges az úthoz

Programok:

január 30. csütörtök
Elutazás Budapestről egy átszállással, az Egyenlítőnél fekvő Szingapúrba, a világ legfejlettebb városállamába (Budapest-Dubai 14:50-23:05, Dubai-Szingapúr 01:05-12:10).

január 31. péntek
Megérkezés után transzfer a szállodába, majd szabadidő. Késő délután elmetrózunk a Clarke Quayre, a Singapore-folyó partján található egykori brit gyarmati kikötőbe, ami ma a város szórakoztató központja, rengeteg étteremmel, bárral, szórakozóhellyel és üzlettel. Itt hajóra szállunk és a folyóról megnézzük az üzleti negyed felhőkarcolóit, a Merliont, az Óriáskereket és a Marina-öböl futurisztikus épületeit.
Szállás Szingapúrban: Rendezvous Hotel 4*.

február 1. szombat
Egész napos városnézés a lélegzetelállító metropoliszban. Szinte elképzelhetetlen, hogy alig 100 évvel ezelőtt még cölöpházakkal teletűzdelt kis kikötő volt, ma pedig a leghatalmasabb bankok és társaságok felhőkarcolói állnak a központban, a modern sugárutak és üzletek mellett. A világon az egyik legmagasabb egy főre jutó GDP-vel büszkélkedő kis államban szigorú törvények védik a környezetet és a rendet. Felkeressük Little Indiát, a nyüzsgő indiai negyedet; Merliont, a Szingapúr folyó torkolatát és a város magját; Chinatownt, a kereskedőházairól ismert kínai negyedet, majd a felhőkarcolókat felsorakoztató üzleti negyedet. Túránk következő állomása az Orchidea Kert, ahol varázslatos környezetben sétálva gyönyörködhetünk a több mint ezer féle orchidea színpompás virágaiban. A délutánt a Gardens by the Bay-ben töltjük: a Virágkupolában olyan ritka növényeket nevelnek mint a baobab, a madagaszkári szellemfa és ezer éves olajfa, a Felhőkupolában a világ legmagasabb belső vízesését buja trópusi növényvilág veszi körbe. Felmegyünk az egyik szuperfa tetejére, ahonnan csodás a kilátás a kertekre és a városra. A kert olyan környezetvédelmi technológiákkal van felszerelve, melyek a fák ökológiai funkcióját utánozzák. Itt maradunk az esti hang- és fényjátékra, amikor a szuperfák életre kelnek. Szállás Szingapúrban.

február 2. vasárnap
Transzfer a repülőtérre, elutazás Indonéziába, Közép-Jávára, Yogyakarta városába. Megérkezés után transzfer a több, mint ezer éves lenyűgöző hindu templomegyütteshez, Prambananhoz. A templomegyüttest három fő templom képezi, melyeket három istennek szenteltek: Brahma, a teremtő,  Visnu, a megtartó, és Siva, a pusztító. Továbbutazunk Jáva szívébe, szállásunk a Borobudur templom közelében lesz. Szállás: The Plataran Heritage Borobudur Hotel 4*.

február 3. hétfő
Korán kelünk, hogy a napfelkeltében, misztikus környezetben, a hivatalos nyitás előtt csodálhassuk meg a 9. században épült egyedülálló mahájána buddhista templomot, Borobudurt. A monumentális épület nyolc szintből áll, az öt négyszögletű terasz az anyagi világot, a három kör alakú terasz a szellemi világot szimbolizálja, a tetején lévő háromszög alakú sztúpa a megvilágosodás szimbóluma. A buddhista tanítás kőből épült fellegvárát 4  vulkán veszi körül fantasztikus hátteret kínálva az emberiség egyik csúcsteljesítményének. A program után visszatérünk a szállodába, ahol reggelizünk majd elutazunk Yogyakarta városába. Útközben megnézzük a 9. században épült Mendut buddhista templomot, majd egy tipikus jávai faluban, Candirejóban lovaskocsiról ismerkedhetnek a helyi szokásokkal és a mindennapi élettel. Ebéd program közben. Délután megérkezünk Yogyakartába, az ország kulturális fővárosába és egyetemi központjába. A város érdekessége, hogy az egyetlen alkotmányos monarchia Indonéziában, ahol a mai napig - a lakosság körében igen népszerű - szultán a kormányzó. A város híres a rengeteg batikot, ezüstöt, kézművesterméket kínáló üzleteiről, amiket a híres Malioboro bevásárlóutcában célszerű beszerezni. Szállás Yogyakartában: The Phoenix Yogyakarta Mgallery By Sofitel 5*.

február 4. kedd
Délelőtt Yogyakartában a szultán palotáját látogatjuk meg: a 18. században épült Kratonban a pavilonok, csarnokok és udvarok elbűvölő muzeális tárgyakat rejtenek, az épület külső és belső részletei a jávanéz építészet legszebb példái. Ebéd, majd transzfer a repülőtérre, elutazás Bali szigetére. Megérkezés után transzfer Ubudba, a paradicsomi környezetű  kulturális és művészeti központba. Szállás Ubudban: Alaya Ubud 5*.

