Csoportos utazások |

Tavaszi lisszaboni csoportos városlátogatás a március 15-i hétvégén 2019.03.13-17.


Kategóriák: , , , , , ,

A portugál főváros hét dombra épült, akárcsak Róma. Fekvése lenyűgöző, a Tejo torkolata és a gigantikus hidak látképe a Szent György-várból sokakat megigézett már. Meredek utcákon, csempézett falú házak között járnak a város jelképei, az apró villamosok. Az út során bejárjuk Lisszabon leghíresebb látnivalóit, kirándulásaink során pedig lehetőség nyílik a környék (Sintra, Óbidos, Évora) felfedezésére is.

Az utazás kiemelkedő értékei:

 • Utazás közvetlen járattal, illeszkedve a hosszú hétvége időszakára
 • Szállás színvonalas, középkategóriás szállodában, bőséges reggelivel
 • Egész napos városnézés Lisszabonban
 • Kiváló helyismerettel rendelkező idegenvezető
 • Tartalmas kirándulások a környék felfedezésére


Szállás: Turim Lisboa Hotel***+

Ez a stílusos szálloda a Parque metrómegállótól és a Calouste Gulbenkian Múzeumtól sétatávolságra áll, ahonnan a történelmi belváros metróval 15 perc alatt érhető el. Légkondicionált szobái kábeltévével, telefonnal, hajszárítóval, ingyenes wifihozzáféréssel és minibárral felszereltek.

Programok:
 

Március 13., szerda
Elutazás Budapestről a Wizz Air légitársaság közvetlen járatával Lisszabonba (15:50-18:45). Transzfer a szállodába és szabadidő.

Március 14., csütörtök
Egész napos buszos és gyalogos városnézés Lisszabonban. Napunkat az ország legmagasabb építményénél, a Tejo folyó fölé emelkedő, 110 méter magas Krisztus Király szobor meghódításával kezdjük, ahonnan kivételes városi panorámában gyönyörködhetünk. Délelőtt a Belém negyedben a Szent Jeromos-rend kolostortemplomát, a város jelképének számító Belém tornyot és a Felfedezők emlékművét tekintjük meg. Ezt követően betérünk Portugália leghíresebb cukrászdájába, a Pastéis de Belémbe, ahol megkóstolhatjuk a titkos recepttel őrzött "pastel de nata"-t. Városnézésünket a belvárosban gyalogosan folytatjuk, felfedezzük az Alfama és Baixa negyedeket és a Praça do Comércio teret; kilátóból gyönyörködhetünk a város panorámájában, rálátással a Szent György-várra, majd megnézzük a Sé székesegyházat. Késő délután visszatérés a szállodába és szabadidő.

Március 15., péntek
Szabad program a portugál fővárosban vagy egész napos fakultatív program: Sintra, Cabo da Roca és Cascais. Buszos kirándulás Sintrába, a portugál királyok egykori nyári székhelyére, ahol megnézzük a híres Nemzeti Palotát és sétálunk a romantikus stílusú történelmi belvárosban. Ezután továbbmegyünk az európai kontinens legnyugatibb pontjára, Cabo da Roca-ba. Itt a lélegzetelállítóan magas sziklákról élvezhetjük az alattunk dübörgő hatalmas hullámokat. Cascais irányába megcsodálhatjuk a "Pokol szája" sziklahasadékot, majd kellemes sétát teszünk a turisták körében közkedvelt üdülőhelyen. Délután érkezünk vissza Lisszabonba. A program ára: 65 EUR/fő (helyszínen fizetendő).

Március 16., szombat
Szabad program a portugál fővárosban vagy egész napos fakultatív program: Óbidos és környéke. Programunkat a hegytetőn álló, festői elhelyezkedéséről és elragadó utcácskáiról híres, mór várfallal körülvett Óbidosban kezdjük. Utunkat a hangulatos halászfaluban, Nazaréban folytatjuk, ahol az arany homokos part látványa mellett kiváló halat is kóstolhatunk. Ezután Batalha városába utazunk, ahol a világörökség részét képező és az ország legnagyobb gótikus templomába, a Győzelmes Szűz Mária kolostorba látogatunk. A program ára: 65 EUR/fő (helyszínen fizetendő).

Március 17., vasárnap
Szabad program a portugál fővárosban vagy egész napos fakultatív program: Lisszabon környéke és Évora. Reggeli után elutazunk Évorába, a portugál építészeti emlékek kincstárába, ahol meglátogatjuk az UNESCO Világörökségéhez tartozó óvárost, a gótikus Székesegyházat és a Csontkápolnát. Visszaúton áthajtunk a Tejo folyót átívelő, Európa leghosszabb, 17 200 méter Vasco da Gama hídján, majd megállunk a 1998-as Expo területén épült Nemzetek Parkjában. Itt lehetőség van szabadidőnkben megtekinteni kontinensünk egyik legnagyobb Ocenáriumát (felnőtt belépő: 15 EUR, 12 év alatt 10 EUR) vagy libegőzhetünk (felnőtt oda-vissza jegy: 5,90 EUR, 12 év alatt 3,35 EUR) is a város felett. A program ára: 65 EUR/fő (helyszínen fizetendő, a libegőjegyet és az ócenáriumi belépőt nem tatalmazza).

Délutáni transzfer a repülőtérre, majd hazautazás a Wizz Air légitársasággal Budapestre (19:40-00:20).


Az ár tartalmazza:
 

 • Oda-vissza repülőjegy Budapest-Lisszabon-Budapest útvonalon a Wizz Air légitársaság közvetlen járataival
 • Utasonként egy darab kisméretű kézipoggyász (max. 40x30x20 cm), a légitársaság poggyász-szabályzata bővebben
 • Utasonként egy darab feladott poggyász (max. 10 kg és 55x40x23 cm)
 • Repülőtéri transzferek
 • Négy éjszaka szállás belvárosi, jó minőségű, középkategóriás szállodában
 • Reggeli
 • Magyar idegenvezetés a teljes úton, Budapesttől-Budapestig
 • Egész napos buszos és gyalogos városnézés Lisszabonban

Az ár nem tartalmazza:
 

 • Repülőtéri illetékek: 39 000 Ft/fő
 • Ajánlott szervízdíj (a helyszínen fizetendő): összesen 5 EUR/fő
 • Minimum csoportlétszám: 12 fő.
 • Egy fő utazása esetén egyágyas felár fizetendő, melynek összegét a foglalási összesítőben találja feltüntetve.
 • Ajánlott szervízdíj (a helyszínen fizetendő): összesen 5 EUR/fő
Félpanzió (4 menüvacsora a szállodában, italfogyasztás nélkül)

35 000 Ft /fő
Félpanzió 12 év alatt (4 menüvacsora a szállodában, italfogyasztás nélkül)

17 500 Ft /fő
Egész napos kirándulás: Sintra, Cabo da Roca, Cascais

Helyszínen fizetendő
65 EUR /fő
Egész napos kirándulás: Óbidos és környéke

Helyszínen fizetendő
65 EUR /fő
Egész napos kirándulás: Lisszabon környéke és Évora

Helyszínen fizetendő
65 EUR /fő
Elsőbbségi beszállás

Korlátozott számban elérhető (a fedélzetre magával vihet egy kis méretű kézipoggyász mellett egy nagyméretű kézipoggyászt is - maximális méret: 55×40×23 cm).

9 500 Ft /fő
Feladott poggyász felára (max. 20 kg)

25 000 Ft /db
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,5%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
Kizárólag európai utazásokra köthető!
450 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
590 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
940 Ft /fő/nap

5 nap / 4 éj

AZ ÚT BETELT