Csoportos utazások |

Szingapúr és Indonézia kincsei - Jáva és Bali - csoportos körutazás tengerparti pihenéssel 2023.01.22.-02.06.


Kategóriák: , , , , , , , , ,

Fedezze fel az egyik legizgalmasabb úti célt, a sok kellemes meglepetést rejtő mágikus Indonéziát és a jövőbe tekintő fantasztikus Szingapúrt! Körutazásunkat Szingapúrban kezdjük, ahol a rendkívül szervezett városállam legszebb látnivalóit járjuk be, majd Indonéziába repülünk, ahol elsőként a több mint tizenhétezer szigetből a legjelentősebbet, Jávát látogatjuk meg. Jáva kulturális és történelmi központja Yogyakarta városa és környéke, ahol a világ legnagyobb buddhista temploma kápráztat el minket a felkelő nap első sugaraiban. Átrepülünk a varázslatos Bali szigetére, néhány napot eltöltünk Ubudban, a sziget kulturális központjában, melynek közelében rengeteg egyedülálló látnivalót fedezünk fel: a Szent Majomerdő dzsungele és a templomot védelmező makákók, a festői rizsteraszok, a misztikus templomok és a sziget semmivel nem összehasonlítható atmoszférája. Az utolsó napokat pihenéssel töltjük a sziget legszebb üdülőövezetében, a tengerparti Nusa Duában.

Az utazás kiemelkedő értékei:

 • Magyar idegenvezető kíséri a csoportot Budapestről
 • Kedvező menetrend
 • Világörökségi színhelyek: botanikus kert Szingapúrban, Borobudur, Prambanan, Bali kultúrtáj
 • A részvételi díj tartalmazza a belépőket
 • Magas színvonalú szállodák a teljes út során


Programok:

január 22. vasárnap
Elutazás Budapestről egy átszállással az Egyenlítőnél fekvő Szingapúrba, a világ legfejlettebb városállamába (Budapest-Isztambul 20:20-00:25, Isztambul-Szingapúr 01:55-17:20).

január 23. hétfő
Megérkezés után transzfer a szállodába, szállás Szingapúrban: Orchard Rendezvous Hotel 4*.

január 24. kedd
Egész napos városnézés a lélegzetelállító metropoliszban. Szinte elképzelhetetlen, hogy alig 100 évvel ezelőtt még cölöpházakkal teletűzdelt kis kikötő volt, ma pedig a leghatalmasabb bankok és társaságok felhőkarcolói állnak a központban, a modern sugárutak és üzletek mellett. A világon az egyik legmagasabb egy főre jutó GDP-vel büszkélkedő kis államban szigorú törvények védik a környezetet és a rendet. Felkeressük Little Indiát, a nyüzsgő indiai negyedet; Merliont, a Szingapúr folyó torkolatát és a város magját; Chinatownt, a kereskedőházairól ismert kínai negyedet, majd a felhőkarcolókat felsorakoztató üzleti negyedet. Túránk következő állomása az Orchidea Kert, ahol varázslatos környezetben sétálva gyönyörködhetünk a több mint ezer különböző orchideafajban. A délutánt a Gardens by the Bay-ben töltjük: a Virágkupolában olyan ritka növényeket nevelnek, mint a baobab, a madagaszkári szellemfa és ezer éves olajfa; a Felhőkupolában a világ legmagasabb belső vízesését buja trópusi növényvilág veszi körbe.  A kert olyan környezetvédelmi technológiákkal van felszerelve, melyek a fák ökológiai funkcióját utánozzák. Itt maradunk az esti hang- és fényjátékra, amikor a szuperfák életre kelnek. Szállás Szingapúrban.

január 25. szerda
Transzfer a repülőtérre, majd elutazás Közép-Jávára, Yogyakartába, az ország kulturális fővárosába és egyetemi központjába (Szingapúr-Yogyakarta 11:15-12:25). A város érdekessége, hogy az egyetlen alkotmányos monarchia Indonéziában, ahol a mai napig - a lakosság körében igen népszerű - szultán a kormányzó. A város híres a rengeteg batikot, ezüstöt, kézművesterméket kínáló üzleteiről, amiket a híres Malioboro bevásárlóutcában célszerű beszerezni. Este vacsora egy helyi étteremben. Szállás Yogyakartában: Melia Purosani Yogyakarta 5*.

január 26. csütörtök
Délelőtt városnézés a jávai kultúra bölcsőjében, Yogyakartában. Elsőként a szultán palotáját látogatjuk meg: a 18. században épült Kratonban a pavilonok, csarnokok és udvarok elbűvölő muzeális tárgyakat rejtenek, az épület külső és belső részletei a jávai építészet legszebb példái. A következő látnivaló a Taman Sari vizipalota, mely a szultán pihenője volt, medencékkel, kertekkel. Ellátogatunk Kota Gedébe, a Mataram birodalom egykori fővárosába, ami ma már Yogyakarta része. Hírnevét az ezüstműves üzleteknek is köszönheti. Ebédet követően az ezer évesnél is idősebb lenyűgöző hindu templomegyütteshez, Prambananhoz érkezünk. A komplexum három templomát három istennek szenteltek: Brahma, a teremtő,  Visnu, a megtartó, és Siva, a pusztító. A naplemente a Plaosan templomnál ér minket. A buddhista templom két épülete híven mutatja a hinduizmus és buddhizmus szoros kapcsolatát a 9. századi Jáván. Szállás Yogyakartában: Melia Purosani Yogyakarta 5*.

január 27. péntek
Reggeli után Közép-Jáva tartományba indulunk, ahol megnézzük a 9. században épült Mendut és Pawon buddhista templomokat, melyek szoros kapcsolatban állnak Borobudurral. Utána egy tipikus jávai faluban, Candirejóban lovaskocsira szállunk és megismerkedünk a helyi szokásokkal és a mindennapi élettel. Ebéd a program közben. Szállásunk a Borobudur templom közelében lesz:  Plataran Heritage Borobudur Hotel 5*.

január 28. szombat
Korán kelünk, hogy a napfelkeltében, misztikus környezetben csodálhassuk meg a 9. században épült egyedülálló mahájána buddhista templomot, Borobudurt a közeli dombtetőről, ahol egyszerű piknikreggeli és csendes gamelán zene fokozza a hangulatot. A monumentális épület nyolc szintből áll, az öt négyszögletű terasz az anyagi világot, a három kör alakú terasz a szellemi világot szimbolizálja, a tetején lévő háromszög alakú sztúpa pedig a megvilágosodás szimbóluma. A buddhista tanítás kőből épült fellegvárát 4 vulkán veszi körül, fantasztikus hátteret kínálva az emberiség egyik csúcsteljesítményének. A templomot közelről is megnézzük (jelenleg nem lehet felmenni az épületre, de az épület körüljárható). A program után visszatérünk a szállodába.

Szállás:  Plataran Heritage Borobudur Hotel 5*.

január 29. vasárnap
Transzfer a repülőtérre, elutazunk Bali szigetére (Yogyakarta-Denpasar 13:20-15:40). Megérkezés után transzfer Ubudba, a paradicsomi környezetű  kulturális és művészeti központba. Szállás Ubudban: Alaya Ubud 5*.

január 30. hétfő
Egész napos kirándulás: elsőként a Szent Majomerdőt keressük fel, ahol a dzsungelben sétálunk a templomromok között, melyeket az itt élő majmok védelmeznek. Vigyázzunk értékeinkre - lehet, hogy a napszemüvegünket csak néhány banán ellenében kaphatjuk vissza! Ezután a Tirta Empul templomot látogatjuk meg, ahol a szent forrásból táplálkozó medencékben tisztulnak meg a hívek, majd a Batur-vulkán látványában gyönyörködünk egy kellemes ebéd közben. Délután felkeressük az őslakosok által lakott hagyományos falut, Penglipurant, ahol a balinéz kultúrával és szokásokkal ismerkedünk, a nap zárásaként a kevésbé ismert, ám gyönyörű Kehen templomot látogatjuk meg. Szállás Ubudban: Alaya Ubud 5*.

január 31. kedd
Elsőként Mengwibe utazunk, ahol a Taman Ayun templomot nézzük meg, majd az azonos nevű hegy oldalában, csodálatos buja környezetben található Batukaru templommal ismerkedünk. Ebéd után a sziget legszebbjének tartott Jatiluwih rizsteraszokat fedezzük fel, másfél-két órás séta keretében. Szállás Ubudban: Alaya Ubud 5*.

február 1. szerda
A sziget déli részére, Nusa Duába indulunk; útközben megtekintjük Bali egyik legismertebb látnivalóját, a tengerből kiemelkedő sziklán épült Tanah Lot templomot, majd szabadidő a szörfösök kedvenc városában, Kután - ha vásárolni szeretnénk, itt találjuk a legjobb árú szuveníreket. Megérkezünk az arany homokos tengerparton épült szállodánkba, ahol a következő négy éjszakát töltjük: Meliá Bali 5*.

február 2. csütörtök
Egész napos pihenés a tengerparton.

