Egyéni utazások |

Botswana és a Viktória-vízesés


Kategóriák: , , , , , , ,

Kombinálja Botswanát Zimbabwe-val; kezdje felejthetetlen utazását Botswana legrégebbi nemzeti parkjában, az elefántállományáról híres Chobe Nemzeti Parkban, és a világ legnagyobb szárazföldi deltatorkolatában, az Okavango Nemzeti Park érintetlen világában, majd folytassa kalandját a világhírű Viktória-vízesésnél. Szálljon meg a természet lágy ölén a gazdag vadállományú parkokban, élvezze esténként verandáján ülve a vizilovak röfögését, csónakázzon hagyományos mokoróban elefántok közelében, és gyönyörködjön Afrika természeti szépségében és vadvilágában terepjárós szafarikon. Legyen Afrika szerelmese, és kapja lencsevégre a zebrákat, zsiráfokat, ritka antilopfajtákat, vízibölényeket, vizilovakat, gnúkat, hiénákat, oroszlánokat és leopárdokat!

Első nap
Elutazás Bécsből egy átszállással Victoria Falls-ba az Ethiopian Airlines menetrendszerinti járataival (Bécs- Addisz-Abeba 22.50-06.40, Addisz Abeba-Victoria Falls 08.35-12.15).

Második nap
Érkezés Victoria Falls-ba, majd transzfer Botswana legrégebbi nemzeti parkjába, a Chobe Nemzeti Parkba (transzferidő kb. 2 óra). A terület Afrika egyik legsűrűbb vadon élő állatállományának ad otthont, számos nagyvad mellett hatalmas elefántpopulációjával büszkélkedhet, becslések szerint kb. 50 000 elefánt él itt, akik az ismert fajok közül a legnagyobbak.  A csodálatos látvány megismeréséhez délután hajóra szállunk, és vízilovak, elefántok, krokodilok közelében hajókázunk. A terület állatvilágát az ormányosok mellett zsiráfok, antilopok, kafferbivalyok, oroszlánok, leopárdok és rengeteg madárfaj gazdagítja.
Szállás két éjszakára a Chobe Safari Lodge-ban.

Harmadik nap
Ma délelőtt két szervezett program közül választhatunk: a hajnali órákban vadlesre indulunk, ahol a felkelő nap sugaraiban pillanthatjuk meg a lenyűgöző állatokat, vagy a határhoz közel egy namíbiai faluban ismerkedhetünk a helyiek hétköznapjaival. Délután a terepjárós vadlesé a főszerep.

Negyedik nap
A következő kaland helyszíne az Okavango-delta szívében lesz. A területre kisrepülővel érkezünk, a magasban páratlan látványt élvezhetünk a világ legnagyobb szárazföldi deltatorkolatáról: szigetek, csatornák, árterek egyedülálló ökoszisztémának adnak otthont. A gyönyörű természeti környezetben fekvő, csupán 16 luxus sátorral rendelkező vendégfarmon biztosított a teljes nyugalom az afrikai vadon megismerésére. Délután választott vadles a különleges természeti környezetben. Szállás két éjszakára a Moremi Crossing Lodge-ban.

Ötödik nap
Töltse el a napot a Moremi Crossingban, és élvezze a választott reggeli és délutáni programok valamelyikét: mokoró (hagyományos afrikai csónak) kirándulás, gyalogos vadles (kizárólag felnőtteknek), naplementés hajótúra, motorcsónakos kirándulás a gyönyörű kék vízű Boro-folyón vagy reggel/esti terepjáros szafari.

