Egyéni utazások |

A Dachstein vonzásában - egyéni utazás Ausztriában


Kategóriák: , , , , , ,

Ki hinné, hogy Budapesttől néhány órányi autóútra találjuk a mesékből híres Óperenciát? Pedig a Dachstein magasba törő sziklái között megbúvó Filzmoos városka valóban az Enns folyón túli (Ober-Enns) mély völgyben fekszik. Ide kalauzoljuk utasainkat, akik saját autóval, érdeklődési körüknek és kirándulókedvüknek megfelelően járhatják be a 3000 méter magas csúcsok által körülölelt mesebeli tájat.

Találkozhatunk itt mormotákkal, barangolhatunk a werfeni jégbarlang néhol 30 méter vastag jégpáncélján, ellátogathatunk az UNESCO Világörökség részeként és a világ egyik legszebb fekvésű kisvárosaként számon tartott Hallstattba, vagy egyszerűen kirándulhatunk a szállásunk felé emelkedő számtalan túraösvény egyikén. Midemellett garantáltan eljutunk Ausztria TOP 3 látnivalói között szereplő Dachstein gleccserhez, ahol közel 3000 méter magasan kiléphetünk a semmi fölé, vagy sétálhatunk a híres Skywalkon.

Legyen részese az igazi alpesi kikapcsolódásnak! Utazzon velünk az Óperencián túlra!

Az út kiemelt értékei:

 • Rugalmas lemondási feltételek
 • Család- és gyerekbarát szolgáltatások Ausztria-szerte
 • Kedvező gyerekárak
 • Az alapár tartalmazza a gondola jegyet a Dachstein-csúcs közelébe felrepítő gondolára, a werfeni jégbarlangba és a hallstatti sóbányába
 • Saját tempóban bejárható, testreszabható útvonal

Javasolt program:

Első nap
Érdemes kora reggel indulni, hogy ebédünket már a Dachstein déli lejtői alatt, 1000 méter magasan fekvő Filzmoosban tölthessük. Szállás a városka központjában található az Aparthotel Olympia 3* szállodában, vagy hasonlóban. A szálloda házi készítésű reggelivel, ingyenes szaunahasználattal, és naponta más látnivalóhoz induló ingyenes transzferbusz szolgáltatásával várja vendégeit.
Szállás két fő esetén balkonos, saját fürdőszobás szobában; négy-, hatfős családok számára egy-, két hálószobás, teakonyhával rendelkező kényelmes apartmanokban.

Második nap
Egész napos pihenés, vagy kirándulás a környék túraútvonalain. Induljunk a városka déli oldalán található Moosalm, vagy a Dachstein csipkéi alatt meghúzódó Oberhofalm felé, garantáltan nem fogunk csalódni: a kaptatós hegyi utakat kettészelő tisztavizű patakok, s az 1200-1500 méteren megbúvó hütte játszóterei,  finom falatai és jéghideg csapolt sörei garantált jutalomként várják a kirándulókat.

Harmadik nap
Ma reggelink után útrakelünk, hogy elsők között érjük el a werfeni jégbarlang látogatóközpontját. A 19. század második felében felfedezett jégvilág a világ legnagyobb jégbarlangja: a teljes barlangrendszer összesen több mint 42 km hosszú. Ebből az első egy kilométeres szakasz látogatható, ahol impozáns jégképződmények sorakoznak. Mivel a barlang műemlékvédelem alatt áll, feltárásánál különös gondot fordítottak a minél természetesebb állapot megőrzésére. A barlang bejáratát kb. egy órás sétával, valamint egy néhány perces felvonóúttal (a jegy ára tartalmazza az oda-vissza utazást) érhető el. A barlangot csak helyi, tapasztalt vezetéssel látogathatjuk. A felfedezőút kb. 70 perc hosszú. Különösen a meleg nyári napokon érdemes melegruhával, sapkával, kesztyűvel készülni, mivel a barlangon belüli hőmérséklet ekkor sem haladja meg a 0 °C-t. Szép időben a bejárattól mesés panoráma nyílik a környező hegyvidékre is.
Délután érdemes folytatni kirándulásunkat a barlanggal szemközt található Hohenwerfen várába, ahol többek között érdekes sólyombemutatót és röptetést is láthatunk (belépőjegy a helyszínen vásárolható).