február 5. szerda
Egész napos kirándulás: elsőként a Szent Majomerdőt keressük fel, ahol a dzsungelben sétálunk a templomromok között, melyeket az itt élő majmok védelmeznek. Értékeinkre vigyázzunk, mert lehet hogy napszemüvegünket csak néhány banán ellenében kaphatjuk vissza! Ezután a Tirta Empul templomot látogatjuk meg, ahol a szent forrásból táplálkozó medencékben tisztulnak meg a hívek, majd a Batur-vulkán látványában gyönyörködünk egy kellemes ebéd közben. Délután felkeressük az őslakosok által lakott hagyományos falut, Penglipurant, ahol a balinéz kultúrával és szokásokkal ismerkedünk, a nap zárásaként a  kevésbé ismert, ám gyönyörű Kehen templomot látogatjuk meg. Szállás Ubudban: Alaya Ubud 5*.

február 6. csütörtök
Elsőként Mengwibe utazunk, ahol a Taman Ayun templomot nézzük meg, majd az azonos nevű hegy oldalában, csodálatos buja környezetben található Batukaru templommal ismerkedünk. Ebéd, majd a Jatiluwih rizsteraszokat fedezzük fel, ami a legszebb a szigeten. Szállás Ubudban: Alaya Ubud 5*.

február 7. péntek
A sziget déli részére, Nusa Duába indulunk, útközben megtekintjük Bali egyik legismertebb látnivalóját, tengerből kiemelkedő sziklán épült Tanah Lot templomot, majd Kután, a szörfösök kedvenc városában szabadidő: ha vásárolni szeretnénk, itt találjuk a legjobb árú szuveníreket. Megérkezünk az arany homokos tengerparton épült szállodánkba, ahol pihenés és szállás: Nusa Dua Beach Hotel 5*.

február 8. szombat
Egész nap pihenés a tengerparton.

február 9. vasárnap
Egész nap pihenés a tengerparton. Délután fakultatív program: 

Fakultatív kirándulás az Uluwatu-templomhoz,  Kecak-táncelőadás és vacsora Jimbaran tengerpartján:  130 USD/fő (helyszínen fizetendő). Délután a festői tengerparti sziklán épült Uluwatu-templomhoz indulunk. A felejthetetlen színekben pompázó naplemente a legendás Kecak-táncelőadás alatt  ér minket, utána romantikus körülmények között a tengerparti homokra kitelepült étteremben tengeri herkentyűket vacsorázunk.

Szállás Nusa Duán.

február 10. hétfő
Szabadidő a szállodában (a szobák este 6 óráig állnak rendelkezésre), majd este transzfer a repülőtérre.

február 11. kedd
Elutazás Budapestre egy átszállással (Denpasar-Dubaj 00:05-05:25, Dubaj-Budapest 08:40-11:45).

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy az Emirates és az AirAsia légitársaságok járataira Budapest-Dubaj-Szingapúr, Szingapúr-Yogyakarta, Yogyakarta-Denpasar és Denpasar-Dubaj-Budapest útvonalon, turista osztályon, max. 7 kg-os kézipoggyásszal és 20 kg tömegű feladott poggyásszal
 • Szállás 2 éjszakára Szingapúrban a Rendezvous Hotelben, kétágyas szobában
 • Szállás 1 éjszakára Borobudurban, a Plataran Heritage Borobudur Hotelben, kétágyas szobában
 • Szállás 1 éjszakára Yogyakartában, a Phoenix Hotelben, kétágyas szobában
 • Szállás 3 éjszakára Ubudban, az Alaya Resortban, kétágyas szobában
 • Szállás 3 éjszakára Nusa Duán, a Nusa Dua Beach Resortban, kétágyas szobában
 • Reggeli
 • Négy alkalommal ebéd
 • Kirándulások, városnézések légkondicionált autóbusszal, helyi idegenvezetővel, belépőkkel
 • Magyar idegenvezető a teljes út során

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illetékek: 199 000 Ft/fő
 • Javasolt szervizdíj : 35 USD/fő (helyszínen fizetendő)

 

 

 • Minimum létszám: 15 fő.
 • A fakultatív programok minimum létszáma: 10 fő.
 • Egyágyas szoba foglalása esetén egyágyas felár fizetendő.
 • Sem vízum, sem oltás nem szükséges az úthoz.
 • Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Kirándulás az Uluwatu-templomhoz, Kecak-táncelőadás és vacsora Jimbaran tengerpartján:

Helyszínen fizetendő
130 USD /fő
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,5%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
Kizárólag európai utazásokra köthető!
450 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
590 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
940 Ft /fő/nap