Hatodik és hetedik nap
Az Okavango-deltát elhagyva kisrepülővel utazunk Kasane-ba, majd transzfer Zimbabwe földjére, Victoria Falls városába, ahol élőben megcsodálhatjuk a Zambia és Zimbabwe határán található világhírű Viktória-vízesést. A vízesés UNESCO Világörökség része, a világ hét természeti csodái közt tartják számon, és 1708 méteres vízzuhataga a legszélesebb a világon. A látvány a jól kiépített sziklasétányon már egy életre szóló élmény, de kalandkedvelők igazán különleges perspektívából is élvezhetik: helikopterrel megcsodálhatják felülről, vadvízi evezésre indulhatnak a Zambézi folyón, vagy bungee jumpingolhatnak a folyót átívelő hídről. A vízesés területén számos túraösvény is rendelkezésre áll, emellett ne hagyjuk ki a kézműves piacot portékáinak megtekintését sem. A látványos afrikai naplemente fantasztikus fotótémaként szolgál; a fakultatív programlehetőségek között szerepel naplementés sétahajózás snack-ekkel, borral, sörrel és üdítőkkel. Este lehetőség szafarira a Victoria Falls Nemzeti Park területén.
A programlehetőségek a választható felárak fül alatt találhatóak, vagy kérje munkatársaink egyedi ajánlatát! Szállás 2 éjszakára a Cresta Sprayview szállodában.

Nyolcadik nap
Délelőtt szabadprogram, majd búcsút intünk az afrikai vidéknek, majd hazautazás Budapestre. (Victoria Falls-Addisz-Abeba 13.00-21.30, Addisz-Abeba-Bécs 23.10-04.40)

Kilencedik nap
Érkezés Budapestre a hajnali órákban.  

Az ár tartalmazza:

 • Oda-vissza repülőjegy a Bécs-Victoria Falls útvonalon egy átszállással, menetrendszerinti járatokkal
 • Személyenként 1 db feladott poggyász (max. 23kg), és egy kézipoggyász (max. 7kg)
 • Két éjszaka szállás a Chobe Nemzeti Parkban és két éjszaka szállás az Okavango Deltában, a Moremi Crossing szafari lodge-ban teljes ellátással
 • Két éjszaka szállás Victoria Fallsban a Cresta Sprayview-ban, félpanziós ellátással
 • A programban szereplő kirándulási lehetőségek Botswanában: mokorós-, gyalogos- és terepjárós vadlesek, naplementés hajótúrák és horgászkirándulások, namíbiai falulátogatás
 • Repülőtéri és szállodai transzferek, táborok közötti kisrepülős transzferek

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illetékek: 130 000 Ft/fő
 • Fakultatív programok a Viktória-vízesésnél
 • Magyar állampolgár a beutazás napjától számítva legalább 6 hónapig érvényes útlevéllel léphet be Victoria Falls, Zimbabwe-be. A nemzetközi repülőtéren vízumigénylő, regisztrációs lap kitöltése szükséges. A vízum díja: 30 USD/fő, készpénzben fizethető.
 • Az utazáson csak 6 év feletti gyermekek vehetnek részt. 6 és 15 év közötti gyermekek kedvezményt vehetnek igénybe, családi sátorban.
 • Négyágyas elhelyezést kizárólag 2 felnőtt és 2 gyermek részére lehet foglalni.
 • Hosszabbítás, módosított útvonal, kombinált utazás esetén kérje munkatársaink egyedi ajánlatát!
 • Felár ellenében budapesti indulás foglalható.
 • A kirándulások sorrendje, elérhetősége változhat. A programok pontos menetrendjétől visszaigazolásunkban tájékoztatjuk. 
 • A malária ellenes tabletta szedése az Okavango-delta vidékén évszaktól függően javasolt.
 • Sárgaláz ugyan ezen a területen nem fordul elő, de az országok repülőterein kérhetik a védőoltásról szóló igazolást.
Esti szafari vacsorával a Viktória-Falls Nemzeti Parkban

Helyszínen fizetendő
180 USD /fő
Naplementés hajózás a Zambézi folyón

Helyszínen fizetendő
80 USD /fő
Hajózás vacsorával a Zambézi folyón

Helyszínen fizetendő
110 USD /fő
Helikopterrepülés a Viktória-vízesés felett (12-13 perc)

Helyszínen fizetendő
240 USD /fő
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,5%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
Kizárólag európai utazásokra köthető!
460 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
605 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
1 000 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Felnőtt: Gyermek (2-12 év):
Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Ár: 1 139 000 Ft-tól/fő
+repülőtéri illeték: 130 000 Ft / fő

9 nap / 8 éj