Negyedik nap
Mai napunkat a hegylánc északi oldalán található csodákkal folytatjuk. Reggeli után Hallstattba utazunk (65 km, kb. 1,5 óra). A Hallstatti tó partján található barokk kisváros Ausztria egyik legszebb gyöngyszeme. Érdemes kis elektromos csónakot bérelve a tó felől is megcsodálni a sziklafalak és a víz közé szorult néhány utcácskás városkát, majd felsétálni a Mária mennybemenetele templomhoz és a templomkertben található kis kápolnához, temetőhöz. Zárjuk városlátogatásunkat a világ legidősebb sóbányájában, ahova siklóval érhetünk el. Délután érdemes megpihenni a várostól pár perc autóútra található Gosausee partján. Este érünk vissza Filzmoosba.

Ötödik nap
Egész napos pihenés, vagy kirándulás a környék túraútvonalain. Érdemes ezt a napot a közeli Bachlalmnak és a pihenőtől nem messze élő mormota családoknak szentelni. Bachlalm Filzmoosból gyakorlottabb kirándulóknak fantasztikus panorámaúton megközelíthető gyalogszerrel is, de saját autónkkal, vagy a szállásunk által biztosított ingyenes transzfer buszt használva is elérhetjük (az utolsó kb. 10 perces emelkedőn saját transzferbuszok közlekednek. Helyszínen fizetendő díjuk: 5,5 EUR).

Hatodik nap
Kb. félórás autózással érjük el a dachsteini gondola alsó állomását, ahonnan Stájerország legmagasabb hegycsúcsához érhetünk. A Dachstein jellegzetes, csipkés mészkő  ormaival Ausztria egyik legnépszerűbb úti célja, köszönhetően a libegővel megközelíthető kilátónak, amely számos élménnyel várja a látogatókat. A salzkammerguti tóvidék és Stájerország között található közel 3000 méter magas Dachstein északi oldalán, a gleccseren, kiépített útvonalon tehetünk könnyű sétát az örök hó birodalmában. A SkyWalk kilátó mellett a Jégpalota (helyszínen felár ellenében látogatható) és a pár éve épített, több száz méteres mélység felett átívelő, idegborzoló függőhíd jelent kihagyhatatlan látnivalót és párját ritkító élményt.

Hetedik nap
Egész napos pihenés, vagy kirándulás a környék túraútvonalain.

Nyolcadik nap
Reggeli után hazautazás Magyarországra.

Az ár tartalmazza:

 • Hét éjszaka szállás Filzmoosban, 3*-as szállodában a választott szobatípusban
 • Reggeli
 • Személyenként egy db délelőtti belépő a werfeni jégbarlangba
 • Személyenként egy db gondolajegy a Dachstein déli oldalán található gleccserhez
 • Személyenként egy db belépő a hallstatti sóbányába

Az ár nem tartalmazza:

 • Autóbérlés, üzemanyag
 • Parkoló- és útdíjak
 • Autóbérléssel kapcsolatban keresse munkatársainkat!
 • Az ajánlat a szabad helyek függvényében érvényes. Az árak nem érvényesek a kiemelt időszakokra (pl. ünnepek, vásárok, rendezvények).
 • Egy fő utazása esetén, illetve hosszabbítás, három- vagy négyágyas elhelyezés, 6 vagy több fő együttes utazása esetén kérje munkatársaink egyedi ajánlatát!
Útlemondási biztosítás: 2,0%
Colonnade ATLASZ - Classic egyéni biztosítás
Az USA-ra és Kanadára nem köthető. Európán kívüli úti célhoz területi felár és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
600 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Prémium egyéni biztosítás
Európán kívüli úti célhoz területi felár és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
790 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg egyéni biztosítás
Európán kívüli úti célhoz területi felár és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
1 100 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Teljes ár: 190 000 Ft-tól/fő
illetékekkel együtt,
kétágyas szobában való elhelyezés esetén

8 nap / 7 éj

ÉRDEKLŐDÉS
GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK