Csoportos utazások |

Vietnam - Kambodzsa - Thaiföld - szilveszteri körutazás nyaralással Koh Changon 2022.12.29.-2023.01.13.


Kategóriák: , , , , , , , , , ,

Ez az utazás Délkelet-Ázsia sokszínű világába repíti Önt! Első megállónk a nyüzsgő és életteli Ho Si Minh-város (ismertebb nevén Saigon), Indokína egykori fővárosa. A francia hatás tagadhatatlan – a koloniális épületek és a bagettbe töltött finomságok (banh mi) színesítik a délkelet-ázsiai forgatagot, ám Vietnam nem a múltba réved, hanem a jövőt építi. A vietnami gasztronómia világhírű, az ízletes falatok mellett kóstoljuk meg a világ egyik legjobb kávéját is. A Mekong-deltában a hagyományos falusi élettel és kézművességgel is megismerkedhetünk. Átrepülünk Kambodzsába, ahol utazásunk fénypontja, a dzsungel fogságából kiszabadított, lenyűgöző Angkor, az egykori Khmer Királyság fővárosa bűvöl el minket, majd Kambodzsa kevésbé ismert vidékeire is eljutunk, mielőtt átlépjük a kambodzsai-thaiföldi határt. Thaiföldön kompon érjük el Koh Changot, az "elefántszigetet", ahol a sziget egyik tengerpartján pihenünk. Az utazás a mindig vibráló Bangkokban ér véget, amely kétségkívül az egyik legtöbb izgalmat és érdekességet kínáló város egész Ázsiában.

Az út kiemelt értékei:

 • Látnivalókban gazdag utazás Délkelet-Ázsia három országába, tengerparti kikapcsolódással
 • Jó helyismerettel rendelkező, tapasztalt idegenvezető az út teljes időtartama alatt
 • Utazás Ázsiába és vissza kedvező menetrenddel, egy európai átszállással
 • Kényelmes, jó minőségű szálláshelyek, központi elhelyezkedéssel

Programok

december 29. csütörtök
Elutazás Budapestről a Qatar Airways járataival átszállással Ho Chi Minh-városba (Budapest-Doha 16:20-23:15, Doha-Ho Chi Minh-város 01:45-12:50).

december 30. péntek
Megérkezés Ho Chi Minh-városba (ismertebb nevén Saigonba) transzfer a szállodába, szállás: Liberty Central Saigon Riverside Hotel 4*.

december 31. szombat
Délelőtt városnézés Saigonban: Notre-Dame-katedrális, a gyarmati időkből megmaradt jellegzetes épületek: Operaház, Városháza, Régi postahivatal. Meglátogatjuk az Újraegyesítési Palotát, ahol a vietnami háború emlékeivel ismerkedhetünk meg és sétálunk a város nyüzsgő bevásárlóutcáján, a Dong Khoi utcán.  Délután más perspektívából ismerkedünk a várossal – vizibusszal folytatjuk útunkat a Saigon-folyón, majd a Thanh Da szigeten kiszállunk. A sziget egy zöld oázis a nyüzsgő metropolisz közepén. Visszatérünk a szállodába. Este szilveszteri gálavacsora a szállodában. Szállás Saigonban: Liberty Central Saigon Riverside Hotel 4*.

január 1. vasárnap
Kirándulás a Mekong-deltához, melyet a smaragdszínű rizsföldek, a gazdag élővilág és a holtágak jellemeznek. Az út során megismerkedhetünk a helyiek életével, a kézművesek munkájával, és ha van kedvünk, biciklizhetünk egy fél órát a rizsföldek és farmok között (vagy helyi motoros riksával is megtehetjük az utat). Ebédre helyi különlegességet kóstolunk meg, mint például az elefántfülű hal és folyami rákok. Csónakkirándulás a Mekong-folyó szigetei között, majd délután visszautazunk Saigonba. Szállás Saigonban: Liberty Central Saigon Riverside Hotel 4*.

január 2. hétfő
Látogatás a híres Cu Chi alagutakhoz. Az eredeti alagútrendszer hossza 200 km volt, de ebből mára már csak 120 km maradt meg. A vietnami háború alatt a vietkongok kórházakat, lakásokat fegyvertárolókat, iskolákat rendeztek itt be, gyakorlatilag a föld alatt éltek és innen indították támadásaikat is. Transzfer a repülőtérre, elutazás Kambodzsába, Siem Reap városába. Megérkezés után transzfer és szállás: Tara Angkor Hotel 4*.

január 3. kedd
Angkor - a khmer építészet és szobrászat különleges "templomvárosa" - ma Délkelet-Ázsia egyik legnagyobb turistalátványossága. Délelőtt Angkor Thom ősi városát látogatjuk meg. Elsőként Bayon templomát keressük fel, amely több száz faragott kőarccal díszített gigantikus oszlopaival, és falait borító domborműveivel a XII. századi Angkor mindennapjaiba enged bepillantást. Ismerkedés a Mennyei Palota romjaival, az Elefántos terasz és a leprás király teraszának lenyűgöző szobraival. Délután a varázslatos Angkor Wat felfedezése, melyet egykoron a földi mennyországként tiszteltek. A palota Angkor legnagyobb és legjobb állapotban fennmaradt épülete, amely közel 210 hektáros területen fekszik. Ezután a XII-XIII. század fordulóján épült Ta Prohm mahájána buddhista templom-kolostorhoz látogatunk, melynek különlegessége, hogy ma is úgy látható, ahogy a régészek az őserdő mélyén rátaláltak, hatalmas fák fogságában, indákkal benőve. Szállás Siem Reap-ben: Tara Angkor Hotel 4*.

január 4. szerda
Ma a helyiek mindennapi életével ismerkedünk: elkészítjük hagyományos khmer reggelinket, majd egy helyi családdal fogyasztjuk el. Továbbutazunk egy másik faluba, ahol kókusztermesztéssel, és bambuszba töltött ragacsos rizs készítésével foglalkoznak – meg is kóstolhatjuk a helyiek kedvenc édességét. Következő megállónk egy pálmacukor ültetvény, majd egy pálmalevelekből kézművestermékeket készítő családhoz látogatunk. Itt akár a saját részre is készíthetünk egy kedves kis tárgyat. Délután pihenés a szállodában Siem Reapben: Tara Angkor Hotel 4*.

január 5. csütörtök
Elutazás Battambangba. Útközben megállunk a tehetséges kőszobrászokról ismert Sisophonban. Battambangban igazán mulatságos élményben lesz részünk: kipróbáljuk a bambuszvonatot, melyen a helyiek áruszállításra használtak, manapság inkább a turisták örömére közlekednek a szép tájakon. Szállás Battambangban: Classy Hotel and Spa 4*.

január 6. péntek
Reggel meglátogatjuk a helyi piacot, majd megnézzük a folyóparti francia koloniális épületeket és a Fehér Elefánt templomot. Az ősi Balat templomhoz is elmegyünk – a környéken az élet az elmúlt évszázadokban keveset változott, ugyanazokat a termékeket készítik a helyiek mint régen: ragacsos rizs, füstölt banán, rizsbor, rizspapír. A program végén megnézzük az Angkor korabeli Ek Phnom templomot, melyet a 11. században emeltek. Szállás Battambangban: Classy Hotel and Spa 4*.

január 7. szombat
Reggel elutazunk a Ban Pakkad határátkelőhöz, ahol átlépünk Thaiföldre. Transzfer busszal és hajóval Koh Changra, megérkezés kora este. Koh Chang – magyarul az Elefántsziget – a harmadik legnagyobb thaiföldi sziget. A sziget nyugati partját homokos strandok szegélyezik, a sziget belsejében hegyek, esőerdők, vízesések találhatók. A sziget egy 50 szigetből álló tengeri nemzeti park legnagyobb tagja. Szállás: AWA Resort Koh Chang 4*.

január 8. vasárnap
Egész nap pihenés a tengerparton. Szállás: AWA Resort Koh Chang 4*.

január 9. hétfő
Pihenés a tengerparton

Fakultatív hajós kirándulás négy szigetre:  60 USD/fő (helyszínen fizetendő). A Koh Chang környéki korallszigetekhez hajózunk, fürdünk és sznorkelezünk a kristálytiszta vízben. Barbecue ebéd a hajón.

Szállás: AWA Resort Koh Chang 4*.

január 10. kedd
Egész nap pihenés a tengerparton.Szállás: AWA Resort Koh Chang 4*.

január 11. szerda
Átkelünk komppal a szárazföldre és folytatjuk útunkat Bangkokba (kb. 5-6 óra). Megérkezés után szabadidő.

Esti fakultatív tuk-tuk street food túra a kínai negyedben: 120 USD/fő. Belekóstolunk az igazi bangkoki életstílusba és belevetjük magunkat a nagyvárosi éjszakába. Felpattanunk a tuk-tukra majd a kínai negyed szívét, a Yaowarat utcát fedezzük fel, ahol a neonfények világítják meg a régi üzleteket, családi kifőzdéket Megkóstoljuk a legnépszerűbb helyi ételeket, majd a virágpiacot is meglátogatjuk. A nyüzsgés után jólesik a csend: a kivilágított sztúpák látványa végtelen nyugalmat sugároz, így fejezzük be a mozgalmas estét.

Szállás Bangkokban: Mode Sathorn Hotel 4*.

január 12. csütörtök
Thaiföld fővárosában a több ezer éves thai kultúra érdekes ötvözetet alkot a mai, modern, felhőkarcolókkal tűzdelt nagyvárossal. Reggeli után elindulunk felfedezni Bangkokot. A Chao Phraya folyó partján épült metropoliszt az ellentétek városának is nevezhetjük, hiszen remekül megférnek egymás mellett a hagyományos, cölöpökön álló házak és az aranyozott, csillogó templomok, a nyüzsgő piacok és a hatalmas bevásárlóközpontok, illetve a nagy forgalomban száguldó tuk-tukok és a modern Skytrain (magasvasút). Az út során felkeressük a thai főváros legfontosabb látnivalóit: a Királyi Palota együttesét a smaragd Buddhával, valamint a Wat Phot a 45 méteres fekvő Buddhával. Ebéd után folytatjuk Bangkok felfedezését: hosszúfarkú hajóra szállunk és Thonburi csatornáiban a híres "vízen élő emberek" életével ismerkedhetünk meg.  A városnézést a Hajnal templománál fejezzük be, mely Bangkok legismertebb szimbóluma. Visszatérés a szállodába, pihenés (a szoba a kijelentkezésig rendelkezésre áll), majd transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre egy átszállással (Bangkok-Doha 20:25-23:50).

január 13. péntek
Továbbutazás Budapestre (Doha-Budapest 02:40-06:20).

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy a Budapest-Ho Chi Minh-város és Bangkok-Budapest útvonalon, átszállással a Qatar Airways menetrendszerinti járataival
 • Repülőjegy Ho Chi Minh-város-Siem Reap  útvonalon a Vietnam Airlines járatával
 • Egy db kézipoggyász és egy db feladott poggyász (max. 20 kg)
 • Különbusz a transzferek és a kirándulások során
 • Szállás három éjszakára Ho Chi Minh-városban a Liberty Saigon Riverside Hotelben, kétágyas deluxe szobában
 • Szállás három éjszakára Siem Reapben  a Tara Angkor Hotelben, kétágyas superior szobában
 • Szállás két éjszakára Battambangban a Classy Hotelben, kétágyas superior szobában
 • Szállás négy éjszakára Koh Changon az Awa Resort Koh Chang Hotelben, kétágyas deluxe szobában
 • Szállás egy éjszakára Bangkokban a Mode Sathorn Hotelben, kétágyas deluxe szobában
 • Büféreggeli a szállodákban
 • Szilveszteri vacsora 
 • Két alkalommal ebéd
 • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt
 • Városnézések a szükséges belépőkkel

Az ár nem tartalmazza:

 • Szervizdíj (javasolt borravaló): 60 USD/fő (helyszínen fizetendő)
 • Minimum létszám: 25 fő.
 • A fakultatív programok minimumlétszáma: 15 fő.
 • Vietnámi és kambodzsai vízum igényléséhez , illetve a Thaiföldre való beutazáshoz az elutazástól számított minimum még fél évig érvényes útlevélre van szükség.
 • Egy fő foglalása esetén egyágyas felár fizetendő.
 • Délkelet-Ázsiában a szobák kisebbek mint Európában, ezért kérjük vegye figyelembe, hogy a háromágyas elhelyezés szűkös és a harmadik ágy általában pótágy.
 • Néhány kirándulás során gyaloglással érhetők el bizonyos látnivalók, átlagos vagy jó fizikai állapotú utazók részére ajánlottak.
 • Ázsiában a szilveszter kisebb ünnep, mint Európában.
 • Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 35 napon kívüli útlemondás esetén a Vietnam Airlines lemondási szabályzata szerinti 130 000 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.
Esti fakultatív tuk-tuk street food túra a kínai negyedbe

Helyszínen fizetendő
120 USD /fő
Hajós kirándulás négy szigetre:

Helyszínen fizetendő
60 USD /fő
Vízumdíj (Vietnam és Kambodzsa)

35 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás: 2,8%
Colonnade ATLASZ - Classic csoportos biztosítás
Csak európai úti célokra köthető
700 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Prémium csoportos biztosítás
910 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg csoportos biztosítás
1 150 Ft /fő/nap