Egész napos kirándulás Észak-Balira: 95 USD/fő (helyszínen fizetendő). ). Kora reggel indulunk a sziget északi részének felfedezésére. Első megállónk a Bratan-tó felett magasodó hegyvidéken a Wanagiri kilátó, ahonnan csodás látvány tárul elénk a környező hegyekre és a tóra. Továbbutazunk a Banyumala ikervízeséshez, ahova egy negyed órás gyaloglás után érkezünk meg. A paradicsomi környezetben található természetes medence hűs vizében feltétlenül mártózzanak meg! Ebéd egy helyi étteremben. Következő látnivalón a Handara kapu, ami a fotókról biztosan ismerős lesz – a zöld környezetben magasló hindu kapu igazából egy golfpálya bejárata. A napot a Bratan tó partján fekvő Ulun Danu úszótemplomnál zárjuk, mely a balinéz templomépítés szép példája.

február 3. péntek
Egész napos pihenés a tengerparton.

Fakultatív hajós kirándulás Nusa Penidára: 200 USD/fő.  Három csodálatos tengerparton töltjük a napot a közeli Penida szigeten. Hajóval átkelünk a Manta-öbölbe, ahol sznorkelezhetünk vagy úszhatunk, majd a Crystal öbölben kiszállunk a hajóból és elindulunk a képeslapokból ismert Kelingking partra, majd az Angel Billabong sziklaformációkban gyönyörködhetünk a Broken Beachnél. Visszatérünk a hajóra, a Ceningan sziget mellett hajózunk és elfogyasztjuk a piknikebédet. Délután a Lembongan sziget tengerpartján pihenhetünk, vízi sportokat próbálhatunk ki. Kora este érkezünk vissza a szállodába.
Szállás Nusa Duán.

február 4. szombat
Egész napos pihenés a tengerparton.

Fakultatív kirándulás az Uluwatu-templomhoz,  Kecak-táncelőadás és vacsora Jimbaran tengerpartján: 140 USD/fő (helyszínen fizetendő). Délután a festői tengerparti sziklán épült Uluwatu-templomhoz indulunk. A felejthetetlen színekben pompázó naplemente a legendás Kecak-táncelőadás alatt ér minket, utána a tengerparti homokra kitelepült romantikus étteremben tengeri herkentyűket vacsorázunk.

február 5. vasárnap
Szabadidő a szállodában (a szobák a délutáni kijelentkezéséig állnak rendelkezésre), majd transzfer a repülőtérre. Elutazás Budapestre egy átszállással (Denpasar-Isztambul 21:30-05:45).

február 6. hétfő
Továbbutazás Budapestre (Isztambul-Budapest 08:30-08:30), megérkezés a reggeli órákban.

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy a Turkish Airlines járatain Budapest-Szingapúr, Denpasar-Budapest útvonalon átszállással, turista osztályon
 • Repülőjegy az AirAsia légitársaság járatára Szingapúr-Yogyakarta útvonalon
 • Repülőjegy az AirAsia légitársaság járatára Yogyakarta-Denpasar útvonalon
 • Személyenként egy feladott poggyász (max. 20 kg) és egy kézipoggyász (max. 7 kg) minden járaton
 • Szállás 3 éjszakára Szingapúrban az Orchard Rendezvous Hotelben, kétágyas superior szobában
 • Szállás 2 éjszakára Yogyakartában, a Melia Purosani Hotelben, kétágyas szobában
 • Szállás 2 éjszakára Borobudurban, a Plataran Heritage Borobudur Hotelben, kétágyas szobában
 • Szállás 3 éjszakára Ubudban, az Alaya Resortban, kétágyas szobában
 • Szállás 4 éjszakára Nusa Duán, a Mélia Hotelben, kétágyas kertre néző szobában
 • Reggeli minden szálláshelyen
 • Négy alkalommal ebéd Indonéziában
 • Kirándulások, városnézések légkondicionált autóbusszal, helyi idegenvezetővel, belépőkkel
 • Magyar idegenvezető a teljes út során

Az ár nem tartalmazza:

 • Javasolt szervizdíj : 40 USD/fő (helyszínen fizetendő)
 • Vízumdíj: 500 000 IDR (kb. 13 000 Ft/fő), érkezéskor a helyszínen fizetendő
 • Minimum létszám: 20 fő.
 • A fakultatív programok minimum létszáma: 10 fő.
 • Egyágyas szoba foglalása esetén egyágyas felár fizetendő.
 • Vízum nem szükséges az úthoz.
 • Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
 • Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 35 napon kívüli útlemondás esetén az AirAsia légitársaság lemondási szabályzata szerinti 120 000 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.
Hajós kirándulás Nusa Penidára

Helyszínen fizetendő
200 USD /fő
Egész napos kirándulás Észak-Balira

Helyszínen fizetendő
95 USD /fő
Kirándulás az Uluwatu-templomhoz, Kecak-táncelőadás és vacsora Jimbaran tengerpartján:

Helyszínen fizetendő
140 USD /fő
Útlemondási biztosítás: 2,5%
Colonnade ATLASZ - Classic csoportos biztosítás
Csak európai úti célokra köthető
650 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Prémium csoportos biztosítás
850 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg csoportos biztosítás
1 090 Ft /fő/nap